Chytat, či nechytat nonstop ?

Diskuze o možných rizicích lovu nonostop..
Autor diskuse: kaprařOO7 - Profil , 10.6.2014 kaprařina - RŘ, MO, svazy

Jste pro lov nonstop ?

A) Ano, určitě ano..61%

B) Ano, ale při určitých podmínkách, které se praktikují například na Orlíku7%

C) Spíše ne..3%

D) Jsem zásadně proti...29%

Od 11.6.2014 hlasovalo 434 čtenářů.

Flip - Profil | St 11.6.2014 8:38:32

Osobně bych loboval za lov Nonstop po celý rok a všude,dále bych zrušil míry ryb-jsou zbytečné,páč jsme všichni poctivci a menší ryby pouštíme. Rovněž nějaké hájení a omezení techniky lovu je zbytečné,protože každý ví kdy se jaká ryba tře a proto jí pouští a nechytá na zakázané nástrahy těm rybám určené.Co se týká počtu prutů,to bych také neřešil ať si každý nahodí tolik, kolik zvládne on a jeho kamarádi.
Jo a ještě jednu věc - poslední ať potom zhasne.

Shawt - Profil | Út 10.6.2014 17:41:01

kaprařOO7 - >> ve svete, je bezne,ze kdyz se chyta v noci,tak se proste v noci i spi s tim, ze mas hlasice..neni to problem,tak nevim co porad v tom Cesku vymyslite. Proste se nahodi a jde se spat, kdyz je zaber,tak me vzbudi alarm a letim k prutum, problem v tom nevidim.
Mi prijde, ze jsme fakt porad v CR 100 let za opicema nekdy. Jsme se sekli v dobe kamene a ne a ne se pohnout dopredu.
K otazce rizik?
Snad jen to, ze muze clovek zakopnout, kdyz leti k zaberu.

Dalsi vec je zdolavani ryby ve tme a celkova manipulace ve tme jen s celovkou na hlave...to chce praxi, tim se clovek nauci a vyvaruje priste pripadnym chybam.

Jo a pro ty, kteri spekulujou. Chytani v noci ma sve kouzlo, kdo nezkusil nevi a kdo nevi,tak muze tak drzet...pusu a nebo plkat na Mrku :)


Nicmene, kdyz vidim, jak se v Cesku lidi u vody chovaj a celkove maji pristup k prirode, tak je asi nonstop lov v CR lepsi nepovolovat. Soukrome reviry jsou jine, tam si to mozna majitel muze ohlidat.

Mrknato - Profil | Út 10.6.2014 17:43:40

A já to tady na tý točně říkám každýmu. Nechytej kapry, nechytej kapry, nebo se z toho zblázníš. Ale je to marný, je to marný.....

Anýzový dědek - Profil | Út 10.6.2014 18:37:19

Je to marný, je to marný.
Na jedný straně řvete, že ve svazovkách je kulový a na druhý straně byste chtěli Nonstopku všude.
Dyť je to na palici :-)

arnošt - Profil | Út 10.6.2014 18:21:19

elhierro >> Pokud spím,mám příposlech metr od sebe a k prutům tři metry,od záběru do záseku to bude tak maximálně do pěti vteřin.Jediné,co mě zdrží,bude nasadit čelovku a vklouznout do bot.Rozdíl bude oproti tomu,kdy koukám na pruty nepatrný,tak možná dvě vteřiny...
Pokud chytám přes den,na pruty stejné pořád nekoukám,mám hlásiče a spoléhám na ně...
Takže můj názor je,že si to neodporuje...Maximálně se to někomu může líbit a jinému zase ne,ale to je jiná věc. :-) Pro mě je třeba noční záběr který mě vytrhne ze spaní opravdový adrenalin.A věř,že do práce bych tak rychle jako k záběru v životě nevyskočil. ;-)

ekg083 - Profil | Čt 12.3.2015 20:53:35

Dovolte můj názor. Myslím, že většině z nás, který jsme schopni strávit vody i několik dní nejde o to, dotáhnout si domu rybu, ale možná o fotku s ní. Ostatně veškerý cajky, za majlant určitě nepořizuju kvůli masu, to by v krámu vyšlo líp. Znám od vody rybáře, kteří si hrajou na starý matadory a tahaj ryby z řeky do hospody za rum. Možná by byla cesta řešit nonstop chytani formou dokoupení kupónu k povolence. Klidně bych si třeba dvojku doplatil a byl by klid. Jo a pochopitelně nastavit pravidla a při porušení tvrdě trestat.

ardyv - Profil | Po 9.3.2015 20:12:55

Lidi ,jsme sto let za opicema...i ti Slováci jsou před námi.

Rybar.Honza - Profil | So 20.9.2014 15:46:43

Jednoznačně chytat nonstop. Toť můj názor. Vše ostatní kolem jsou jenom řeči které nikam nevedou ...

Kaprňák - Profil | Po 4.8.2014 19:47:16

Vše jde udělat jenom chtít. Například jako na některých revírech ve Francii. U některých revírů, třeba nad 100ha vyčlenit úseky pro noční rybolov a samozřejmě chyť a pusť. Vytvořit dva druhy povolenek a ten kdo bude chtít lovit v noci tak zaplatí více za povolenku. Organizace bude mít více prostředků na další aktivity. Za ponechání ryby v nočním úseku odebrání povolenky navždy a patřičná pokuta, na kterou postižený do smrti nezapomene. A dalo by se tvořit, jen musí být vůle o změnu. Situace, která zde panuje našim organizacím ČRS a MRS vyhovuje. Proto se nesnaží o nějakou změnu!

arnošt - Profil | Pá 1.8.2014 23:31:59

Dříve se čučelo na policajty,až mlasknou o prut,protože nic lepšího nebylo.Dneska jsou hlásiče a příposlechy,doba jde prostě dopředu.Mě na rybaření třeba právě baví,že mi zakvílí ten hlásič,možnost volby sice mám,ale k policajtům a číhátkům už by jsem se dobrovolně nikdy nevrátil.
Prostě dřív se chytalo na bambusové proutky,potom na laminátové a dnes jsou třeba pruty z uhlíku.
Všechno jde dopředu a vyvíjí se,nic nezůstává stát...
Tak proč toho nevyužít?Proč by jsem si nemohl zdřímnout na lehátku nebo v křesílku u prutů,když právě od toho mám ty hlásiče nebo příposlech?Chápu,že u každé rybolovné techniky to nejde,ale právě proto chytám kapry,protože takhle mě to prostě baví.Právě s těmi hlásiči...
Kdo ví,kam se posune rybařina za sto let.Dovedu si představit,že každá ryba v rybníku bude mít svůj mikročip a já se po příchodu k vodě podívám podle GPS na jejich aktuální rozmístění a pohyb.Dneska utopie,ale za století to možná rybářům přijde úplně normální.Kdoví???

