Chodíte na ryby sami i přes noc?

Nemáte přece jenom "takový divný pocit"
Můžete napsat i nějaké zážitky z nočního samostatného rybaření.
Díky.
Autor diskuse: milin - Profil , 15.12.2010 všeobecné - ostatní

mates202 - Profil | So 18.2.2012 21:08:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milin - >>
Ahoj,
nejvíce chodím sám i přes noc, ale jsem mnohem raději s někým, buďto s kolegou nebo se psem = je to prostě bezpečnější,ale hlavně člověk si má s kým pokecat, jeden pomůže druhému atd. a je to prostě lepší, když je nás více a většinou si člověk užije i nějakou tu srandu

kolinkovýdědek - Profil | So 18.2.2012 20:55:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milin >> Když dojdem z ryb, tak její oblíbená poloha v obýváku :-DDDDD
Určitě si něco pořiď. Budeš pak rád,že nejsi na rybách sám.Jednou na rybách už byla tma, začal řvát pípák.Půl minuty před tím, jsem vybalil tlačenku a pojídal, jenže ...nebyl čas hledat místo na odložení,tak jsem s tlačenkou mrskl do trávy a dal jsem se zdolávat,jak se potom ukázalo,kapra kolem 30cm.Tak jsem nahodil znovu.Hledám tlačenku a Betina už jen ležela na tom místě kde ju našla a olizovala se :-DD Já byl hladný jak spisovatel :-DD No mohl jsem se na ni zlobit?? To prostě nešlo.Takže noční rybolov s psíkem,má své kouzlo :-DD

majan - Profil | Út 14.2.2012 20:44:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sám na noc nechodím, mám svojho "parťáka"....

Chme1da - Profil | Út 14.2.2012 20:32:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na ryby jezdím převážně sám, obvykle na 3 noci. Zvykl jsem si a s odstupem času tu samotu preferuji. Když jsem sám, tak ten lov i okolí vnímám přeci jenom jinak a lépe si to vychutnám. Problém jsem zatím žádný neměl. Ať se daří.

Kreja - Profil | Út 14.2.2012 20:21:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chodím sám už se na to těším a ten divnej pocit k tomu patří Ve dvou je to bezpečnější ale takhle zase má člověk dost času sám na sebe probrat život zavzpomínat a tak... J.

Kotrč™ - Profil | Út 14.2.2012 20:10:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jezdil hodně sám klidně na celý víkend, nedělá mi problém být kdekoliv v noci sám. Přiznám se že když jsem byl poprvé přes noc sám na rybách tak jsem si nebyl moc jistej jestli v klidu usnu. Jinak se mi dařilo víc když jsem byl na rybách sám než když tam se mnou bylo víc lidí.

vundu - Profil | Út 14.2.2012 19:58:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...já byl 5dní a 4noci úplně sám.....nic lepšího jsem si nemohl přát,ne že by mi vadilo vyrazit s někým,ale prostě ten klid a vše jsem si vychutnal na 100% už se těším na letošní chytání přes noc a hlavně sám....:-))))

rybarkaJMK - Profil | Út 14.2.2012 19:53:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

i já přiložím svůj pocit při nočním lovu. Začnu asi tím, že přírodu mám ráda, a to skoro v jakých koliv podobách, tudíž tam patří i noční lov, který je s pobytem venku spjatý. V letních nocích se téměř často vyskytuji v přírodě. několikrát i do ranních hodin. Pokud se jedná o noční čekanou, to si nenechávám ujít, člověk je ozbrojen a nebojí se. Když jsem ještě měla svého koně, ráda jsem na něm jezdívava za teplých letních večerů na projížďky a vracela se za nočního svitu měsíce a blíže k domovu za svitu dvou veřejných lamp. To jsem se také nebála, poněvadž jsem měla jistotu v koně, který má velmi dobré smysly a dokáže včas zareagovat. Ale pokud se jedná o rybolov osamotě, už bych se takových akcích nechtěla zúčastňovat. I když jsem je mívala velmi ráda. Přírody jako takové se nebojím, ba naopak vychutnávám si ty zvuky a poté klid, ranní zpěv ptáků je též velice krásným pohlazením pro duši člověka...
Čeho se venku obávám jsou ostatní lidé. Zvěř nikdy neútočí bez důvodu - pokud je možné raději uteče. Ale to se o některých lidech říct nedá. Proto jsem ráda že na ryby v letošní sezoně nebudu muset jezdit sama.

