ma nekdo recept na testo ktery neni moc ritky ani moc husty?

znate nekdo spolehlivy testo ktery po namoceni nezridne a zaroven neni moc husty?Autor diskuse: martin - Profil , 26.4.2006 všeobecné - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Njezek566 - Profil | Pá 1.7.2011 13:21:08

nej leh čí těsto ja potreba voda hlatká mouka zbytek dle fantazie já dává jěšte pudin kakao vanilkoví cukr a skořicový cukr a ruzné koření chy tám na to kapry cejny karasy
plotice

Nmirmen - Profil | Čt 27.4.2006 15:29:06

Bachy: je to taky jedna z docela zajímavých možností. Taky se dá dělat s podílem mletých granulí pro psy ( např.Frolic) či s podílem olejnatých semen ( mleté konopí, slunečnicová semínka nebo arašídy... ) aj.
Bezďa: vajíčko je výborné pojivo a dá se použít k většině těst

NBezďa - Profil | Čt 27.4.2006 14:36:20

Jednoduché těsto je vajíčo + strouhanka. Stačí to jen tak a nebo se to dá dobře dochucovat třeba ochuceným šrotem. Je potřeba aby se tím chvilku krmilo a ryba si zvykla. Ale osobně na to úlovky mám :-))

NBachy - Profil | Čt 27.4.2006 14:21:19

Taky se dá udělat těsto z boiliesových směsí, bez vajec, třeba i přidat strouhanku. Konzistenci (tuhost) si upravíš sám při výrobě tak jak potřebuješ.

Nmirmen - Profil | Čt 27.4.2006 14:15:13

To, co psal jepice, ber s rezervou.

Celá řada rybářů používá těsta často velice úspěšně.
Například někteří angličtí specialisté na parmy nedají dopustit na těsta sýrová, z lančmítu aj.
Těsta se připravují více způsoby, za tepla či za studena.
Někdy se jako základ používá krupice ( např. těsta v mléce) , jindy strouhanka , kukuřičná mouka, brambory , pečivo či chléb aj.
Těsta se dají dobře barvit, ochucovat ( třeba posilovačem, anýzem......) .
K dohuštění lze používat strouhanku ( a je dobré mít ji s sebou i u vody, alespoň 1-2 deci).
Pokud je těsto příliš lepivé, můžeš do dlaní dát lžičku oleje ( třeba slunečnicového) a těsto chvíli proválet.
Některé ryby mají v oblibě těsta sýrová, např. parmy, ale sýrové těsto berou velice dobře i tloušť, kapr aj.

Njepice.cz - Profil | St 26.4.2006 18:28:08

Podivej se do nejaky rybarsky prodejny, tam mas predem pripraveny testovy smesi. kdyztak at ti poradi personal ve vyberu. jinak podle me jsu testa uz OUT, posledni dobou se chyta hlavne na masnaky, kuku a podobne vymozenosti :-)