Výhody drahých prutů?

Při procházení mnoha rybářských e-shopů jsem často narazil na hodně drahé proutky (kaprařské). Tak bych se chtěl zeptat, jestli se vůbec vyplatí kupovat pruty za cca 5000 a více? Nebo čím jsou ty pruty tak výjmečné, že stojí tolik peněz?
Autor diskuse: metal - Profil , 8.1.2010 kaprařina - náčiní, doplňky

kritik - Profil | Ne 25.3.2012 13:16:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

alda2211 >> Fuji neFuji hlavně že ho neprošoupu :-))

Slavíček - Profil | Ne 25.3.2012 12:56:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

alda2211 >> Trošku se pleteš nebudu psát firmu aby mě někdo nenapadl že chci někoho poškodit.Když jsem kupoval ty pruty stál jeden 9700kč . Pak jsem ho vlastní blbostí zničil že jsem na stráni upadl přímo na něj . A teď se podrž za kolik si myslíš že mě prodejce nechal nový ? Nebudu tě napínat 4500kč je pravda že to bylo protože se známe a to z toho pořád něco měl ! Tak si spočítej kolik opravdu co na ten prut stojí ! Jinak ty pruty co jsem měl byli originál anglie .

alda2211 - Profil | Ne 25.3.2012 9:30:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chlapi nevim kolik je hranice mezi drahym a levnym ale sada ocek aspon v takove kvalite ze neco vydrzi coz je dulezite na zivotnost vlasce je 1100,- sedlo v kterem bude navijak drzet tak jak ma a nebudou problemy jako uz tady na mrku u nekterych prutu bylo reseno cca 300,- nejake nerez krouzky zakonceni prutu + duplon nebo smrstovacka a nebo korek cca 1000,- a lak a nit to jsme na 2500,- kde je blank zisk pro firmu co prut vyrobi pro distributora a konecneho prodejce ktery tady v CR rekneme potrebuje zisk aspon 50%...............tak mi zaverem vychazi ze kdyz se budem bavit o prutu v porizovaci cene kolem 6000,- tak se stale nebavime o hodne kvalitnim a uz ne vubec o drahem prutu samozrejme jsou lidi co reknou mam prut za 2000,- a je v pohode ale kdyz si spocita co stoji trochu kvalitnich komponentu tak musi bejt jasny z ceho je prut vyroben a pokut se bude clovek k prutu slusne chovat tak ta zivotnost bude samozrejme nekde jinde nez u drazsiho je jen otazka jestli kazde 3 roky koupi novy prut nebo bude mit ten drazsi co bude slouzit cely zivot ale jak rikam pri slusnem zachazeni

: vydrák - Profil | Ne 25.3.2012 7:21:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Drahé pruty mají tu výhodu,že jsou drahé. Petrův zdar

arnošt - Profil | So 24.3.2012 22:12:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já bych spíš řekl,že nevýhodou opravdu kvalitních a líbivých prutů je takřka vždycky jejich nekřesťanská cena.Pokud by mi ale někdo nabídl a prodal řekněme nové Centuri C2 nebo FBS za tisícovku kus,vůbec bych se necítil pohoršen,že nemám pruty za desítky tisíc,vzal bych je a utíkal,aby si to dotyčný nerozmyslel... o))

Slavíček - Profil | So 24.3.2012 11:15:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevidim zadny smysl kupovat drahy pruty . Mel jsem pruty za 10 tisic kus po 8 letech intenzivniho pouzivani jsem uvazoval ze necham opravit zniceny lak od slunce zjistil jsem ze oprava by stala stejnou cenu za kterou si dnes clovek muze kdyz si trosku prida koupit slusny prut . Na levnym nebo drahym lak stejne casem odejde podle me to je pouze forma snobizmu nekteri se pouze chodi k vode predvadet jako baby kdyz jdou po meste a chteji ukazat ze maji na drahy hadry. Stejne je rybe jedno kolik co stoji rozhoduje vyber krmeni mista a posledni metr ve vode.

anakonda - Profil | St 10.2.2010 11:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Milan Pípal ten samý pru sedlo navijáku.

anakonda - Profil | St 10.2.2010 11:09:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Milan Pípal další záběr toho samého prutu.Makro detail ovinu očka.

anakonda - Profil | St 10.2.2010 11:08:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Milan Pípal,další záběr toho samého prutu v detailu

anakonda - Profil | St 10.2.2010 11:05:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Milan Pípal Harrisony koncové očko,foceno na makro

anakonda - Profil | Út 9.2.2010 15:26:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal >> Je to vyražené na kovové nožičce očka.