El Duffus - Profil | St 11.6.2014 11:05:32

kaprařOO7 - >> můj pohled na věc...

cena povolenky (například) 2.000Kč, chceš chytat nonstop? Cena povolenky (například) 4.000,-Kč, chceš chytat na tři pruty? cena povolenky (například) 4.000,-Kč? Chceš nonstop na tři hole? cena povolenky (například) 6.000,-Kč. Nonstop povolen všude, jenom někde nemá cenu, povolené úseky trpí...

palovák62 - Profil | Út 10.6.2014 21:24:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaprařOO7 - >> Kamaráde nás je ve spolku jen 33 a již mnoho let jsme si nonstop lov odhlasovali a provozujeme.Je to jen o důvěře a když každý ví,že pokud bude přistižen okamžitě skončil není problém.Za mnoho let se to stalo jednou a nebylo to při nonstopu lovu.Mnoho let už mezi nás nechodí. Udělejte si rybáři mezi sebou pořádek a nebudete mít toto dilema.Každý ví kolik si smí nachytat za sezonu a není co řešit,na rybu si přispíváme za své peníze.Od nikoho nic nechceme a fungujem. Nový OB zákoník spolkovou činnost umožňuje a je jen na Vás zda se budete schovávat pod svazy a současně na ně nadávat.Z praxe mohu uvést,že ačkoliv tu ta možnost je stejně ji využije jen pár rybářu za rok.

elhierro - Profil | Út 10.6.2014 17:59:35

Shawt >> Asi jsem stará škola. Prostě když chytám ryby, tak nespím. Když spím, nechytám ryby. Vše se má dělat pořádně, ne z poloviny. :-)

arnošt - Profil | Út 10.6.2014 17:51:37

Jsem jednoznačně pro...Klidně na tři pruty a nonstop.Ale ceny povolenek bych zdvoj až ztrojnásobil a z peněz takto vydělaných zaplatil profi RS...U přestupků daleko tvrdší a nekompromisní postihy...
Chceš chytat nonstop a na tři?Tak si připlať a v rámci pravidel chytej...Jinak odevzdat povolenku bez náhrady plus pořádný flastr.
Tady se pořád hledá,proč něco nejde,tak proč nevymyslet něco,jak by to šlo?
Každý rok koukám,jak si další lidi přestávají kupovat povolenky na svazovku a jezdí už jen na soukromé revíry.A proč?Protože tam si sice připlatí o tisíc procent,ale můžou chytat non-stop a třeba i na ty tři pruty.Takže je jasné,že je něco špatně...
A co se týká odpočinku ryb,to je podle mě nesmysl.Ta ryba to takhle nevnímá...
Takže za mě určitě ano,ale za podmínek k tomu uzpůsobených...

fishmen17a - Profil | St 11.3.2015 22:08:46

Chytání nostop? Tak to by muselo mnoho českých rybářů,změnit své tvrdě zažité zvyky a postoje.

Paranoidní Schizofre - Profil | Čt 7.8.2014 6:38:38

Dida >> ať táhnou, vždyť o ignoranty nikdo nestojí, nebo snad máme přizpůsobovat podmínky lovu nepřizpůsobivým lovcům ???
Valná většina členské základny nemá s dodržováním stanovených podmínek problém, vyjímkou jsou bohužel vyznavači takzvaných moderních trendů a metod kteří, uhranuti cílenou reklamou a mediální masáží mířenou na prostoduchá snadno ovlivnitelná individua, slepě a bezohledně prosazují jednu žhavou novinku za druhou bez ohledu na hospodaření, potřeby svazu ba co hůř svých svazokolegů....
ať se na mě nikdo nezlobí ale bez takovejch joudů se bezproblémů obejdeme, neb na ně takříkajíc serepes, vždy't mají možnost masturbovat ega a mnoho kaprodromech rozesetých po celé naší malé zemi, proč tedy vysírají se svými neukojitelnými potřebami mezi námi obyčejnými rybáři chytající obyčejné ryby na obyčejných revírech ???
ps: nás, co kapr nevzrušuje, je mnoho takže bez peněz z povolenek od ignorantů se v poklidu obejdeme, neb existuje spoustu rybích druhů které nemusí nikdo vysazovat, hájit či regulovat.... ,

apropo, kvůli zamrdanejm mastňákům kteří neváhají postavit si na výklend u vody zahradní altán si nemám kam sednout s jednim prutem a to je to co mě sere nejvíc, a proto se jim to snažím co možná nejvíce znepříjemnit, například hlučnými historkami atd...

kritik - Profil | Čt 12.6.2014 9:07:42

Šlapeto >> Ano, dělají to z dobré vůle, někteří z přesvědčení, jiní za tu povolenku, kterou mají zadarmo. Jsou mezi nimi vychcánci a šmejdi jako všude jinde.
Ta povolenka není ovšem pravidlem, né ve všech organizacích a né každý člen RS ji zadara dostane.
Žádné jiné další benefity, jak ty píšeš, neexistují.
To, že v některých organizacích je to funkce doživotní je věc jiná...... Ale to je věc hospodáře a šéfa RS, jak se k tomu postaví a jak si eventualně kádr omladí.
Ale jestli si myslíš, že za dveřma MO čeká fronta mladých čekatelů na uvolnění místa RS, tak jsi na dalším omylu.

Pellets - Profil | St 11.6.2014 16:09:46

A máme tu další ,nic neřešící MRK omáčku : -( Kdo je ve svazu,najde možnost nonstop lovu v papírech,u každé konkrétní vody. Komu se to nelíbí má tři možnosti :
1 ) odejít ze svazu
2 ) vůbec do něj nevstupovat
3 ) lobbovat ve svazu za změnu(y)

Variantu blafání na MRKu ,nevedoucí k ničemu seznam neobsahuje :-)

S&F - pescador - Profil | St 11.6.2014 15:29:18

skura >> Právě,že se asi kolem sebe moc nedíváš a nevidíš co český rybář dokáže ve dne ne tak v noci kdy by to měl oficiálně. Na nádržích Nové Mlýny byla Non-stop jeden rok na zkoušku a byla zavrhnuta nebo těch přestupků se navýšilo více jak o 1/4 ...
RS ? Tyhle lidi kteří ve svém volném čase a zadarmo nahání darebáky mám v úctě ... o to víc,že v
dnešním "kamarádském" světě se najde vždy někdo kdo mu povolenku brzo vrátí a pokračuje.
Nehledě na to a to potvrzují i růzdné invidua zde na MRKu je RS hlavně pro mnohé nepřítel a otrava.
Znovu podotýkám,že tendence by měla směřovat spíše k omezení a nikoliv k povolování.
Ty klapky s očí je třeba sundat a nevidět jen jeden směr.
edit: omlouvám se případné chyby ale píši na mobil a ten si někdy napíše co chce :)

Pellon - Profil | St 11.6.2014 15:20:09

Já bych nonstop všude zakázal a již nikde nedovolil. A ještě bych tvrdě trestal být u vody mimo stanovenou dobu. A hotovo. Konečně by byl u vody klid a v mnohých lokalitách i menší bordel. WaM jsou daleko větší zlo než bobkař.

S&F - pescador - Profil | St 11.6.2014 15:07:48

skura >> Proč se najde vždy někdo a chce měnit něco k horšímu. Jak rybám
pomůžete lovem Non-stop a na 3 pruty ? Dal jsi se na rybaření dobrovolně a stím,že budeš respektovat BP a ne je chtít měnit dle sebe.
Taky se může stát,že si pořídíš silné auto a budeš chtít aby byla povolena větší rychlost a změněna vyhláška ?
Pokud se Ti nelíbí tak můžeš vystoupit a nebo navštěvovat vody kde je tohle povoleno.
Já v to vidím jen čiré sobectví.

