Budoucnost svazového rybolovu.

Jak myslíte, že bude "svazorybolov" vypadat v roce 2015 ? Jak by dle vás měl vypadat ?
Autor diskuse: moskyt - Profil , 15.3.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Lee-Haney - Profil | Pá 16.3.2012 0:08:35

Mám celkem o svazový rybolov strach.Čím dál větší masa ,,blbců'' lobuje za kdejaké nesmysly a chcou mít ze svazovky soukromák.
Do prčic soukromáku je v tomhle státě plná prdel,ale některým to nestačí,proč aspoň svazovka nemůže být klasicky rybolov jaký byl do teď bez jakýkoliv vyjímek a přikrášlování řádu.

hraji - Profil | Pá 16.3.2012 10:32:04

TIRO >> tak si ten přístup sjednej. Říká se tomu dozorčí komise v ČRS a nebo Kontrolní a revizní komise u MRS.
Ty sám tu vykřikuješ pořád, že něco nejde, ale ono je potřeba něco pro to udělat, aby to šlo.
Pořád platí staré známé: kdo chce, hledá způsoby, kde nechce, hledá důvody

hraji - Profil | Pá 16.3.2012 10:15:09

Je typické, že se zde kladou otázky, které mohou zodpovědět jen vrcholní zástupci svazových orgánů.
A položme si otázku. Viděl někdo někdy příspěvek na MRKu od někoho takového? Možná okopírovaný z jiného webu a vložený.
Hovoří se zde o průhlednosti a efektivitě hospodaření. Kdo to může posoudit? Člen MO, který nebyl už dvacet let na jediné schůzi a informace o činnosti svazu získává od kamarádů v hospodě? Nebo člověk, který ač nezná žádné konkrétní údaje ani podmínky, vymýšlí denodenně teorie o porušování zákona, neoprávněném čerpání a přorozdělování peněz a dalších spiknutí?
Pojem přehledný rozpočet je právě a jen pojmem, ničím víc. Protože když se plnění rozpočtu nekontroluje účastí na schůzi, k čemu i ten nejprůhlednější rozpočet. A kdo je vůbec schopen posoudit, co je to průhledný rozpočet?
Stejně jako platí, že každý návštěvník hospody a nebo sportbaru je lepší než trenér reprezentace, každý návštěvník čtvrté cenové skupiny je zdaleka nejlepší politik a národohospodář, stejně tak platí, že každý rybář, bez ohledu na zkušenosti, vzdělání a obecný rozhled, by vedl MO, potažmo ÚS, potažmo celou Radu lépe, než ti, co ji vedou. Stará známá věc. Ale to bylo v zemích českých již za císaře pána Františka Josefa.

TIRO - Profil | Pá 16.3.2012 0:31:49

Černá vize:
Píše se rok 2015. Všechny revíry mimo velkých vodních nádrží jsou už soukromé. Ve svazovém rybolovu zůstaly jen velké vodní toky plné kormoránů a bez ryb. Svaz se nerozpadne protože fukcionářští dědkové na svazech se sami nikdy nezruší. Celosvazová povolenka stojí 8 000 Kč, zarybnění je mizerné. Všechny peníze se každoročně potřebují na provoz služebních automobilů a letadel pražské Rady, na schůze a pohoštění, na diety, na ces%táky, pro sportovce, pro funkcionářské výlety do Izraele a do Afriky. Mezitím ještě některé funkcionáře zavřou pro zpronevěru. Členská základna bude poloviční, protože pravidelné každororoční zdražování povolenky a ekonomická situace znemožní mnoha rybářům si koupit povolenku.

PYTLAKS - Profil | Pá 16.3.2012 17:10:09

v maďarsku si rybáři pronajímají některé vody od státu,založí si svoji organizaci něco jako naše mo,jenže peníze které si vyberou mezi sebou neposílají nikam na svaz a přesně ví kolik mají v kase,pak rozdělují tok peněz a vydělávají na prodeji hostenek,už to dobře funguje u některých samostatně hospodařících mo,podobně u nás fungují myslivecké spolky,pronajmou si honitbu na kterou se poskládají a přivydělávají si prodejem masa z ulovené zvěře,vím že to nejde zavést na řeky a malé mo které mají pár členů,ale nějak se mi zdá že peníze vybrané za povolenky,členské,brigády se tratí v nějaké černé díře vždyť je v čr přes 300000 registrovaných rybářů a to je už ranec peněz,na sev. moravě máme nejdražší povolenky z celé čr v rámci črs a jestli se to odvíjí z hektaru obhopodařované vody,tak jich opravdu nemáme nejvíc v čr v rámci črs

kakr - Profil | Pá 16.3.2012 14:35:47

Mrknato >>
Neblábol o systémovém řešení, buď chci peníze do ryb dát a dám, nebo nedám.
Ještě jsem neslyšel, že by rybolovci na VČS protestovali a neschválili, že dostanou do vody více ryb.
Opak je pravdou, nejraději by viděli nasazování 3x týdně a ryby od 5kg výše.

