Jak vyřidit povolenku

Petrův zdar.
Prosím vás jak je to u skladání ryb.zkoušek na svazu? Děkuji
Autor diskuse: 18tess88 - Profil , 8.3.2018 všeobecné - RŘ, MO, svazy

sven - Profil | Pá 9.3.2018 0:28:37

rybomil >> Ahoj. Příště místo na pivko, vyrazíme na potok :-)
Dospělce na 100% neslíbím, musel by se trefit třecí rok ale minohu vyhrábnu z bahna na první dobrou.

Serjoža - Profil | Čt 8.3.2018 9:59:00

Jura L. >> Někteří by tam chtěli otázky typu,jaký bivak a lehátko si pořídit. Kolikátku dírku vyvrtat do vanilkového bojlíz.A jesi může kapra líbat bez postihu, i na konečník.
Snad by měl rybář vědět něco o přírodě víc než je třeba,na tom není nic zvláštního.Pak by to u vody třeba aji jinak vypadalo.

sven - Profil | Po 12.3.2018 19:28:47

Jura L. >> Milý Juro :-)
Píše se rok 2018 .
"Komanči", které zmiňuješ, ukončili své hospodaření v roce 1989, jak se píše ve školních čítankách.
Nyní se jíž 29 let, nacházíme v období vytouženého, globálního kapitalismu.
Tedy již uplynul dvoj či trojnásobek Tebou předpokládané doby, potřebné k výskytu takových ryb, jaké ještě svět neviděl.

Ano, jsou dnes i vody skrývající urostlé geronty. Leč poctivě si přiznejme, že těchto rozměrů, spíš než nehospodařením, dosáhly právě naopak. Výrobní prostředek, nelze svěřit přírodní nahodilosti.

Možná jsi ve svém spravedlivém rozhořčení opomněl, že nejsou jen vody se statutem rybářského revíru ale i vody chovné, v režimu rybníkářství, CHRO atd. na kterých bylo je a bude zákonnou povinnosti hospodařit za všech politických režimů a to bez ohledu na osobu uživatele.
Pokud se jedná o ČRS a MRS, tak tyto subjekty mají tuto povinnost zakotvenou i ve svých Stanovách:
§ 2
Poslání svazu a předmět hlavní činnosti
Posláním svazu je zejména:
1)
Výkon rybářství ve smyslu zákona o rybářství, tj. chov, zušlechťování, ochrana a lov ryb, popřípadě vodních organismů v rybníkářství nebo při výkonu rybářského práva
2)
Provozování akvakultury, ochrana přírody, čistoty vod, životního prostředí, propagace rybářství
a ochrany přírody ve veřejnosti
3)
Aktivní účast na výchově dětí a mládeže v oboru rybářství a rybářského sportu, ochrany
přírody, čistoty vod a životního prostředí

Jarda Š. - Profil | Ne 11.3.2018 13:42:51

likin >> A až si všichni nakoupíme doživotní RL, tak je stát zruší.

hraji - Profil | Čt 8.3.2018 11:10:17

U nás ve spolku se od zkoušek normálně vyhazuje a jsem rád. Komu nestojí za to se připravit, nemá u vody co dělat. Je to opravdu o tom, jak si spolek (místní organizace) nastaví pravidla.

retrívr - Profil | Po 12.3.2018 22:05:26

Jura L. >> Vůbec nevím, co jsi chtěl říci. Asi jsi vůbec nepochopil vývoj. Přečti po sobě a zamysli se. Určitě pochopíš, že jsi nám nic neřekl a vše je jinak. Nic proti Tobě, jde jen o soudnost a krátké zhodnocení.

sven - Profil | Ne 11.3.2018 18:00:58

FRANK71 >>
Nic není zadarmo ani ty vody v užívání.. rybáři za to užívání, už mnoho desítek let státní vody zarybňují spravuji a udržují v provozuschopném stavu ..
Být to na státu, tak už dávno některé vody zanikly nebo vymřely anebo bychom se na ně chodili dívat dírou v plotě....
Jinak všechny vody, jak sportovní tak chovné, které naše MO obhospodařuje, jsme si buď vybudovali nebo odkoupili do vlastnictví od jiných subjektů.

