Pramice NOE Rejnok 250

Pokud mate zkusenosti s touto pramici ( http://www.plastovky.cz/index.php?akce=rejnok250 ) podelte se prosim.
Na BVV jsem ji videl a docela se me zamlouvala. Nemam moznost ji vyzkouset. Uz nechci nafukovaci clun.
Chci investovat cca 15tis +, -.
Popripade i jinou, doporucte prosim.
Byl uz napsany nejaky clanek, ale urcite za ten rok je neco noveho, nebo i vice poznatku.
Diky moc.
9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NEl Duffus - Profil | Út 16.2.2021 13:58:27

Tom - Tuk >> na stabilitu lodě, má velmi podstatný vliv nikoli jen její délka, ale také šířka. Uvažovaný Rejnok je stabilní dostatečně, což s klidným svědomím potvrzuji. Na rozdíl od Tebe mám s touhle lodí dlouhodobou zkušenost. Pokud to bude možné a dovedeš svůj psaný projev ovládnout, ušetři mě teorií, jsme v otázce o Rejnoku 250, piš praktické zkušenosti a nebo mlčeti zlato...

NTatoo - Profil | Ne 6.5.2012 21:40:10

Minulý týždeň som trochu upravil lodičku, Prerobil som konzolu riadenia, prirobil som odkladací priestor na pruty, prichytil som nádrž. Prihodil som sabilizačné krídla, ktoré skôr dostanú loď do sklzu a upravil som výkon vrtule usmernením prúdu vody. Uchytil som loď na príves pevnejšie.

NČodiš - Profil | Út 23.8.2011 13:33:52

MISO* >> Podobnej sty jsem měl tu zahrádku a pohoda

NPetr2222 - Profil | Čt 5.10.2023 22:51:30

Jinak budu hledat 55 lb motor, je pravda že výkon se může někdy hodit , stejně jako u auta (nepotřebuji ho, ale při předjetí se hodí) :)

Ninža - Profil | St 4.10.2023 19:18:39

Rybařím na Lipně cca 25 let. Této lodi bych se bál, že bych se i utopil. Je tak na rybník do 30 ha, kde moc nefouká. Záleží, kde chceš na ni chytat. Mám starou Moniku, a práci odvede se vším všudy.

NEl Duffus - Profil | St 4.10.2023 9:20:05

Petr2222 >> na klidné vodě na stojáku, když nebude foukat. Pokud uvažuješ větší plochu nebo řeku, z důvodu vlastní bezpečnosti, bych volil motor silnější.

Nsliver - Profil | St 17.2.2021 12:55:15

Tom - Tuk >> přátelská rada : vyser se nato, zkušenost je nepřenositelná. Takže když se někdo zhlédne v 2,5 m skořápce od kokosa, tak mu to prostě nevymluvíš. Je pro něj důležitější manipulace a transport na střeše favorita, tak co jako.

NTom - Tuk - Profil | Út 16.2.2021 8:51:02

surča >>

Ahoj.

Dvě kotvy na předek a dvě na zadek... Hmhmhm... helepocem není to málo? 1) jistota je jistota a 2) při 4 kotvách Ti zbude ještě pořád fůra místa na zdolání ryb aniž by's je urazil/zamotal. Dal bych dopředu i dozadu nejméně 3ks. Anebo alespoň ke 4 plánovaným na každý bok jednu. (jakože sranda...)

Teď vážně: 2 kotvy jsou akorát. Kotvení není o dikobrazení kotvami, ale o způsobu použití kotev. Čistě pro případ jestli se náhodou chystáš převážně na mělké vody - zvaž možnost kotevních tyčí do ok. Kotevní špagáty jsou sraček kýbl vždycky a hodně kotevních špagátů je hodně kýblů sraček =) Dříve nebo později o rybu přijdeš chcanechca.

Než VYHODÍŠ peníze do kanálu (těéeeeežko budeš takového prcka prodávat použitého, hóoodně těžko...) za mrňavou parodii na lodičku - dej si práci třebas inzerátem nebo pohledej tady na MRKu a pokus se najít někoho (půjčovna???) kdo takovou podobnou má a vyzkoušej ji na vodě. Nebál bych se zavolat prodejci/výrobci - je prvdpdbné, že pro tyto případy/pro svoji potřebu mají jeden kousek na dvorku nebo někde u vody a rádi Ti ji nechají vyzkoušet. Líná ústa holé neštěstí =)

Videa, popisky, zkušenosti vlastníků... to bývají zhusta kecy v kleci. Prodávající potřebuje prodat a vlastník??? Kolik znáš ze svého okolí lidí, kteří Ti na 1. dobrou řeknou "a tývole já jsem fakt debil že jsem neposlechl zkušené a nekoupil větší loďku rovnou... teď mě tu tahle mrcha leží... asi z ní udělám jezírko pro kačeny...". Nenene... není nad vlastní zkušenost vymácháním se v ledové vodě =)))

Ještě poslední věc - manipulaci lze pořešit např. zadním otočným příčníkem na zahrádku auta a universálními lacinými manipulačními kolečky na zrcadlo. Pokud jde o skladování - za pár stokorun u někoho v přilehlé vsi na zahradě/ve stodole určitě při troše snahy místo najdeš =)

Nekupuj malou loď... bez ohledu na důvody které (si myslíš...) k tomu TEĎ máš... Prostě NE!!! Loď není nikdy Nikdy NIKDY dost velká bez ohledu na aktuální velikost =)))

Nic ve zlém a přeji klidnou mysl a pevnou ruku při výběru a koupi.

T.

NTatoo - Profil | Pá 11.5.2012 10:56:59

Trochu iné foto vonku z garáže, ešte musím prichytiť konzolu o bok lode, baterky sonaru pripevniť, aby nebehali.
A uvažujem, či nespevním (a nevyrovnám) boky nejakým hliníkovým L profilom. Boky sú krivé od začiatku.

NTatoo - Profil | Út 8.5.2012 11:04:07

Predtým som mal loď uchytenú na prívese iba gumami, teraz to bude na pevno.
Konzola bola uchytená na podlahe, teraz je na boku.

NČodiš - Profil | St 7.9.2011 12:10:02

Tatoo >> Zdar tak přidávám další tuning