Příspěvek na zarybnění

Při dnešní koupi členské známky a zaplacení brigády, jsem ještě musel zaplatit příspěvek na zarybnění za 100 Kč. Pán za stolem mě vyzval ať zaplatím a až pak si můžu řešit další věci. Zapsal si moje jméno, adresu, datum narození a spokojeně se usmál. Je vůbec povoleno MO vybírat takhle peníze?
Nejde mi o ty peníze, čert je vem, ale zrovna u nás je cena povolenky naprosto přemrštěná v porovnání např s MRS a to nemluvím o zarybnění. Děkuji za kloudné odpovědi
Autor diskuse: Knedla12 - Profil , 16.1.2016 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Mrknato - Profil | Ne 17.1.2016 21:16:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

otoš >> Zdravím do Mikulova,
vzpomínky nám nikdo nevezme a máme je asi dost podobné, ale tím to asi končí. Dříve byly vody špinavé z cukrovarů, fabrik, hnojiv, žump, ale ryb v nich bylo mraky..... nevadilo jim to, naopak, dnes jsou toky čisté, sterilní a to se týká i obsádky a druhové pestrosti. Když může svaz za 1/4 peněz relativně slušně zarybňovat kapřem a sumcem, myslím, že za zbylé 3/4 by to zvládl i u dravců, reofilů a na pstruhovkách.

Znám revíry, kde se léta hájil lipan, potočák, vysazoval se v množství nemalém a výsledek zero! Tohle se zkoušelo a úspěch se nedostavil..... Nevidím důvod opakovat chyby neustále a zatvrzele. Pokud se zakáže lov dravců a salmoidů, tak se zjistí, že to lov kapře z biwi, s bolelísem nahradí a zdyde ještě hromada peněz na další cíle........ a to je prů*er. Já mám jinou vizi. 3/4 peněz od rybářů, které mizí ve 3 rozpočtech dát do jednoho a ten směřovat do společných revírů, do reofilů, dravců a salmoidů. Z 8 cílů ČRS a asi i MRS ponechat jen jeden, krizový a to VRP a za násady platit jejich skutečné ceny. Až potom, bych možná omezoval rybáře a jejich úlovky a rybolovné způsoby a jako první bych neomezil lov dravců, ale lov kapře samosekem..... Vždyť i kapř se nechá lovit "sportovně" na plavačku....... a ne ho těžit kočovníky samosekem 24hod.

splavek - Profil | Ne 17.1.2016 12:37:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když tak to tady pročítám , tak nabývám dojmu, že ve svazu je tak zhruba možná 10% správných chlapců(jak by napsal pan Foglar a MrKos)) a zbytek jsou jen nenažraná hovada.
Původní směr diskuze se zvrhl do typické zdejší diskuze, kterých tu jsou mraky a o ničem. Ve své podstatě se tu jen prodlužuje agonie diskuze podle přesně daných místních parametrů.
No tak jsem si uděl na oběd pečeného kapra z brambory vše pěkně pečené dohromady( jen ty brambory jsem před pečením uvařil ve slupce) okořeněné jen kmínem, pepřem, česnekem,solí a na brambory majoránku. Na to vše se pokladou plátky másla a pěkně upeče. Kdyby bylo léto, tak bych ještě přidal ze zahrádky pórek, papriky a rajčata.(kupované mi nechutnají) No a k tomu jsem si dal zavařené višně, které tomu dodali takový příjemný nákyselný dovětek.
Tož to jsem celý já svazomasaj.

Mrknato - Profil | So 16.1.2016 20:55:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedla12 >> Tak ti tady dám další kloudnou odpověď. Co chtějí členi v MO vysazovat za ryby, by mělo být úplně jedno, protože co se má vysazovat řeší ZP, RO a pak za další peníze z redistribuce řeší násady rybářský hospodář. Že je tomu jinak, tak za to nese odpovědnost stát, který dostává od hospodářů výsledky hospodaření a i když to hospodaření je mimo kapř a sumce katastrofální, nic nedělá......

Pokud budeš uvažovat, tak jestli kapř v MO odchová čilimník s gloriolou za svazocenu 40,-Kč/kg, kterou hradí ÚS ze svého rozpočtu (povolenek) a dalších cca 80,-Kč nákladů z rozpočtu MO (investice, mzdy, opravy, doprava).... oproti nákupu kapř za jednu cenu, cca 60,-Kč/kg od komerčního chovatele, je sice pro uživatele (ÚS) o dvacku více, ale pro rybáře, který platí povolenku a brigády vč. členských daleko levnější...... Že by hoši na svazu neuměli počítat?

Jak kvalitní a účelné násady mimo kapř a sumce chová svaz, může každý posoudit ve statistikách......

Jistě že spoustu práce dělají čilimníci svazu zdarma, nikdo jim nepoděkuje, ale z tohoto dobra bych chov ryb ve většině případů vyjmul. Proto i ta stovka, co popisuješ zdražuje toho kapř, kterého ti čilimníci pěstují......

el.ou - Profil | So 16.1.2016 18:01:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedla12 - >> Asi ti nejde o to kilo, ale o princip. Jak už psali, zřejmě odhlasovala výročka...Nicméně opravdu si myslím, že pokud kdokoli kolem revírů pracuje a dobře, má nárok na adekvátní mzdu. To samé platí o kontrole, zarybňování, práci s mládeží...Jmenovatele to má jediného, peníze a cena povolenek.
Dva tisíce za rok je skutečně směšný peníz vzhledem k tomu, co si za ně můžeš odnést. Úměrné tomu je pak stav ryb, pořádku i členské základny. Omlouvám se za zapůjčenou fotku, jen k vůli souvislostem.