Mlaskačka (chytání z vrchu)

Tato metoda je určitě jedna z nejhezčích metod.Není nad to,jak vidíte kapříka jak přijíždí k pečivu a vsaje ho do sebe.Pište svoje zkušenosti,rady,tipy,triky jak chytáte z vrchu vy a popřípadě vaše fotky ulovených ryb touto metodou.
Autor diskuse: KUBE07 - Profil , 29.5.2011 kaprařina - techniky lovu

Chytáte rádi zvrchu?

A) Ano62%

B) Ne15%

C) Občas24%

Od 29.5.2011 hlasovalo 253 čtenářů.

Obiš - Profil | Út 7.6.2011 15:11:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady je z jiné strany. Víc jak 54 prostě nemá. To mňa nepřesvědčíte. :)

Obiš - Profil | Pá 3.6.2011 9:09:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na hladině se dají nachytat krásné ryby,ale vše závisí na daných podmínkách.Člověk to po určité době pozná,kde má šanci a kde je to ztráta času.
Já osobně chytávám často ve vázkách.(potopené stromy, stulíky...)Těch záběrů tam bývá přece jen víc,protože se ty ryby cítí v bezpečí. Horší je,je potom zdolat.Je to adrenalín jak kráva,když člověk stačí vyhodit z kapse jen mobil a musí valit i v oblečení za rybou. :)

vydrák ml. - Profil | Út 31.5.2011 19:53:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KUBE07 - >> Loňský amur na mlaskajdu - 66cm.Navíc se zlomenou rukou.Petrův zdar

KUBE07 - Profil | Po 30.5.2011 20:20:41

tak dneska sem se jel provětrat na kole apřibalil prut a šišku chleba...2 kapříky sem vytáhnul(42,40cm,koupou se dál) jeden mi to utrhl na 0,18silon..ale vypadal větší...a asi 4 apříky sem nezasekl bohužel..nepočítám těch planých vln a mlaskancůkolem chleba..dneska bylo prostě krásně.;)

esoxx - Profil | Po 30.5.2011 18:12:11

Než jsem čuchnul k vláčce, byla to moje nejoblíbenější metoda. Na zdejších ramenech se stulíky to byla skoro nutnost, osobně jsem ovšem nechytal za tmy, ale v pravé poledne přes největší pařáky, kdy se ryby schovávaly ve stínu pod listy a já je viděl. Kapři se většinou dali přesvědčit rychle, to amuři to měli kolikrát pár cenťáků od tlamy a nic. Ale já věděl svoje, chtělo to trpělivost, jakmile přišel mrak anebo jemný větřík, kostička se jemně zhoupla a zmizela. Vlasec se pomalu natahoval a pak začal tanec, největšího jsem zdolal 86 cm, plno větších ale vyhrálo, je to jako když zapřáhneš torpédo. Montáž jak bylo psáno - jen vlasec a háček + kostička chleba, před nahozením lehce namočit a nahodit spodem. Musím říct, že jsem se dokázal trefit poměrně přesně, RT není nikdy na škodu. Jo abych nezapomněl, na tom mléku něco bude .... Petrův zdar.

Obiš - Profil | Po 6.6.2011 22:35:24

luli >> Pěknééééé! Tak když už sme u těch amurů toš taky jednoho přidám. Tento byl sice na kulu,ale myslím, že taková fotečka nikomu neublíží.
54cm 2,1kg

SOPTIK 52 - Profil | Po 30.5.2011 8:29:45

je to moc fajn rybařina.Jen tam nesmíš mít na vodě kachny,nebo labutě.Pamatuji jednou,jak to kolegovi vzala labuť a to bylo,jako když pouštíš draka.Jinak fajn pokoukaná a adrealin.

Ati - Profil | Čt 14.7.2011 1:52:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stačí jen nahodit a chvilku počkat.

vedro - Profil | Pá 8.7.2011 21:54:17

Ahoj,jedna dobrá rada . Když chytáš na mlaskačku , nezapomeň povolit brzdu . Nejsem sám kdo několikrát lovil prut z vody.

Dev - Profil | Út 14.6.2011 14:53:19

Obiš >> ... ja myslím,že to s tím ženením nebudu hrotit :o))) (snad to necte moja) ! :o)))

luli - Profil | Po 6.6.2011 22:19:35

Obiš >> Tak jsem dneska večer šel :D v neděli bez záběru a dneska na chleba moje prvni ryby :D amur 55 a 50 nic moc, ale i tak :) paráda

