Rybářské kroužky

jaké jsou vaše pocity z přípravy mladých rybářů v kroužcích? Nemáte pocit že čím dál tím více se zanedbává jejich výchova a tím i klesá počet mladých rybářů muškařů a plavačkářů?V čem si myslíte e je chyba?
Autor diskuse: Orion - , 27.7.2001 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Kondratov | Út 31.7.2001 18:05:26

Jako malý kluk jsem měl jedno jediné velké přání. Stát se rybářem. Cesta do rybářského kroužku vedla přes pionýra. A pionýrem jsem se mohl stát až ve čtvrté třídě. Od první třídy jsem se učil poznávat ryby, četl knihy, rozprávěl o rybách a rybaření se svým učitelem strejdou. A pak když to přišlo - pionýrský rybářský kroužek - zanmenalo to jednou týdně šlapat z vesnice půl hodiny pěšky na autobus, zaplatit za autobus 5,-Kčs (pamětníci vědí, kolik to v sedmdesátých letech bylo peněz) a totéž absolvovat při cestě zpět. Sen se splnil. Dnes se nesplňují sny mladých čtenářů Mauglí. Dnes se uskutečňují snahy rodičů nějak svá dítka zabavit, uchránit je od herních automatů, počítačových her, drog, hospod. A mysleme si co chceme, nádobí na rybaření je sice drahé, ale ve srovnání s lyžováním, potápěním, střelbou, turistikou... Ze strany mladých není potřebná jakákoliv snaha něco překonat. Já sám jsem málem nakopl svého syna za to, že nebyl schopen vypotit sumář. A tak jsem si položil otázku: není to tím, že mladí od nás dostanou všechno hotové? Jak jsme si je vychovali, takové je máme.

Pavel | Ne 29.7.2001 20:00:11

Čus Helax! Přestaň chlastat u Pavlika a raději se věnuj na Bečkárně každý pátek od 15 hodin mládeži.Byla by jste dobrá trojka : Ty , Kratochvil a mladý Husák.

sendwich | Ne 29.7.2001 19:43:02

už rok dělám vedoucího ryb. kroužku......a řeknu vám není to žádná sranda, co ty kluci mají v hlavě od rodičů.....dokonce jsem byl v létě na 9 dní na táboře, a no byl to horor musel jsem každému z vlastních zásob navázat nějakej ten systém aby vůbec něco chytili......:o))
takže je to složité ......

Ice | Ne 29.7.2001 9:56:00

nejsou lidi(kvalitní vedoucí)ani větší zájem organizací.Je to jako se vším-prostě klesá úroveň celýho svazu.