Co porybní...???

Zajímá mě ještě jedna věc...všichni mě varují před jedním porybným-prý děsný kripl co bere papíry absolutně za vše a hlavně novým členům-aby se jich zbavil.Co když bude nespravedlivý-kde a jak se bránit-nefyzicky? mám tím namysli jak postupovat když bude chtít úplatek apod?-to je prý běžná praxe.Sám je to prý hajzl který na přehradách krade jak může a pak když mu ryby zesmrádnou protože je neměl kam dát tak je zakopává-každému kdo ho na jisté přehradě zná se otvírá kudla v kapse...
Autor diskuse: mikiw - , 28.3.2006 všeobecné - RŘ, MO, svazy

liborcarp - Profil | St 29.3.2006 17:52:09

Pan Slamáček-souhlas.

Jiří 22 - Profil | St 29.3.2006 17:46:38

mikiw, nevím jak dlouho máš papíry , ale připadá mi to sci-fi. Takový porybný by nevydržel ani měsíc. Sám uznej, že u vody se děje moc nepravostí a někdo a to je dobře je postihovat musí. Tyhle špíny šíří lidi, kteří právem o papíry přišli. Nechť si zametou u sebe. Každopádně nevěř všemu co slyšíš, ale sám zažiješ. Všem na mrku mnoho úspěchů v nové sezóně.

Pan Slamáček | St 29.3.2006 16:21:02

takova RS v nasi zemi neexistuje! jsou to jen pomluvy! urcite tech kterym bylo "neopravnene" ublizeno!!!
jinak RS je verejny cinitel, tedy se na nej da pouzit paragraf o poruseni pravomoci :-)

G.Moolis - Profil | St 29.3.2006 16:17:33

Taky by to mohl být bývalý lampasák, nebo lakýrník, ti jsou taky nebezpeční. Zapoj do akce Hlas Ameriky a Svobodnou Evropu.

Blondak - Profil | Út 28.3.2006 18:37:16

No tak to se omlouvam ale jmeno jsem si zamerne nezmenil jen jsem tam chtel mit prezdivku.

Blondak - Profil | Út 28.3.2006 18:29:40

CHytali jsme v klidu na Dalesicich a asi tak kolem 23hod prijeli porybni na clunu . Kontrola probehla celkem v klidu . Nez odjizdeli tak jsme je upozornili ze mame udice kolmo tudiz silon vede do vody o neco dale.Nic nepomohlo kdyz odjizdeli urizli nam vsechny udice sroubem motoru . Doted nevim co si o tom mam myslet

esox.martin - Profil | Út 28.3.2006 16:56:42

Nemůžu uvěřit, že se tohle děje v současné době ze strany RS. Jestli ano, tak je chyba i na straně rybářů, že si to nechají líbit. Úplně se ztotožňuji s názorem fikuse. Základem je slušnost ze strany RS, ale i od rybářů.

tonysuk - Profil | Út 28.3.2006 14:12:58

Co se týče Orlíku tak s výskytem RS plně souhlasím s Matesem (pův..).Mám tam chalupu a jsem tam přes sezonu dost často a RS jsem nepotkal asi tak 6 let.Zaplaťpánbu.

Mates(původní) | Út 28.3.2006 14:02:28

Práva?domluvy?...................pche- nezlob se, chceš radu?
Znám týpka , kterej mu za litr babek vytrhá nehty na nohou a bude.:-))
Na hrubej pytel hrubá záplata.
Co se týče RS na Orlíku, jsou slušní a jsou de..lové.
Jinak ani jeden z těchto druhů jsem už dobrý 4 roky nepotkal.A to jsem tam skoro celej rok každý víkend.

Doktor R - Profil | Út 28.3.2006 10:36:07

přikláním se k fikusovi ,nemá cenu řešit to co někdo povídá u nás takle taky pomlouvali jednoho člena RS a nakonec se ukázalo že to je jen člověk kterej plní povinosti až moc detailně ,ale pokud máš vše v pořádku tak není co řešit a pokud to bude pravda co jsi slyšel tak stejně nic jinýho než mít vše v pořádku ti nezbývá prostě mu nedát žádnej důvod proč by se po tobě mohl vozit.Přece si nenecháš kazit ryby nějakým blbem.

fikus | Út 28.3.2006 9:59:58


mikiw> normálně se vyser na kecy kterými Tě někdo straší a běž klidně na ryby. Tím, že "jedna paní povídala" není vůbec jasné jestli ten porybný je špatný člověk nebo naopak je to slušná RS která nějakému lumpovi šlápla na "kuří oko". Pomlouvání ze msty je neporovnatelně častější než potkat takovou RS u vody.
Neřešil bych coby kdyby, až RS přijde, stačí slušně odpovědět na pozdrav, mít vše v pořádku a chovat se slušně. Slušně, tím myslím i na ryb. webech. Označovat někoho veřejně za "ha***a", když ho neznáš, není zrovna výrazem úplné slušnosti. Neber to prosím jako poučování, jen malá rada závěrem.

