Černá listina Bazaru - upozornění na podvodné či nefér jednání

Zdravím,chci se zeptat,zda by nebylo na škodu založit nějakou stránku(sekci),kde by se zveřejnila přezdívka,kterou má-jestli ji má dotyčný na MRKU,který si objedná zboží i třeba v inzerci a pak ho nepřevezme.S takovými "živly" má myslím zkušenost dost a dost poctivých lidí,které tady toto stojí jen peníze navíc za poštovné a třeba by se tím nějaké adresy eliminovaly.Chtěl jsem zveřejňovat adrey a kontakty,ale to po prodiskutování s administrátorem MRKU nelze,což je dle mého škoda.

Zapisujte pouze problém s daným nepoctivcem, všechny ostatní zápisy ztěžují snahu prověřit hledanou přezdívku, jestli je dotyčný na černé listině.
Autor diskuse: zdenekaa - Profil , 5.9.2011 všeobecné - ostatní
Dále moderuje: Greysmen Profil

Sorbon - Profil | So 30.12.2023 18:13:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Musím změnit své hodnocení na osobu Petr Frassl z Tábora, zde pod přezdívkou Kevin 1. Jako omluvu za nepřevzetí zásilky poslal 2 kg kvalitního boilie a 2 krabičky plovek. 👍

vundu - Profil | Po 11.9.2023 7:59:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaprus >> osobní předání...nebo obchod s někým koho znáš..já tady přes bazar kupoval hodně a vždy v pohodě....

Luda - Profil | Út 3.8.2021 13:01:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobrý den,
chtěl bych Vás tímto upozornit na jednoho podvodníka, který prostřednictvím stránek Mrk obchoduje s navijáky Shimano...
Tento člověk posílá fotografie které neodpovídají skutečnosti. Zaslané zboží je v daleko horším stavu a po konfrontaci nechce vzít zboží zpět.
V mém případě se nejednalo o malou částku a s největší pravděpodobností na dotyčného podám trestní oznámení.
Jen chci varovat nějakým způsobem, aby nepoškodil i další uživatele stránek MRK.
Jedná se o:
Ivan Babusik / Babu - SZ
Je to občan Slovenské r.
Tak pozor na něj!!!

tomkyč - Profil | Út 13.4.2021 12:48:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já tedy s posíláním peněz předem na účet problém nemám, ale nejdříve mrknu na profil prodejce, jeho historii na bazaru a občas i projedu toto vlákno. Na ty vouchery na naviak.cz jsem taky koukal, ale právě s ohledem na nulovou historii prodejce jsem to vyhodnotil jako hodně rizikové. Zatím jsem nenarazil na žádného vykuka, bazar využívám celkem dost.

Illex lover - Profil | So 26.12.2020 19:07:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

činka >> Poslání prutu za 130,- kč. Vyzkoušeno.
https://www.zaslat.cz/

drvoštěp - Profil | St 15.1.2020 18:07:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 2.12.2019 22:30:46 >> Tak sklapla klec. Dnes přišel rozsudek. Dokázaných má 400000,-. Rozsudek má asi 15stran..

Cofi - Profil | Út 30.1.2018 15:38:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

díky černé listině bazaru ,jsem v čas přerušil obchod s LuckyCarp a peníze neposlal.takže děkuji.

Dejv - Profil | Po 29.1.2018 20:00:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sharry >> jo, to mě udivuje taky. Když něco kupuji, první co je, že si proklepnu tady a u "spolehlivých"

ProchyCR - Profil | Ne 23.4.2017 10:52:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím MRKaře, zejména ty, co naletěli podvodníkům, poslali předem hotovost na účet a nemají ani zboží ani peníze.

Posílám jakýsi "návod" jak postupovat v případě podvodného jednání při koupi zboží a jeho následném nedodání.