Jste hladi nenažraní, peníze utratíte za Ferrari pana předsedy, zatím co náš jezdí obyčejnou osmičkovou audinou:-))

hraji - Profil | Pá 16.3.2012 12:51:37

Darcy >> vy se kolego opravdu domníváte, že hlavním problémem svazů v ČR je lov na tři pruty a lov nonstop? Opravdu se domníváte, že bude Rada ČRS plýtvat časem svým a časem poslanců ve Sněmovně jen kvůli tomu, aby si zanedbatelná menšina rybářů prosadila svoji představu o rybolovu? Já si myslím, nebo spíš, jsem přesvědčen, že Rada k něčemu takovému nedostala mandát od orgánů svazu.
Ono je potřeba oddělit reálné potřeby svazu a nereálné požadavky úzké skupiny členské základny.

RIKA - Profil | Pá 16.3.2012 11:16:00

goter >> Zatím se ti to o zdražení povolenek mluví, ale až budeš mít třeba manželku a dva syny kteří také chytají tak si to spočítej jak to leze do rodinného rozpočtu. A nejsme žádní masaři loni jsme si nechali jenom 3 kapry na jídlo pro sebe, zbytek šlo všechno zpátky do revíru. Chápu že vyšší cena povolenek by odradila hromadu důchodců ale také děti kterým to nebudou moci rodiče zaplatit. Spíš by se měl omezit počet ušlechtilých ryb na rok, nevydávat další povolenky po odchytání stanoveného počtu a snížit váhu ryb kterou si každý den můžeš odnést od vody. S tímto krokem samozřejmě vyšší počet kontrol.

Mrknato - Profil | Pá 16.3.2012 9:18:05

Delwin >> Jen trochu filosofie. Když uživatel, KÚ nedodržují zákon, proč by ho měl dodržovat rybář? Každý si dělá co chce a to se stalo novou normou.

Komické je, že o ceně povolenky u nás nerozhoduje uživatel, ale územní konference, což jsou zástupci MO. Jsou to ti, kteří umně dělí peníze od členů jako "rádci v pohádce o Pyšné princezně". MO brigády, polovinu členského, zápisné, podnikání, Radě část členských pořádný krajíc z CS rybolovu a to co zbyde, dáme revírům.....a nebo raději nic....

Mrknato - Profil | Pá 16.3.2012 0:18:23

Jovánek >> Já si myslím, že v roce 2015 už nikdo neuvěří svazozvěrozvěstcům, že je možné "pěstovat" kapři na 30,-Kč/kg....... Neskočí jim na lep, stejně jako promotérům akcí, kde nabízí důchodcům za seasion 3 šišky salámu, holící strojek pro pány, voňafku pro dámy a párům noteboook.......

nofish - Profil | Čt 15.3.2012 21:44:54

moskyt - >> Nevím jak bude vypadat, ale vsadím se, že ti spousta lidí vysvětlí jak by vypadat měl. Co by se mělo změnit a jak je to jinde. A věř tomu, že to bravurně zvládají bez jakýchkoli znalostí svazofungování, rybářské legislativy, rybářství jako takového. Prstě jak typicky české. Lidi kecají do toho o čem nic neví.
Osobně taky plácnu. Podle toho co mi připadá jako reálné. Viděl bych to na fungování jako doposud. Až na jednu věc. V již "klasicky/typicky" českém korupčnímu prostředí prostě ubude svazu "pár" revírů které jsou nyní populární. Budou relativně slušně zarybněny za svazové peníze, lidí na ně jezdí dost. Takže někdo přijde relativně snadno ke kvalitně zarabněnému rrevíru, kam jen slavnostně přiveze pár velkých, nebo jinak zajímavých, ryb a začne prodávat povolenky.
Takovéto otázky jsou na mrku o ničem (neber to ve zlém, ale je to tak). Aby byly smysluplné, měli by psát spíš lidi "od svazu" a s relevantními informacemi. Jinak se ti to tu zase zvrhne v nonstopy, CHaP, podložky a podobné nesmysly.