Rožnovák - Profil | So 10.3.2018 18:15:01

Dědek >> Aby si mě neoznačoval stále za byrokrata vedou mě k tomu čistě praktické důvody. . Zrovna loni jsem místo chytání takovým dvěma nováčkům vysvětloval pravidla rybolovu, Táta a synek, chystali se na P chytat duháky na plavanou ještě k tomu na umělého červa jen jsem se jich ze zvědavosti zeptal jestli jdou na tlouště a tak se to proflálo, tak jsem je hodil do obrazu, byli úplně hladoví po tom ať jim to někdo vysvětlí, nebo myslíš že jsem měl přejít a volat RS ať s nima hned skoncuje?

Dědek - Profil | Pá 9.3.2018 14:11:19

FRANK71 >> Ono je to podle mě zcela zbytečné. Zbytečná administrativa, zbytečná zátěž sil a prostředků pro svaz.
Každý je odpovědný za své chování a jednání. Nač se s lidmi otravovat u zkoušek a vůbec jim něco zajišťovat?
Tady máš papíry a běž k vodě. Studuj si sám. Když budeš jednat mimo povolený rámec, jsi bez papírů. Jak jednoduché a hlavně levné.
Stejně každý rok pár lidí dostane zkoušky za láhev...

pocatek - Profil | Pá 9.3.2018 10:27:47

iva >> hele to chce klid.nekterym lidem proste vadi,kdyz nekdo dela praci jinak a lepe nez ostatni.
Hlavne ze ty mas radost z dobre provedene prace.ja mam take vybudovanou uctu ke starsim ucenou od mala,ale nekdy to proste nejde.
At se dari.

kakr - Profil | Pá 9.3.2018 8:46:50

iva - 8.3.2018 19:11:50 >>
Velice se omlouvám skutečně jsem starý popleta. Naopak musím vyzvednout vaši iniciativu s kterou vycházíte novým členům při zkouškách potřebných k vydání prvního RL.
Jen málokterý spolek (MO) je schopen od ledna do června organizovat při dodržení všech podmínek stanovených Mze cca 96 termínů přezkoušení.
Přiznám se bez mučení, že v MRS takový progresivní spolek neexistuje.
Ještě jednou se omlouvám, holt Praha je skutečně matka měst, na ni nemáme.

iva - Profil | Čt 8.3.2018 19:11:50

kakr >> Ctěla bych tě upozornit, že je mi velmi nepříjemné tvoje urputné pomlouvání něčeho, co jsi objevil na mém webu. Už jednou jsi tu něco psal v tom smyslu, přešla jsem to, protože jsem myslela, že ses spletl. Vidím, že ne.
Takže: stačí, jsme na veřejném foru a pokud nemáš nic konkrrétního, nepiš tu lživé tajemné informace o nějakých špatnostech, které jsi našel:-).
To, že někdo dělá něco jinak, než zkostnatělý MRS čilimník, jak říká mrknato, ještě neznamená, že to dělá špatně nebo jakkoliv proti pravidlům.
Dál se tu nechci dohadovat. napiš případně do ip, nebo někam jinam:-). Díky za pochopení.

otoš - Profil | Čt 8.3.2018 18:41:56

rybomil >> mihuli bych taky nepoznal, nestydím se za to...jsem ji ještě nikdy neviděl...(jako naživo) Věřím, že i ty si některé živočichy a možná i ryby, na vlastní bulvy ještě neviděl.
Ono je totiž štěstí dáno od pána Boha všechno vidět, vědět a znát...

sven - Profil | Čt 8.3.2018 16:24:31

kakr >> jedna malá technická..
....."Jen si myslím, že stejně jako u nás (MRS), mají děti možnost i když není moc košer zúčastnit se praktické výuky rybolovu v rámci oprávnění dospělého držitele povolenky".....

Z dlouholeté praxe školitele a zkušebního komisaře vsadím boty, že osm z deseti "oprávněných, dospělých držitelů povolenky", by u férových zkušebních testů vyhořelo jak papír ... a ten devátý prolezl s odřenýma ušima...
Je tedy velkým otázníkem, co jsou schopni dětem předat.. tedy mimo svých zhusta neblahých stereotypů ...slušně řečeno..
Jinak, přestože nebo právě proto, že jsem měl v kroužku i děti od 6let, bych se přiklonil k modelu MRS .. lov od 8 let na vlastní povolenku (po povinném absolvování RK) a na 1 prut ale přimlouval bych se spíš za dozor zákonného zástupce.

rybomil - Profil | Čt 8.3.2018 16:02:16

kakr >> ještě - ono vůbec postavit 6letý děcko na roveň dospělce, jo to chce právnický fištron rovný genia vykytujícího se nejpíš jen v absurdistánu CZ

Btw: ono když děcko do 15ti udělá trestný čin např. usmrcení chráněného živočicha jak známo není trestně odpovědné. Výchova v rybářslkém kroužku a přezkoušení jde klidně jaksi skoro do fekálu, max, rodič má platit škody.