pepa-č - Profil | Út 14.2.2012 19:47:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chodím, na úhoře.
divný pocity mám - říká se tomu strach - to k tomu patří.
kdo se nebojí, koleduje si o malér.

raušík - Profil | Út 14.2.2012 19:37:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milin - >> Čau
Protože jsem syn myslivce tak mi noční rybolov vůbec nevadí ba dokonce si ho užívám,jediné z čeho mam obavy jsou psi kteří jsou někdy nebezpečnější než jakýkoliv volně žijící zvíře ČR.

T.Karel - Profil | Út 14.2.2012 19:02:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Do přírody jezdím ,celý život .Dříve jsme tomu říkali .že jezdíme na vandr(čundr).Tak tam jezdím pořád a je .úplně jedno jestli mám nahozeno nebo né.
Mně je tam prostě fajn . :-)

Rybatorstr - Profil | Út 14.2.2012 18:58:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milin - >> Sám jsem byl u vody před mnoha a mnoha měsíci. Většinou jsme dva až čtyři. Jinak pravda je, že člověk, pokud je sám je více ve střehu. Slyší všechny možné zvuky a představivost pracuje na plné obrátky. Jinak lov pod rouškou tmy má své kouzlo, měj se fajn :-))

Goce - Profil | Út 14.2.2012 18:57:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevím, jak bych začal. První bych uvítal 24 hodin lovu, pokud se bavím teďka o svazovkách. Když jsem byl na týden na Nechranicích, tak tam byla povolena 24 hodinovka, sice jsme byli v rybářském kempu, ale já jsem se nechtěl mačkat někde v karavanu s ostatními, tak jsem spal ten týden u vody na pláži na zemi. Přes den jsem chytal se strejdou a na noc chodil on spát a já chytal. Jen jsem si odnesl nepotřebné věci do karavanu a u vody jsem měl jen pruty a krabici (doklady, bižuterie) a bylo povinné mít bílé světlo, tak jsem ještě svítil mobilem. Co se týče strachu ( v té době mi bylo asi 15 let.), tak si nepamatuju, že bych nějak plašil(až na jedno). Kolem 3-4h. ráno jsem usínal na kamení (bez lehátka, spacáku) probouzel jsem se v kulichu a vataku kolem 9h. Kolem mě už se lidi koupali =D, nikdo mi nic ten týden nevzal. Jednou jsem si ustlal v lodi u někoho =D stará pramice. Jednu noc sem měl na chvilku strach. Po levé straně vidím hodně světýlek (baterky), a přibližovalo se to ke mně furt, tak jsem si vše dal k sobě a hlídal. Když se to přibližovalo, tak jsem se málem po to, že mi někdo něco udělá a jen ke mně přišli a jeden říká: Dobrý den, rybářská stráž. A ulevilo se mi. Ty ostatní světla byli jen policajti. Bylo jich nejméně deset. Dva zůstali s porybným u mně a zbytek šel dál. Ale můj názor na noční rybolov. Bomba, nádhera. Sice toho není moc vidět, ale mám ten lov strašně rád. Jak je všude klid a ryby se mrskaj.

TWIN 69 - Profil | Út 14.2.2012 18:54:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milin >> Mám Boloňského barevného psíka.V kohoutku má 21cm a váží 2,30kg.Ideálni pes do bytu.Ale hlídá moc dobře a je to velký kašpar.je sním hodně srandy.Teď už musím končit.jedu ještě něco zařídit a pak spát.měj se fejn a vybírej psa moc dobře.

