Umění čtení obrazovky echolotu

Zajímaly by mne vaše zkušenosti a poznatky se zobrazováním ech na displeji echolotu a jejich interpretací. Např, tvary a velikosti ech ve vztahu k velikosti ryby a hloubce ve které se nachází, charakteristická echa travin, bahna, překážek atp. a s tím související nastavení echolotu (vaše výchozí používané nastavení a jeho úpravy vedoucí k lepšímu zobrazení výsledkům) a naopak čeho si podle vás není nutno příliš všímat. Díky
Autor diskuse: Hrochoroh - Profil , 2.5.2006 všeobecné - techniky lovu

kipketer - Profil | St 3.5.2006 22:41:41

Vodorovne alebo mierne zahnute su preto lebo stojis alebo sa pomaly pohybujes cim vacsia rychlost tym viac zahnute.Obnivovannie obrazovky nadstavis podla hlbky aby ti nevynechavala dno pri pomalej rychlosti posunu obrazovky a vacsej rychlosti clna.Velkost ryb sa da priblizne odhadnut ale to chce viac praxe,ale malo by sa to dat aj podla toho kolko cm je jeden pixel a priblizny pocet pixelov.Ale neviem ci je to presne.

Hrochoroh - Profil | Út 2.5.2006 19:45:24

Mám Lowrance X 51. Echa ryb se zobrazují jako téměř vodorovné čáry (jen velmi mírně zakřivené). Myslel jsem, že uvidím takové ty charakteristické "banánky" (vyšší než širší).
Další věc. Když jezdím na člunu pomalu, je správné dát také pomalé obnovování obrazovky (scroll)?
Dále např. když dám funkci Fish ID, zároveň se odfiltrují echa teplototních vrstev, které mě - nezkušeného dost ruší. Chtěl bych při vypnuté funkci Fish ID mít obrazovku odfiltrovanou tak, aby sloupec vody byl čistý jako když je Fish ID zapnuto.
A také nevím, jak lze odhadovat velikosti ryb - jde to vůbec (třeba rybky nad 10 kg)? Díky za reakce

čolkař | Út 2.5.2006 16:00:34

Optimální je když ti vysvětlí echa na tvém někdo zkušenější kdo má stejnou bedýnku,mám starý Huminbird a nového Eagla a spousta věcí je jinak.V podstatě totéž ti píše japit,upřesni otázku na svůj typ a on ti někdo poradí.

japit | Út 2.5.2006 15:40:42

To je zajímavá otázka ,ale asi jinak se bude chovat LowranceX125,který vlastním jak jinej typ třeba od Huminidbirdu.