Vyvažovanie polaváka

Čaute! Čo to sa tu už popísalo o vyvažovaní plaváka brokmi. Nikde som nenašiel, či sa tie broky dajú nejako poistiť. Pri nahadzovaní (po niekoľkých náhodoch) jazdia po silone ako chcú. Po opätovnom zamačknutí sú o chvíľku ako placky. Viete čo s tým?
Ďakujem
Autor diskuse: robo - Profil , 3.5.2006 plavaná - techniky lovu

robo - Profil | Čt 4.5.2006 6:40:26

Dík, myslím že ste mi pomohli

hook.man | St 3.5.2006 20:14:24

robo:tvůj problém je mi velmi jasný,je to jednoduchý.
máš několik typů bročků:1)měkké 2)středně měkké 3)tvrdé v tvém případě bych doporučil středně měkké nebo tvrdé.Ale neřeknu ti to přesně,totiž to záleží na jaký silon to dáváš.Otázkou je,jestli máš možnost koupit ty typy bročků.Osobně doporučuji,návštěvu prodejny v Lovosicích COLMIC a ty tam mají všechny tipy.Z tvé otázky soudím,že máš asi "hodně"měkké.
Těd'ka něco napíšu,doufám,že mě neukamenujete.
Máš 2 možnosti,koupit vhodně tvrdé bročky,nebo tam nechat ty co máš,ale třeba ten co je před forpasem tak tam udelas jakoby to obtočíš ještě jednou v bročku a secvakneš a už to bude na pevno nebude to klouzat,ale nepůjde to posouvat.nebo ještě jedna možnost použít teflonový zarážky na anglický splávek jestli víš co to je :-),doufám,že jsem ti pomohl anebo mi napiš na e-mail hook.man@seznam.cz

miki - Profil | St 3.5.2006 19:53:01

robo: Něco bude asi na tom, jak psal MrKos. Chce to používat kvalitní bročky. Zkus se zde na MRKu podívat, jaké se doporučují. Já používám klasické Cormorany, které se sice taky po čase uvolní, ale ještě jsou v normě. Spokojenej jsem byl s firmou Dinsmores (doufám, že jsem to napsal dobře). A ještě jedna věc. Když používáš jemné vlasce např. na plavačku, nemůžeš použít zase moc tvrdé bročky, které sice perfektně drží, ale taky ti můžou přestřihnout či narušit vlasec.

stefan58 | St 3.5.2006 19:41:10

robo : prepáč , ale ešte stále neviem kde sa ti tie nešťastné bročky posúvajú ( pod torpilou , pod vaglerom ) ja používam v poslednej dobe bročky od Jaxona a sú v úplnej pohode ale skús vyskúšať sistém montaže na match , popisujem od zarážky :
zarážka , malá korálka , karabínka , korálka , 4-5 bročkov 0,1g , torpilka podľa nosnosti plaváka , malá bužírka , 3-4 bročky 0,1g , ( zaisťovacie bročky tesne u seba ) 3 bročky na zdvýhavé zábery vo vzdialenosti 5-7cm od seba .Ak používam predvážený plavák napr 5+1g , tak vyvažujem len bročkamy 3ks 0,2g a 3ks 0,08g a používam T-kus na upevnenie plaváka , na bič pod torpilu 1broček tesne nad vlascové očko a potom na nadväzec podľa druhu vody ( stoják , alebo prúd ) 1až 3 bročky 0,08g alebo menšie .Ak používaš na match obratlík medzi nadväzec a hlavný vlasec ( vrele doporučujem ) tak ti torpilku ktorá je na hlavnom vlasci zadrží uzlík na obratlíku ,ale nezabudni vždy dávať pod torpilu cca 3mm bužírku aby sa ti nedeformoval otvor na torpile .
Toľko asi o tejto problematike ak som niečo zabudol napíš .
Pekný lov.

MrKos - Profil | St 3.5.2006 7:53:30

robo: ... možná se jedná o nekvalitní bročky... přesně takové totiž s oblibou používám a protože na odhoz není třeba dávat velkou hmotnost na silon tak mi to vyhovuje... jdou snadno zkousnout na místo a stejně tak snadno posouvat a popř. odstranit... u torpily to bude horší a asi bych zvolil broky tvrdší... pro tyto ůčely mám některé menší shakespeare a ty jsou tvrdé jako kámen :-) myslím že podobně tvrdé jsou i colmic...

robo - Profil | St 3.5.2006 6:57:25

stefan58: normálne mi jazdia po silone. Nahodím pár krát (záleží na tom ako silno nahadzujem) a posunú sa, niektoré viac niektoré menej, vrátim ich na späť ale už akoby mali vyjazdenú maličkú drážku a už chodia ako chccú. Teraz ma napadlo, nemôže to byť olovom (či nie je nejak mäkké príp. moc tvrdé)

stefan58 | St 3.5.2006 6:19:25

robo : nerozumiem celkom dobre tvojej otázke , kde sa ti zvyknú posúvať bročky , ak je to pod zaistením torpilky tak nahraď jeden broček väčším množstvom menších ( 3-4 ks ) to isté platí aj pod zaistením priebežného plaváka ( 4-5 ks ) .Ja zvyknem bročky len voľne stisnúť zubami a málokedy sa mi stane že sa posunú .