Kozič origin - Profil | St 11.6.2014 12:09:30

Rišo >> Vadí to třeba tomu, že vyhrazování míst je zakázáno a já bych byl naštvaný, kdyby seděl někdo celé léto na místě, kde bych chtěl taky. Stačí tenhle prostý důvod k pochopení?
Ptám se znovu, zrušíme tedy ta pravidla, protože se dají porušovat?
Proč se třeba nemůže lovit na deset prutů? Ničemu by to přece nevadilo, protože když nejdou, tak nechytíš ani na jeden. Navíc kdo chce, jak pravíš, tak stejně již tak chytá.
Podívej, všechno už bylo vymyšleno dobře. To akorát někteří mají pořád pocit, že pro dokonalý pocit ze svého lovu musí vybojovat stále více ústupků a kupodivu jsou to v prvé řadě ti, co se potřebujou při lovu válet.
Nedává mi smysl toto podporovat, osobně bych se s tím u vody setkal nejradši co nejmíň, neboť skutečný lov je opravdu něco jiného, než uzákoněná rekreace s nahozeným klackem.

st71 - Profil | St 11.6.2014 10:35:36

Já jezdim na ryby tak jednou týdně cca 60km. Pokud tam chci bejt v čas a chytá se od 4hod pak musim vyjet nejpozději ve 3hod. Ale to už tam ty domorodci co chytaj skoro denně stejně budou a ve vezírku budou mit kapry 42cm. Proto si myslím, že chytání nonstop není žádné drancování, ale je to pro dost lidí co si to chtěj užít pohodlnější. Co bych, ale určitě zrušil je podle mne zbytečné psaní docházky k vodě pokud nic neodnášim mám popsané skoro tři listy a kapr žádný. Vše je jen a jen o lidech

Kocháč - Profil | St 11.6.2014 6:49:59

medvěd >> Mam nějaké osobní hodnoty nebo řekněme své hranice kam ještě ano a kam už ne zákon nezákon. Stejně jako mě netrápí, když mi ujede rychlost lehce nad 90 mimo obec, tak stejně tak mě vnitřně netrápí, když zůstane nahozeno.Víc než nějaký chytání přes čáru mě bude trápit to, že jsem se neudržel a sem to napsal, protože je to zbytečné.

Jovánek - Profil | Út 10.6.2014 22:12:01

Nonstopku nebrat. Je to spolu s K70 největší blbost. A když už, tak všude.

FRANK71 - Profil | Út 10.6.2014 19:41:34

elhierro >> Martine, ty každou chvíli mluvíš jinak. Nejdříve vyzýváš, že každý kapr by měl být sežrán, pak zde ukazuješ pofidérní tabulku. Nonstop není jen o kapradině a o tom, že každý bude sedět 14 dní v kuse u vody. Máš spousty rybářů co by chytalo třeba jenom od 20.00 - 2.00 hodin atd. Vzhledem k tomu, že u vás na Orlíku se chytá nonstop od nepaměti a ryby tam stále jsou, tak nonstopka není přes léto taková katastrofa, jedná se asi o 300 hodin více rybolovu. Mentalita rybáře je daleko lepší než dříve. Dřív se vody vykrádaly ve velkém. Dnes jsou rybáři co rybu dokáží pustit. Příčin je mnoho, někdo ryby nejí a ty mladší ani neumí rybu zpracovat nebo když vidí krev, tak pomalu omdlévají. Tak si to pořádně ujasni, jaký názor zastáváš

Sven - Profil | Út 10.6.2014 19:29:41

dave86 >> ale to je pouze tvůj problém, že chodíš domů v osm..
Holt si musíš vybrat...
Jinak tě můžu zklidnit.. ... Za dlouhá léta praxe RS mám zkušenost, podloženou zadrženými povolenkami, že největší "masařky" jsou tzv. OSVČ a podnikatelé. Ti také dělají u vody největší bordel..

arnošt - Profil | Út 10.6.2014 19:28:26

Casio >> A o tom to právě je... Řveš,jsi opilej a děláš v noci bordel?Odevzdej povolenku,zaplať 10.000,- pokuty a táhni od vody.A díky centrálnímu registru to zkus zase nejdříve za rok...Sami se lidi slušně chovat nebudou,ale jak ucítí fungující řád a represe,tak jde všechno.Ovšem to jsou ty podmínky,které musí přijít dřív,než nějaký lov non-stop na tři pruty.

supinna - Profil | Út 10.6.2014 19:15:12

elhierro >> Jsem velký příznivec KN a řád kvůli němu tedy neporušuju. Jestli se na to někdo vymlouvá, tak je to jeho boj a jeho výmluva. Ale to je trochu náš národní sport- omlouvat SVOJE činy konáním jiných . Například "těch nahoře"...

Kocháč - Profil | Út 10.6.2014 19:12:54

Dneska ještě někdo chytá nonstop? To se mi nechce věřit :o)))

arnošt - Profil | Út 10.6.2014 19:10:28

elhierro >> Díky! ;-) Ovšem připomínám,že moje ctění RŘ není až tak dáno tím,že bych se vším souhlasil,ale tím,že prostě nechci přijít o povolenku.A pak také proto,že když nebudu dodržovat jednou daná pravidla pro všechny,dávám tím dalším rybářům najevo,že se vlastně může dodržovat jen to,co se mi hodí.Což je krok opravdu blbým směrem...

arnošt - Profil | Út 10.6.2014 18:54:41

elhierro >> Mě to v noci sviští,ale opravdu jen na soukromácích. :-)
Na svazovce pravidla dodržuju,i když se mi nelíbí.V životě jsem si nedovolil nahodit o pět minut dřív nebo nestáhnout večer pruty.Jedna věc je co by člověk dělat chtěl a druhá,co dělá...
Nikla chápu a rozumím mu,ale přeci jenom jeho a moje povolenka mají pro mě osobně rozdílnou hodnotu. :))

kakr - Profil | Út 10.6.2014 18:32:58

Shawt >>
No vidíš, u nás se porušování zákonů probírá v offis časopisu ČRS a za pár let to bude uznáno jako čtvrtý odboj...viz:

Rybářství.Strana 27 Otazníky kolem kaprů-odpovídá Karel Nikl

Chytáte přes noc?

Všiml jsem si,že často lovíte v noci..Nonstop,když to jde.Jsem velký fanda nočního lovu a velmi mě obtěžuje stahovat pruty a ráno je opět nahazovat.Platím řádně povolenku a co za to dostanu?Máte nějaký speciální fígl?Nebo třeba zvláštní povolení?

Současná pravidla,jak je nastavuje RŘ,komplikují cílený lov velkých kaprů.Je sice několik revírů,kde je možné lovit přes noc legálně,ale to jsou opravdu ojedinělé případy.Takže moje odpověď je jednoduchá.Přiznávám,že chytám přes noc.Žádné speciální povolení nemám.Tak jako tisíce ostatních rybářů,kteří si zamilovali noční chytání i já prostě porušuji Rybářský řád a riskuji,že přijdu o povolenku.Vše ale s vědomím,že v žádném směru neubližuji živým tvorům a chovám se slušně k přírodě.Snad tato veřejná zpověď bude další kapičkou pro tolik očekávané změny v Rybářském řádu,který musí korespondovat s moderními trendy Evropské unie.

arnošt - Profil | Út 10.6.2014 18:08:16

elhierro >> To je jako když se ve fotbale brání použití videokamer...Prostě když ta technika existuje,tak proč jí nevyužít??? Můžu mít jen příposlech a hlásiče ztlumené.Můžu tedy spát a při tom vlastně aktivně chytat.To se vylučuje s chytáním s policajtem,ne s příposlechem...
Rybář,který spí,přece není mrtvý...

