MRK a vy co jste tady déle

Jsem na MRKu aktivně asi od srpna minulého roku a dal mi hodně, ale hodně mi i vzal. Lidé sem přicházejí se svýma otázkama ( stále stejnýma), odcházejí z důvodu ješitnosti nebo přesycení, věřím tomu, že hodně je Vás takových co jen čtou a smějou se tomu:o)
Je tady hodně lidí co mají svůj druh rybolovu v malíčku, ale i totální blbci, které samočistící schopnost umravní nebo vytlačí nebo taky ne.
Potkávám se na rybách s rybářema co na MRK chodili, ale už na to kašlou z toho nebo jiného důvodu. Co by se podle Vás mělo změnit? Co Vám nesedí? A není to právě o tom, že to takhle být má? :o) Proč se ptám, chybí mi fotky nebo názory některých př. dobrých kaprařů, kteří se vytratili a nahradili je nováčci co toho moc neví a neumí. Co vy na to, čtoucí a nepřispívající kapraři???:o)
Autor diskuse: Kocháč - , 26.1.2006 kaprařina - ostatní

Martin M. - Profil | St 15.3.2006 11:48:03

Pro toto tema tato otazka neni urcena, presunte svou aktivitu prosim do Kaprariny. Diky. (doporucuji tyto vaznejsi veci resit telefonicky, pres internet to vzdy vypada vice jako utok nez jako vymena nazoru)

J.Dufek - Profil | St 15.3.2006 11:38:10

Carp Max: Také si to dobře pamatuji a je to jak píšeš... Radek Fox: Smůla je, že se tě netýkají starosti kaprařů jako jsem já, Carp MAX a dalších... kteří se snaží nějaký ten kousek vody na krátkou dobu utajit. Pak se nediv, že se někdo ozve a má třeba i ostřejší slovník jako Carp MAX, je uz takovej. Ty si obědnáš flek půl roku dopředu a jedeš na jisto, to pak chápu, že nemáš strach o zveřejnění revíru, tak alespoň neškoď ostatním, děkujeme...

Korda | St 15.3.2006 10:21:52

Carp Max:Sleduji vaši výměnu názorů a RF a s tím odchodem si to dobře pamatuji.Máš pravdu :-)

Carp MAX - Profil | St 15.3.2006 10:18:22

RF: Jsem rád, že jsem tě nabil pozitivní energií, ale proč svůj návrat omlouváš mnou..? Já tě nevyhnal, odešel si dobrovolně s velkou slávou.

robertak - Profil | St 15.3.2006 9:09:34

Tak jako odezvu na přečtení příspěvků na tuto otázku, jsem se zaregistroval. Jsem tu od prosince minulého roku, protože jsem se rozhodl znovu začít chytat po pár letech. Myslím si , že MRK je supper právě pro takové co já. Spousta informací vlastně od těch nejpovolanějších a ne jenom z okruhu známích u "naší" vody. K otázkám, které se opakují, jenom tolik, ono se vše neustále nění, tak si myslím, že zas tak zbytečné nejsou, ačkoli je asi lepší dřív , než se na něco zeptám, mrknout do vyhledávání ( archiv) a tam si nejdříve přečíst co tam o tom je a pak se třeba jenom doptat. Tak předem děkuji na reakce na mé otázky, které třeba někdy napíšu. No a na jaře u vody , hoj R

honza_s5 - Profil | Út 14.3.2006 23:51:58

jen bych si dovolil jenom poznamecku k tem neustalym odkazovanim do archivu. nejvice otazek a odpovedi jsem prozatim hledal k plavane a feederu. i po projiti starsich diskusi zustava spousta veci nedopovezenych, nedotazenych, otevrenych novym vyrobkum, trendum atp. navic vetsinou jsou k vyhledavane otazce 2 -3 relevantni odpovedi, zbytek je volna diskuse nad leccim dalsim (a kolikrat i velmi zajimavym - nezpochybnuju)
proste a jednoduse, archiv neni spasa a neustale pausalni papouskovani fraze "vadi me, ze se dublujou otazky a ze lidi nectou archiv" trosku vadi me. prece nejste nikdo tak naivni, abyste si mysleli, ze novy lide na serveru budou resuscitovat 3 roky starou otazku, jen aby mohli odpovedet. reaguji do nove zadane, ktera se objevila za jejich pusobeni.
nekdy si zkuste porovnat stejne znejici otazky v roce 2002 a 2005.
... no sam mam dilema, jestli mam do teto otazky psat, kdy nejsem z kategorie "vy co jste tady dele", ale snad to nebude proti sirsimu smyslu dosavadni diskuse.

Radek Fox - Profil | Út 14.3.2006 20:27:48

Ahoj Ricku - Od Tebe budu brát kritiku na zveřejnění onoho revíru jako oprávněnou. Já se jako správný blázen do kaprařiny neustále pídím po stopách všech pěkných ulovených ryb i revírů, kde se dají tyto ryby lovit. Bylo pro mě naprosto přirozené a v tu chvíli a ani nyní jsem si nepřipouštěl a nepřipouštím utajovat tak známou "provařenou" skutečnost, že ta ryba je z Rybniku. Stačí se podívat na stránky anglické SBS či na carp.pl a tam je onen lysec mnohokrát k vidění. Bral jsem jako povinost a slušnost popřát k úlovku panu Kláskovi a že chytil jinou rybu o to je mé blahopřání větší.

Ještě k lovu na Rybniku. Sám jsem tam nikdy nelovil, ale z informací vím, že se jedná o opravdový exterém, kdy se loví za velikých mrazů a taktéž vynaložené prostředky na pobyt a v neposlední řadě další náklady na lov odradí spoustu zájemců, kteří to nemyslí s kaprařinou upřímě a slušně. Vyjímka samozřejmě potvrzuje pravidlo, ale...

