jaký je váš názor na kapry z obchodů

chtěl bych se vás zeptat na váš názor na kapry z tesca a jiných prodejen tím myslím potlučené ,polámané ploutve atd ., sice jsou pěstované na maso , ale taky chování k těmto rybám by mělo mít svoji hranici,ne? dá se proti tomu vůbec něco dělat
Autor diskuse: Tomčaaa - Profil , 30.12.2010 kaprařina - ostatní

Cloud - Profil | Ne 2.1.2011 19:17:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomčaaa - >> Tak jsem to udělal jinak.Na ČOI. jsem neposílal stížnost ani podnět,ale zaslal jsem jim tento prostý dotaz,aby jsem se o tom něco málo dozvěděl.Pokud dostanu odpověď,tak jí tady na MRKu zveřejním. Dotaz zněl takto :
Dobrý den.
Rád bych se dozvěděl,zdali prodávání živých ryb-(kaprů,pstruhů),určených ke konzumaci, v nákupních centrech v tzv.akvárijích,a které jsou zjevně v poškozeném stavu mohou být takto dále nabízeny?Ppřípadně jestly jsou nějaké normy na rozsah poškození třeba(%) u takových nabízených živých ryb,a zdaly se nejedná o tzv.týrání zvířat? Dotaz zasílám na základě,dnešního nákupu v jednom takovém nejmenovaném řetězci v Č.Budějovicích.Do přílohy Vám přikladám jednu dnes odpoledne pořízenou fotografiji,kde je zobrazen jeden z mnoha nabízených zjevně poškozených kaprů,ke kterým se vztahuje i celý můj dotaz.
Předem děkuji za odpověď.

Cloud - Profil | Ne 2.1.2011 17:43:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

.....

Lukas89 - Profil | Pá 31.12.2010 22:31:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomčaaa - >> Ahoj, nečetl jsem celou diskuzi, když čas od času zabloudim do takovýhoto obchodu, kde prodávaj živý a většinou zmrzačený ryby, otlučený a orvaný nešetrnym a humpoláckym zacházením, tak jdu radši hned dál, nelíbí se mi to, idyž je to kšeft a to chápu, nicméně si myslim, že by se to dalo rozhodně dělat lépe a šetrněji.. Každý by měl mít právo na důstojnou smrt a to i při čekání na ní..