Ledňáček (Iceman) - Profil | Út 10.6.2014 18:02:45

Stačí si nechat od někoho z RS vyprávět, jak to vypadalo na dolním toku Labe, když tam byla nonstopka. NEVER MORE!!!

elhierro - Profil | Út 10.6.2014 17:18:45

Zeptal bych se autora, zda lovem non-stop myslí skutečný lov non-stop, tedy že lovec bude stále u prutů přítomen, nebo si lov non-stop vykládá ve stylu - "mít non-stop nahozeno" a přitom chrnět v bivaku za asistence příposlechu. Když člověk spí, těžko může zvládat jinou činnost. :-) Tedy lov non-stop je v podstatě hloupost, člověk spát musí.

činka - Profil | Čt 26.5.2016 23:01:31

kovi12 >> Jo, holt v cizině jsou stále dál než u nás v zaprdenem a zkostnatelem státě. Neberu kecy, že na to naši rybáři nejsou připravení. To jsou jen hloupé kecy. Za mne by měla být 24 ka alespoň od června do září. Kdo chce dělat bordel nebo pytlačit, tak tak bude činit i přes den. Je to jen o hlavách. Mne jako sumcare fakt vytáčí ve dvanáct vše zbalit a ve čtyři to zase vše chystat znovu. Toť můj subjektivní názor.

jiriks - Profil | So 14.3.2015 21:47:23

gregyn >> přesně moje slova. Ti co neholdujou kaprařině nebo sumcům tak to budou nejspíš bojkotovat protože se pohybují více kolem břehů a všímají si věcí nad kterými moc dumaj a pak usoudí že za bordel můžou kapraři nebo sumcaři ale oni jsou tady ještě vodáci, ti co se koupou a chataři - ti taky dokážou udělat pěknej brajgl na vodě když vyhází posekanou trávu do řeky a ty to po proudu můžeš na dvě hodky zabalit- moje zkušenost.

činka - Profil | So 14.3.2015 11:13:23

gregyn >> amen, máš recht....tito zapřísáhlí odpůrci mne už neskutečně serou....pořád ty samé výmluvy stále dokola...další věc je , že všichni stále melou jen o bivacích a bolelízu a jiných nesmyslech, ale na nás na sumcaře tu nikdo nemyslí....když už by to neklaplo, tak by bylo fajn , aby byla nonstopka povolena alespoň přes léto....to by byl takový rozumný kompromis.

gregyn - Profil | So 14.3.2015 10:30:58

Nejde mě do hlavy,proč tady někdo kol do kol mele takové hovadiny,že by se při lovení non stop víc porušoval RŘ byl by u vody větší bordel atd.Bordeláři bordel dělaj a dělat budou,RŘ se porušuje a porušovat bude,tak nevím proč se tady někdo snaží někoho moralizovat a psát populistické žvásty typu :nejsme na to připravení atd.Jestli chce někdo namítnout,že se ve Světě chovají rybáři líp jak naši členové tak z vlastní skušenosti můžu potvrdit,že je to blbost.Člověk zústane člověkem a je úplně jedno jestli je to Čech,Němec,Polák,Slovák nebo kdokoli jiný.Jsem pro lovení nonstop,protože rybám to určitě nevadí,no a těm kolegům kterým to vadí dopručuju at po půlnoci neolážejí kolem vody.

Piškothonza - Profil | Út 10.3.2015 21:11:34

Rytíř >> takhle to tam vypadá i bez nonstopu....sumčáky natažený k druhýmu břehu před každou chatou,k tomu pár bokem na candoše a třeba i v květnu.....nic novýho...platí i pro Slapy a jiné....proto vadí kapraři v bivi,kteří tohle svinstvo odhalujou.....proto se bojuje proti nonstopu.....

Piškothonza - Profil | Po 9.3.2015 20:41:34

rybolov nostop za mě určitě ne.......ruší to chataře při pytlačení dravců v dubnu a květnu.....za mě ano,pokud toto privilegium budou mít pouze domácí.....místní to kosej stejně vod furt do furt,takže nic novýho.......viz Orlík

TWIN 69 - Profil | St 17.9.2014 17:00:47

Je velmi zajímavé,že zde na Mrku se stále dokola probírá prodej kaprů na soukromáky.Ještě jsem ani jednou nezaregistroval,že by pisatel napsal na rovinu,že ten a ten (jméno a příjmení) prodal takovou rybu na soukromák a toto své tvrzení doložil hodnověrným důkazem.Není to celé nějaké divné?!?

Piškothonza - Profil | St 17.9.2014 16:02:24

elhiero...teda pane řiditeli,Vy jste tedy materiál....ukradli....))))))) už jenom tím,že tu denně tapetujete na všech diskusích ten Váš žvást,porušujete kodex Mrku....potom si Vás nemůžu vážit jako rybáře,který nic neporušuje a je svatej jak Standa....za kapraře považuji člověka,kterej to dělá srdcem a ne stádo masařek s lešením a pípákama...ty už nemáš Nesqika a Flajzary???? ..)))))

Piškothonza - Profil | Út 16.9.2014 19:51:55

elhiero...pane židiteli,vy jste se totálně spletl v povolání....vy jste měl bejt tapetář....))))) já bych to rozved ještě líp....než tyhle stokrát se opakující Vaše kecy zde na Mrku,bych svolal všechny masařský kluky z maringotek a různejch slumů tam od vás z Orlíku a dělal bych jim přednášky,že nonstop je pouze v letních měsících,že se candáti a sumci nechytaj v květnu,že se nechytá na pjet prutů,že vám ta přehrada nepatří,atd,atd.....určitě by měli velkou radost....)))))))) a kluci,sportovci z bivaků,nechodte prosím chcát a srát mistrovi za marigotku....))))))

elhierro - Profil | Po 15.9.2014 18:14:33

gregyn >> A ještě jedna věc. Kapře můžeš lovit celoročně. Co mám říkat jako vláčkař, že dravce mohu chytat pouze půl roku? Mám sepisovat petice tak jak je sepisují kapraři na prosazení svých zájmů? Ne nic takového dělat nehodlám, respektuji stav jaký je. Kdyby se kapř dal lovit jen půl roku, to by se sportovci v bivacích asi po.......

elhierro - Profil | Po 15.9.2014 18:00:34

gregyn >> No vzhledem k tomu, že kapr se "vyrábí" především za účelem konzumace, pak kapra vidím jako součást potravního řetězce. Pro mě jako rybáře jinou hodnotu totiž nemá. Zkrátka kapr je pro mě to samé jako kráva, prase, kuře atd. Vážím si jiných ryb, hlavně těch reofilních. Představ si, že klidně "majznu" po hlavě 10 kilového kapra, ale s radostí pustím ostroretku, podoustev, pstruha potočního, okouna, lína, parmu a mnoho dalších ryb. Za účelem zisku rybího masa mám pouze kapře, candáta, štiku, amura a sumce. Na lov kapře se nespecializuji, chci mít rybolov pestrobarevný, ne černobílej. Miluji lov candáta a vzhledem k tomu, že candát je hodně noční rybou, tak ani přes tento fakt by mě nenapadlo požadovat lov non-stop, či ho lovit na tři a více prutů. Tedy nepožaduji to, co požaduje většina kaprařů kvůli dosažení svých ego úspěchů. Ani já ryby nerozdávám či nepoužívám k "barterovému" obchodu, ryby si beru v takovém množstvé, které mne uspokojí. Je už mám averzi ke kaprovi, protože určitá skupina rybářů tohoto živého tvora řadí do role nadpozemské bytosti a přitom tato ryba, nemá pro naše vody jiného významu, než zdroje chtutného a levného rybího masa. Hezký večer.

