Mouthsnagger - jakou barvu?

Chci si koupit Mouthsnagger,ale je na výběr několik barev.Můžete mi poradit,jakou barvu nejlépe zvolit?

Rangemaster - Profil | So 26.12.2009 23:17:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Straspytlik69 >> Boilies není ořezaný. To je jenom "otlačenina" způsobená tím, že jsme si v konvekťákách vařili hodně boilie najednou a kuličky byly na platech na sebe nalepený. Po vystydnutí to pak vypadá takhle :))
Nevím přesně, co myslíš tím "Pod tema cervama to je fluorokarbon?", ale zkusím odpovědět. Na prvních třech návazcích zprava jsou návazce z fluorocarbonu - tudíž je i pod Mouthsnaggerem fluorocarbon.
Na přichycení boilie můžeš použít určitě i vlasec.

Rangemaster - Profil | So 26.12.2009 22:16:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jarda 2004 >> V pořádku. Já jsem popravdě čekal, že když nemáš rozumný argumenty, posuneš diskuzi do týhle roviny svádění všeho na reklamní čepici.
Omlouvám se, že tě červi takhle stresují. Já si opravdu nepotřebuju nic dokazovat a úplně mi stačí to, co chytám. :))
A pokud jsi spokojený se svýma výsledkama i ty, je všechno v naprostém pořádku. Není důvod, aby prázdný sud duněl :))
Ať se ti daří.

Rangemaster - Profil | So 26.12.2009 22:04:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čtvrtek >> Ctvrtek >> Sazmořejmě, že ten lak od Aquabourne znám, jinak bych to nepsal. Ve Francii jsem se potkal s testerem Aquabourne - Manuelem.
Když jsme zabrousili na téma koncových udic, hned se nám "chlubil" touhle novinkou. Když to jako jeden z prvních dostal od Grabmayera na test, byl z toho taky hodně nadšený. Ale jenom do doby, kdy to poprvé vyzkoušel. I když by podle všeho měl říkat jak je to super, musel uznat, že to prostě není ono...
My jsme mu na oplátku ukázali Mouthsnaggery. Měl jsi vidět, jak mu zářily oči. Dokonce nám za balíček snaggerů donesl karton Kronenbourgerů... Ale nejsme svině, takže jsme ho vypili s ním :))

Ad. tvoje druhá reakce - Je to pravda. Určitě bylo těžký nepostřehnout tenhle trend. Možná ti to tak ale nepřipadá proto, že tenhle článek vyšel ještě před tvojí registrací na mrku.

Sorry za tu mázlou fotku. Ale je to focený teleobjektivem, ve větru a na dálku v době, kdy jsme se ještě neznali. Po 14ti dnech bez ryby byl ze začátku trochu stydlivej :))

Rangemaster - Profil | So 26.12.2009 21:46:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jarda 2004 >> Hele, ty mysteriózní veličino. To, že vlasový rovnátko zlepší efektivitu celé řady návazců je zkrátka realita. Vlasový rovnátko můžeš zhotovit dvěma základníma způsoby. Navléct červíka nebo ustřihnout smršťovačku, nahřát nad parou a smrštit, pak vytvarovat. Obojí ti na koncové udici odvede stejnou práci - tedy pomůže stočení háčku.
Ty patříš do skupiny fanatických odpůrců mouthsnaggerů a tvrdíš, že smršťovačka za pár korun ti odvede stejnou práci. Já s tím souhlasím.
Zároveň ale jedním dechem dodávám důležitou poznámku - používání vlasových rovnátek se ve velké míře rozmohlo ve chvíli, kdy na náš trh přišly mouthsnaggery a na CW jsme uveřejnili článek od Raye, ve kterém velmi pěkně vysvětlil princip jejich funkce.
Teprve od té doby si i tady na MRKu začal vídat na velké části, ne-li přímo většině fotek s návazcem i rovnátko. Ať už červa nebo smršťovačku. Někteří používají červa, jiní začali používat rovnátka ze smršťovačky, na tom není nic divnýho.

A k tvýmu komentáři na téma normální versus "nenormální" reklama - to jsou zase hloupý řeči. Pokud s červama někdo chytá - ať už testeři nebo prostě kapraři co je používají - tak to v diskuzi, zprávě od vody nebo článku prostě napíše.
Nikdo nedémonizuje jejich funkci a použití. Ty a pár dalších jste na to prostě jen přecitlivělí a vnímáte to moc intenzivně. Nehraj si na superhrdinu, který uhájí mladé nebo dospělé kapraře od nesmyslného používání mouthsnaggerů. Nechej na každým, jestli se rozhodne je vyzkoušet nebo ne. Když z nich máš ty mindrák, nesnaž se tuhle fobii přenést i na ostatní.
Přeju ti lepší kaprařskou sezónu než tu letošní a ať se tvoje háčky vždy dokonale otáčí 

Rangemaster - Profil | So 26.12.2009 21:24:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomajo >> Ale ne, stavíš mě do pozice fanatickýho obhájce snaggerů a to není pravda. Mouthsnaggery nejsou dokonalý všelék, který používám pořád. Mají totožnou funkci i funkčnost jako smršťovačka. Červ není dokonalej, to mi ty podsouváš a já jsem to nikdy neřekl ani nenapsal. Pokud máš špatnej návazec, jenom Mouthsnagger tě prostě nezachrání.
Na hodně drobný háčky třeba červíka nerad používám, tam si radši smrštím kousíček hadičky /za předpokladu, že mám čas, když ne, přichází na řadu nůžky a radikální oddělení hlavičky snaggera od jeho tělíčka :)))/.