Jednotlivými případy se vždy zabývá místně příslušné oddělení PČR. Se škodou do 5.000,-Kč je případ šetřen jako přestupek proti majetku, v případech, kde je škoda vyšší než 5.000,-Kč včetně, se jedná o tr. čin, resp. přečin (podvod). Pokud se v průběhu vyšetřování ukáže, že se skutku dopouští stejný pachatel (vystupují zde stejné znaky - email, nick, telefon, adresa, IP adresa, č. účtu atd.), sloučí se spisy ke společnému šetření u oddělení, které začalo případ šetřit jako první. U šetření přestupků má policie poměrně "omezené" pravomoce, nicméně to neznamená, že se vždy případ odloží, aniž by byl pachatel zjištěn. V současné době lze podle telefonu, IP adresy, bankovního účtu, poměrně spolehlivě zjistit tuto osobu (elektronická stopa zůstává vždy). Pokud se jedná o sofistikovanější a rozsáhlejší trestnou činnost, zabývá se případy i služba kriminální policie a vyšetřování.

V případech uváděných zde na MRKu (nezaslání objednaného zboží při platbě předem nebo zaslání prázdného balíku při platbě dobírkou) doporučuji:

1. ještě jednou kontaktovat prodejce s upozorněním (SMS, email, písemně apod.), pokud nezašle objednané zboží nebo nevrátí peníze, učiníš oznámení na policii pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku podle § 50/1a z.č. 200/1990 Sb. (škoda do 5.000,-Kč) a poté mu dát přiměřenou lhůtu na zjednání nápravy
2. pokud k nápravě nedojde a prodejce přestane komunikovat, zajistit co nejvíce konkrétních stop - údaje z jeho osobní karty zde na MRKu, včetně jeho fotografie (než je např.smaže)/ email, ze kterého komunikoval a veškerou elektronickou komunikaci/ číslo účtu, na který jsi poslal peníze, příp. potvrzení o provedené transakci/ zpáteční adresa prodejce při zaslání balíčku na dobírku/ nick pod kterým vystupuje/telefon/ IP adresa, ze které prodejce komunikoval (může ji poskytnout i provozovatel serveru)/
3. s uvedeným zajít na oddělení policie místně příslušné tvému bydlišti a zde učinit oznámení pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku se škodou …........,-Kč. Uvést konkrétní okolnosti případu, včetně shora vyjmenovaných důkazů. Zároveň uvést, že osoba se takového jednání dopouští opakovaně a zřejmě po celém území ČR, což je možné podložit i jmény dalších poškozených, pokud se spolu spojíte! (systém evidencí policie je propojený a právě podle jednotlivých konkrétních znaků se případy snadněji spojí). Pokud se vás podaří spojit více před podáním oznámení,můžete učinit oznámení společně na kterémkoliv oddělení policie bez ohledu na škodu (celý "proces" se urychlí)
4. potom už jen čekat a doufat:-) Určitě můžete usínat s pocitem, že jste pro věc alespoň něco udělali a nic Vás to nestálo (kromě času stráveného na policii)

Rozhodně nejde o "návod" na stoprocentní dopadení pachatele a náhradu škody, ale jak jsem psal, úspěšnost je poměrně vysoká. Může se stát, že policie po měsíci (u přestupků) věc odloží, ovšem to neznamená, že natrvalo (pokud neuplyne promlčecí doba 1 rok)! Např. jiné oddělení v souvislosti s jiným případem pachatele dopadne a věc se sloučí s Vaším, již odloženým případem. Druhá otázka je náhrada a vymáhání vzniklé škody, ale pro začátek postačí shora uvedené.

Samozřejmě vždy je lepší takovým situacím předcházet, nicméně lidi jsou stále nepoučitelní. Nikdy neposílejte peníze předem, pokud se nejedná o PROVĚŘENOU a dobře "zapsanou" osobu!!! Zde na MRKu je přímo do očí bijící, když inzeruje člověk, který je registrovaný před týdnem a má prázdnou kartu jak vyjedenou spíž! To raději zboží oželím. Pokud je to trochu možné, vždy volím osobní převzetí.

Toť asi zatím vše. Přeji hodně štěstí.

Honza P.