Edit: Já rybolov provozuji s přestávkami 43 let, nikdy jsem se žádného prohřešku nedopustil a RŘ je pro mě svatý. Limit 7 kg rybího masa denně je i pro mě přehnaný, ale jinak jsem s RŘ spokojen. Celoplošný lov non-stop je podle mě nesmysl, neboť rybáři jsou tací, jací jsou. Jsaou jasná fakta, která dokazují v podstatě to, že rybář si non-stop nezaslouží. Ano, může se jevit, že heslo "jeden za všechny, všichni za jednoho" je nespravedlivý, ale jinak to nejde. Jinak opravdu v každém živém tvorovi zdroj potravy nevidím, psi, kočky a mnoho dalších zvířat nežeru. Ale kapře si dám kdykoliv s chutí, mám plno skvělých receptů na úpravu kapřího masa. :-) Závěrem? Jsem masař, nejsem vegetarián. Nerad bych, aby mi doma při pozdím příchodu na stole večerře zvadla. :-)

Jura L. - Profil | Po 15.9.2014 10:33:49

Já bych s těmi emocemi brzdil, chodíme s dcerkou, která má taky povolenku, na víkendové výpravy. Kde je 24 hodinovka (hodně na soukromácích, letos Harta, dřív Mušov) je to super, člověk nemusí sbalit o půlnoci pruty a tripody a dát je někde za stan a sledovat pořád hodinky. Když berou člověk stejně nespí, spíš podřimuje vedle prutů (ležím hned u prutů), to že usne je většinou v době, kdy prostě ryby neberou několik dní, za chrupec by se snad vraždit nemělo. Na soukromácích to naštěstí pochopili a je to super, hodně záběrů je mezi půlnocí a třetí ranní a nedělá mi problém se na pípáky vzbudit. Ryby pouštíme. Buzerace s balením mě fakt ale štve, není to o délce lovu ale o rybářích a masařích... Jo , kdy spíme - no pak v poledním vedru to smotáme a chrápem někde pod stromem ve stínku.

Irčan - Profil | So 13.9.2014 21:32:38

nofish >> Ony tu zákony jsou od toho
aby omezovaly, bohužel.
Fakt nevím, proč to dospělí lidé nechápou.
Promiň, to mne pobavilo :)! Zákon, uvedeno ab absurdum, omezuje zloděje, omezuje podvodníky, vrahy, pedofili, narkomany a rybáře :)))! Ještě že ty zákonodárce máme. Alespoň vím, kam patřím, když už jsem se fundovaného vysvětlení nedočkal ;).

Irčan - Profil | Pá 12.9.2014 18:33:40

Teda s Váma je ale legrace! Vždycky a všechno v diskusích se záhy zvrhne někam úplně jinam a jsou z toho závody, kdo má větší internetový ramena.
Jsem pro regulovaný rybolov nonstop v tom smyslu, že místní organizace vzhledem k obhospodařovaným vodním plochám (revíry) by určité procento pro tento rybolov uvolnila. Včera jsem šel od vody se ,,vztekem". Jsem 14 dní na dovolené na Jesenici, což znamená že mám za letošní rok 16 zapsaných docházek, a tak si to chci sakra užít! Ve 21.30 záběr od sumce, jeden z posledních, a to je důvod toho vzteku, protože za chvilku 22.00 a honem klacky z vody! Nejsem děda co se ráno vzbudí, uvaří kolínka a vyrazí k vodě. Je mu jedno co je za den, protože je v důchodu. Já nejsem a tak omezení doby rybolovu vnímám jako docela zákeřnost
Jsem pro zavedení K70 a jeho následný regulovaný odlov. Copak Vám nedochází že drtivá většina trofejních ryb z revírů končí za nemalý peníz v soukromých komerčních vodách?
Vážení svazoví úředníci, až mě bude tolik co Vám, tak mi to bude asi taky jedno ale dokud nemám v hlavě místo mozku partikl, tak mi to jedno není a měli byste něco dělat!
P.S. Pro toho pána s jedním prutem, co se skrz bivak nedostane k vodě. Taky ho mám a až se někde třeba potkáme, tak mi to řekněte, já ho zbalím, srpem si udělám místo o kus dál a až začne pršet, tak ať to do sucha nemáte daleko :)))!

gregyn - Profil | Ne 10.8.2014 11:37:20


Po přečtení některych příspěvkú se už vůbec nedivím,že se lidé k sobě chovají jak prasata.Ba naopak.Psát o někom jen proto,že má odlišny názor na věc,že je bezduchý kaprář mě skutečně připadá přinejmenším zvlaštní né-li bezduché.Napadat rybáře,kteří se dostanou k vodě párkrát do roka a postaví si přístřek je taky poněkud nepochopitelné,zvláště když tento druch sportovního rybolovu se praktikuje snad všude ve Světě.Myšlenky a úvahy o tom,zda český rybář je na některé změny připraven,nebo,že jeho chování je na nižši urovni od rybářu s okolnich zemí jsou přinejmenším scestné a nepravdivé.V každé společnosti se najdou jak poctivci,tak grázli,kteří budou porušovat veškerá pravidla.Závěrem bych chtěl říct,že zmíněná 24 je zbytečně přeceńována a v zásadě naším revírúm rozhodně neublíží.Ten kdo tvrdí,že se v noci víc pytlačí,nebo porušuje RŘ asi soudí podle sebe :)

Paranoidní Schizofre - Profil | So 9.8.2014 8:51:33

Grasel >> Samozřejmě proto, aby byly mé plamené názory srozumitelné širokým masám, nebo jednoduše přestávám být rezistentntí vůči mnou kritizované a všudypřítomné mediální masáži a stává se ze mne zcela běžný, prostoduchý kaprař, se vším co k tomu náleží.....
Proto měním své doposud pomatené názory a káži do celého světa tuto absolutní pravdu :
S kaprem na věčné časy a nikdy jinak, hájit vždy a všude, rybolov nonstop dvakrát deně na pět prutů, a absolutní, státem podporovaná likvidace ostatních rybích druhů, pro kvalitnější životní podmínky kapra, našeho pána....

Kaprňák - Profil | St 6.8.2014 8:11:06

elhierro >> A kde bereš jistotu, že o ně nebude zájem. Máš vůbec představu, jak to funguje tam kde je povolen noční lov? A když máš, tak proč to funguje tam. Smiř se s tím, že jednou se bude muset začít. Do nekonečna tenhle stav není šance udržet.

Kaprňák - Profil | Út 5.8.2014 18:30:39

kakr >> A ty se divíš? To nejsou tresty, které praktikujete. Vytvořte noční úseky lovu ne na celou přehradu a jak jsem psal dříve zdražit povolenku k nočnímu lovu a máš peníze na kvalitní kontroly. Jen se nebojte a začněte konat.

