Čpavkování masných červů

Zdravím zná to každý když si každý koupí masné červy tak zapáchají jak to řešit aby byli atraktivnější pro ryby
Autor diskuse: MenFish - Profil , 29.4.2014 plavaná - nástrahy, návnady
4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NBuffalo1969 - Profil | Út 24.6.2014 20:05:11

červíííci po týdnu....luxus a naprosto bez zápachu

NBuffalo1969 - Profil | Pá 20.6.2014 21:29:59

přidávám i svoji zkušenost.....Po pár dní přemýšlení a kombinování z toho vzešlo tohle......

Lednička ......4°C
Bušák......plechová dóza
Petr64......futro

Litr čistých červů byl ( já vůůůl) 5 hodin v igeliťáku v autě a pak šli do ledničky. Po třech dnech bez čištění žádný zápach....uvidíme dál..:-)))

NPetr64 - Profil | Pá 13.6.2014 8:55:57

Co to je čpavkování?:o))
Tejden byli v lednici,od včerejšího odpoledne přes noc v autě a furt se dají v pohodě čistit doma na kuchyňské lince.Pak půjdou zase do lednice,jen rozdělení na 3 části.

NPetr64 - Profil | Po 5.5.2014 12:19:49

Červy posypu futrem prohnaným přes síto a mám klid.Takhle vypadají po týdnu na balkoně a ještě nesmrděj.Až začnou,tak přes síto odstraním starej šrot a nasypu čerstvej.

NBušák - Profil | Pá 2.5.2014 16:25:02

Buffalo1969 >> tohle je zbytek červů z 0,5 litru přibližně po třech týdnech,hlavně musí být v plechový krabici a deně měnit toaleťák

Njariss - Profil | Pá 2.5.2014 11:22:24

Červíčky uchovávám zasypané hrubou moukou v lednici. Odebírám jen potřebné množství a zbytek nechávám uchovaný v lednici. Vydrží v pohodě měsíc.

NMrKos - Profil | Út 29.4.2014 12:17:40

živou kupuju většinou jen po půllitru, protože větší množství málokdy za vycházku spotřebuju a v podstatě s tím dál už nedělám nic...
jak to je v krabici zavřené víkem, jak to je mokré a smradlavé, tak to dávám i do krmení a taky na to chytám ... není problém a možná to co nám přijde jako smrad, to rybám voní, možná taky ne, ale žerou to v pohodě

problém by mohl být možná s přehnaným množstvím pilin a následným čistěním a proto jim tam nic nepřidávám