Heršvec - Profil | Út 19.7.2016 15:19:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Johnas >> Já to dělám třeba tak, že si rozkliknu "Nabídka diskuze" a do "prohledat diskuzi" napíšu nick toho dotyčného, od kterého kupuju. Pokud tu je, tak už to smrdí.

Martin M. - Profil | St 27.1.2016 12:23:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dejv >> cervenou v bazaru ma nekolik desitek lidi.

jeffinka07 - Profil | So 2.1.2016 12:35:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chtel bych upozornit na podvodnika,ktery nabizi veci i na bazosi jmeno Slávek Mjartan
608711042 ..337 01 Rokycany nabizi veci zamerne nekompletni,aby vam pak zvlast prodal jeste zbytek ktery je vzdy soucasti napr bivak bez podlazky ,clun bez obalu,rodpod bez obalu...po domluve ze mi obal tedy odesle s postou za 200kc odeslal ale za 300kc..na telefon nereaguje!!! jen pokud chcete koupit!je to smejd a rozhodne se obchodu s nim vyhnete!

varecka - Profil | Po 13.4.2015 22:04:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobry den,chtel bych upozornit na dalsiho nespolehliveho kupujiciho.Pod nazvem Kapibara.Domluvili sme si cenu plus postovne.Na baliku bylo postovne cca 180kc,protoze vaha byla nad dve kila.Od te doby pan prestal komunikovat a balik mi dnes prisel zpatky.Takze pozor!!

rapalla - Profil | Pá 27.3.2015 19:50:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím všechny poctivé Mrkaře, coby dlouholetý a spokojený uživatel MRKu a potažmo i "Bazaru" si dovoluji přispět do této diskuse se svým návrhem: Nechme "Bazar" tak, jak je a buďme za něj rádi.
To abychom byli ve většině případů všichni spokojeni, vyžaduje ale minimálně jednu zásadní věc - používat hlavu. To mimochodem navrhuje o kousek pode mnou i Greysmen. Jak jednoduché - nahlédnout do karty, pokud je vyplněna a je vidět i jakási historie, posílám SZ se žádostí o telefonní číslo a dále volím telefonický kontakt i ten totiž dost napoví. Pokud je karta prázdná a jediný zápis má dotyčný pouze v bazaru, jdu od toho.
Co se platby za zboží týká (pokud to samozřejmě není z ručky do ručky) jsem jako většina z nás silně rozpolcený - coby kupující bych nejraději zboží dostal na dobírku a pokud možno za cenu bez poštovného a naopak jako prodávající bych byl raději, kdyby kolega poslal peníze na účet. Já mu pak na oplátku neúčtuji poštovné. Samozřejmě, že většinou i já posílám peníze na účet.
Za těch pár let na MRKu jsem udělal několik (docela dost) obchodů a vždy k mojí spokojenosti. Rovněž protistrana si nikdy nestěžovala. Doufám, že tomu tak bude i nadále.

Borra - Profil | Pá 27.3.2015 10:06:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolegové rybáři, rád bych také přispěl do diskuse a snad následující řádky přimějí alespoň některého z budoucích kupujících, aby si pořádně rozmyslel, zdali zašle peníze za zboží dopředu na účet prodávajícího, či raději pouvažuje nad jiným způsobem, jak požadované zboží získat, byť třeba dráže.

Věřím, že tady na MRKu je spousta slušných lidí, kteří nemají v úmyslu nikoho šidit nebo okrádat, ale bylo by naivní věřit, že jsou takoví všichni. Co se týče problematiky zasílání peněz na účet někomu, koho opravdu dobře a nejlépe osobně neznáte, je v podstatě vyhazování vlastních finančních prostředků a toto se týká veškerých aukčních nebo bazarových portálů (Aukro, bazoš apod.) a nejenom inzerce tady na MRKu. V dnešní době není problém založit bankovní účet v podstatě na kohokoliv a lidé, kteří mají v úmyslu peníze pouze získat a nic za ně neposkytnout, k založení bankovního účtu často používají „bílé koně“. Stačí prostě sehnat někdo s občanským průkazem, kdo za úplatu pár stovek, zařídí na své jméno v bance účet a přístupové údaje k účtu a platební kartu následně předá podvodníkovi, který vesele z lidí tahá peníze. Takový podvodník - prodávající s Vámi pak ochotně a pilně komunikuje, přesvědčuje o kvalitě nabízeného zboží a slibuje bezodkladné odeslání, ale jen do chvíle, než odešete platu na jeho účet. Pak už jen zbývájí 3 možnosti:

1) prodávajícího úhánět a doufat, že se v něm pohne svědomí a peníze vrátí nebo zboží pošle
2) zaslané peníze oželet nebo
3) podat oznámení na Policii ČR

V případě, že se rozhodnote pro variantu č. 3, bych rád nastínil možnosti Policie ČR při šetření takovýchto skutků, neboť ani Policie ČR neumí dělat zázraky a k objasnění musí být získáno maximum možných informací.

Pokud prodávajícmu - podvodníkovi zašlete za zboží částku do 5.000,-Kč a tento Vám zboží nepošle a peníze ani po urgencích nevrátí, bude věc ze strany Policie ČR kvalifikována jako přestupek proti majetku dle § 50 odst. 1 písm. a) z.č. 200/1990 Sb. Při šetření přestupků v této problematice, jsou možnosti Policie ČR omezené, neboť při řízení o přestupcích nelze vyžadovat informace, podléhající bankovnímu tajemství (informace z banky, kdo účet založil, kdy, na jaké jméno apod.) nebo informace o uskutečněném telekomunikačním provozu (např. informace k IP adrese, ze které pachatel komunikoval, k případnému emailovému účtu nebo tel. číslu, pokud s Vámi mluvil prodávající telefonicky apod.). V podstatě jediné, co se dá udělat, je vyžádat z MRKu informace, které pachatel použil při registraci účtu, které budou patrně smyšlené a následně v evidencích Policie ČR ověřit, zdali v rámci České republiky, neprobíhá vícero šetření proti stejné osobě (např. dle čísla účtu, kam byly peníze zaslány, dle přezdívky apod.) Pokud by bylo podvedených více, probíhalo by šetření na vícero odděleních Policie ČR a způsobená škoda by přesáhla částku ve výši 5.000,-Kč, pak dochází ke sloučení jednotlivých oznámení ke společnému šetření a věc bývá dále šetřena jako přečin podvod dle § 209 tr. zákoníku. Při šetření přečinu podvod, kde škoda přesahuje 5.000,-Kč, je pak možné vyžádávat informace, které jsem popisoval výše.

Každopádně se jedná o skutky, jejichž šetření je časově velmi zdlouhavé a s nejistým výsledkem, protože záleží na mnoha okolnostech, které se při šetření zjistí nebo nezjistí. Vrácení peněz Vám pak nezaručí ani dopadení pachatele – podvodníka, protože se může jednat o člověka, který je bez finančních prostředků, bez práce a bez majetku a nemá Vám vzniklou škodu z čeho v podstatě uhradit.

Tímto příspěvkem jsem nechtěl nikoho nijak pobouřit ani motivovat k nějakým nekalostem, ale chtěl jsem upozornit kupující na rizika, která jsou spojená se zasíláním peněz na účet neznámých prodávajících.

mondry - Profil | Čt 7.8.2014 17:35:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

viceroy >> Čus. Dneska u mne byla kriminálka. Tu kofolu Kurecaje ze Žamberku už mají:-))Policajti z Ústí n.O.sbírají podklady po celé ČR:-))))))
Tak snad tě to potěší a s tebou i všechny ostatní,s kterými jakkoliv vyj..bal:-))

IvoD. - Profil | Čt 17.11.2011 7:11:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Další typek je Kaprhans poslal jsme mu před dvěma lety hlásiče a nevyzvednul je a oni se po 14 dnech vrátili zpátky.

