Pomoc s výběrem kaprových navijáků do 10000Kč dva kusy

Vím,že je zde těchto diskuzi plno ale budu rád když mě dáte nějaké tipy.Je to na pruty free spirit 12ft 3,25lb.Měl by byt jak na odhoz tak na vyvážku.Děkuju za každou odpověď
Autor diskuse: Frysi - Profil , 18.3.2018 kaprařina - náčiní, doplňky

TymCat - Profil | St 21.3.2018 14:52:10

xDanielS >> Uplne nechapu co pises ale asi to ma byt vtipne......nenapsal jsem nic spatneho..napsal jsem to jak to je a proto ja a ne jenom ja nakupuju v Nemecku,Rakousku,UK za mnohem lepsi ceny nez tady.....

A proc mne jako ma bolet cely telo? Protoze nekoupim tady navijak za 7000 kdyz ho mohu koupit jinde za 5000?
To je snad kazdeho vec kde nakupuje.....

Purista - Profil | Út 20.3.2018 15:36:27

Ahoj Frysi,

s dovolením bych se přidal, řeším podobné "dilema", ale s nižší cenovkou. Respektive Tvých 5 tis. u nás v ČR je cca 3,5 tis v UK a to je tak nějak hranice, kterou bych za navi chtěl dát já (takže je to podobné). Rád bych sice nakoupil v tuzemsku, ale 1/3 rozdíl v ceně je i na mé vlastenectví přespříliš. Je to tragedie, kdy Anglání mají troj-čtyř násobné platy, ale zboží je výrazně levnější. A myslím, že ty ceny ještě půjdou dolů kvůli oslabování Libry a posilování naší koruny. Mimochodem, nevíte někdo proč tu máme tak draho? Jestli je to kvůli daním+odvodům+záruce, napáleným velkoobchodním cenám už v distribuci a nebo prostě vychcaností českých prodejců/nafouklými maloobchodním cenám?

A teď k těm navi. Je toho hodně co se musí vstřebat, nakoukat a načíst. Našel jsem třeba tohle aktuální a dobře udělané video kde porovnávají zhruba tu naší cenovku a pár dalších odkazů.


.

Požadavky jsou asi pomalá oscilace, kovový vnitřek, ACS klip, hliníková špulka (ideálně dvě), odolnost na slanou vodu (v našich podmínkách nevyužijem, ale je to výhoda), kovová klička a grafitové tělo a co dál?

Mně se líbí třeba:

ESP Onyx Big Pit Reel £139.00 (UK 4030,- vs. 5500,- LK baits)



Fox FX13 Reel £112.99 (UK 3250,- vs. 4400,- Alza)



Penn Affinity II LC Reels £109.99 (UK 3160,- vs. 5000 LK baits)



Wychwood Riot Big Pit 75S (UK 1450,- vs. 2706,- Kč Chyť a pusť)
Zaujal mě ale i tenhle. Podle UK low cost a podle tuzemských cen nižší střední třída (tedy dle mě), celkově ale spíš takový entry level. Recenze zde na mrk i videa a komenty na youtube jsou o.k., nenašel jsem probléms. https://www.tackleuk.co.uk/Shop/ReelsBigPitSpodReel​s/Wychwood-Riot-Big-Pit-75S.htm

Případně prostě proklikávat youtube "Big Pit Reels 2018" nebo "carp long cast reels 2018"
https://www.youtube.com/results?search_query=Compac​t+Big+Pit+Reels

Závěrem vidím, když jsem si to všechno teď přepočítal, že tady žijeme v hrozné bublině a máme pocit (včetně mě), že za kvalitu se musí solit velký peníz, kdy je vidět, že tomu tak v západním světe prostě zdaleka tak nemusí být.
----
Osobně bych ale také potřeboval říct od někoho zkušeného něco jako: "Hele kup tohle, nemá cenu šetřit, máš to na 10+ let." nebo: "Klidně jdi do tohohle levnější, tam neplatíš značku, ale vnitřek je kvalitní a udělá ti stejnou službu."