Kolouš - Profil | Čt 8.3.2018 11:44:10

Moje zkušenost : Když jsem chodil do ryb.kroužku (cca 17 let zpět) soukromé ryb.organizace... běžné bylo psát cvičné testy několikrát do roka cca 60 otázek a max 7 chyb. Byl zájem naučit děti opravdu všechno, jak navazování háčků, chování se k rybám a přírodě, poznávání ryb a samozřejmě základní osvojení všech technik atd..atd.. Potom jsem raději držel pivo než prut a vrátil se k rybařině před šesti lety... nechtěl jsem být členem naší organizace, protože bych mohl jen na pár rybníků a celorepubliková hostovačka to je raketa.. Zjistil jsem, že rybářem se může stát absolutně každý...stačí reagovat na světlo.. těch 25 otázek kde může být asi 20 chyb zvládne i můj kocour takže hlavně zaplať a hotovo. Potom se už vůbec nedivím co potkávám u vody příklad : Chlap na igelitové tašce 5x candát cca 25 cm ... jak jdou pěkně okouni pro slepice..

Serjoža - Profil | Čt 8.3.2018 10:43:41

rybomil >> Já když kdysi chodil do rybářskyho kroužku jako děcko,tak jsme museli (a chtěli) vědět všechno,od doby lovu,přes míry všech ryb,dob hájení,sestavení udic na těžko,plavanou,dělání návazců a vázání háčků.A jaká havěť ve vodě žije.(muškaření sem tenkrát obdivoval a říkal si že to nikdy se nenaučím,a naučil sem se i vázat mouchy).Měl sem nějaké knížky a tam sem si to vyčetl.Když to někdo neuměl nebo dělal otrávenyho tak měl smůlu a chodil se pak na nás k vodě jen dívat.Děcka o to měli zájem a něco pro to udělali.Ne že tata má známého nějak to ojebeme a já budu chytat ryby protože je to IN.

petrikveprik - Profil | Čt 15.3.2018 20:55:17

hraji >> vis co? Toho mamlasa si nech treba pro svého fotra. Promiň ale takhle si diskutuj s někým jiným.

TomCR - Profil | Čt 15.3.2018 16:13:53

Jura L. >> Zapoj se. Nikdo ti nebrání.
"Výroční členská schůze MO ČRS v Ústí nad Orlicí se koná v sobotu dne 7.4. 2018 od 9.00 hodin v jídelně bývalé budovy PERLA 01. "

Jura L. - Profil | Čt 15.3.2018 15:26:09

sven >> Milý kolego Svene,
přiznejme si, že máme málo a nebo zfixlované údaje o praktických rozmnožovacích funkcích jednotlivých druhů ryb a jejich růstových schopnostech v různých revírech, aby jsme mohli něco posuzovat, je nutné mít nějaké "referenční" data :
1) Ad MP - zde v Severomoravském kraji bych uvítal solidní ichtyologickou studii o obsádce ÚN Kružberk, (pod Hartou), kde se nesmí chytat.... tuto studii však nikdo neviděl a neuvidí, páč by se tam objevovaly tak zrůdné velikosti ryb, že by pro pytláky to byl návod (i když ti tam samo jsou...)

2) Ad P vody - znám pár vod (menších vhodných potoků) kde se lipan a potočák vyskytoval v tunách, protože se tam přirozeně třel, tyto lokality je třeba vyjmout z lovných revírů a udělat z nich CHRO, s MAXIMÁLNÍ OSTRAHOU !!!

Plky, frky o "vedoucí úloze ČRS ve výchově mládeže a ochraně přírody" jsi si mohl odpustit, jsou to jen politické fráze bez náplně... něco jako obecná sračka "světlé zítřky" ...