anakonda - Profil | Út 9.2.2010 15:10:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

franto1231 >> To je právě ten omyl.Vůbec není garantováno cenou,že drahé pruty mají Fuji SIC očka.Některé drahé pruty a to i vceně nad 10000Kč jsou tak uboze postaveny,že srdce pláče.A o blanku se dozvíš jen z reklamy.Takže jsme drceni marketinkem a reklamou výrobců a prodejců a většina z nás podléhá.Nedavno jsem si koupil pruty na sumce WFT Charisma.V propagačním letáku na internetu píší jak mají Fuji očka a přivezl jsem je domů a nic.Žádné Fuji. Fuji očka jsou ocejchována.Na očku je to napsané.

franto1231 - Profil | Út 9.2.2010 0:18:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslím si, že prúty ktoré stoja od 5000,- hore, majú v prvom rade kvalitné fuji očká, čo je dosť podstatné, taktiež majú výborný blank. Prúty od 10 000,- hore....niektoré sú aj ručná robota ako Leon Hoogendike....ja som zástanca kvalitných prútov, čiže si rád priplatím. Zas kaprové prúty nekupujem každý rok. Výborná značka u mna je Century, Sportex, Shimano....potom ostatné....

Jaroch - Profil | Po 8.2.2010 23:15:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkusil bych to popsat po svém.
Je to jako s autem , koupíš si na co máš a co Ti asi tak sedne po krátké zkušební jízdě. Koupil jsem nové auto nižší střední třídy s malým objemem-tedy levnou pojistkou a podle ohlasů z netu i úsporné a spolehlivé.Za rok provozu a prvních 10 000 km jsem zjistil že auto málo žere nic se nepokazilo a funguje přesně tak jak jsem od něj očekával.(tudíž jsem maximálně spokojený)
Kolega mne přemlouval ať si koupím větší-lepší-silnější-podobné jako má on. Dodnes nevím k čemu by mi bylo kromě pohledů mladých koček.
Myslím že to vše je jen o image ,kdo ji k životu potřebuje tak se bude ukazovat se vším nej a nej ale je otázka zda to dokáže smysluplně využít :-)
A co se týká životnosti těchto dražších aut - za cenu dražšího si koupím každé čtyři roky nový a o něco modernější výrobek a mám vystaráno na 15-20 let .
A u prutů to bude určitě podobné- ne každý dokáže ocenit a využít vyjímečnost špičkových kusů.
Toť můj názor a příklad který je trochu mimo téma ale plně vystihuje podstatu otázky.

kamil.k - Profil | Po 18.1.2010 16:19:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vase zprava

kamil.k - Profil | Po 18.1.2010 16:17:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

)

kamil.k - Profil | Po 18.1.2010 16:16:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vase zprava

kamil.k - Profil | Po 18.1.2010 16:15:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,tak dnes mi došli proutky z dilny p.Studeného konkrétně Harrison Chimera a musím říct že jsou super,parádní práce, jeden jak druhy,jsem z nich nadčený a už se těším až je protáhnu.Foto nic moc omlouvám se.

Maxwell - Profil | Po 11.1.2010 11:45:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Uf, to je názorů, že se mi to ani nechce číst :-) Já bych řekl, že i u prutů by mělo platit pravidlo, že čím dražší, tím lepší. Samozřejmě do určité racionální hranice. Pak už nemá smysl platit více, většinou za značku či nějakou image.Jak už to ale v čechách bývá, je spousta obchodníků, kteří nevědí co by si za výrobek řekli a cena tak neodpovídá kvalitě a jako na potvoru to vždy znamená zboží nadhodnocené.Naučil jsem se tak vždy srovnávat ceny s okolním světem, abych si byl jistý, že za své prachy tu kvalitu skutečně dostanu, popřípadě nějaké nezávislé recenze, či vlasní test.
Co se týče prutů, pro mě končí racionální hranice za kaprový prut někde u deseti tisíc, pak už si myslím, že přidaná hodnota není žádná. Co se týče tvé otázky, co tedy za ty prachy dostaneš. Budu tedy hovořit obecně, v čem by jsi se měl posouvat.
1)Materiál blanku
2)Technolgie výroby
3)Kvalita osazení(očka,sedlo, koncovky...)
4Kvalita vyvázání a lakování
V praxi to znamená, že by jsi měl dostat prut, který už něco vydrží a hlavně je mnohem výkonější, než prut třeba za tisíc korun. Pod pojmem výkonější, si já představuji bytelný a rychlý blank s dostatečnou rezervou...

