- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Candát - Jak ho upravit
Děkuji za rady ;-)
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
13x v oblíbených a 5x v ignorovaných.
aleš vavřina - Profil | St 3.7.2013 6:27:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
p.s.: Dej jen trochu bylinek, másla a nebo smetany. Nic víc nic míň - candát je lahůdka i bez bohatého nakořenění.
p.s.II.: Zkus porce ryby jen nasolit a obalit v mouce. Na rozpálené pánvi nech obalené porce jen povrchově zatáhnout (ale neprodělat!!!). Poté na pánvi opraz na kostky nakrájenou slaninu a pak přidej i cibuli aby zesklovatěla. Dej to do misky a zali smetanou na vaření a promíchej. Opražené porce candáta dej do zapékací misky a zali je připravenou směsí. Pak jen do předehřáté trouby na 180 a nechat chvilku zapéct. Potom jen brambůrky, vínko a dobrou chuť.
ig - Profil | St 3.7.2013 6:14:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
u.x.a. - Profil | St 26.6.2013 11:15:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
kopr69 - Profil | St 26.6.2013 11:03:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
(samozřejmě i s kůží)
galilea - Profil | Út 25.6.2013 17:20:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
MISO* - Profil | Út 25.6.2013 16:57:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
nofish - Profil | Út 25.6.2013 16:41:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
:-)))
Flying trout - Profil | Út 25.6.2013 16:19:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Nebo rybu vyfiletovat, udělat podobně velké kousky, na kousek ryby položit šwarcwadskou šunku nebo prošut nebo tak něco, doprostřed snítku timiánu a rozmarýnu, zabalit, spíchnout pátrátkem a na pávi na oliv ojlu ze všch stran osmažít, potom na závěr nechat rozpoustiti kousek másla a přelít.
dula - Profil | Út 25.6.2013 14:25:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
MAXXSKATER - Profil | Út 25.6.2013 11:58:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
bart.bm - Profil | Út 25.6.2013 11:54:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
dawe4 - Profil | Út 25.6.2013 10:53:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
schiwa - Profil | Út 25.6.2013 10:21:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
robbie - Profil | Út 25.6.2013 10:01:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Zemiaky pokrájam na kolieska, osolím, posypem rascou a pretlačeným cesnakom, polejem olejom (nie moc) a všetko to pomiešam na plechu, potom ešte trocha podlejem vodou.
Zemiaky z polovice upečiem a dám na ne zubáča (soľ, korenie, cesnak) pokrájaného na podkovy (kožu nestahujem, lepšie drží ryba pokope) a pečiem asi 15-20min. čiže takto mám naraz hotové ryby aj zemiaky.
alebo
Zubáča len klasicky upečieš na masle (takisto výborné)
Citronová omáčka (podľa mňa dôležitá, nakoľko zubáč má suchšie mäso):
Na troške masla orestujem 1 cibuľu, zaprášim trocha múkou (stačí väčšia štipka), zalejem 2-3dl smotanou, osolím, okorením, pridám jeden nastrúhaný cesnak, pridám citronovú šťavu podľa chuti, na konci zjemním 2-3 malými kockami masla. Občas pridávam aj posekanú petržlenovú vňať.
Rytíř - Profil | Út 25.6.2013 9:59:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
recept Františka Kůrky z Rožmberka
Potřebujeme:
porce candáta, zeleninu- zelené papriky, rajčata, česnek, pórek, petrželku, šunku nebo slaninu,sůl, kmín, hladkou mouku, kečup,
bílé víno, olej
Dobré je použít tři druhy paprik,červená,žlutá,zelená jak pro chut tak pro oko.
Rybu nasolíme, pokmínujeme, obalíme v hladké mouce a na pánvi prudce opečeme. Rybu vyjmeme a na pánvi opečeme na drobno nakrájenou slaninu nebo šunku, přidáme nakrájenou zelenou papriku, rajčata, česnek, pórek. Přidáme kečup, trochu podlijeme bílým vínem, rybu vložíme zpět a podusíme.
Zdobíme petrželkou, podáváme s bramborem.
Výborné taktéž s rýží.
salfi - Profil | Út 25.6.2013 9:44:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
dada11 - Profil | Út 25.6.2013 8:03:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
candát 820 - Profil | Út 25.6.2013 7:58:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Ladineeek - Profil | Út 25.6.2013 7:05:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
venca1 - Profil | Út 25.6.2013 7:03:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
marmyš - Profil | Út 25.6.2013 6:02:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Kde to žije - dravci
19:02Úhoří sezona 2012 9570
17:56Těžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 32
15:56Lipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 57
15:06Můžu chytat menší sumce na 30cm karase? 12
14:53Kayakfishing a kajakorybaření 20478
12:14Čeřen (starý) průměr kulatiny ? 34
10:43Burza na přívlačové nástrahy 31476
PoVýroba woblerů 30081
PoKlub přátel přívlače a občasné jaterní destrukce aneb... 153782
SoNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 168
SoPrivlac s multiplikatorom 30447
PáRare woblery - Rapala 13633
PáPřívlač v Chorvatsku 68
. . . Lov na vyvěšenou - nové téma 3736
. . . Teleskop na přívlač 85
Co je nového - dravci + obecné
PoBleskovka: Stanovisko ČRS k hlubinné přívlači
PáBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Video: Měření hloubky ze břehu
. . . Miničlánek: Staré zapomenuté tůně, rybaření a život v nich
Akční nabídky
Pokud hledáte kvalitní mikinu, která vám vydrží dlouhá léta a zároveň je šetrná k přírodě Teddy Geoff Anderson je ta správná volba.
Za 499 Kč
Jedinečné woblery Izuma opět skladem!
Oznámení - dravci
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....