Natřikrát zakletý Štít

Čau, minulý a letošní rok jsme spolu s mým bratrem a strejdou navštívili revír Štít u Chlumce (2x B a 1x A). Výpravy byly vždy od pátku do neděle. Chtěli jsme chytit velké kapry, tak jsme věnovali velkou pozornost přípravě jak doma, tak výběru lovného místa. Takže jsme projeli námi vybrané místo echolotem, umístili tyčovku, zakrmili a nahodili. Na 1. výpravě ani záběr. Na 2. už bylo pár záběrů, ale krátké, nedotažené. Při 3. výpravě jsme byli nadšeni, protože vedle nás tahali jednoho kapra za druhým, sice malí kapři, ale bylo vidět, že tam ryby jsou najeté. Pár okamžiků po náhozu se ozvaly první tony signalizátoru, ale zas jen nedotažený záběr. Žádné jízdy velkých parů, na které jsme byli zvyklí. Znovu a znovu přicházely tytéž záběry, ale kapr žádný! Modlili jsme se, vzývali jsme Sv. Petra o pomoc, přece nedostanem napotřetí výprask. Nic tomu nepomohlo, takže jsem v neděli stahovali pruty zase s pocitem prohry, a to hořké prohry. Třikrát dostat takový výprask. Ale byl to nádherně strávený víkend. Na Štít se ještě vrátíme, máme tam nevyřízené účty. Jinak teď plánujeme výpravu na jezero v Maďarsku, ale na to je ještě čas. Přes zimu to naplánujem a až bude nelepší čas na kapry, tak vyrazíme tam. Nesmíme podcenit ani sebemenší detail z přípravy, nechci dostat výprask i v zahraničí. Tak čau a doufám, že jste nedopadli stejně jako my a chytli jste aspoň plotici. Petru zdar.
Autor diskuse: diouen - Profil , 11.10.2009 kaprařina - příhody, kuriozity

hexen - Profil | So 24.3.2012 14:36:45

Tak letos poprvé :-)

Jedna rybka ze dvou chycených

Peši - Profil | Ne 19.2.2012 22:33:46

Naše výprava v červnu 2011 nedopadla taky nějak slavně...myslím, že tři dny bez ryby nad 60cm, ty větší si to nechaly až na poslední noc výpravy. Ale jinak počásko parádní.
Nejvíce nás dostali místní domorodci sídlící v karavanech, kteří tam chytají dva až tři měsíce v kuse s malými přestávkami....hláška jednoho znich, když jsme za ním byli, že nám to dva dny ani nepíplo. Budu citotvat: "Nezabere to tento týden, tak třeba příští...pohoda, žádnej stres klucííí :)

Pvl - Profil | St 27.3.2013 16:42:48

XI XAO >> Já teda ještě ne . :o§)

ploticee - Profil | Ne 19.2.2012 9:20:03

Jeden kousek z Béčka, chycen v dubnu.
Tu plotici sis mohl odpustit:))))