rybomil | Út 28.3.2006 9:48:56

Bych se taky přikláněl k tomu zvěřejnění té dotyčné osoby. Nic bych za to nedal, že to bude minimálně nějaký bývalý poliš nebo STBák, ti si vždycky dovolují nejvíc. Zkus pár kámošů co takový případ dosvědčí a zapoj třebas jen regionální tisk. Foto ( v akci )nejspíš nutné..

profo - Profil | Út 28.3.2006 9:31:02

Cidas : právě proto je RS nucena provádět kontroly min. ve dvou členech a tím si zajistit svědka nastalé situace pro případ řešení situace v právním sporu. Ti členové, ale nesmí být v příbuzenském vztahu.

pajda - Profil | Út 28.3.2006 9:30:47

Tuším, že jsem to tu již někde psal. O každém přestupku u vody musí RS provézt zápis a dát podepsat rybáři. Ten může ke svému podpisu zapsat poznámku, že s tímto výrokem nesouhlasí. Pokud by postup RS se zdál neadekvátní člena veřejného činitele, volat ihned policii, popř. požádat o svědectví jiných rybářů.
I RS však může požádat přísedící rybáře a svědectví vůči vám. V případě, že je to tváří v tvář, bude to vždy posuzováno jako svědectví proti svědectví s nulovým výsledkem.
Proto tvrdím, nebuďte blbí a své připomínky tam napište. Bude k nim přihlédnuto při kárném řízení.

Cidas - Profil | Út 28.3.2006 9:28:21

V dalším projednávání přestupku na úřadě platí pochopitelně základní zásady trestního řízení i když je to řízení o přestupcích... Jako nejpodstatnější se potom jeví to, že oni prokazují tobě vinu... Důkazní břemeno leží pouze na nich... To znamená, že pokud řekneš JÁ TOHLE NEUDĚLAL, oni ti musí prokázat, že si to udělal... A věř nebo ne, jako u všech ostatních přestupků to většinou končí dobře pro přestupce.

JM - Profil | Út 28.3.2006 9:28:20

profo: Asi máš pravdu, asi záleželo na tom, co ten dotyčný rybář udělal. Pokud někdo chytá na víc prutů, přes čas nebo jinak hrubě porušuje řád, asi je pro něj lepší si to odpracovat.

profo - Profil | Út 28.3.2006 9:23:13

JM : jistá volba tam byla. Tou volbou bylo
1) buď si to odpracuješ a já ti povolenku vrátím
2) nechceš nemusíš a já posílám tvou povolenku na Vaši MO a tam se s tebou domluví na řešení a můžou ti ji odebrat na zbytek roku.

Jinak teď je to jasně dáno - odeslání povolenky na MO a oznámení přestupku na úřad, který vydal RL.

profo - Profil | Út 28.3.2006 9:20:40

mikiw : tak to je zrovna věc, keterou bych si nedovolil ani když by to byl ten nej... blb ne světě, páč on tě udá a ty to odskáčeš jako útok na veřejného činitele

JM - Profil | Út 28.3.2006 9:20:40

profo: Hm, taky pěkný, i když ani tak mi to nepřijde jako čisté řešení. Nikde jsem nenašel, že by se přestupek měl řešit nucenými pracemi. Asi by mě k práci nepřinutili a kor ne banda opilců. A obzvlášť ne, kdybych nic neudělal, jako že pokud vím, tak přestupky nedělám. Ale ono by asi záleželo na konkrétní situaci. Už jenom to, že na Orlíku jsem nikdy nechytal sám, ale nejmíň ve třech a to je pak taky jiná situace.

profo - Profil | Út 28.3.2006 9:19:35

Jikr k : rozumím ti, protože je tam znám a vím moc dobře o koho jde. Tím chci říci, že je nechci obhajovat. To proč byl Šroub střízlivý je to, že pokud by si na něho někdo stěžoval, tak by ho to stálo flek hospodáře. Jinak co se týká prodeje povolenek, to se děje dál, ale na tři rputy se to nedělalo nikdy, jediné proč si to dovolili (myslím lovce) je ten, že se s nimi nebyly schopni domluvit. To přestalo vstupen do RS několika členů cizinecké policie.

mikiw | Út 28.3.2006 9:18:02

takže mi z toho všeho vyplývá že mu tak akorát můžu pořádně rozbít hubu....no to pravděpodobně asi taky udělám až mi bude tvrdit jako mýmu známýmu že pstruh má míru 30cm....

profo - Profil | Út 28.3.2006 9:12:36

JM : on se jikr k nevyjádřil dostatečně přesně. Nejde o statek ve vlastnictví někoho z RS, ale jedná se o starý tatek ve vlastnictví ČRS a je to sídlo hospodáře ÚN Orlík. A nejednalo se o práce pro jeho požitek či jeho radost, ale o brigádní činnost pro ČRS ÚN Orlík jako trest za přestupek. Většinou se to řešílo trestem v trvání třeba 2 hodin. A jednalo se např.: o skládání sítí, čištění lodí pro sítě či RS, opravy motorů (pokud tomu rozuměl) atd...

