Jeden nebo dva pruty?

Dobrý den, hodlám si koupit nový feederový prut + navi a přemýšlím jestli si mám koupit jednu pořádnou sestavu nebo investovat do dvou levnějších. Co se na feeder víc vyplatí? Poraďte prosím. Předem díky za odpovědi.
Autor diskuse: Raimo00 - Profil , 2.2.2013 feeder - náčiní, doplňky

Starc55 - Profil | So 2.2.2013 10:26:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kup si jeden pro začátek jeden feederový prut medium heavy + slušný naviják s přední brzdou. Když začínáš s feederem, je rozhodně lepší začít s jedním. Až si to ošaháš a zjistíš o čem lov na feeder je, tak si dle získaných zkušeností dokoupíš další, třeba heavy. Investice do dvou levnějších prutů dle mého názoru není dobrá investice, stejně tak je to i s navijáky. Při lovu s feederovým prutem musí vše fungovat dokonale, jinak se budeš zpočátku trápit. Ale z mé sedmileté zkušenosti ti mohu říci, že tento způsob lovu přináší nádherné zážitky a radost. Rozhodně dej na rady kolegů, kteří radí jednu kvalitní sestavu. Ať se ti daří, sezona se již blíží, tak dlouho neváhej a kup. Doporučuji kamenný obchod, aby sis to mohl takříkajíc přímo osahat.

VERŇÁK - Profil | So 2.2.2013 9:22:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Raimo00 - >> Ahoj,ze začátku jsem si koupil jeden feedr a uspechy nic moc až minulej rok jsem pořídil jeste druhý a začal jsem to s jednim házet dál a stim druhym zase blíž takhle sem toho prochytal daleko víc a uspechy byli hned na místě pár kapru okolo padesáti mě moc potešilo.Hlavně nekupovat feedry 1+1 nebo prut+naviják nemam stim dobrý zkušenosti hlavne u feedru.Ale taky zaleží jestli je na určite vodě hodně záberu nebo ne pak vazne nestíháš ani dopnout špici a už se napína vlasec i když je to bílá ryba třeba tak moc poteší

Mjaška - Profil | So 2.2.2013 8:59:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Napíšu svůj postup: nejprve jsem si koupil jeden prut (Catanu Medium) a k tomu Exage s bojovkou - to je celkem klasika - na to jsem chytal asi 2 roky a po zjištění, že ta metoda mě baví jsem koupil Beastmaster a oba pruty vybavil navijáky vel. 4000, což mě stačí pro menší řeku (Chrudimka) nebo přehradu (Seč). Když jdu jen na krátkou dobu k vodě (1-2hod), tak si beru jen jeden feeder, tašku, vidličku a kbelík s nástrahami, nic navíc. Krátký čas = vyšší aktivita, proto bych spíš volil jednu sestavu a případně to doplnit jedním prutem na těžko.