Domácí vaření piva

Najde se tu někdo, nejlíp velká parta, kdo by se podělil o svoje zkušenosti s domácí výrobou vlastního piva? Když tu máme partu od udíren, fandy různých sportů, tak co by to bylo za rybáře, kdyby při tvorbě návazců či broušení háčků u TV při přenosu fotbalu, pokrajujíce klobásku z domácí produkce nezapíjel uzené vlastním pivem.
Autor diskuse: antony - Profil , 26.3.2017 všeobecné - domací dílna

Leos - Profil | Út 23.5.2017 13:38:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U piv vařených dekokcí, se může vařit na jeden, dva, nebo tři rmuty. Četl jsem nějakou studii, kdy to porovnávali. Nejlépe vycházely dva rmuty. Jak chuťově, tak energetickou náročností.
Ono těch schémat (rmutovacích) je vícero. Záleží na surovinách, ze kterých se vaří a na druhu a vlastnostech piva, který chceš mít ve výsledku.
A v domácích podmínkách ještě na tom, jaký máš podmínky a výbavu :-)

Martin02 - Profil | Út 23.5.2017 13:20:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

antony >> Koukám, že ten postup máš docela zjednodušený. Já se držím tohoto postupu http://www.jaknapivo.cz/?p=283 a dal bych ruku do ohně, že to pivo za tu práci navíc stojí. Ale věřím, že i to tvoje je náramně dobrý.

džigit - Profil | Čt 18.5.2017 12:17:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Leos >> Njn,pro mně jo,ale tady kluci začínají ;-)
O Pivařce jsem sice nepsal, ale mám ji doma. Dnes i novou hračku...