Šakal14 - Profil | Út 15.11.2011 20:35:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čaute, tieto čísla a údaje používala Petráčková, či to bola ona alebo niekto iný neviem, ak máte niekto možnosť zistite v zuno banke o koho ide, telefónne číslo som si overil, je to karta, ktorá nie je na nikoho napísaná, tak isto ak si dáte na zoznam mrku meno Lucie Petráčková, zistíte z akej IP adresy písala, dá sa zistiť aj majiteľ IP adresy. Ja som poslal trestné oznámenie na MV ČR, ak ste sa niekto nechal podviesť touto osobou, pošlite mi na mail iniciále, kedy a koľko ste jej zaplatil, napíšem to komplexne, môj mail : radomarianna@gmail.com

IBAN : CZ6423100000001200175790, ZUNO banka, SWIFT : ZUNOCZPP, majiteľ účtu Martin PETRÁČEK, Horaždovice u Klatov

brabec(honzak) - Profil | Út 15.11.2011 8:02:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dejv >> tak luckap už má další zářez....je to v bazaru,už má 11000,-kč na vánoce

KOLIBŘIK - Profil | Út 8.11.2011 8:48:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím.Ani jeden z vás neví a ani nemá tušení jak se celá věc má ..Žádný z vás otom neví zhola nic.Dokonce ani bratr dotyčného který tady spustil vlnu na kterou si sedli přidavači,dopodrobna neví oco pořádně jde....Všdchno máte z druhé ruky....Tohle je čistě osobní věc nás dvou koho se to týká.A sem do této diskuse to nepatří.Nařknout někoho zlodějem umí pouze slaboši....Tahle diskusní otázka upozornuje na ,,Seznam dobírkových neplatičů,, .....a to já nejsem.Nikomu za žádné zboží nedlužím...ani korunu...Starej te se sami o sebe..Proto že to co po vás tady čtu je přesnej ůkaz vašich povah..Zatahuje te do této věci i základní vojenskou službu.O které spousta z vás nemá ani páru jak to tenkrát na čáře bylo.Jste tak neinformovaní že to dokážete i popřít že nějaká pohraniční rota kde jsem sloužil vůbec existovala.To je vše co ode mne k této věci uslyšíte.

lefevr - Profil | Út 8.11.2011 8:46:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobrý den ve spolek. Děkuji Vám všem za vaše postřehy, názory a výzvy k osobě pana KOLIBŘIKA. Za svoji osobu chci uvést, že již nevěřím tomu, že bych od tohoto "gentlemana" něco dostal zpět, i když mne psal původně SMS, ať se o své peníze nebojím, (patrně měl na mysli, že jsou v jeho opatrování dobře využity), ale vysloveně jsem to napsal kvůli tomu, aby podobný trik nepředvedl zase někomu jinému. Já toho pána nechci již nikdy potkat, ale chci aby věděl, že pruty co mne prodal jsou kvalitní, bohužel toto nejde říci o jeho osobě a povaze. Jirka Voříšek

lefevr - Profil | Pá 4.11.2011 21:30:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobrý den. Dlouho jsem se rozhodoval zda to jsem dát, ale je to pro všechny. V loňském roce v září a říjnu jsem uskutečnil dva obchody s osobou vystupující zde na MRKu pod přezdívkou KOLIBŘIK. Zboží v pořádkum, vždy osobní setkání. Při druhé platbě v Plzni, na parkovišti u Olympie mne požádal o finační výpomoc ve výši 2.000,--Kč s tím, že jede ještě do Plzně a že si doma zapomněl peněženku s doklady. Super vystupování, auto octacia v provedení combi a ještě já jsem KOLIBŘIK, všichni mne na MRKu znají. Já mu vyhověl, on slíbil do týdne peníze dovést do Plzně. Zkrátím to, týden pana KOLIBŘIKA má již asi 38O dní, poslal jsem mu na SZ asi 6 upomínek, až ho to přestalo bavit a dal si mne do ignorovaných, má můj MT, odepsal mne, že mu je mne líto. Píšu to sem proto, aby živnostník - mistr kuchař zase někomu jinému a jindy nepředvedl jeden ze svých nejoblíbenějších receptů - vypečení důvěřivce.