Pavel S. - Profil | Ne 10.1.2010 10:11:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je pravdou,že si raději připlatím za kvalitní nářadí,i když na něj mnohdy šetřím celý rok.Nenakupuji,ale jenom podle cenny,ale sleduji hodnocení,ptám se odborníků a pokud to jenom trochu de tak si nářadí osahám.U renomovaných výrobců se,ale většinou na kvalitu dá spolehnout,je to však zkloubeno ze zaplacením většinou třetinové ceny za značku.Jsem však vždy mile překvapen,když narazím na levné,ale velmi kvalitní a dílensky zpracovanou věc,mnohdy od neznámého vírobce.Je však v lidech zakořeněno,že se měří měřítkem čím dražší tím lepší.

Agas - Profil | Ne 10.1.2010 3:29:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tuto otázku bych rozdělil ve dvou odpovědí.A to jak je tady prvně řečeno ano vyplatí jse kupovat drahé pruty a to z více důvodu a to např.jsou stavěné namíru nebo osobě vyhovují rybáři,dobrý servis atd.Musím také souhlasit,že je to vše o penězích což jsi každý nemůže dovolit,ale jak já říkám není tomu tak když mám drahé pruty,že jse mně ryby pohrnou proudem.Ale je to vše o rybáři.Proč jsou tak pruty výjmečné to proto,že každý kdo je dělá buď na zakázku tak na ně klade větší důraz na kvalitu a zpracování atd.a nebo seriové jsou dělaný ve vélkém množství
kde kvalita znamená kvantitu,ale zase musím říct,že levné pruty co jsou v dnesšní době
c nižších cenovích hategoriích tak nejsou špatné.

Toutou problematikou jse zabívám už víc než 7 let proč jsou tak pruty drahé,ale je to jak říká Petrasek a musím mu dát za pravdu jak říká každýmu rybáři vyhovuje něco jiného a také záleží jakým zbůseb rybář např.nahazuje.Něco jiného je u zdolávacích prutech tam je to spíše, aby jsi rybář rybu více řečeno vychutnal při zdolávání. Suma sumárumu osobně vlastním pruty Leon Hoogendijk na odhoz a jsem s nima spokojen,takže klidně bych šel aji do prutů v menších lb na zdolávání.Ale jak já říkám více názorů tím víc poznatků,ale praxe je praxe.

Mirek B. - Profil | Ne 10.1.2010 0:34:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal >> Také se přidávám na stranu těch, kteří jsou rádi za hezkou holku, když už ji tedy můžu mít. A když je k tomu ještě nadprůměrně šikovná a pracovitá, tak je to ideální kombinace. Je mi ale jasné, že i mezi ošklivkama se najdou pracantky a šikulky.

Lee-Haney - Profil | So 9.1.2010 17:34:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishboy >> Víš každému je jasné že za kvalitu se platí,cena by nakonec měla odrážet kvalitu.Ale argumentovat tady tím že obyčejné pruty by na Caseinu nestačili to je dle mě blábol jak nikdy.Je pravda že jsem tam nikdy nechytal,ale z tvojich výpovědí mám pocit že kdo tam nejde s pruty nad 8 k tak nemá šajnu.Je tady někde video kde borec chytá ve španělsku kapry a celkem v klidu tam zdolává sumce do 2 metrů na obyčejné beast mastery.


Je hrozně pěkné že ti prodejce všechno vysvětlí,má vstřícné jednání a pak ti postaví prut za 13K s ornamentama,ale za ty prachy by ti ten prodejce měl líbat nohy.
Navíc každého zde a věřím že i zadavetele spíš zajímá za kolik se dá sehnat prut který bude opravdu fungovat,bez tuningu který má kvalitu prutu pramálo vliv.Prostě prut s kvalitním blankem a osazením u kterého nebudu platit jen za značku a za to že mu nějaká kaprařská legenda propujčí jméno...