Kaprňák - Profil | Út 5.8.2014 17:29:14

Rytíř >> Vem kramle a zajeď na ryby do zahraničí, třeba do Francie a zasakuj kapra v noci v nočním úseku, daném revíru. A modli se ať nedorazí kontrola. Ta tě vyléčí, že na to do smrti nezapomeneš. Když budou fungovat takové tresty u nás, tak máš šanci, že se dočkáš změny.

Rastacarp - Profil | Čt 12.6.2014 22:55:54

Klidně bych se pro lov non stop přihlásil ,je to svoboda a než zbytečně porušovat nesmyslný český rybářský řád ,tak prosadit lov non stop na revírech temu určených ,pouze metodou chyť a pusť a speciálním druhem povolenky .Přizpůsobit lov podmínkám a charakteru lokality.Omezit snadné metody jako je vyvážení nástrah a návnad,v normální denní dobu lovu jak předepisuje ryb.řád tento způsob povolit a v noci už né ,jak kvůli bezpečnosti tak s ohledem na rybí obsádku.Prostě už konečně otevřít nové možnosti a konečně udělat v ryb.Řádu pořádek.Je to běh na dlouhou trať ale snad by mohl jednou skončit a rybáři by se u vody mohli cítit jak Rybáři a né poloviční " pytláci "

sasík - Profil | Čt 12.6.2014 21:35:53

Chytat

Sven - Profil | Čt 12.6.2014 13:43:58

kakr >> Co MRS činí - dobře činí :-)

Kubalorenc - Profil | Čt 12.6.2014 13:43:01

na plošný non stop není český člověk morálně vyspělý. Až každý začne od sebe, pak se dá o něčem takovém uvažovat. Nejsme schopni teď dodržovat pravidla jaká jsou, tak se asi není o čem bavit.

kakr - Profil | Čt 12.6.2014 13:35:14

skura >>
Lovit 24 hod je pitomost, ani zákoník práce něco podobného nepřipouští:-))
Za lov nepovažuji chrápání ve stanu nazývaném bivakem....

elhierro - Profil | Čt 12.6.2014 13:29:55

Nějak nechápu o čem se tu bavíme. Budu-li jako podnikatel chtít od zaměstnanců 110% výkon, loajalitu a aby na sobě pracovali, pak je musím dobře, ale opravdu dobře zaplatit. Má někdo pocit, že členi RS stráže jsou dobře zaplaceni? Je až neuvěřitelné, že přežívá socialistická myšlenka, že si lid bude něco dělat ve svůj prospěch a zadarmo. Dřív se také stavěli družstevní byty za přispění akcí Z, kdy pracující o víkendech chodili "bouchat" na stavbu "svého" budoucího bydlení. Svazový rybolov ano, ale je potřeba určité věci zprofesionalizovat.

computerfish - Profil | Čt 12.6.2014 11:30:38

Kubalorenc >> Asi soudíš jen podle sebe.
1) Ne všichni musí dojíždět ke kontrolám autem, protože mají revír poblíž
2) Ne každý pracuje od pondělí do pátku například směnný provoz nebo IČO
3) Pokud k výkonu RS nemá dotyčný podmínky pro práci, tak ať ji nedělá.

skura - Profil | Čt 12.6.2014 10:20:41

zdravim vsechny.rad bych se omluvil tem,kterych se vcerejsi diskuse dotkla.diskuse byla predevsim o 24hod.bohuzel se to zvrtlo nekam,kam jsme nechteli.tech nazoru zde padlo dost na to,abychom to asi uzavreli.nejsou na 24 u nas podminky vinou nas,samotnych rybaru,vinou legislativy a ostatnich zodpovednych/Mze,RS a organizacich samotnych./a co se tyce toho videa,ktere tady probehlo????rad bych videl video RS pri zasahu proti opravdovym lumpum,todle byli uplni beranci a vode neuskodili a neuskodi.to jen pro inspiraci.petruv zdar

elhierro - Profil | Čt 12.6.2014 6:51:14

Čtu tu samou kritiku na práci RS. Všem kritikům bych doporučil, aby se přihlásili, složili zkoušky a začali s tou plackou brázdit břehy našich vod. A to v čase, kdy budete mít po práci, nebudete za to mít žádnou odměnu (vyjma možného dobrého pocitu, že něco děláte pro blaho ryb a přírody) a také občas budete riskovat i vlastní zdraví, protože někteří kolegové rybáři si neberou vůbec servítky a pytláci už vůbec ne. Také, pokud budete chtít být u vody často, bude vás to stát nějakou korunu za PHM, pokud nebudete chodit pěšky. A rodina? Pokud nějakou máte, tak ji vysvětlujte, že to, co děláte neděláte pro peníze, ale z lásky k rybolovu. Pokud nebudeme mít profesionální RS, nechtějte po dobrovolnících zázraky. Určitě je pár RS, kteří vše dělají svědomitě, ale......... Chtěl bych vidět, jak by každý z těch kritiků reagoval, kdyby měl do práce chodit ZDARMA a bylo mu to odůvodněno, že to dělá pro blaho zaměstnavatele. Pokud jste podnikatelé, své služby nabízejte zdarma, je to pro blaho vašich klientů, ne? Dalším řešením je, že se každý rybář chytne za rypák, zamete si před vlastním prahem a tím tak usnadní práci současné gardě RS. Jak že se to říká? "Zadarmo ani slepice nehrabe"?

medvidek 1 - Profil | St 11.6.2014 20:44:16

No když to tady čtu,tak je tady skupina lidí-co jsou proti non stop-zřejmě se u vody bojijou a tak utíkaj domů za mámou a nebo nemaj na biwak a spacák a nebo jen chytaj na feedr a plavanou na pár hodin a nebo bohužel nemaj na víc čas a nebo o kaprařině ví prd! V noci jdou největší ryby!!Pak je tady skupina lidí-do které se řadím i já-jedu si na ryby odpočnout na víc dní a tak mě připadá divný proč není non stop,ale kdyby byli u nás takoví tresty za přestupky jak jinde v zahraničí-zabavit vercajk,pokuta jak blázen a atd...tak bysito každý rozmyslel dělat u vody něco co nemá!!!! A bohužel RS dělá svou práci jen jak ji to zákon dovoluje a problém je tam u těch famfuláku nahoře co dělaj zákony pro lumpy a zloděje-když nedostane lump po prstech za něco co provedl-tak stim nepřestane!!!!!

Malda512 - Profil | St 11.6.2014 16:18:19

kaprařOO7 - >> ČAU... jsem proti non stop lovu. A to s těchto důvodů...... nevídím důvod proč nahánět ryby 24 hodin denně.
A další..... zažil jsem lov non stop na krásné vodě kde byl 2 roky. Přál bych ti vidět jak voda dopadla. Všude nehoráznej bordel. Mraky odpadků.. Co 20 minut někdo jezdil po vodě. Ohledně čelovek ani nemluvě. Pípaky vřešteli ze všech stran. A ryby????????????? pár sumců a něco málo kaprů. Výsledek? žádnej. Jen se tam ožralové vypili do němoty a ráno jeli domů.
PS : řeči, že se někdo nedostane k vodě v rozmezí 20 hodin jsou už trapné. povolenku když si kupuje tak už předem ví, jaké stanovené doby lovu jsou po celej rok. Pokud mu to nestačí a nebo nemá čas tak si nemá brát celou povolenku a nebo si má zajet na kaprodrom.

elhierro - Profil | St 11.6.2014 16:07:55

skura >> Profesionální stráž? Kde na ni vzít peníze a nekrást? Tedy jak chceš ty podmínky vytvořit? Nebo chceš za povolenku platit třeba 5 tisíc Kč a výše? Nebo vybrané peníze nebudeme investovat do zarybňovacích plánů, ale do RS. To pak ale ta profi RS nebude mít co hlídat, protože vody budou prázdné.

