Labe - plavaná - braní/nebraní ryb

Vážení kolegové, teď v sobotu jsem byl plavačkařit s bičema na Labi u Toušeně. Dost to teklo, chytal jsem na 6g splávek, hloubka cca 5m. Měl jsem profi krmení atd. Vždycky jsem podával relativně vyrovnané výsledky, ale tentokrát jsem chytil jen 3ks ryb. Všimnul jsem si, že se ryby obraceli na hladině a zároveň po hladině plaval ten bílý bordel z topolů. Otázka zní jestli právě tento fakt mohl ovlivnit můj výsledek, respektive žerou ryby ten spad z topolů? To by teoretiky mohlo vysvětlit, že byly přežraný a nereagovali na mé krmení. Prosím o případné věcné odpovědi. Díky
Autor diskuse: Lusky - , 15.6.2006 plavaná - příhody, kuriozity

TGH - Profil | Út 8.1.2008 13:24:25

MOzu jasne hlavne amury a aj jalce

miki - Profil | Čt 15.6.2006 20:48:29

Lusky: Musím souhlasit s příspěvky níže. Rovněž jsme u nás na Labi i jeho ramenech zaznamenali ubytek záběrů, když začali lítat topoly. Jen bych tak trošku vyvrátil to, že jen některé druhy ryb žerou ten bílej bordel a jiné ne. Myslím totiž, že to žerou ve větší či menší míře všechny ryby, kromě dravých. Na víc se to svinstvo balí na vlasec a kolegové (ne jen ) plavačkáří, kteří chytají v těchto "topolových" dnech na odhoz mi jistě dají za pravdu, co to je za pakárnu obírat to z vlasce. Já jsem na ty topoly na víc alergickej, tak že je to fakt vopruz. Vždycky pomůže, když zaprší a to svinstvo se stáhne dolů.

Bachy - Profil | Čt 15.6.2006 11:29:46

brach - Trošku bych to upravil - "Když kvete hloh, ryby přestávají brát všem a berou jen těm znalejším" :o)

brach - Profil | Čt 15.6.2006 11:12:52

Všeobecně se říká, že když kvete hloh (vlastně kvete i topol), ryby přestávají brát.
Skutečně je méně záběrů. Je to třením ryb (kaprů) a dostatkem potravy ve vodě.

Aladin - Profil | Čt 15.6.2006 8:35:28

Zdar mistře. Na Labi to podle mě ovlivní braní větších ryb, jako jsou kapři a amuři, ale menší bílou rybu by to nemělo ovlivnit.
Příští týden máme z pátku na sobotu menší sraz na Ohři. Ondra jede taky, tak kdyby se ti chtělo, tak s ním přijeď.

Bachy - Profil | Čt 15.6.2006 8:18:07

Lusky - U nás na jezeře je toho chmýří taky plno na hladině, amuři a tloušti jen sem tam zobnou, ale jiné ryby na to vesměs kašlou. Taky né každé mlasknutí na hladině je po chmýří, je tam i hmyz atd. Že by ryby nežrali z důvodu přesycení chmýřím - tomu nevěřím ani náhodou. Jestli byly ryby pod hladinou, mohl jsi tam zkusit chytat, nebo změnit místo, menší hloubku....

pavel1830 - Profil | Čt 15.6.2006 7:51:06

ten bílej bordel, jak řikáš, žerou.Minulý rok jsme s klukama vyrazili na amury, ty potvory se pásly jako divý, jezdili po vrchu s otevřenejma tlamama a nic jiného je nezajímalo, my jsme si ani neškrtli.O kus dál, vedle nás, se jednomu manikovi podařilo chytit, čuměli jsme jak trubky, pupek měl tím chmířím narvaný.