Jak uvarit doma 100 kg partiklu?

Znate to, napred se to musi namocit, potom povarit atd. Ale jak to delate, kdyz potrebujete partiklu napr. 100 kg?
Autor diskuse: kapricek - Profil , 13.11.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

čvachta - Profil | Ne 14.11.2010 1:21:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zdarec,100kg je běžna porce.po ruzných experimentech jsem přešel ke kotli viz. foto.
http://wator.rajce.idnes.cz/NOVY_STAV/#12102010670.​jpg

dulezite je mit smaltovane jadro,aby se od spodu nic neprichýtavalo.Přikládam klasickým smrkem.Potřebne množství mam zhruba za 2 az 3 hodinky připraveno.Vždy to nechavam přes noc dojít a ráno je vše ideálně připraveno.

Čekura - Profil | Ne 14.11.2010 0:37:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čus lidi. Ten kotel je dobrej, jednou jsem potřeboval asi 50 kilo, neměl jsem moc času, tak jsem zaůkoloval tchyňu, sice remcala ale co by neudělala pro zeťáka, že? Aspoň se jí potvrdilo, že jsem zralej do bohnic. Jinak když máčím kuku, tak to solím, a docela dost, nezačne tak rychle kvasit, ařek bych že to kaprům i víc chutná, hlavně po jaru.

Pavel Z - Profil | So 13.11.2010 23:27:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když potřebuju větší množství vařené kuku tak používám dva způsoby:
1-postupně uvařím potřebné množství a zamrazím a k vodě vezu zmražené.
2- předvařím si doma co potřebuju aby to u vody netrvalo tak dlouho a u vody postupňe dovařuju podle potřeby.

Kolis - Profil | So 13.11.2010 21:11:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapricek - >> Zdar, jestltli jsem to nepřehlédl, tak nikdo nespomínal tlakový hrnec, ja ho používám a hóóóóně to šetří čas... ;-)
Ať ti ti chytááá

rices - Profil | So 13.11.2010 14:48:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tu máš dáke kilo gul aj partiklu pred pretekmi na šírave , škoda že sme mali blbý los :-(

Lukas89 - Profil | So 13.11.2010 12:09:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapricek - >> Ahoj, přesně jak ti poslali kroupa a mexik - brutar + trocha dřeva, basu piva, něco k zakousnutí a máš pěkný odpoledne a schováš to za vaření partiklu... ;-)
Jinak když se to dopředu namočí např. kuku, třeba dva, tři dny, tak jí zas tak dlouho nevaříš, ale bacha na to, docela hodně nabývá na objemu...

mexik - Profil | So 13.11.2010 10:56:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Doma to jde těžko...venku je to lepší:o))

kroupa - Profil | So 13.11.2010 10:43:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapricek - >> je v tom sice gulas ale partikl by to snelo.

KOLIBŘIK - Profil | So 13.11.2010 8:41:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapricek - >> Zdravím.Metrák partiklu to už je pěkná porce.Navíc připravit jí doma to je dílo.Ale dá se to myslím zmáknout i v obyčejném bytě.Ne však s výbavou na klasické vaření běžných jídel.Budu psát o sobě jak připravuji já větší množství partyklu.Když jsem měl malé děti tak se vyvařovali pleny a to v docela pěkných velkých hrncích.Já jsem si pořídíl takovéhle hrnce hned dva.Tedy dohromady najednou mohu vařit dvakrát deset kilo namočeného partiklu.Když se čtyřikrát otočí na plotně tak se k metráku zaručeně dostanu.On pokud je ten partikl kvalitně namočen tak už nepotřebuje žádné dlouhé vaření.Taková kvalitní a velmi dobře namočená kukuřice se třeba nemusí vařit vůbec.Spařené lněné semýnko také nevařím.Tak že jednu složku do partiklového koberce máme z krku a to myslím tu nejlepší.Uvaříme tady pouze zbytek třeba ještě cizrnu ,tygří ořech,červenou fazoli a tu namočenou kukuřici s lněným semýnkem jen vmícháme.Hodně záleží na volbě a složení partiklu.Samozřejmě je to práce na celou noc.Kolikrát do roka??? to už je jen na nás.Já jsem docela dost velkej blázen a tak jsem vařivaval hodně často velké množství.

Miraryb - Profil | So 13.11.2010 8:36:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdysi moje babička cpala husy, jestli chceš cpát kapry, zak v tomhle toho uvaříš dost. http://www.rejholec.cz/

yvana - Profil | So 13.11.2010 7:55:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapricek - >> Jestli nemáš velký brutar,nebo nějaký kotel,myslím tím věci co používají lidi při zabijačkách,tak jenom sehnat velké hrnce,hodně vařičů a vařit pořád dokola.Nikdy jsem najednou tolik partiklu nevařila.Nejvíc asi kolem 40kilo,šlo o kukuřici.Namočit tolik partiklu není problém,stačí sudy,ale jestli se chceš do toho pustit,tak si vezmi nějaký den volna.Ten účet za elektriku ti nezávidím.