Šlapeto - Profil | St 11.6.2014 15:23:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RS má těžké problémy udržet si pořádek přes den, natož v noci. 0 kontrol za dva roky také o něčem svědčí. Ač by se mi to líbilo, tak s českou náturou na to zatím nejsme připraveni....

elhierro - Profil | St 11.6.2014 14:32:52

kakr >> Čím více "NOVELA", tím více větší sajrajt. :-( A tvrdý postih? Na lidi nic jiného neplatí. On by si pak každý rozmyslel, zda bude lovit non-stop, na tři pruty a obhajovat se moderními trendy.

Kocháč - Profil | St 11.6.2014 14:04:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tu anketu jsi zadal dost nešťastně.
Stačilo napsat.
Jste v současné době pro lov nonstop?.
A) Ano
B) Ne

Maverick84 - Profil | St 11.6.2014 13:33:04

Jsem pro 24nonstop (květen až září-říjen) slušnej rybář stejně kapra pustí a masař jej vezme kdykoliv během roku třeba ve 2 odpoledne.

Pedro1 - Profil | St 11.6.2014 12:49:31

Zpřísnit pravidla,omezit počet vycházek i odnesených ryb,zdražit povolenku,udělat mnohem náročnější testy při vstupu do ČRS,oddělit lov dravců a ostatních ryb na MP a hlavně to celé důkladně hlídat a hodně zpřísnit postih za porušení.

A komu se to nelíbí,vzhůru na soukromák.

Fishky - Profil | St 11.6.2014 10:58:50

kaprařOO7 - >> Chytat přes čáru je prasárna hrubého kalibru. Je to jako sednout si do trdliště, tam kam jiní nejdou a tvářit se, že ten lov má nějaké hodnoty, nemá. Je to obyčejná pytlačina. Rybařina stojí a padá na zásadách, tak jako všechno. Pochlubit se velkou rybou? Jasný proč ne? Ale nejde srovnávat ryba ulovená v rámci BP, ryba chycená po půlnoci na tři hůlky v zákazu, to už bychom se mohli chlubit i rybama, co byly leklé na břehu. Zásady jsou to, co dělá rybařinu hodnotnou, překážky které se musí překonávat a vrámci nich lovit a pak to má smysl. Tohle si hromada kaprařů nedokáže spojit a chytá nonstop - k čemu? Vyspat se můžou dorůžova i doma a dokázat si, že umí chytat? To se lovem nonstop dokázat nedá, je to hodně slabá zaplata ega.

Slavíček - Profil | St 11.6.2014 10:30:11

Jsem pro celoroční nonstop . Ale z malými úpravami speciální povolenka bez možnosti ponechání ulovku . Klidně i trochu dražší a z toho by se mohlo přispívat na rybářskou stráž . Porušení pořádný flastr a bez pardónu zabavit do konce sezóny lístek .

Luky61 - Profil | St 11.6.2014 9:25:23

Je to jedno, kdo chce chytat nonstop, chytá ať už je to povoleno, nebo ne. Kdo chce odnést 5 kaprů za den, odnese... Ničemu by to neuškodilo, stejně si většina rybářů zajde na vícedenní výpravu několikrát do roka... Myslím, že dnes se více ryb odváží v noci, než kdyby byl povolen lov nonstop, jelikož by bylo u vody více lidí a pytláci by si to před ostatními nedovolili, nebo by to slušní rybáři ohlídali. Dále označit lovné místo viditelným světlem na tyči apod...

Kocháč - Profil | St 11.6.2014 7:02:29

Mrknato >> Babičky dcera byla jeho strejda.

zelí - Profil | Út 10.6.2014 19:47:16

To že jsme narod dobytku a prasat vime snad vsici.Staci se projit kolem vody,v lese ale i po měste či v metru. Takze nejakej lov Non -stop je to nejmensí.Dobytek ktery chce delat bordel ho bude delat stejne dopoledne,odpoledne,v noci i nad ránem.
A to ze ma byt clovek bdeli a u prutu je dnes proste v dnesní dobe přezitek.Spat muzu i ve dne a ten priposlech je opravdu genialni vec.
Ovsem je nutno rici ze je treba asi v noci provadet kontroly a byt nekompromisni.Lov non stop neni samotny ničím skodlivym.Je to jen v lidech a v lidech co to maji kontrolovat.

dave86 - Profil | Út 10.6.2014 19:21:03

elhierro >> No a teď jsi to vystihl, jsme na úrovni nenažranejch opic a revíry drancujem pro pár korun, proto se podmínky rybolovu nikdy nezmění, lidi co choděj domů z práce v osum si hold nezachytaj a sociálně slabší nám všechno sežerou!

Sven - Profil | Út 10.6.2014 18:31:26

Valuček >> že se tu nic nevyřeší je téměř 100% -ní jistota... :-)
Stejně, jako ve 102 předchozích diskusích na stejné téma http://www.mrk.cz/search.php3?kde=otazky&kw=nonstop​

elhierro - Profil | Út 10.6.2014 18:26:56

arnošt >> Upřímně, 5 sec.? Jen než nasadím čelovku, rozsvítím ji, vylezu ze spacáku, vklouznu do bot, vyběhnu z bivaku a vezmu do ruky prut. To nebude 5 sec. Ale to se dostáváme jinam. Prostě tvrdím, že spánek vylučuje jinou akci, než chrápání. Řidič také neřídí když spí, myslivec také neloví zvěř když spí, manželku také doma neuspokojíš, když budeš spát.

Shawt - Profil | Út 10.6.2014 18:12:51

elhierro >> co myslis, kdo bude drive u prutu, tlusty stary dedek(nalamany), ktery nespi a nebo mlady klucina co spi a ma pipaky :) ?

elhierro - Profil | Út 10.6.2014 17:02:49

Nechápu administrátory. Podobných diskuzí na téma lovu non-stop je tu několik. Nu což, "peoplemetry" se budou točit a o to tu běží, ne?

kovi12 - Profil | Čt 26.5.2016 21:38:40

na slovensku je povolen lov nonstop tři měsíce a letos jim přibybou další dva měsíce lovu nonstop a črs a mrs jaksi tvrdí že to u nás nejde takže vlastně všechny soukromé vody porušují zákon a nikdo to nepostihuje takže mě připada že ne nový zákon ale nové vedení obou organizací je zapotřeba které nehleda duvody proč to nejde
ps letošní kaprařské závody na novomlýnských nadržích taky budou proti zákoné

jiriks - Profil | So 14.3.2015 22:03:29

ještě mě napadla jedna otázka: proč jsou dnes ty naše břehy tak zaneřáděný?Myslim si a přiznejme si to na rovinu, že všichni vlastně porušujeme RRˇ. V něm se píše, že každý rybář je povinen lovící místo uklidit před započetím lovu ale kdo z nás to dodržuje ani já ne i když pár igelitových pytlů bordelu jsem asi odvezl . Uklízet všichni a bylo by bordelu o moc mínˇ ale to je jen úvaha aby řeč nestála tak co vy na to.