No jinak se mi líbi ten ESP Onyx, ehm.. :)

MKulicka - Profil | St 21.3.2018 15:01:11

Dušan_hp >> Pruty posílají v brutálně tvrdé kartonové trubce (mam 100 kg a můžu na ní bez obav stát), z obou konců přisponkovaná plastová víčka. Když by toto nemělo vydržet přepravu, tak už nic:)

TymCat - Profil | St 21.3.2018 8:34:34

Purista >> Mas pravdu absolutne nechapu proc u nas stoji pruty a navijaky 30-100% vic nez v UK,Nemecko,Rakousko.....kdyz bereme o 50%-75% mene....ja osobne si myslim ze nas tady spousta podnikatele okradaji....
Priznam ze casto kupuju u Nordfishing77.at hlavne daiwa, a kolikrat si rikam ze to snad neni mozny o kolik to tam je levnejsi nez u nas.To mas pocit ze to tam kupujou nase podnikatele pridaji si 2000 Kc a cekaji na blbce kdo si to u nas koupi...

roxtidy - Profil | Út 20.3.2018 22:05:49

Purista >> čau, když si tu přečteš pár z těch desítek témat o navijacich tak si prostě musíš udělat obrázek o tom, co bys měl koupit za tyhle peníze. Podívej se na to takhle... Prostá vylučovací metoda.
Chceš naviják značky, která se přímo zabývá vývojem a nebo od pseudo značky, která si nechává naviják někde sestavit a prodává pod svoji značkou?
Pokud odpovíš tak jak myslím se ti okruh zúži prakticky na 2 značky....
Pak prihledni k ceně a najednou máš před sebou tolik navijaku že je spocitas na prstech jedné ruky.
Pak se rozhodneš jestli bait nebo ne a najednou máš 2-3 možnosti.
A moje dva favority jsem proto napsal níže. Nic lepšího zkrátka nevymyslis, protože to neexistuje! :-)
PS: tvůj požadavek na odolnost vůči slané vodě je blbost... Resp. Žádný z tebou uvedených navijáku ji nemá.

Tomas Krlin - Profil | Út 20.3.2018 10:10:36

Frysi >> Neplatis za znacku, ale za vyvoj, za know how, za zkusenosti... budto si to nechas vyrobit u nekoho, kdo to vymysli, ty na to nalepis nejakou svoji nalepkou a das podle nalady cenu a kdyz to stoji za starou belu, tak jednoduse vydas neco noveho atd. nebo to porad vylepsujes, zkoumas atd.
Z logiky veci pak Shimo, Daiwa a treba Penn byvaji drazsi...
Uvaha, jestli nekde platis za znacku nebo je castecne zcestna, protoze proste budto chces nejaky "da se navijak" za stredni cenu nebo proste kolem 5tisic za kus uz muzes mit spolehlivou masinu, ktera ma pevny a lehky korpus, kvalitni soukoli, loziska na spravnych mistech a x dalsich dulezitych veci.
To co ti bylo doporuceno jsou stroje, ktere koupis a proste je pouzivas porad a dokola a ony porad jedou i po letech...
Treba ty Okumy a Ticy jsou celkem v klidu navijky, ale jen do chvile, kdy vezmes do ruky Ultegru CI4 nebo CI4koveho big baita, to je uplne jiny pocit, sila, lehkost, hladkost, projev a to je ten rozdil v tech Kc navic...

TymCat - Profil | Po 19.3.2018 22:28:59

Ahoj,
Vlastnim Daiwa Emblem-Z 5500T z roku 2000 takze 18 let. Tenkrat stal jeden kus 459 DM a slapou jako prvni den a nemenil bych ...takze k Daiwa uz mam takovej vztah, kterej nezapru a podle mne je to top znacka co se tyka navijaku.
Rozhodne bych se nebal koupit tohle a jeste te zustane nejaka koruna na dalsi veci na ryby.

https://www.nordfishing77.at/daiwa-emblem-5500qda-5​795