F.T.M. - Profil | Út 27.12.2011 16:20:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sám k vodě nikdy nechodím, protože můj čtyřnohý parťák "Magor" je vždy se mnou :-)))))). Je pravdou, že když je člověk v noci sám, tak slyší trávu růst, ale já tu možnost zatím neměl :-)))))

fbc - Profil | St 2.11.2011 23:51:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kedže som v horách prakticky vyrastal a dodnes bývam na samote u lesa-nikdy som nemal problém s potvorkami z lesa.Väčšinou ešte naschvál vyhľadávam zarastené a osamotené miesta,najlepšie niekde na rieke kde má človek pokoj od ludí a už spomínaných niektorých ožratých rybárov.Odjakživa chytám ryby sám-(väčšinou v noci kedže máme non-stopku) a vyhovuje mi to.Pred pár rokmi som si však zbudoval parťáčku.Je jej úplne jedno kam ideme a či berú alebo neberú.Ked ideme na týždnovku-cez den sa opaluje v podložke pod kapra a večer zasa tlačí na lehátko.Miluje jazdu člnom a rozčuluje sa (nechápe) prečo hádžem stále do vody tie aporty-(montáž s pva).Proste na ryby chodím odpočívat od každodenného stresu a (aj niektorých nepríjemných ludí )a nie vždy mi ide o rybu.A keby sa naozaj niečo vyskytlo čo nezvládam-parťáčka to určite hravo vyrieši...vrelo odporúčam.
P.S-jednu nevýhodu však má-je trocha väčšia a zaberá plac v aute.

čolkař,zloch - Profil | St 2.11.2011 21:30:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dřív většinou sám,teď beru kromě rumu i mazánka Bada,rád jezdí na lodce i plave

velbyk - Profil | St 2.11.2011 20:37:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hojte většinou jezdím na ryby sám ať v noci nebo přes den ,ale jednou vnoci na břehu řeky pod lesem háďata potahovaly a zničeho nic dva metry odemne štěkl srnec a kuwa já myslel ,že políbím matičku zem heh :-))) byl to šock jak sviň , jinak nemám problém chodit sám ;-)

Macros - Profil | Pá 21.1.2011 21:21:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milin - >> již jsem tady psal jsou revíry kde je fajn a ty noční zvuky než si uvědomím co to může být....
fajn je když černá zvěř se jde napít v blízkosti tak cca 3bm napít k vodě a moje maličkost leží na karimatce a pozoruje noční oblohu takové chru nebo jak to napsat to vybudí ten správný pocit.
proč už není tepleji at nám to jezdí wauuuuu

petrkiwi - Profil | Pá 21.1.2011 20:36:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na krátké výpravi jezdím sám s PRCKEM, tak nemám strach:-)))
ale ostatní by měli:-)))

Vratislavk - Profil | Pá 21.1.2011 19:46:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jasne chodievam aj sam a stalo sa mi na dunaji ze som tam bol tyzden tak schovany ze ked mi kamarat doniesol niake potraviny nevedel ma najst a ani ja jeho.Ked rozmyslas nad tym co urobit este lepsie aby zacali kapriky papat tak nato zle co samoze stat ani nemyslis.A hlavne ked ides sam tak mobil maj vzdy pri sebe,vlastna skusenost-moze ta to zachranit nikdy nevies co sa moze stat.

vydrab - Profil | Po 20.12.2010 17:36:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

když mě bylo 21let spal jsem doma za červenec a srpen jenom 4krát,jinak celé dva měsíce na rybách a to jen pod kusem igelitu.Večer jsem zbalil pruty a šel k vodě, ráno jsem je zavezl domů a šel do práce z práce zase domů něco jsem podělal co bylo třeba no a večer na novo a většinou sám .Kde jsem tehdy bral na to energii to nevím ale stálo to za to.