Vláčka na P vodě od 16.6. I to je možné?

Tak člověk si koupí povolenku aby mohl vláčet už od jara a také proto, že tento revír mám takřka za barákem a světe div se, když při čtení BP zjistí, že za ty kačky může vláčet na P až od 16.6. takže nás "okradli" o 2 zaplacené měsíce. Viz níže citace. A to dobře určitě vědí, že se tam v 7. a 8. měsíci prakticky vláčet nedá, protože je to kompletně zaroslé. Při dotazu, že jim tedy povolenku vrátím mě bylo řečeno, že to prostě už nejde, měl jsem se prý na to zeptat něž jsem ji koupil.
Tak co vy ostatní na to?

Revír: 453 048 Moravská Sázava 4 Organizace: MO Lanškroun Typ: pstruhový
Rozloha: 40 km 10 ha

Od silničního mostu mezi obcemi Rychnov a Žichlínek až po soutok se Sázavským potokem u Pily Petr pod obcí Výprachtice. K revíru patří potoky Sázavský od soutoku s Moravskou Sázavou až po silniční most mezi obcemi Koburk a Dolní Heřmanice, dále Lukovský potok od soutoku s Moravskou Sázavou až po jez na začátku obce Damníkov, dále Lukávka od soutoku s Lukovským potokem po silniční most mezi obcí Luková a Lanškroun a Zadní potok až k poslednímu mostu před Jakubovicemi. Navazující úseky jmenovaných toků a ostatní přítoky jsou chovné – lov ryb zakázán. K revíru patří vodní nádrže v k.ú. Žichlínek – VN 2,3,4,5,6, a VN 1 v k.ú. Rychnov na Moravě. Na všech nádržích v poldru je lov přívlačí povolen od !!!!!! 16.6. do 31.8.!!!!!!!. Nejmenší lovná míra candáta je 50 cm.
Candát je hájen od 1.12. do 15.6..
Autor diskuse: Anfi - Profil , 15.3.2013 dravci - RŘ, MO, svazy

Drozďák - Profil | Pá 15.3.2013 14:20:56

Anfi - >> já na to jen to, že jsi trochu pomalejší, pánč mi slušnost nedovolí napsat blbej jak tatra bláta.

Za prvé - jak již uvedli jiní, úprava v BP se týká pouze VN a nikoliv hlavního toku.
Za druhé - vláčka na stojatých vodách je běžně praktikována právě až od 16.6., toto je nejspíš smysl úpravy.
Za třetí - jestli si kupuješ P povolenku proto, aby si mohl vláčet na stojáku, pak si dost divnej patron, což ale zase na druhou stranu zapadá do kontextu celé otázky.

Mates PB - Profil | Pá 15.3.2013 12:42:59

Anfi - >> Aby si se neposral.

nofish - Profil | So 16.3.2013 10:06:47

Azmikamuran >> To kdo se chová u vody hůř bych neřešil. Protože určité způsoby lovu prostě přitahují ty "méně chápající, nepořádné, nevychované" jedince více. To je jasné. Ale není to jen o tom.
Odborně/neodborně (jen rybář vzděláním, nejsem svazočiitel, nebo ichtiolog) jsem za, aby byli dravci hájeni stále jako doposud. Aby alespoň část roku měli klid. Aby nebyli taháni za hubu okouni před výtěrem, aby nebyli loveni candáti hlídající hnízda, aby nebyla manipulací poškozena štičí jikernačka, když nevhodná manipulace může zapříčinit to, že už se nevytře. Ovšem můj názor nikoho zajímat nemusí. U svazu jsou totiž občas daleko větší odborníci, to vím a je tak se to nezmění :-)
MImochodem, stejně tak bych byl klidě pro kompletní hájení řek (hned od ledna) s výsklytem ostré, jelců atd, někdy do toho cca května, června... Prd by se stalo.
Lidi je třeba brát u huby, už tak se chovají jako dobytek. Jen mě zaráží, že ty jako člen RS
to nechápeš... je mi to divné...

Flip - Profil | Pá 15.3.2013 17:16:55

nofish >> jsem na stejné vlně -taky bych si rád připlatil ale ono jim vyhovuje(pokud možná co největší návratností) to koupalištní hospodaření- vysaď kapra sežer kapra a vysaď duháka sežer duháka a to že voda je nějakej bitop je vedlejší-ideální stav je to betonové koupaliště.

Flip - Profil | Pá 15.3.2013 14:03:14

Asi nechodíš na členské schůze jako většina rybářů,protože tam se návrh změny musel projednávat a hlasovalo se o něm.Sám od sebe si to výbor MO do to požadavku změn,který odesílá na územní svaz dát nemůže.takže nadávej jenom sám sobě.Mohl jsi být v obraze a tím pádem povolenku nemusel kupovat.
Je to stejné jako když lidé nadávají že se Komančové zase dostávají na výsluní a přitom nechodí k volbám.