Bezďa - Profil | Pá 4.11.2011 15:16:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zdenekaa >> Zase není důvod se neomluvit. Pokud se to stalo jednou a opravdu za to nemohl tak proč ne.
Omluva mě nic nestojí. Pro budoucí kupující je tady info a ti ať se s tím poperou jak umí.
Diskuze je fajn a doufám že lidem pomůže od případných problémů.

Bezďa - Profil | Út 25.10.2011 20:35:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, musím se podělit o nedobré zkušenosti s "kolegou" pdo nickem FILIPO
V bazaru prodával vestu. Domluvili jsme se na ceně, dokonce jsme se domluvili na osobním předání - v Trenčíně, což mám celkem z ruky., ale jel jsem tam služebně tak jsem myslel že oba budeme spokojení bo ušetříme poštovné,...
Jakmile jsem dojel do Trenčína a volal dle dohody, tak mě nikdo telefon nebral. Za půl hodiny jsem dostal smsku že kolega nemůže vzít telefon protože je v práci (tohle ještě chápu). Druhá informace v SMS byla že stejně zapomněl vestu doma. Po domluvě slíbil že mě vestu pošle na svoje náklady. Po čtrnácti dnech poslal smsku že pošle vestu až bude v ČR. Uvedl i datum - 21.10.
22.10 jsem mu psal co a jak ale nedostal jsem odpověď. Pak jsem mu psal ještě jednou a opět nic.
Podle mě tohle je přesně NESERIOZNÍ JEDN8N9.
tak pozor na něh!!!
Posílám mu odkaz na diskuzi do SZ tak pokud se chytne za nos a napraví to tak Vás budu informovat.

Bady 07 - Profil | Pá 16.9.2011 12:03:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec zdravím vás všechny na MRKU chtěl bych také přispět s troškou do mlýna mám ty samé zkušenosti co něteří z vás a to když posíláte zboží dobírkou stojí vás to pštovné které vám už nikdo nevrátí když si dotyčný zboží nevyzvedne mně osobně se to stalo už dvakrát.
Dotyčný vás ignoruje a je mu uplně jedno že vás to stojí peníze protože je nepostižitelný.To samé funguje obráceně o prodejcích kteří v této sekci prodávají zboží v profilu mají všechno utajeno a prodávají pouze pod přezdívkou jako např. teď nedávno jeden prodával nebudu jmenovat jeho přezdívku i když to bylo jediné co v profilu měl jinak zbytek byl utajen nebo tam vůbec neměl,prodával sadu hlásičů které nové stojí 9.000,- tak je nabýzel za 5.000,- ještě v záruce u jeho inzerátu figurovalo pouze tel.číslo když jste se dovolali že máte o zboží zájem a že chcete osobní předání protože 5.000,- už je dost velká částka tak dotyčný okamžitě zavěsil to už o něčem vypovídá nemyslíte???(Je to dacan)
Proto bych rád apeloval na správce MRKU aby sekce obchod ,bazar atd byla lépe zabezpečená a to tak že ten kdo prodává nebo kupuje bude mít kompletní profil včetně kontaktních udajů a to adresy,tel.,email atd. a´t každý ví s kým má tu čest pokud je ten člověk seriozní tak nemá co skrývat.( ten kdo nemá kompletní profil nebo ho má utajen by se tak k obchodování vůbec nedostal)
Dále bych zavedl u každé provedené transakce záporné či kladné komentáře ke kterým by měl každý přístup aby si mohl zjistit jaký ten prodávajíci či kupujíci je jaké má hodnocení,tak jak to funguje na aukru.Myslím si že takhle by to mohlo a mělo fungovat s pozdravem BADY 07...