Pvl - Profil | Út 14.3.2006 20:23:14

Radek Fox : zdar, vrah se vrací, na místo činu ! :o)))))

Kocháč - Profil | Út 14.3.2006 20:19:10

Radek Fox - ® :o) ono to půjde :o))) pohoda

Rick - Profil | Út 14.3.2006 20:18:11

RF no vidiš že to jde, já to ale vždy vydržel max tyden (mlčet myslim), vitám zpět

Radek Fox - Profil | Út 14.3.2006 20:12:35

Nyní to beru jako svoji velkou chybu, že jsem zde přestal kvůli rejpalům přispívat. Teď díky jednomu z nich panu Petrákovi - Carp MAXovi, který mě zde hodně znechutil a nyní mě nabil pozitivní energií ze svých bludů se opět rád vrátím.

Jennda - Profil | Út 14.3.2006 15:47:37

Zdar. S Mrkem jsem moc spokojen. I když si sem chodím jenom číst.

Martin M. - Profil | Út 14.3.2006 12:00:36

Rici> kdyz se divam na krivku navstevnosti behem pracovniho dne, tak toho bych se urcite nebal ;-)

Rici - Profil | Út 14.3.2006 11:58:21

Výborný právě je, že zde člověk našel spoustu zkušenějších kamarádů s kterými potom může občas rybařit a přiučit se v reálu tomu, co se zde řeší teoreticky a to je pro mě největší přínost.
No a díky těmto nový zkušenostem si začne rujnovat rodinnej rozpočet, což se právě mě v současnosti děje:-)) Což zase člověka nutí víc pracovat - vydělávat, címž podporuje národní hospodářství. MRK má tedy vliv i na přírustky do státního rozpočtu!!!!!

Bosanac - Profil | Út 14.3.2006 11:53:03

Martin M : ta veta v zavorkach je hodne zajimava , jaky je tvuj casovy odhad realizace :-))
K tematu , bez MRKu bych nebral muskarsky prut do ruky a nezacal se ucit vazat musky . Ten kdo se chce naucit neco noveho MRK je idealni prilezitos bezbolestne zacit a vyzkouset jiny techniky rybolovu . A k nekonecnem poctu opakujicich se otazek jen to ze je vetsina lina vyuzit vyhledavani v stasich otazkach .

Martin M. - Profil | Út 14.3.2006 11:40:15

Myslim, ze pro "mazaky" je jakakoliv nova informace velmi vzacna. Pokud nekdo 20 let chyta ryby jednim stylem (napr. privlac) a precetl vsechnu dostupnou literaturu, jiz jen malo novych veci se prectenim muze dozvedet - rekneme 2-3 veci za rok. Takovy clovek na MRK bude chodit hlavne kvuli zabave a hledani pratel. Pokud sam dokaze jinym poradit, je to super, ale zcela chapu, ze ho to rychle prestane bavit. Tyhle lidi neudrzim na MRKu informacemi, ale pratelskou atmosferou. ... (A nebo penezma, ale tam jsme se jeste nedostali)

Mikulas - Profil | Út 14.3.2006 11:39:41

tak tohle jsem si se zajmem procetl, osobne jsem na MRK registrovany od r 2002 a celou tu dobu se sem nekolikrat tydne vracim (akorat ze vetsinou jen ctu, ponevadz malokdy mam potrebu neco napsat). Presto si myslim, ze MRK je v oblasti ryb. serveru jednicka ve sve tride, i kdyz uroven clanku je nekdy kolisava a otazky obcas pritrouble. Nicmene opakovani otazek mi neprijde jako problem, protoze vyvoj je tak rychly, ze odpoved muze prestat byt aktualni uz treba po tydnu. Ocenuji pozmeneny mujlov i prispevky nekterych "mladsich" ale zato velmi aktivnich clenu. Uz dlouho planuji vydat se nejaky ten sraz a poznat lidi taky osobne, ale casu malo a jeste mene...proto jsem rad, ze je MRK po ruce...

Fishky - Profil | Út 14.3.2006 11:28:35

Kocháč: neprudím, jen konstatuji :o)) Za toho mladíka dík :o) ...jsem na mrku asi 5 let, prvním rokem jsem jen četl, četl, četl a četl... hrozně moc mi to dalo, takřka bych mohl konstatovat, že mě MRK "odkojil" - tedy co se týče rybařiny určitě :)) pak jsem začal sporadičky "přispívat" ve formě otázek :o) časem se mi jeví, jakoby "zajímavých" informací ubívalo, ale to bude nejspíš duplicitou dotazů, otázek či příspěvků... a v neposlední řadě také rozrůstáním "MRKáčské rodiny" :o) chápu že pro "ostřílené mazáky" ve svém stylu chytání je "nudné" pořád dokola už jen čtení (natož odpovídání) na "stejné" laické dotazy... proto si dnes cením každé odpovědi z této "skupiny" :o)

Rick - Profil | Út 14.3.2006 10:55:16

MM nehraju, když je čas tak to jde ale jínak to flákam jak je to jen možné o)))
Honzas kde jsi???? došlo dřevo??

medvěd - Profil | Út 14.3.2006 10:53:42

Míra Ř:pochopil jsi to naprosto správně.

Mira Ř | Út 14.3.2006 10:50:54

medvěd-vím,že je to individuální a lze s Tebou souhlasit.Pohoda a klídek(ne ve smyslu nečinnosti,ale ve smyslu tolerance,nálady a přístupu) je to ,co k rybařině patří a nemělo by se vytrácet z MRKu.