Jarda Š. - Profil | Po 12.3.2018 19:18:25

Jura L. >> Rybářské spolky byly už před komanči. Před nimi se o vody starali rybáři, kteří to měli jako řemeslo (žili z prodeje ryb, které v jejich úseku řeky ulovili) nebo panští porybní. Amatérský rybolov se začal rozvíjet s tím, jak se říční rybářství přestávalo vyplácet kvůli stoupajícímu dovozu levných mořských ryb a zvýšení produkce rybníkářství (konec 19. stol.).

hraji - Profil | Ne 11.3.2018 16:23:30

nofish >> já jsem přesvědčen, že na každém úřadě, kde vydávají RL, mají evidenci vydaných RL. Problém je podle mne v tom, že v zákoně zapomněli zákonodárci zmínit tu možnost vydání duplikátu při ztrátě nebo poškození či zničení. A už vůbec zapomněli uvést, že v takovém případě stačí k vydání záznam na úřadě. A když to není nikde napsané, jako by taková možnost neexistovala. Na duplikát nemáš nárok, vydává se zásadně vždy nový RL za podmínek, uvedených v zákoně. Kdyby v tom zákoně jen zmínili, že se dá použít záznam na úřadě jako důkaz, že již v minulosti RL osoba vlastnila, bylo by to v pořádku. Každý úřad má jen ty pravomoci, které mu svěří zákon.

Dědek - Profil | Ne 11.3.2018 12:24:04

sven >> Muselo by se tlačit na MZe... A Tam by to hlavně musel někdo pochopit, čemuž šanci nedávám, nemaje valného mínění o ministerských podřízených :-)))

kakr - Profil | Ne 11.3.2018 12:00:19

sven >>
OK Vlastíku, vtip je v tom, že pokud zapsaný spolek (ČRS) nepověří spolky pobočné (MO), tak nemají oprávnění zkoušky provádět. Navíc je tam povinnost hlásit termíny , vést evidenci zkoušených a zcela nová je podmínka, že v minimálně dvoučlenné komisi musí být jeden s papíry hospodáře a jistě víš, že takových nejsou tisíce jako RS.
Když to shrnu ad absurdum, celá Praha (podle Ivy) prováděla zkoušky bez patřičného pověření, navíc v nevyhovujícím složení komise.
Tak co s tím, babo raď:-)))))

kareldj - Profil | Ne 11.3.2018 11:19:09

Rožnovák >> Souhlas, nemám problém spolupráce s RS když už přijde na kontrolu když jsem u vody a nemám problém ji upozornit když se u vody děje něco co by nemělo, ale ne každý z RS je zastánce pravidel pro všechny rybáře stejně, jsou i u nás krásné lokality kde jsem zavítal které mají v kompetenci MO a místní jsou doslova zákonem chráněni a dělají si u vody co chtějí, já jako cizinec mám automaticky do půl hodiny kontrolu a kdyby měla RS oprávnění tak musím vysypat i kapsy, i přesto jsem rád že kontroly jsou, jen na těchto lokalitách jsem byl vždy jen jednou, z toho mi je na bliti a nemá to s poctivou prací RS nic společného

kakr - Profil | Ne 11.3.2018 10:58:38

sven - 9.3.2018 17:11:55 >>
Právě naopak, pan úředník se přesně držel vyhlášky a zákona. Oba dokumenty, které jsi sem dal jsou v naprostém pořádku, ale přesto se chybička vloudila. Ten první, Pověření Mze z roku 2010 byl právě tím druhým na který dával link kolega TomCR, který údajně dostala jen rada ČRS zrušen. Odkaz na vyhlášku je také zcela v pořádku,jen jsi jej a nejsi sám nepochopil. Nemá vůbec nic společného s požadavkem na komisi ,která je oprávněna provádět přezkoušení na RL. Paní předsedkyni MO Pankrác jsem doporučil ať si jej opakovaně přečte a dočkal jsem se ne zcela lichotivých slůvek. Navíc jsem jí 3.2. napsal SZ. která úzce souvisela s tématem zkoušek a kterou si přečetla. Odpovědi jsem se dočkal až ve zdejší diskuzi, napsala že není blbá a ví moc dobře co dělá,že má úctu ke starším lidem, ale měla by větší kdybych uznal, že co dělá dělá správně a zbytečně ji nepomlouval.
Nevím zda rozhodnutí Mze o které se tu opírám se dá vykládat jako pomluva.......