Dring - Profil | So 9.1.2010 16:13:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kose >> Leon Hoogendijk je Leon Hoogendijk ;-)

Kose - Profil | So 9.1.2010 16:09:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jj century je century.........

lefevr - Profil | So 9.1.2010 7:01:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj ve spolek. Nikoho se nechci dotknout, ale většina rybářů má smysl pro pěkné věci a tom to celé je. Když jsem začínal chytat ryby jako malej kluk se svým dědou kolem roku 1970, byl jsem na vrcholu blaha, když mne půjčil starý duralák se Stabilem III a vlascem 0,45 mm. Později jsem si opatřil první teleskop od Sony, později dvě trojdílné děličky od stejné firmy, pak jsem šel do Shakespeare-Druchema, později Cormoranu. Jak šel čas kupředu a s léty se zlepšovaly finanční možnosti a z toho vyplývající možnost cestovat po vlasti a rybářských revírech, přesedlal jsem na surfy od Byronu a znich na Sportexy a Greysy. Ano, na vše se dá ryba vytáhnout a je jedno, zda se jedná o drahý či levný výrobek. Osobně bych to viděl, že cenu prutu určuje materiál a stavba blanku prutu, sedlo navijáku, použitá očka, zpracování a firma a také to zda se jedná o seriovou výrobu nebo na zakázku. Pro srovnání snad postačí když si půjdete koupit auto a vezmete vw passat a nebo škodu Superb 1.4 Mpi. Jsou to srovnatelné vozy v jedné kategorii, ale cena je rozdílná. A proč?

kam!kaze - Profil | So 9.1.2010 3:35:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Výhody drahých prutů jsou jednoznačné.Můžeš říct "já mám pruty za xxx!" a ty jsi nula protože máš levnější :)

sliver - Profil | So 9.1.2010 0:23:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aďo má pravdu. Je to o pocitech, ne o penězích, ani o chycených rybách.

KOLIBRIK - Profil | Pá 8.1.2010 21:54:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal >> Zdravím je dobře milý přiteli,že jste nám tuto otázku položil.Za teměř čtyřicet let co se věnuji tomuto překrásnému koníčku,jsem měl možnost zjistit včem spočívá tento rozdíl.At jsou to pruty na jakoukoli rybolovnou techniku,cena prutu dělá vážně rozdil jak v celkové kvalitě prutu,osazeni a vyvázaní oček,duležitý je kvalitní blank kvalitní sedlo a to vše pokud je opravdu kvalitní, a z perfektního materialu tak tento materiál také něco stojí.Dále jsou to někdy pruty dělané na zakázku a ručně,to proto aby přání rybáře bylo vyslyšeno a splnovalo jeho nároky uplně ve všem.Platí se i jméno kdo vám prut sestaví.Na druhé straně jsou však mezi náma rybáři,kterým toto nevysvětlíte.Já dám na kvalitu,preciznost a svuj rybářský instinkt.Samozřejmě,že se dá však chytat téměř na všechny pruty.Záleži však co si od prutu slibujete.

jarda 2004 - Profil | Pá 8.1.2010 18:04:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal >> Taky jsem se mockrát na to ptal a dostal odpovědi. V počátku rozdíl pomalu nepoznáš, ale postupem let ty méně kvalitní pruty ztrácí svoje dokonalé vlastnosti a začneš objevovat mouchy a pak koupíš další ale v zásadě v prvním až druhém roce to nejde rozeznat. Pokud ale budeš chytat například Greys 3 roky a potom vezmeš ten samý ale nový tak poznáš ten rozdíl kvality a to budou stejné pruty za stejné peníze. U dražších prutů jsou prováděny nákladnější testy a stavba blanku nějakou dobu trvá a díky tomu a použitým materiálům je po několika letech trošku jinde.Hodně štěstí u vody.

Sven - Profil | Pá 8.1.2010 15:49:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hlavní výhodou drahých prutů je, že 100% - ní marže obchodníka je řádově výhodnější než 100-ní marže z prutů levných.
Přistoupíme-li na teoretickou tézi: vysoká cena = vysoká kvalita = vysoce kvalitní rybář = vysoce kvalitní výkon,
zákonitě by musela platit i rovnice:
nízká cena = nízká kvalita = nekvalitní rybář = podřadný výkon
Praxe pak dokazuje, že i levným nářadím v rukách kvalitního rybáře lze docílit mnohem kvalitnějšího výsledku než nejdražším náčiním v rukou rybářského negramota.
Naskýtá se tedy otázka, zda za nákupem nejdražšího náčiní se zhusta neskrývá jen skrytá touha vyniknout, ne-li již svým uměním, tedy alespoň okázalostí.


standas - Profil | Pá 8.1.2010 15:37:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zde pár příkladů různých vylepšení prutů(jde o odkládací biče plavaná):Děličky
NANOLITH

