Porovnání a doporučení prutů do 3 tis.

Prosím znalé o porovnání kvality, zdolávání a nahazování (do 100m i dál), případně doporučení u vyjmenovaných prutů. Shimano Tribal TX-4 3,6 m, 3lb, 3díly. Starbaits M3 T-Spec X50 3,6m, 3lb, 3díly. Delphin Etna E3 3,6m, 3lb, 3 díly. Pro upřesnění uvádím, že jsem důchodce a mám omezený rozpočet.
Autor diskuse: dědánek - Profil , 20.7.2022 kaprařina - náčiní, doplňky

kalaban - Profil | Čt 21.7.2022 9:49:06

Dvoudílné pruty Daiwa emblem 3,60 a 3lb plus navijáky Daiwa 45 SCW, montáž helikoptéra , vlasec 0,28 a odhozová šokovka 0,40 od Prologicu, olovo 99gr. s koulí 20 mm a na distančních tyčích odměřeno 108 metrů. Z deseti pokusů jsem se jednou dostal na těch 108m jinak vše kolem +/-100m. Házel jsem tak na 90% svých možností a podmínek(nad hlavou větve).
Nechci Vás nějak podceňovat, ale pochybuji že se dostanete na 90 metrů, natož sto a více. Pokud se opravdu potřebujete dostat tak daleko, investujte raději těch 6 tis do zavážecí lodičky. Pokud to není úplně nutné, tak si raději zajděte do slušně vybaveného obchodu a tam vemte různé pruty do ruky a vyberte co Vám sedí a s čím budete spokojen. Něco jsem tu už za ty roky také načetl a v ceně kolem 3 tis je nabídka opravdu slušná a dá se v pohodě vybrat. Základ je zvolit dobrého obchodníka, ten Vám jistě dobře poradí a pomůže s výběrem. Tady se většinou dozvíte jen to, kdo má jaký prut...;)

Dodo677 - Profil | Čt 21.7.2022 9:24:36

Osobně bych zvážil ty 3 díly a nutnost nahazování přes 100m.
Původně sem na tom šel stejně, ale časem mě neskutečně štvalo balení prutů které na první dílu neměly očko tze se mě to bez ustřižení montáže po lovu furt nějak motalo. Trojdílné Etny šli z domu po půlce sezóny a jejich místo přebrali klasické dvojdíly. Fungování s nimi není až takovýá problém jak sem čekal (alespoň pro mě). Ale když sem časem začal chodit víc na krátký vycházky začli být trasportní rozměry zase lehce důležitější a tak sem šel do 10 stopových poloteleskopů Daiwa crosscast extension. Zpětně musím říct že kdybych měl doma nechat jenom jedny pruty.... byly by to poloteleskopy. Hodit se s tím dá rozumně. Já jako kopyto sem někde na 70 metrech. Krásná přepravní velikost, příjemná akce a balení bez problémů. Takové universální prut od všeho něco. Samozřejmě možností je víc. Sonik dokonce dělá poloteleskop i ve 12 stopách.
Podíval bych se prostě i tímto směrem :)

kaprus - Profil | Po 25.7.2022 16:30:58

dědánek >> ale to není otravování. Nákup přes e-shop prostě toto umožňuje. Prostě si to nemůžeš osahat tak to lze nepoužité vrátit. Prut zabalený není.
Hadry se tak mení běžně.
Třeba ale naviják mívá už na krabici nálepku. Tam by to byl problém a otravování 😀👍
Aha už čtu že to nebyl e shop.
Tak bych stejně zkusil otravovat.
Je to o ochotě 🤔