Tohle chceme lovit?

Tuhle diskuzi bych chtel venovat te neprilis hezke strane naseho konicku a to je reseni poraneni ryb od nesetrneho zachazeni.Mam na mysly pouzivani hacku bez hrotu,sakovani ulovku a vubec duraz na max.ochranu naseho ulovku od zaberu az po zdolani.Pridam fotografii dusledku kam az to muze dojit
Autor diskuse: Rastacarp - Profil , 8.4.2013 kaprařina - ostatní
2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Naqua57 - Profil | Pá 12.4.2013 8:00:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

cindy >> Děláš čest svému nicku, píšeš tu samé cinty a nejenom ty, ale i pár dalších jedinců. Jenom mně udivuje, kde se ve Vás bere ta zloba, arogance a nenávist vůči sportovnímu rybolovu chyť a pusť. Vždyť se osobně neznáte, nevíte nic jeden od druhém jak se chová k rybám a přírodě a hned ho odsuzujete, chováte se povýšeně nevnímaje hrubých nadávek a navíc, píšete sem ti svoje nesmyslná moudra, která kolikrát nemají hlavu ani patu. Slušnost, úcta a tolerance dělá člověka člověkem. Zameťte si každý před svým prahem...........

Přeji Vám všem hezký den.......

NKocháč - Profil | Út 9.4.2013 20:54:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rastacarp - >> Předně je potřeba si uvědomit, že byť se snažíme ryby šetrně vracet zpět, tak jsme pořád ti co pro potěšení ryby chytají na háček. Nepovažuji se za sportovního rybáře, ale za lovce. Lovci jsou i ti co ryby berou od vody a ti co je rychle usmrtí se k nim chovají líp než ti co je doprasí nešetrným zdoláváním a zacházením. Mnohdy je až k smíchu co jsou schopni pro blbou fotku někteří s rybou páchat. A ve finále k těmto borcům mraky kaprařů vzhlíží jako k esům :o))) Mluvím konkrétně o sakování, akrobatickým číslům na břehu a ve vodě, o sérii 150ti fotek s jednou rybou,...atd.
Dál ryby samozřejmě prasí pletenky, nevhodné háčky, zbytečně silové zdolávání tam kde to není potřeba. A ruku na srdce, kdo z nás nikdy menšího kapra nevyrval rychleji než by se slušelo :o))

Nfotojakes - Profil | Út 9.4.2013 20:16:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem se prošel k vodě, nakrmil ryby a koukám, že už to nemá cenu se dále zapojovat. Začínají tu létat další témata a to už bude jen kolotoč, který nechám plavat:-)



Naqua57 - Profil | Út 9.4.2013 17:07:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím. Jak to tak pročítám ty vaše příspěvky, kdo jaké má vlastní zkušenosti, nebo někdo někde něco slyšel, nebo viděl to a to, tak mi jde z toho hlava kolem. Místo plodné diskuze, zde vehementně přesvědčujete jeden druhého o správnosti používání daného háčku, dle vašeho pohledu na věc. Ale to přece neznamená, že to co se vám osobně přihodilo, ( roztržení tlamky atd.) ať s hrotem nebo bez hrotu, že se to musí stát i jemu samotnému. Ono, není rybář, jako rybář.
Vše je jen a jen o lidech, jaký vztah a přístup si vytvoří k přírodě a k samotnému rybolovu .....