Nanolith je speciální molekula, která dává materiálu nepřekonatelnou sílu a tlumí vibrace. Molekuly nanolithu jsou velké jen pár nanometrů. Molekula nanolithu je skvělá protože je tisíckrát menší než molekula uhlíku, která má 5 mikronů v průměru. Nanolith se díky extrémně malému rozměru snadno vejde mezi molekuly uhlíku a molekuly epoxidové pryskyřice, což zvyšuje mechanické vlastnosti celého materiálu. Použití těchto nanopartiklů umožnilo Reglassu vyvinout TOP produkt s vysoce technickým obsahem, který je daleko lepší v porovnání s produkty, které jsou jen z uhlíkových vláken. Výsledkem jsou extrémně lehké pruty, velmi stabilní a mají obrovskou citlivost. Tlumení vibrací bylo vyvinuto spoluprácí nejvýznamnějších italských vývojových institutů.

SUN CORE

"Sun Core" je nový proces který tvoří velmi tenkou vrstvu tvořenou kovovými mikročásticemi včleněnými do struktury blanku prutu. Tato konstrukce tvoří ochranou vrstvu, jejíž váha je téměř nulová. Odrážející síla mikročástic udržuje teplotu blanku prutu níže než na standartních blancích.

LINEAR JOINT - L.J.

"Linear Joint" je absolutně převratný koncept designovaný tak, aby prut měl unikátní plynulý přechod dílů. Tato lineární redukce v průměrech eliminuje otravný "schod" mezi dílly. "Linear Joint" systém zužuje precizně každý díl a tím zvyšuje jeho tuhost, sílu a zlepšuje klouzavost dílu v ruce.

MAGIC STEPS - M.S.

Nový patentovaný systém designovaný k vyřešení problému s odíráním amortizéru o vnitřní stěnu vrchní části špičky. Skládá se ze série malých kroužků, vytvářející tzv. "mikro-kroky" na vnitřní straně špičky. Toto řešení umožňuje amortizéru jakéhokoliv průměru klouzat jemněji po menší ploše bez jakékoliv extra váhy. Další testy demonstrovaly, že efektivnost "Magic Stepů" se projevuje i při chytání menších ryb.

POWER ZONE - P.Z.

Speciální design pro děličky vyšší řady, kde je materiál vyztužen speciálními denzitovými vlákny. Toto řešení eliminuje risk zlomení špičky topsetu při zdolávání ryby. "Power Zone" je oblast, vytvořená v základu materiálu topsetu, kde je síla vyšší. Tato vlastnost je získána z vláken s různou hustotou, které umožní aby části byly vyztuženy pouze tam, kde je to zapotřebí. Tímto zamezí zbytečnému přidávání vnějšího vyztužení, které by zvýšilo i váhu prutu.

FUSION

Tento systém představuje postatné zlepšení v konstrukci druhého dílu. Tento systém kombinuje použití uhlíku a pryskyřice s chytrým směrováním namotání vláken tak, aby byla vrchní část druhého více robustní a silná v nižší části druhého dílu. Tato kombinace zaručuje skvělou stabilitu špičky.

ANTI FRICTION SYSTEM - A.F.S.

Tento unikátní proces vtlačí na blank prutu mikroskopickou vrstvu "nepropustné drsnosti". Když je prut mokrý, tak tato vrstva uchovává kapky vody tak aby dělička krásně klouzala v rukou. AFS nabízí další výhody jako jsou větší odolnost, vyšší odolnost proti poškrábání a lehké čištění. A konečně tento systém eliminuje problém rudnoucích a palících dlaní jenž je velmi nepřijemný při delším chytání s děličkou.

TEFLON JOINT. – T.J.

"Teflon Join" systém je ultra tenká teflonová vrstva, která chrání povrch spojů děličky před opotřebováním a dělá spojení dílů plynulejší - tím zabraňuje zasekávání děličky při oddělávání dílů. Tento potah se sebe lubrikačním teflonem výrazně redukuje váhu dílů. Laboratoře prokázali, že teflon-karbonové spoje mají odolnost 50x vyšší než karbon-karbonové spoje.

CLEAN CAP SYSTEM. – C.C.S.

"Clean Cap System" je designován tak aby spoje dílů zůstaly vždy čisté. Chrání spoje dílů proti poškození a otřesům. "Clean Cap" neabsorbuje vodu a tím chrání díly proti potopení.