Dědek - Profil | So 10.3.2018 18:37:52

Rožnovák >> a ještě jedna taková libůstka...
Tady na MRKu je spousta velice zkušených rybářů, dlouholetých rybářů, členu RS, různých funkcionářů obou svazů a většinou se stejně nad pravidly neshodnou...
To jen tak, pro dokreslení :-)))

hraji - Profil | So 10.3.2018 18:09:10

Dědek >> peníze do rozpočtu státu šly z RL i bez zkoušek, stačilo jim jen zvednout ceny, ze 30 na 100 a bylo by.
Starý systém co platil v ČRS, nový člen chodil půl roku na školení (bylo jich několik, v sobotu, včetně ukázky praxe na líhni a rybochovu), potom složil zkoušku a až potom dostal povolenku. Odpracovat brigádu bylo samozřejmostí. Ale ta brigáda místně ztrácí smysl.

Dědek - Profil | So 10.3.2018 17:47:06

Rožnovák >> A co ti lidi, kteří tam s nimi musí být? Promiň, bez urážky. Ty jsi typický funkcionář. Zajímavé je, že to téměř na celé planetě jde jinak, jen vy funkcionáři svazu, vidíte za každým rohem problém.

kakr - Profil | So 10.3.2018 17:45:00

FRANK71 >>
Jak jsi mohl dopustit, že celá Praha vydává Osvědčení pro RL už rok a půl v rozporu s požadavkem Mze?
Doufám, že budeš informovat patřičný úřad:-))

lipan - Profil | So 10.3.2018 17:35:49

Tak samozřejmě asi nejjednodušší a v některých zemích aplikované je vydání RL komukoliv bez zkoušek na základě zaplacení. Při přestupku se ovšem tento lístek odebírá, vrací na úřad a trestanec se v databázi označuje na několik let jako nezpůsobilý opětovného zakoupení kdekoliv. U těžších přestupků se dokonce dočasně zanáší do databází nežádoucích živlů v dané zemi.

petrikveprik - Profil | Pá 9.3.2018 19:45:31

epoke >> ahoj já v tom vidím jistou logiku - stát předal svazu své rybníky, jezera, řeky....s tím že může zadarmo hospodařit na jeho majetku. Přesto ale chce mít "dohled" kdo všechno pak do jeho revírů leze. Proto chce po svazu zajistit "školení" lidí aby si do revíru nepustil kohokoli kdo může byť nevědomě škodit a zároveň svaz zato že "má" vodu zadarmo tak pro stát školí rovněž zadarmo..

Martin M. - Profil | Pá 9.3.2018 12:55:55

Dědek >> RL si nemuzes jen tak koupit, potrebujes nejdrive slozit zkousku. Takze ten tvuj sled udalosti bys zvladl jen se strojem casu ;-)

TomCR - Profil | Pá 9.3.2018 12:22:16

ExPr3v1t >> :)) pobavilo.
Když jsme u toho vydávání a legislativy kolem - může mi někdo naznačit, proč je k vydání povolenky nutné mít platný RL, když bez platného RL nemůžu chytat?
Typicky na to narážíme právě při vydávání prvního RL, resp. při zkouškách. Člověk přijede z vedlejší obce k nám udělat zkoušky. Až je udělá, vydáme mu o tom doklad a on musí jet zase k nim na úřad, kde mu vydají RL. S platným RL jede zase k nám, my na základě tohoto RL vydáme povolenku a on může konečně na ryby.
Proč to nejde zkrátit o tu jednu cestu tak, že my mu vydáme povolenku a on si dojde pro RL a s těmito doklady může jít k vodě?

ExPr3v1t - Profil | Pá 9.3.2018 12:14:50

18tess88 - >> vidis. Polozis jednoduchou otazku a hele ten bordel..

Jarda Š. - Profil | Pá 9.3.2018 12:07:07

TomCR >> Ano, jde o to, že není vyloučeno, aby byl přijat do kursu na rybářského hospodáře nebo RS někdo, kdo zatím neměl rybářský lístek. Pokud kurs ukončí úspěšně složenou zkouškou, bylo by nadbytečné, aby skládal ještě zkoušku pro získání RL. Absolvent rybářské školy, který nějakou dobu nerybařil, už nemusí být schopen předložit starý rybářský lístek (který získal v rámci studia), takže mu stačí předložit doklad o absolvování studia.