malamut - Profil | Pá 6.7.2012 13:36:31

ADZi >> pokud nebereš povolenku, brigády platit nemusíš, stačí zaplatit členský příspěvek a členem zůstáváš dál.

malamut - Profil | Ne 18.3.2012 20:27:50

LosPafkos >> když mi pustíš Evu a Vaška, tak se ukamenuju sám :-)))))))))

malamut - Profil | Ne 18.3.2012 11:55:05

Salmo1 >> hmm, a z čeho by to naši ochranáři platili. Oni vydělávají nějaké peníze? Ne, oni je spotřebovávají, nejspíš ze státního rozpočtu, možná něco dají kraje, města, ale oni sami nevydělají nic, jen žerou. Jako ti cikáni, a různé agentury pro jejich podporu.
Z jakých asi peněz žije známý plzeňský kormoránofil Makoň? Potřebujeme ze svých peněz živit takové Makoně? Já tvrdím, že nepotřebujeme.

renda1965 - Profil | Ne 18.3.2012 10:15:15

Tahle diskuze se mi líbí.Ale kormorán není v právu definován jako lovící.Proto mu nepřisuzujme vlastnická práva.A pokud něco škodí člověku,tak je to likvidováno.Já,(člověk) jsem vrchol predace a potravního řetězce.
Proto budu konkurenty likvidovat!!!!

malamut - Profil | Ne 18.3.2012 6:26:52

ADZi >> právo na život mají tedy i ty původní ryby, které kormorán decimuje. Prostě tu nemá co dělat, a je průser našich zákonodárců a ochránců, že to nechali dojít takto daleko, kdy jsou řeky místy úplně bez ryb. A rasismus nikam netahám, jen, že cikáni jsou stejně invazivní druh, navíc přímo parazitující.

Pvl - Profil | So 17.3.2012 18:47:31

Mrknato >> Když nemusíš raději nepiš -- to jsou perly . Až budeš (a to ty nebudeš) někde chodit po těchto "akcích " potom bude na místě o nich psát . Jinak žvaníš jak baby na rohu ulice (o ničem) To je asi tak ve zkratce fše .

Lee-Haney - Profil | So 17.3.2012 1:59:30

Dave≻ >> Máš hodně bujnou fantazii,ale proč ti brát iluze.Třeba z toho jednou vyrosteš....snad.

TIRO - Profil | Pá 16.3.2012 22:56:32

*Shimi* >> Máte výhodu, že si těch svých 10 ha můžete chránit. Otázkou je, proč jsou brigády tak drahé, a jak je voda zarabněná. Pokud se vám to zdá moc, nic vám nebrání tu svoji vodu oželet taky a přestoupit do jiné MO a ušetřit 1000 Kč? Já vám těch 10 ha závidím a 1800 Kč nebo 15 hodin bych rád dal.

Jarda 7 - Profil | Pá 16.3.2012 19:56:10

Dokázal bych si představit řešení,které stejně jednou nastane.Vody budou rozděleny podle místních organizací které je budou spravovat.Nebude existovat celosvazová povolenka ( na kterou již dnes není možno chytat na spoustě vod ) ale budeme kupovat hostovačku na každé vodě mimo své MO.Pro lidi kteří chytají pouze v místě své MO,kterých je v každé organizaci většina,to bude přínosem,protože se jim sníží,nebo zůstane na stejné úrovni cena povolenky při lepším zarybnění.Díky tomuto rozdělení vod,bude hospodaření na vodách zodpovědnější,protože nebude možno se vymlouvat na to,my jsme vysadili,ale vychytali nám to ostatní.Chytat budou pouze členové MO, a ti kteří zaplatí hostovačku a to je zase zisk na zarybnění.Předem upozorňuji-pouze můj názor,a jestli mám pravdu uvidíme za tři roky.

PYTLAKS - Profil | Pá 16.3.2012 17:25:20

LosPafkos >> všude čtu jak nejsou peníze na zarybňování,kromě kapra a duháka,jak je nerentabilní vlastní črs chov,tak je asi levnější nakoupit ryby z produkčního rybářství,ale ty se opravdu nezabývají chovem ostroretek atd.kdyby se dala polovina peněz z toho co se vybere od rybářů na zarybnění,tak ty ryby půjdou kopcem z vody,protže my když se poskládáme a vyberem 15000 na ryby,tak těch ryb je opravdu hodně-kámoš má štěrkovnu a kupujem ryby z produkčních rybníků a chcou 50kč za kilo a to berem trochu ryb,co teprve takový svaz,který bere ve velkém,jaké ma ceny on?