Metalfish - Profil | Pá 3.6.2011 8:13:03

Pro mě je to jedna z nejhezčích technik lovu vůbec. Není nad to, když má člověk malý proutek s osmnáctkou vlascem, drobným háčkem a na něm kousek rohlíku. Nahodí, čeká... Naráz se okolo rohlíku začnou mlet plotice a zničeho nic přijede kapr, který s tím rohlíkem, jak se patří, zacvičí !
Používám buď jen háček s rohlíkem, když to ale potřebuji dostat do větších dálek, tak přidělám bublinu - velice rychlá výměna, když je feederové krmítko přidělané přes obratlík s karabinkou. Prostě ho s karabinky vycvaknu a nacvaknu bublinu.
Co se týče doby, tak se mi na jednom revíru nejvíc osvědčil večer. Jinde zase z rána, či přes poledne. Nedá se asi s přesností říci, kdy to půjde. Prostě se člověk musí trefit. Proto když přijedu k vodě tak natrhám rohlík na kusy a naházím jim ho, když vidím, že to něco žužlá, tak to tam pošlu i s háčkem. Zkoušel jsem i vlasovou montáž bez rohlíku. A to s masňákama. Na háček jsem jich pár dal a nad ně, na vlas dal nějakou obyčejnou foukanou kuličku, která je udržela pod hladinou. Taky se jim to líbilo a pár jsem jich na to vytáhl.
Když to jde, tak je to neskutečná zábava a adrenalin. Jednou se mi stalo, že jsem z jednoho místa vytáhl stejného kapra hned 2x za sebou !
U kamaráda na rybníku jsem hodil rohlík na mušák a taky to šlo. Spletl se tam zatím můj největší kapr z hladiny. Špekáček 60 cm přes 5 kilo, byl to boj ;).

Ruz@ - Profil | St 1.6.2011 19:03:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je opravdu skvělá technika.Je to něco nádherného, když se uklidní večer hladina a při stmívání to veme takový nádherný kousek:-)

Malda512 - Profil | St 1.6.2011 18:41:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak taky sem hodím jednoho malého z hladiny. Tento byl uloven cca 10cm od břehu. Tam jsem položil malou kostku chleba. Člověk by něvěřil kolik ryb se dá ulovit v těsné blízkosti břehu. Na Lanškrouně jsem do dával přímo ke břehu , někdy to leželo i v trávě. A jaký jízdy to panečku byli. Jen takto se dá rybařit pouze tam kde rybáři neběhají jak stádo bůvolů kolem vody a hlavně tam kde člověk má možnost tu kostku položit třeba 10 metrů od sebe ke břehu.

Michallos - Profil | Út 31.5.2011 19:47:14

Chlapi neřešte takové blbiny,je to diskuse a v ní se diskutuje a není důvod se tady nějak hádat ne?Každý tady může přece napsat svůj oblíbený z působ jak na mlaskačku chytá ať už je starý 100let nebo je to nějaká Top novinka, někdy hold fungují staré osvědčené metody a jindy zase člověk musí sáhnout po těch nových vymoženostech jako PVA a další.

Malda512 - Profil | Út 31.5.2011 18:46:12

marmyš >> Kolego tato metoda už je zbytečně stará. Vykákni se na nějakou kostku cukru. Kup si PVA šnůrku. Pak sitam dej co chceš. Třeba i tu matku. Lovím takto amury u přítoku . Jediná potíž je že z břehu u přítoku se lovit nesmí. A z druhé strany jsou stromy. Tak jediná možnost když nefouká směrem( že to tam doplave samo) je nahazování. Vzdálenost přítoku od břehu je 71metrů. Tvrší pečivo, šikovně nastražit . PVA šnůrkou připevnit pořádně chleba a odpadávací zátěž a tradá na hladinu. Než to stihneš všechno narychtovat tak se PVA rozpustí a chleba pěkně ( Vždy) vyplave na hladinu. A Hladinové šílenství může vypuknout :-))))))))))

Petr.J - Profil | Po 30.5.2011 9:26:04

Je to hezké chytání, ale určitě by se tu našel nějaký magor, který bude tvrdit, že to je samosek, často se totiž ryba chytí sama, ale jsou to pěkné jízdy. No tak pozor na to, aby se tu neobjevil jeden znalec samoseku.

Malda512 - Profil | Ne 29.5.2011 23:19:38

Grasel >> Co by měl prosazovat. Takto chytali už staří dědci. Jen mi mladí ohrnuejme nosem když nám chtějí poradit :-))))))))))

Malda512 - Profil | Ne 29.5.2011 23:17:47

KUBE07 - >> Dá se říct že je to má srdeční záležitost. Jakmile se začne stmívat tak jdou splávky dolů a na hladinu se řítí kostky chleba. Přečetl jsem zde pár tipů. A tak hodím do placu mé zkušenosti. Já dávám vždy dva návazce. A to tak že mám jeden 10cm a druhý 15cm. Oba jsou vyvázany z jednoho obratlíku. Důvod? Protože když najedou malé ryby k nástraze tak dávám vždy větší a menší kostku chleba. Jedna je třeba o dva dny starší než ta druhá. To mně zaručuje že než se k tomu dostane větší ryba tak mám jistotu že mně tu kostku nezlikvidují malé ryby. U kaprů to není tak podstatné, ale při lovu amurů to je zásadní. Pokud nemám tvrdší chleba tak vemu kostku jemně ji navlhčím a posypu sušeným mlékem. Malím rybám trvá 15 minut než jsou schopné kostku pořádně načnout. V poslední době jsem začal dávat na jeden háček dvě kostky. Jednu velkou tu prošiju háčkem tak aby mně ní procházel vlasec a tu druhou dám tak aby s ní jen mírně koukala špička. Důvod? Pokud ryby buší do velké kostky tak tu malou sebere větší ryba a pokud ne tak ji sežerou aten háček se zatáhne do te velké. Přeji uspěšný lov.