Martin M. - Profil | Pá 9.3.2018 11:52:38

kakr >> tak to uz jsou zbytecne facky. Nemyslim si, ze by treba iva delala neco schvalne spatne. Ja bych se v tom take nevyznal.

TomCR - Profil | Pá 9.3.2018 11:40:43

Bulk >> to je v ČRS běžné. :)
Podle mne se tady pořád míchají 2 věci: 1. vydání prvního RL, 2. pověření pro vykonávání zkoušek kvalifikace.
To, co píše MZe na svých stránkách určuje postup ZÍSKÁNÍ RL a ne podmínky pověření pro toho, kdo je oprávněn vykonávat zkoušky kvalifikace.
Jinými slovy, pokud MZe na stránkách píše, mj.:

Kvalifikační předpoklady pro získání prvního rybářského lístku jsou základní znalosti:
....
Výše uvedené kvalifikační předpoklady splňuje osoba, která je rybářským hospodářem, zástupcem rybářského hospodáře, rybářskou stráží nebo která doloží osvědčení o vykonání zkoušky na rybářského hospodáře nebo na rybářskou stráž.

Neznamená to, že každý, kdo je členem RS, může někoho zkoušet, ale že každý, kdo je členem RS, může získat RL bez dalšího ověřování kvalifikace. Proč MZe předpokládá, že může nastat situace, kdy RS nemá RL, nevím.

kakr - Profil | Pá 9.3.2018 11:18:10

Martin M. >>
Je úplně stejné, jen místo ČRS je tam MRS.
Žádnou radost z toho nemáme, hospodáři nerostou na poli každý den a je jich 10x méně než RS.
Přesto rozhodnutí Mze dodržujeme v plném rozsahu, včetně hlášení termínů zkoušek na Kú a vedení "třídní knihy".

iva - Profil | Pá 9.3.2018 10:57:32

odstavec 3:
(3) Kvalifikační předpoklady pro získání prvního rybářského lístku jsou základní znalosti z oblasti rybářství, biologie ryb, právních předpisů upravujících lov ryb, prokázané osvědčením o získané kvalifikaci vydaným právnickou osobou pověřenou ministerstvem k ověřování znalostí žadatelů pro vydání prvního rybářského lístku. Vzor osvědčení o získané kvalifikaci pro vydání prvního rybářského lístku a rozsah znalostí potřebných pro jeho vydání jsou uvedeny v příloze č. 6 k této vyhlášce.

(4) Kvalifikační předpoklady uvedené v odstavci 3 splňuje osoba, která
a) je rybářským hospodářem, zástupcem rybářského hospodáře nebo rybářskou stráží,
b) složila zkoušku na rybářského hospodáře nebo na rybářskou stráž,
c) složila zkoušku z předmětu rybářství na vysoké škole,
d) ukončila vysokoškolské vzdělání v akreditovaném bakalářském nebo magisterském studijním programu v oblasti zemědělství ve studijním oboru se zaměřením na rybářství nebo ve volitelném předmětu rybářství na škole uskutečňující takový program nebo obor,
e) ukončila střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru vzdělání rybářství, nebo
f) ukončila střední vzdělání s výučním listem v oboru vzdělání rybář.

Tímhle se řídí celá Praha, je to výstup ÚSMP a tím už tuto diskusi končím

U mě dobrý:-))))))

kakr - Profil | Pá 9.3.2018 10:46:23

iva - 9.3.2018 10:33:19 >>
Stavovská čest musí respektovat platná rozhodnutí.
Pro rychlou orientaci, než si dohledáš příslušné rozhodnutí, dovolím si z něj citovat.

Zkoušku pro získání osvědčení o kvalifikačních předpokladech nelze vykonat korespondenčně. Zkouška se skládá před nejméně dvoučlennou komisí a to ústní,či písemnou formou, nebo jejich kombinací.
Alespoň jeden člen komise musí splňovat kvalifikační předpoklady pro výkon funkce rybářského hospodáře a jeho zástupce (§6 vyhlášky).

TomCR - Profil | Pá 9.3.2018 10:42:10

kakr >> Je to 30719/2015. ;)
Předpokládám, že narážíš zejména na odstavec II
https://www.rybsvaz.cz/img/obr/rozhodnuti.jpg

iva - Profil | Pá 9.3.2018 9:32:10

kakr >> to snad nemyslíš vážně.
Jako že by zkoušky dělal prodavač?