Dave≻ - Profil | Pá 16.3.2012 16:19:08

No určitě nějaká změna bude, ale až v roce nevím kdy, protože dokud na svazu budou lidi poznamenaní minulým režimem, tak se nikdy nic nezmění a vzhledem k tomu, že stát dovolí důchodcům pracovat, tak to bude pěkně dlouho trvat.A jinak nejaky změny by se hodily, třeba by mohli zvýšit cenu povolenky a taky by mohli změnit celý rybářský řád.Proč by nemohly být svazovy revíry soukromýma za lepší cenu???Teď když si koupím roční povolenku na větší soukromák za 5000kč na rok, tak je to na prd chytat na jedné vodě.Ale kdybych si mohl koupit povolenku za 10000kč na rok a na všechny vody s možnostma jak na soukromáku, tak to by bylo panečku něco.To by byla jiná kvalitka, než co je v současné době.

Sven - Profil | Pá 16.3.2012 13:07:37

Darcy >> no už se nemůžu dočkat až si půjdu s prosíkem pro povolení k panu továrníkovi nebo panu faráři...
Ale on to vyzobne nejspíš herr Helmut a my budeme jen mlsně čumět za plotem.

Mrknato - Profil | Pá 16.3.2012 12:43:14

Darcy >> No, já myslím, že rybáři by měli podpořit po roce 14 uživatele. Pokud se rozhoří přeplácení revírů, bude to mínus pro všechny rybáře. Jelikož ve stanovách stále máme, že výbor Ús a pak konference může zrušit MO, která bude provádět činnosti, které se neslučují se "svazoposlušností", mohou se tak skutečně minimalizovat náklady další rybařiny... a rezerv nebude třeba.

Darcy - Profil | Pá 16.3.2012 12:34:47

Mrknato >> Ti co tě neznají, musí na tvůj příspěvek teď koukat s "otevřenou hubou."Protože tě už znám, musím ti odpovědět, že v roce 2015, budou ty MO, které nemají dostatečné finanční rezervy, také koukat s "otevřenou hubou."

hraji - Profil | Pá 16.3.2012 12:00:56

goter >> vy se ptáte, co je potřeba udělat. Každý rybář se musí zajímat ve své MO, co se děje s jeho penězi, co výbor dělá, jak to dělá.
Bohužel současné masa rybářů je na takové úrovni, že na dotaz, v jaké MO jsou vlastně členem neumí dát, bez nahlédnutí do legitmace, odpověď. A takový člověk se má zajímat o to, jak nějaká organizace funguje? Všeobecná lhostejnost se tomu říká. Ke všemu a ke všem mimo vlastní rodinu.

pepa-č - Profil | Pá 16.3.2012 11:42:57

budoucnost je růžová. čekají nás jen světlé zítřky

Kolda28 - Profil | Pá 16.3.2012 11:12:45

tak pevně doufám že přibudou další zajímavé revíry, že bude povolená regulace kormošů, že se lidi přestanou chovat k přírodě a rybám jak hovada. Jaká bude realita - bohužel asi stejná jako je nyní.

Darcy - Profil | Pá 16.3.2012 11:05:30

goter >> Přihlásit se do diskuze na členské schůzi a požadovat, aby v čerpání rozpočtu a návrhu rozpočtu, bylo podrobné členěnění: kolik na odměny, cestovné atd. Případně požadovat, aby tyto informace byly zveřejněny. Pokud neuspěješ, obrátit se na Dozorčí komisi. Nepravdivá čísla si málokdo v těchto věcech dovolí. Bohužel, zkreslené údaje se mohou spíše objevit v rybochovech a počtu a množství nasazených ryb.

rover - Profil | Pá 16.3.2012 10:42:39

V tomto směru jsem velký optimista, a doufám, že to takto vydrží co nejdéle !

goter - Profil | Pá 16.3.2012 10:41:54

hraji >> máte pravdu v tom , že člověka českého jde dosti jednoduše přečíst , jak jeho charakteristiku , tak budoucí kroky , ale tím , že na to upozornujete , a dáváte to všem na vědomí , nepatříte tam také ? Nic osobního , neznám Vás. Jenom se ptám . Je hodně takových diskusí v rozměru : ten je taký a ovaký , a my takoví nejsme , protože neděláme to co oni . Podle mě to je pouze mezičlánek.....

