Jak na úhoře?

ahoj chtel jsem se zeptat jak na uhore vcera jsem na nich byl a nic jsem nechytl i kdyz jsem zabery mel a docela pekny! proste pekna jizda tak jsem to sekl a nic myslite ze jsem mel velke hacky? nebo je ten swinger tezkej a poznaji odpor? nebo ja nevim moc jsem se tesil ze takyho chytnu a nic.
Autor diskuse: honzulaw - Profil , 19.5.2013 všeobecné - ostatní

NMeelek - Profil | Po 20.5.2013 12:19:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mohla byt pravdepodobne jina ryba, pravdepodobne. Ostre zabery jsem mival od proplouvajicich cejnu a kapru. A tyden zpet jsem zjistil, ze to dokazi delat DOKONCE i hrouzci a plotice, kteri mi ohybali heavy feeder do neskutecnych oblouku po celou noc. A to to bylo take pekne misto.

Zabery uhore jsou trhave, spicka prutu se chveje, cihatko se pohupuje nahoru, nahoru, nebo stridave dolu. Nebo je to zaber, kdy se ti cihatko prilepi k prutu a pak vse vidis na spicce ktera se ruzne ohyba, rovna, apod. A i zabery, ktery tahnou prut do vody maji pozvolny prubeh v desitkach vterin. Aspon u beznych rozmeru uhore. Metrovyho jsem jeste nemel tu cest ani videt. Shrnuto, vse je to z duvodu hadovityho tvaru ryby, ve vode pluje jako had i s tou rousnici v hube. Aspon dle myho nazoru, uhor vetsinou nastrahu (chytam prevazne na rousnici) uchopi a pozira za pohybu. Vysledovano prave z pohybu cihatka, ohybani spicky
A hlavne je to hltoun, rousnici dokaze jakykoliv dorostenec do sebe nasoukat behem chvile. Rybim ekvivalentem uhori, aspon co se tyce zravosti, je Sumecek Americky.
Hacky pouzivam vetsi, velikost 6 i vetsi, na navazci cca 70cm dlouhym. Na forpase jich mam aspon 2 v zasobe. Pokud je uhor zazrany, proste ukousnu navazec i s uhorem, ktery hupne do platenyho pytle nebo vetsiho kyble. Rousnici davam na kalhotky, musi to byt pro uhore lakavejsi nez jakakoliv jina motanice ze zizal.
Vyzkousej jeden proutek hazet do proudu reky a druhy hod pobliz brehu, pul metru od kraje i blize. Pokud tam neni zrovna deset cm hloubka, tak vez ze tam proplouvaji. A to i ostatni ryby, pokud je ticho a klid. Pri brezich najde ryba nejvic potravy. A vybirej si spis mista s nejakou prekazkou v toku, vracaky, na zacatcich vice tocenych meandru. Neco instinkt urcite casem poradi. Moje nej misto uz nekolik let na mensi rece, kde mi berou kazdy rok je prave zacatek meandru, kde se cast proudu odrazi zpet a kousek po proudu je stary napul utopeny parez statnyho buku. Pokud mas moznost chodit casto, vyzkousej kazde misto jen dvakrat a pokud zaber neprijde, stridej, hledej lepsi. Pokud ne, hledej to nejlepsi co najdes pri rece. Radeji petkrat za nco navazovat a mit zabery nez sedet, usinat a nechavat se stresovat nalaty netopyru.
Zabery jsou povetsinou narazove, podle toho jak uhor tahne rekou. Takze to vetsinou vypada tak, ze padne par zaberu, at uz promenenych nebo ne. A pak je utlum, po hodine opet apod. Nastrahu se vyplati nechavat ve vode delsi dobu, je vice klidu, neni problem chytat pod nohama. A pak podle mista zaberu prehodit druhy proutek. Lovu zdar, M

NMAXXSKATER - Profil | Ne 19.5.2013 16:38:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

honzulaw - >> Pokud to byla pěkná jízda a nebyl tam, tak to podle mě nebyl úhoř. Háček by taky neměl být problémem s velikostí, ale zkus dát příště menší na zkoušku. To je taky takovej hltavec a předpokládám, že jsi jí (tu jízdu) měl teďka na žížalu nebo červy, když se na rybičky ještě nemůže chytat. Na úhoře není potřeba nic vymýšlet extra. Já je chytám prostě na průběžné olůvko a pak dávám záražku a klasicky háček. Na háček dávám žížaly nebo případně červy. Od 16. června je s oblibou chytávám na rybičku. Pokud máš pocit, že je swinger moc těžký, tak dej nějaké lehké kolečko jako policajta nebo klasického policajta. Já na ně nechávám větší průvěs, když to vezme, tak to vytáhne v pohodě. Nicméně si nemyslím, že by měl být zrovna pro úhoře nějaký problém v odporu, ale je pravda, že je chytávám většinou na lehčí policajty, ale i se swingerem mi to vzal několikrát ve dne při lovu na položenou se žížalou nebo rybičkou. Můžeš je chytávat i jen na jednu vidličku a špičku dát do šikmo k obloze, bude se Ti lépe takto nechávat větší průvěs na ten policajt.