Lín a feeder

Jak Vám toto spojení funguje? Nástrahy, návazce, pruty, úlovky, technika lovu, lokality atd. ... Zkrátka vše o feederu a línech, podle mě nejkrásnějí rybě.
Autor diskuse: beluga - Profil , 1.2.2010 feeder - nástrahy, návnady

Šlapeto - Profil | Út 2.2.2010 17:26:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lín a feeder...Lín je kaprovitá ryba středních rozměrů, takže se na feedera dá bez problému chytit. nemyslím si ,že je nějak vybíravá a slupne prakticky cokoli na co má chuť. Mě se nejvíce osvedšila kukuřice, červi a hnojáčci..Proč? protože na tyto nástrahy běžně chytám. Krmení používám hrubší a v létě nešetřím partiklem ( resp. Když vyrostou sťulíky s větším množstvím partiklu začínám a končím nějakou dobu po jejich zmizení). když si řeknu "jdu na líny" tak je jdu hledat v blískosti překážek, ve větších hloubkách či na kraji sťulíků.

Z loňského roku mám jednoho 44 cm a několik kolem 40cm a předloni na podzim (pulka listopadu) mi zabral nádherný, 50cm kousek- na chomáč červů...menší líny chytám nejčastěji z jara- duben květen...Toť asi vše :))

Toncek <*))))>< - Profil | Út 2.2.2010 14:57:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na líny používám občas také boilie. Osvědčily se mi různé ovocné příchutě. Tenhle lín 44 cm zabral na broskev - plovoucí. Je to jedna z variant, jak eliminovat záběry od nežádoucí bílé ryby. Stane se, že se někdy splete i kapřík ...ale to mi nevadí :o)

draveček - Profil | Út 2.2.2010 11:58:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lín a feeder funguje,ale mi se je podaří vždy ulovit jen na jaře nebo začátkem léta.Chytám je převážně na rohlík s červíkem a to jen kousky okolo 25cm.Největšího mám zatím 42cm.Návazce používám většinou kratší do 30 cm,protože chytávám na slepých ramenech a takto se mi to funguje nejlépe.

Proki - Profil | Po 1.2.2010 19:17:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak se taky zmíňím o této nádherné rybě.
Jakožto ryba dna, bere na feeder dobře, když je na dně bahýnko a jiný "bordel", tak určitě používám paternoster, ale přece jen ta obyčejná průběžka je mi milejší. S nástrahami bych to příliš neřešil, je jedno, jestli tam dam hnojáka, červa či kuku, na každé vodě je to jinak (já to alespoň tak vidim) a chce to prostě vyzkoušet.
Je určitě škoda, že lín ubývá, neodmyslitelně k němu patří takové ty zarostlé tůňky a ramena, ze kterých mam pěknou hrůzu, bojim se, že bych se utopil v tom bahně, ale i přes tento strach stále k takovýmto vodám chodím, abych si alespoň několik kousků za rok chytil.
Doufám, že se jejich počty zvýší, protože komu se nelíbí jedoucí splávek do strany či ohýbající se špička.
Jakožto jedna z nejhezčích českých ryb by si lín určitě zasloužil vyšší míru, nebo dokonce celoroční hájení.
Přeji všem ostatním rybářům a rybářkám obzvlášť pěkné úlovky lína. :))

Toncek <*))))>< - Profil | Po 1.2.2010 14:19:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lín je opravdu krásná ryba, škoda že jich je v našich vodách tak málo. Bohužel lín (spolu s okounem) má nejchutnější maso z našich ryb vůbec. I tak ale všechny líny pouštím (jako většinu ryb). Chytám je na feeder z kategorie Medium (mám Catanu od Shimana, na něm mám naviják vel. 3000). Jako kmenový vlasec používám 0,16 mm se 0,14 mm návazcem v délce cca 15 až 45 cm (dle aktivity ryb). Chytám na klasickou průběžnou montáž s krmítkem. Nejradši používám návazec s vlasem, na který umístím jedno zrnko kukuřice nebo miniboilie (příp. velký boilie rozkrájím na 1/4). Samozřejmě, že hnojáček či rousnice jsou také výborné nástrahy, ale bohužel je mají velmi rádi i jiné ryby (zvlášť okouni). A co se týká revírů, tak bych ti doporučil snad jen soukromé revíry a určitě pískovny.

standas - Profil | Po 1.2.2010 13:58:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

beluga >> Na podzim jsem mněl možnost vyfeedrovat cca 100-150 línů,chytal jsem je na stojáku s průběžnou montáží,délka návayce od krmítka byla cca 25.cm a na háčku jsem mněl b.červy,skoušel jsem i žížalku ale bez úspěchu,do krmítka jsem dával feedermix od mivardy s 10% strouhanky.vlasec: 0,12 a háčky 16,18

P3 - Profil | Po 1.2.2010 13:43:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lín je nádherná ryba,ale je čím dál těší ho někde najít a vůbec ulovit.línů sem už pár chytl ale to už bude pár let zpět,věčinnou na brčko ale i na feeder.U feederu používám kmen 0,16 a návazec 0,12 až 0,16 podle revíru.Pruty používám spíš jemnější medium nebo light a navijáky střední nebo menší nejčastěji 2500.Jinak nejvíc úlovků mám na živočišné nástrahy,ale i na rostlinné.nejvíc se mi osvědčili rousnice,hnojní žížala a samozřejmě masní červy.z živočišných převážně kukuřice,pšenice a nesmím zapomenout na pečivo.