ZIKY - Profil | Čt 15.9.2011 23:17:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SNOWE já se opravdu po několika týdnech zapojil do diskuse a vyplněnou kartu taky opravdu mám... ,na rozdíl od spousty návštěvníků MRKu.Opravdu se nebojím,že mě VELKÝ BRATR odposlouchává Echolonem ...Stejně s tím nic nenadělám.Schválně napíšu slovo BOMBA! ,aby si amíci početli naši psanou konverzaci.Jsem normální,doufám ,že v očích mých známých,slušný člověk a je mě to opravdu jedno.Hlavní věc této psané konverzace je,jak nenaletět "taky kupujícím!" Ziky

arnošt - Profil | Čt 15.9.2011 22:27:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ona ani ta vyplnena karta nemusi byt zarukou uspesnyho obchodu.Jmeno nemusi souhlasit a ten clovek sem muze psat nekolik let.Vzdycky tam nejake to riziko bylo,je a bude.Verim tomu,ze drtiva vetsina obchodu probehne v pohode,ale bylo by divny,kdyby ze stovky lidi se nenasli jeden dva pitomci.Tak to proste je a dokud to nebude systemem jako na Aukru,kazdy holt musi s jistym rizikem pocitat.Jinak moje osobni zkusenost-jedina-byla ta,ze jsem chtel pruty,vzal jsem auto a dojel si pro ne.S prodejcem jsme se rozdelili o naklady na benzin,cca. tisicovka a byli jsme oba spokojeni...

Sven - Profil | Čt 15.9.2011 22:24:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ZIKY >> v neúplně vyplněné kartě bych problém nehledal. Řada lidí měla karty vyplněné a postupně údaje odmazávala až na minimum.
Spíš bych si všímal toho, jak je dotyčný osobně nebo i virtuálně známý, jak je tu dlouho přihlášený a jak se projevuje.
Ne, že by to byl 100% recept proti naběhnutí ale určitě to riziko minimalizuje.
Do zásilkového obchodu bych nešel s nikým, kdo se přihlásil včera anebo tu je sice delší dobu ale s nikým nekomunikuje. Když, tak jedině osobní jednání.

ZIKY - Profil | Čt 15.9.2011 22:11:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jenom se chlapi koukněte,kolik lidí ani nemá pořádně vyplněnou registrační kartu MRKu!U většiny asi vypukla paranoia ohledně citlivých údajů!(v 21.století,když lze všechny údaje,nebo alespoň většinu,dohledat na netu...!?).Lidi už blbnou a po mediální masáži se bojí napsat už i kde bydlí!?Osobně bych si dal velký pozor s obchodem s někým,kdo nemá ani uvedené na kartě základní informace o své osobě!

Sven - Profil | Čt 15.9.2011 21:37:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma >> bych řekl, že máš docela kliku. Udělat takovou životní zkušenost za pouhých 180,- Kč.......
Jiné důvěřivce stála taková zkušenost třeba celoživotní úspory....
Holt taková je doba, dané slovo nic neplatí a v kurzu jsou křiváci, podvodníci a darebáci, kteří se neštítí ničeho.
Čím víc si dnes nakradou a našídí, tím ctihodnější občané z nich zítra budou.
Jak říkám, buď rád, že jsi z toho vyšel tak levně.

pepa-č - Profil | Čt 15.9.2011 20:51:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma >> je ti 16, takže jsi trestně odpovědný. A říct: "jo porušuju zákon a je mi to jedno", je tvoje vizitka. jsi dost hloupatej.