Zobrazení: tabulkové / katalogové / pro tisk
Třídit zboží dle: NázevKatalog. čísloVýrobceCena

GERARDIX 1750 GERARDIX 1850 SILHOUETTE CARP GERARDIX 2005 ROBOCARP

jurasoft - Profil | Pá 8.1.2010 15:20:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Skutečně oddělte zrno od plev..oddělte cenu a kvalitu..nemusí být totožné kvalita a cena..nemusí znamenat, že kvalita musí být drahá..tudíž co je to drahý prut ? A co znamená slovo "drahý" ? Pro někoho je to 500,- a pro jiného 50.000,- a pro dalšího 5 mega...a může to být za tutéž věc..ne za tutéž ale "tutéž". třeba za plnící pero...rozhodně se nedá tvrdit, že například vrtačka v sadě s vrtáky za 800,- vyvrtá stejný počet děr do stejného materiálu jako samotná vrtačka za 5000,- a vrták za 500,-..stejně tak prut za 2000,- nebude mít stejné možnosti jako prut za 5.000,- a ten nebude mít možnosti jako prut za 10.000,-.
Jestli moje skromné znalosti čerpané z osobního vlastnictví a nebo možnosti posuzování toho co osobně znám dost dobře mohou dát rozřešení pak jsem pro kvalitu vyjádřenou dostupně rozumnou cenou..rozumné pro mě není osadit držák navijáku titanem s nějakými dírami asi na chlazení či jako frajeřinka, nebo koncovku na prutu udělat z titanu nebo pozlatit a vygravírovat moje jméno...to jsou pič..ovinky navíc co jen prut zbytečně prodražují...ale blank z kvalitního materiálu, kvalitní lak a kvalitní sic očka spolu s kvalitním sedlem navijáku a přiměřená cena a je to prut který beru..za svoje fbc jsem zaplatil 8.500 za každý a cena mi přišla přiměřená...

Petr.J - Profil | Pá 8.1.2010 14:00:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal >> Já mám laciné pruty, protože na drahé nemám peníze, mám je leta a slouží pořád uspokojivě, ale to neznamená, že bych nechtěl nějaké lepší, určitě, až budou chechtáky si koupím pořádné pruty. Ono ten rozdíl poznáš až při používání, nahazování, zdolávání, tam se rozdíl mezi prutem za 1500 a prutem za 5000 a víc pozná.

Jarda Š. - Profil | Pá 8.1.2010 13:20:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

metal >> Jistě, když máš levnější pruty, které se ti osvědčili, tak nemá cenu jít do dražších, jestli nejsi v situaci, že nevíš co s penězi.

jurasoft - Profil | Pá 8.1.2010 13:16:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Odpovím jinak...kolega v práci lyžuje..já ne a ani se v tom nevyznám..lyžuje občas, sjezd..málo času, bydlí na rovině a za prací dojíždí..na kopec se dostane fakt sporadicky...přesto má to nejkvalitnější vybavení co se dalo sehnat..ne proto, že by byl snob a nebo peníze převracel vidlemi..vysvětlil mi to tak, že i když se na hory dostane jednou za uherák a že není žádnej přeborník ve sjezdu chce mít jistotu, že když už jeho schopnosti jsou omezené pak ať v součtu není omezený i výbavou
A moje osobní zkušenost z rybařiny..před léty jsem já začal kupovat kvalitu a kolegové co se mnou jezdili měli furt "šunty"..z polska si jeden přivezl kompletně výbavu za pár šušňů a chlubil se, že je to DAM..mě se to nezdálo a má pravda se ukázala při nejbližší příležitosti kdy při záběru kapříka do sardinkové krabičky při otočení kličkou mu cosi v navijáku křuplo, vyvalila se boční stěna a vysypaly útroby. Při následném vzteklém náhozu s druhým prutem v tomto křuplo a vrchní dva zasouvací díly teleskopu se podélně rozštíply..možná to byla šmejdy už z výroby, možná padělky, možná na ně působilo kosmické záření nebo voodoo ale mě se potvrdilo, že kvalita se pozná..nerozlišuji jestli drahé nebo levné, ale rozlišuji kvalitní, spotřební a šmejd..

Knapík - Profil | Pá 8.1.2010 12:19:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

když ho zlomíš, víc to pak zamrzí :)

Turňa - Profil | Pá 8.1.2010 12:13:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Víš to máš jako s kytarou, Gibsonka je taky jiná než překližka z Lub.