Jikr k - Profil | Út 28.3.2006 9:11:15

profo-no nemáš tak úplně pravdu i když jsi měl vše v pořádku banda opilců jedoucí kolem 23 00 ze Zvíkova tě stejně přišla buzerovat. Zaparkovaly loď přímo mezi pruty vypotáceli se a už to šlo. Běda když jsi jim řekl že jsou opilí to byl oheň na streše. Vetšinou akorát Šroub byl střízliv a ten to pak řešíl. vyděl jsem tam i rvačky s rybáři.Dneska je jiná doba dnes by se to asi dalo řešit tenkrát ne. Bylo mnoho rybářů kterým to vyhovovalo pytlačili a když je chytli tak si to odpracovali. Ale když nikoho nechtl tak si pomohl přece to nebude dělat sám. Dokonce tam prodával belgičanům povolení k lovu na tři pruty a nonstop. dokonalí vzor RS.

JM - Profil | Út 28.3.2006 9:03:19

Jikr k: Jako jak, pracovní sílu na statku? Tomu nerozumím. Proč bych měl někomu dělat na jeho statku? To mi rozum nebere a asi by u mě nepochodili. Tedy ne asi, ale určitě.

profo - Profil | Út 28.3.2006 8:12:22

Jikr k : budu ti oponovat. Bylo proti nim obrany. Tou obranou bylo a je to pořád mít vše v pořádku a znát svá práva a povinnosti. Pokud něco z toho nesplňuješ, pak tě můžou buzerovat a ty se cítíš ukřivděný, ale nemáš šanci jim oponovat. Jinak tak se to řešilo dřív, ale dnes už jsou trochu jiné postupy a to i na Orlíku. Jen pro tvou informaci : Šroub už je v důchodu a jezdí se na Orlík rekreovat, takže pozor je stále aktivní jako RS.

Jikr k - Profil | Út 28.3.2006 7:21:50

Proč neřekneš na které vodě ten blb je ať máme možnost se připravit. Před časem jsem zažil něco podbobného na Orlíku s porybným Šroubem a jeho skupinkou opilců.Ty sice nechtěly úplatky ale využívali rybáře jeko levnou pracovní sílu na statku. Nebylo proti nim obrany.

profo - Profil | Út 28.3.2006 7:19:31

Nejjednodušší je opravdu mít vše v pořádku a při případných problémech zavolat Policii a podat stížnost. Pro jistotu, že se Policista bude s daným znát a pokusí se ho krýt, žádat provedení zípisu, který musí být podepsán tebou a policistou, který ho sepsal a s tímto a písemnou stížností se posléze dostavit na úřad, který vede v patrnosti onoho RS a tam oficiálně podat další stížnost. Oni jsou pak povinni ti podat informace o tom jak to proběhlo.

mirmen - Profil | Út 28.3.2006 5:55:28

švec, jo, jenže je to jediný, co potvrdí, že jeden z účastníků nekecá ( může tvrdit, že si do diktafonu chtěl právě nahrávat své poznámky o kráse revíru, když tu náhle - znenadání přikvačila kontrola - a on z rozdrušení zapoměl připravený diktafon vypnout nebo na nahrávání upozornit :-)
Jinak jen je tvrzení proti tvrzení.

A svědky u rozhovoru mezi 4 očima mít asi nebudeš, ledaže by porybnej z náhlýhzo hnutí mysli potvrdil mikiwovu verzi.

švec - Profil | Út 28.3.2006 5:21:55

mirmen - ® :na takovej důkaz ti každej hodí kokino.Jak nemáš svědky tak máš smůlu.

mirmen - Profil | Út 28.3.2006 0:25:41

Kup si levnej diktafon a v případě, že se bude k tobě blížit, tak ho v kapse pro jistotu zapni. Jinak těžko prokážeš, co se v rozhovoru mezi čtyřma očima odehrávalo.

zelí - Profil | Út 28.3.2006 0:07:58

Až tě bude takovejhle z..d kontrolovat a bude chtít dělat problemy,tak zvedni telefon a zavolej benga a podej na něj stížnost jako na každýho veřejného činitele.Pokud budeš mít ovšem vše v pořádku.