riper - Profil | Čt 15.9.2011 20:25:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma >> Tak to jsme narazili na stejného filutu! Dnes jsem napsal sem do rubriky "oznámení" text týkající se právě tohoto "panáčka". V pondělí jsem mu odeslal bivak, který se týkal inzerátu zde v bazaru MRKu. Je to bivak JRC STI 2 man, který je v naprostém pořádku a perfektním stavu. Stál mě 8500 kč a já ho zde nabídl za 3000 kč. Končím s kaprařinou a chci vše co nejrychleji a bezstarostně prodat, abych neměl tyto konkrétní věci na očích. Bylo by mě to líto. Ozvalo se mi spousta zájemců, ale někteří nebyli na 100% rozhodnutí nebo mě zkoušeli stáhnout na ceně, atd. Pan Milan Boucník / Bouda1 zareagoval ze všech nejrozhodněji a napsal, že by o bivak velmi stál. Dal jsem mu přednost právě kvůli nejrychlejšímu jednání. Domluvili jsme se na odeslání na dobírku obchodním balíkem. Ještě ten den jsem letěl na poštu a balík odeslal. Poštovné za takto velký a těžký balík mě vyšlo na téměř 250 kč! Hned druhý den, tj. v úterý mu byl bivak doručován. Díval jsem se na sledování zásilky na stránkách české pošty. Tam bylo psáno, že zásilka byla uložena na poště na přání příjemce. Panu Boucníkovi jsem psal SZ, kterou si přečetl, ale nereagoval na ni, poté jsem mu tedy volal na tel. číslo uvedené na jeho kartě. Dodnes se neozval a stále nereaguje na mé četné telefonáty a zprávy. Je to asi nějaký vtipálek, který se tímto baví.

Brusič - Profil | Čt 15.9.2011 20:16:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma >> Ahoj spoj se z nick.( riper) ten má ten samý problém z Boudou asi to bude pěknej vykuk!!!!!!!!

Enigma - Profil | Čt 15.9.2011 20:04:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak už jsem taky mezi těmi,kteří poslali zboží po předchozí domluvě na dobírku a dotyčný si jej nevyzvedl.
Největší škoda je ,že jsem měl čtyři zájemce a dal to právě tomuto "pánovi",který zjevně žádné pruty nechtěl.Nereagoval na SMS ani na telefon ten vůbec nezvedá a v kartě nemá nic vyplněno.Tímto je pro mě tento člověk podvodník.
Jelikož se jednalo o pruty, tak jsem je nechal pojistit a ještě navíc zaplatil za křehké,celkem mě to stálo ta "legrace" celých 180,-Kč.Jelikož jsem student a stálý příjem nemám tak je to pro mě dost peněz.Na každou věc na ryby si poctivě šetřím a tento "id...t "mě o to připravil podvodem.

Je to-----Milan Boucník /Nick Bouda1---

Hellfish - Profil | Čt 15.9.2011 19:44:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

aktualizuji průběh obchodu, pan Milan se odhodlal a balík poslal, čímž se vrátil do klubu a já mu touto cestou děkuji za dobrý obchod i když trošku komplikovaný,ale důležitý je, že to mám doma. Cestu za ním tedy odkládám a když tam pojedu tak za účelem společné rybačky.

Lajos173 - Profil | St 7.9.2011 16:21:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dřív bylo slovo chlapa věc se kterou se dalo počítat, lidi nezlobte se na mě ale pokud si někdo objedná zboží a potom ho nepřevezme bez udání důvodu, já to nazývám podvod a takového člověka bych klidně nechal zveřejnit!!! Jiná věc je, když se po odeslání objednávky vyskytnou situace, kdy může dojít k tomu, že danou věc už nepotřebuji nebo nechci, ale vše je o komunikaci a ne dělat mrtvého brouka :).

rover - Profil | Út 6.9.2011 9:02:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >>
To sice ano, nicméně neobchoduje se jenom přes bazar, jsou tu diskuse, např. nabízející retro věci, nebo nepotřebné věci, tady tento model nezafunguje. Ale jinak myšlenka dobrá :-)

jurasoft - Profil | Út 6.9.2011 8:56:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

úplně by stačilo předělat bazar tak aby se mohlo oba vyjádřit k prodeji/nákupu..můj vbulletin má plugin iTrader který tohle super zvládne..kdo obchodujete na ebay na aukru tohle dobře znáte...pak by nepoctivec hnedle byl viditelný...

gx1 - Profil | Út 6.9.2011 8:50:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Skutečně se mi jednou stalo,že jsem se ne vlastní vinou,zařadil mezi živly.Prostě mi pošta nevhodila do schránky oznámení o uložení zásilky a po 14dnech jí poslala zpátky.Já byl naštvanej na odesilatele a on na mne.Od té doby vyžaduji od odesilate ihned po odeslání SZ,abych si to mohl pohlídat.