Ewa Farna - Profil | So 14.3.2015 13:40:08

Rybar.Honza >> vono vzit nekoho z politicke spicky na jelena, to se pak se zakony lip pracuje...

arnošt - Profil | So 14.3.2015 13:16:10

gregyn >> Přesně tak,i kdyby byl povolen rybolov jen na tři hodiny denně,rybář-dobytek bude mít jen míň času na svoje dílo,ale spolehlivě to stihne.
A rybám je to skutečně ukradený,jestli se na 4 hodiny v noci nesmí chytat.Oni jsou totiž ve střehu stejně,protože pro predátory a pytláky tenhle zákaz (světe div se) neplatí...

baheske - Profil | So 14.3.2015 11:28:35

Mě zase vadí že se nesmí lovit ryby z řádně ukotveného hausbotu ke břehu. Asi jim jde o to aby si člověk u tý rybačky, potažmo rekrace náhodou nelehl na kavalec. Jinak jsem samozřejmě pro lov 24hod. nostop, na všech revírech, ale jen v letních měsících.

jiriks - Profil | Pá 13.3.2015 15:11:43

Rybar.Honza >> ano protože myslivci jsou prostě myslivci kdežto my jsme kapraři, plavačkáři, vláčkaři ,muškaři a dal. a kromě kaprařů a sumcařů non-stop nikdo vlastně nepotřebuje tak proč o to bojovat?

jiriks - Profil | Út 10.3.2015 22:30:08

freddys >> někomu by třeba stačilo chytat od 22 hod do 6 hod a nemusí být u vody 24 hod vkuse. Viz. v létě jedu na hady a začnou brát ve 23: 30hod a já jako trubka to o půlnoci zabalim a konec což je nesmysl.

Rytíř - Profil | Út 10.3.2015 21:03:51

jiriks >> tady nejde o Orlík a nějaké profláknutí okolo něj.Tam už se nedá nic propálit.Ale to co se tam dějě o nonstopu,je klondaik.Lidi si neváží toho,že mohou takto lovit.Bud chytam ryby,nebo chrápu.A ne aby mě vytáh z bivaku až ton hlásiče a to ještě v podroušeném stavu.Takhle si někteří například představují sumcolov o nonstopu.Pruty ve vidlích,nandaný rolny a chrápe se v chatě.

jiriks - Profil | Út 10.3.2015 20:58:17

freddys >> ještě bych chtěl dodat, že nevidim nic nesportovního na tom když rybář loví v noci ale nesportovní mi přijde když se staří pardálové slétnou na jatka po vysazení ryb nebo když je velká voda a ryby se někde zdržují.

jiriks - Profil | Po 9.3.2015 20:20:39

ardyv >> ar dyv - 9.3.2015 20:12:55 >> máš recht ps: pošlete myslivce na divočáka kolem oběda tak se vám vysměje!!!!

jiriks - Profil | Po 9.3.2015 20:04:04

Filip Štefek >> nazdárek nelíbí se mi jak rozhodují jedinci o většině to už tady kdysi bylo .Budˇ jsem připraven chytat nonstop se všemi pravidly viz,,orlík" nebo nejsem. Věta nejsme na to připraveni mě děsí.

Filip Štefek - Profil | So 7.3.2015 23:31:35

elhierro >> Jsem taky toho názoru nechytat. Nejsme na to připraveni, pokud by se chytalo tak zapláčem...

Piškothonza - Profil | St 17.9.2014 19:45:07

elhiero....člověče chlape,vzpamatuj se....))))) nejsem tvůj nepřítel,jen kritik...když pominu to tapetování,těch ptákovin,jak 16letá pubertačka na fejsbůku,mi přijde dost ubohý,někoho nazývat zlodějem,když to ten RŘ těm vyčůránkům vlastně umožnuje....a ten ty obhajuješ....mě jako krádež vychází víc ten lov u vás,v těch koloniích,kde se lapou dravci od dubna atd,atd........a ted ještě ten odkaz na revíry co kupujou kapry,kde je uveden revír tvýho kamaráda nebo známýho,kterej si zde nedávno vychvaloval až do nebes....))))))) tomu říkám kopanec do koulí....zezadu......)))))) oba víme o čem je řeč,dál to nechci rozvádět.....chceš jen provokovat a myslím,že v našem věku,už bysme měli mít trochu rozumu....woe

Macinek - Profil | St 17.9.2014 8:21:11

Non-stop chytání mi vadí i nevadí.Pokud by to bylo o tom,že ti vychází čas zrovna jen v noci a ráno povozovat svůj koníček např.vzhledem k zaměstnání apod. ok.Nicméně přitáhnout k vodě na týden a nebo tam mít stan,karavan apod. a máčet to durch celej víkend to mi přijde ubohý.Stejně u toho nesedíš a spíš kdy tě vzbudí hlášič.Navíc mi nějak uniká, jaký požitek je ze zdolávání ryby po tmě.Nechme ty ryby odpočinout aspoň v noci a brzo ráno.

elhierro - Profil | Po 15.9.2014 22:34:40

gregyn >> :-)))))) :-))))) :-))))))) :-))))))) Hoy virtualni hrdino. :-))))))) :-))))))))

gregyn - Profil | Po 15.9.2014 17:24:11

elhierro >> Nevím co si a vlastně je mě to úplně fuk,ale vidět v živém tvorovi jen jídlo už samo o sobě ukazuje co jsi za člověka.Víš já nejsem žádný ortodoxní zastánce lovu chyt a pust, to ses zásadně spletl,ale ve všem živém nevidím hned jidlo a hlavně se rybařinou bavím,tudiž si tímto koníčkem obživu nezaobstarávám.Živím se prací.V práci vydělám peníze a za ty si pak jídlo kupuji:) což neznamená,že si občas ulovenou rybu neponechám a neskonzumuji.Soukromáky nenavštěvuji a zatím nemám důvod navštěvovat.Schválně píšu zatím,ponechám si raději tuto rezervu kvůli takovým milovníkům přírody jako seš Ty.Ryby neprodávám,ba dokonce ani nerozdávám, ani nesměnuji za vajíčka,králiky a Buh-ví za co ještě.Pokud rybu ulovím,má lovnou míru a není hájena tak mam-li chut spestřit si jídelníček tak si jí ponechám,což neznamená,že si plním mražák a každou rybu vidím hned na pánvici nebo v udírně.Navíc tato diskuse nebyla o kaprovi jako takovém,ale o lovu NON-STOP,takže jsme oba mimi misu:)Čau a at se Ti daří plnit sítě:)P.S. Opravdu vidíš v rybě jen jídlo?Já si myslím,že kecáš:)Takový člověk ba dokonce rybář se snad ani nenarodil.......

arnošt - Profil | Ne 14.9.2014 15:32:24

Ač jsou na lov non-stop rozdílné názory,věřím,že jednou bude nonstopka zcela běžná.Otázka je,za jak dlouho to bude a co se bude muset všechno změnit...

kakr - Profil | Ne 14.9.2014 12:42:23

Irčan >>
Jsi hodně mimo mísu. MO může konat jen v intencích zákona (vyhlášky) a žádné revíry nemůže uvolňovat na lov 24hod. Zavedení K70 na některých revírech je pitomost a tebou vymyšlený "regulovaný odlov" ještě větší.