FreeGAme - Profil | Pá 16.3.2012 10:38:59

hraji >> ale má právo podat návrh na změnu, jinak rada určitě bude vědět i o poslancích rybyřích takže může i touto cestou

hraji - Profil | Pá 16.3.2012 10:17:03

TIRO >> jenže ty svoji vlastní neschopnost dostat se k relevantní informaci ve vlastní MO povyšuješ na obecný princip. Což je zcestné

hraji - Profil | Pá 16.3.2012 7:35:33

Trapné konfrontační příspěvky, jako ve všech diskuzích, to je hlavní rys této diskuze.
Někteří diskutující pod tíhou vlastní neschopnosti si představit fungování svazu za pouhých 33 měsíců jsou schopni napsat neuvěřitelné krávoviny. Ale asi jim věří.

elhierro - Profil | Pá 16.3.2012 7:11:57

Když si tu pročítám ty "chytré" příspěvky některých ještě chytřejších osob, pak se modlím, aby po roce 2014 ČRS fungoval tak, jak je tomu dnes. Byť je mnoho věcí ke zlepšení, některé ke zrušení, ale stále je to pro rybáře dobrá možnost garance rybolovu.

likin - Profil | Pá 16.3.2012 6:54:11

Kdepak, strana Zelených se dostane do parlamentu a prosadí zákaz veškerého lovu. :-)

Lee-Haney - Profil | Pá 16.3.2012 0:28:04

Mrknato >> Proto doufám že na kompetentní místa sednou odborníci co se nenechájí zatlačit davem.Jenomže ono by to chtělo taky trochu osvětu.Těžko se bojuje proti lidem co bečí po soukromacích na svazovkách když nejsou lidé co by stejně tak šířili proč to není dobré.

Mrknato - Profil | Pá 16.3.2012 0:13:44

Lee-Haney >> Víš proč? Protože členi už vědí, že si to mohou prosadit...... A když si to neprosadí, tak vytvoří nový svaz, novou MO a tam to půjde.....

Mrknato - Profil | Pá 16.3.2012 0:02:50

hraji >> No nevím Jirko, ale až ČRS udělá reformu, ne takovou, jako u Vás, tak musí ubýt čilimníci, jako jsi ty. Bude to lepší, než aby ubývaly revíry...

Káceč - Profil | Čt 15.3.2012 23:28:25

Co Svaz dělá, dobře dělá - všechny holt uspokojit nelze. A jako již tradičně do toho vidí nejvíc ti, co maj problém s mateřským jazykem a řvou, že na Svazu jsou nevzdělaní blbci.

antony - Profil | Čt 15.3.2012 22:53:03

Jak by měl vypadat ten svazorybolov, to ti jistě nastíní spousta pisatelů. Já jenom za sebe - bude vypadat stejně, jak je tomu v r.2012.
Nač by se vody (pro)dávaly do soukromého vlastnictví, když, aspoň podle toho, co tady čtu, by si koupila jen minimální část současné základny nějakou povolenku na soukromák?
To už tady koluje více diskuzemi, jak ten či ten revír bude brzo v soukromých rukách, ale pokud to někdo nechce jenom pro sebe, ale pro kšeft, tak šancí na komerční úspěch moc není. Pokud si někdo myslí opak - tak ať si to zkusí. Přeju mu hodně úspěchů.
hola
antony

flašinet - Profil | Čt 15.3.2012 22:35:58

jak to bude vypadat :vsude plno ryb budeme moct chytat na 3 pruty nonstop. a ted tu o karkulce. všechny tzv.funkcionáře bych močil v koši na karlově mostě. jinak se tady nic nezmnění(šmejdi)

nofish - Profil | Čt 15.3.2012 21:59:01

Mrknato >> no uvidí se. Hlavně tu "nerozjížděj" ty tvoje propočty a výpočty :-) To pak z toho bude zas zmatek :-) Kurňa, kde se napíše slovo o svazu, tam se zjevíš.
Ale jo, jsem plně pro aby úředníček kontroloval co se do vody sype, kam se to sype, co tam plave a jak se kontroluje dodržování zákona. Ten svazorybolov za pár korun - no byl jsem zastáncem že je to dobrá věc. Když už ale vidím jak si toho lidi neváží tak začínám taky pochybovat jestli to není jedna z věcí co svazorybařině ubližuje nejvíc....