Vždy v termínu zkoušek jsme tu dva, předseda a jednatel, oba členové RS. S řádným osvědčením o vykonané zkoušce pro výkon funkce....chceš je vyfotit?
Já, předseda, a on, jednatel jsme oba personál prodejny. Společně zajištujeme chod obojího ke spokojenosti.

Ty si opravdu myslíš, že jsem tak blbá a dělám něco, co se nesmí a dělám to tak, aby to mohl někdo napadnout?
Urážíš mě. už jsem tě prosila včera, jestli bychom toho mohli nechat ve veřejném foru, Nenechám se tu očernovat.

Odpovídám ti jen proto, že mlčením bych ti jen nahrávala k dalším provokacím. Dej si čaj, mě nech , prosím, pracovat.

rybomil - Profil | Čt 8.3.2018 16:52:09

kakr >> nedávno jsem ukázal jednomu co chytá asi 25 let fotku mihule, kterou se mi konečně po dlouhý době podařilo udělat. Pravil že je to něco z moře... tak dostal info, že to uteklo asi z toho jihočeskýho :)))

iva - Profil | Čt 8.3.2018 13:52:58

kakr >> spousta dětí má odklad a chodí později...o tom ale není potřeba diskutovat. PLatí začátek školní docházky, takže ne od šesti let...
Samozřejmě že žádné dítě v tom věku nebude vyplnovat žádné testy, neumí číst ani psát.
Malé děti vždy individuálně zkoušíme ústní formou, to je snad samozřejmost. věř tomu, že poznám dítě, které chodí s tátou na ryby, baví ho to a něco zná, pozná ryby, povykládá zážitky ....a dítě, které přivleče otec, které nemá ani páru a papíry chce tatínek, aby mohl chytat na dva pruty....

iva - Profil | Čt 8.3.2018 12:25:51

Casio >> jenže tady je ta "byrokracie" na místě. K vodě by měli chodit lidi, kteří o zákonu, rybách, přírodě a chování něco vědí.

Casio - Profil | Čt 8.3.2018 12:18:47

Joe Smoker >> A tak by to mělo být Žádnej test stejně nezaručí slušné chování rybářů. Já jednou zažil , že si vedle mě sedl cca dva metry člověk , tak mu říkám jestli by nemohl jít kousek dál aby se nám nezamotaly ryby do sebe . On se urazil a praví no tvl. už chytám druhej rok a tohle mi ještě nikdo neřekl ( nemyslel sdělení ,ale "odehnání" ) :-))

Joe Smoker - Profil | Čt 8.3.2018 12:15:39

Casio >> Už to vím,a dokonce přesně. Strejda Gůgl to vyřešil... Pověření Ministerstva zemědělství
ze dne 29. května 2015 č. j. 30719/2015-MZE-16232.
Lejstro sem,lejstro tam,papír z nikoho stejně rybáře neudělá... rybáře nedělají papíry,ale to co nosí v srdci... a na to žadný zkoušky nejsou.

venca1 - Profil | Čt 8.3.2018 11:56:19

Serjoža >> U mne to bylo stejné, povinně dva roky kroužek, teorie, LRT, sem tam nějaké lovení ryb na strouze..-) Pak teprve povolenka za dvě pětky, na tři místní revíry. Všechny to bavilo a něco jsem se i naučil..

venca1 - Profil | Čt 8.3.2018 11:51:22

Jura L. >> A už tě někdy kousla? to je pak na pochcání..-) Tak je dobré vědět, co je zač.:-))

kakr - Profil | Čt 8.3.2018 11:39:42

c.13 >>
Podnět na zavedení 30ti denního RL bez nutnosti zkoušek je iniciativa ČRS. Úředníci jsou v tom nevinně:-))

Petr12 - Profil | Čt 8.3.2018 10:11:33

Jura L. >> abys neumřel blbej

Jura L. - Profil | Čt 8.3.2018 9:44:52

Jen nevím na co jsou v testech otázky typu :
Larva potápníka je?
a) všežravá
b) dravá
c) býložravá
To je jako bych dělal řidičák a musel poznat druh stromu nebo architektury kolem cesty... :-)

petrikveprik - Profil | Čt 8.3.2018 9:37:32

no hlavně sebou vem flašku..