Rangemaster - Profil | So 26.12.2009 20:58:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rashid 28.93 >> Rashid / velikanský lovec malých puclíků >> Jasný, myslel jsem si, že to nemáš nijak podložený delší praxí. V pohodě.
Netuším ale, proč píšeš, že jdou snaggery použít jenom v kombinaci z pletenkou. To, že fluorocarbon zastane práce rovnátka je poměrně nepřesný. Naprosto stadartně je používám (i klasický smršťovačky) i na návazcích ze ztužených šňůrek a návazcích z fluorocarbonu a funguje to parádně. Viz. třeba ryba na fotce...

Podle mě pořád velká část lidí vůbec nechápe funkci mouthsnaggerů. Já tvrdím, že je to velmi funkční pomůcka, která ale není ničím jiným než okamžitě použitelný vlasový rovnátko.
To, že mají tvar červa a očička je pro jeho funkci nepodstatné, stejně jako podle mě ve většině případů i jeho barva.
Mouthsnaggery jsou prvním a jediným produktem, který je slouží jako vlasové rovnátko bez potřeby něco nahřívat a smršťovat. V tom je jeho devíza.
Všechny bouřlivý debaty kolem od lidí, kteří chytají kapry spíš na MRKu než u vody jsou jenom důkazem toho, že se jedná o svým způsobem výjimečný produkt, který kolem sebe strhává emoce všeho druhu.
Je fakt sranda pozorovat, jak extrémně rozdílné postoje k nim lidi zaujímají. Na jedné straně znám kluky, který si červy hned oblíbili, zvykli si na ně, naprosto jim vyhovují a chytají s něma tolik kaprů, až to není pěkný.
Na druhý straně je tu skupina lidí, kteří pořád dozblbnutí buší do klávesnice a neodpustí si jedinou příležitost napadnou Mouthsnaggery. Ještě zajímavější je na tom to, že tato skupina se zabývá především lovem na soukromých lokalitách a lze je označit za všechno, jenom ne úspěšné rybáře.

Aiwen - Profil | So 26.12.2009 19:10:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky přemýšlím, že si to koupím a vyzkouším... Opravdu je ten nárůst takovej nebo reklama? :-)).... Jdu spíš do zelené nebo čiré, ale ani za černou bych se nezlobil :-)

marasOV - Profil | Pá 27.11.2009 18:39:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ten háček v zimě většinou zmenšíš ,protože zmenšuješ hlavně nástrahu nenápadnost v tom moc není je to spíš o příjmu potravy ve studené vodě.

SIOLA - Profil | Pá 27.11.2009 15:14:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja byl nejdřív proti ale nakonec jsem taky koupil. Sem začátečník, nechytáno kulový ale furt mi nejde do hlavy, zde nevadí že to výsledně háček zmohutní, zviditělní. Furt slyšim jak na zimu použit háčky číslo 8,10, nenápadnost. A s červem je to prostě nápadnější. Co vy nato ?

Mitchell - Profil | Pá 27.11.2009 10:33:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pouzivam tu ktera me padne do ruky :-))

Lidl - Profil | Pá 27.11.2009 10:22:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja je na druhou stranu nepoužívám vůbec, ikdyž už jsem měl to nutkání ten "zázrak" vyzkoušet, protože cena mi přijde přehnaná a jejich funkčnost se dle mého nnázorů dá nahradit silikonovou, nebo pvc hadičkou. Ae otázka se týkala barvy... tu bych v případě že bych je vlastnil vůbec neřešil. Jsem toho názoru že v jisté hloubce nebo kalné vodě ryba už stejně prd vidí.

marasOV - Profil | Pá 27.11.2009 6:52:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jenom k tomu plavání těch červů- všechny plavou jedna z totiž vlastností tohoto rovnátka je že má nadlehčovat váhu háčku a tím sndnější nasátí celé sestavy. já je skoro vůbec nepoužívám ,ale proti gustu .......

Tomajo - Profil | Út 20.10.2009 19:59:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bady >> na čem si dneska někdo kapsu nemaže. Na druhou stranu, někdo to musel vymyslet, zraelizovat,nechat vyrobit formu, zabalit, něco z toho dát taky obchodníkům. Až to začne dělat více firem, tak cena půjde dolů

Bady - Profil | Út 20.10.2009 19:43:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já je používám jen chvilku a zdaji se mi, že jsou dobre ale ta cena je dost vysoka nekdo si na tom maže dobre kapsu. Ale jinak super vecička.

Martin... - Profil | Út 20.10.2009 10:05:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tady je ta slíbená fotka...sice je to trochu mázlé ale jde to tam vidět :o))

mišoo - Profil | Út 20.10.2009 9:56:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mouthsnagger je super vecička rozhodne šetrý čas na rybách čo je jej hlavná výhoda.Farba isto dokáže ryby zaujať ale musí byť na to aj vhodná čistota vody atď.....Chytávam s bezfarebným a červenohnedým snaggerom.Na druhého zmieneného snaggera som tento rok naozaj nachytal vela pekných kaprov.Bolo to preto lebo som nenosil varič aby som si pripravil zmrštovačky!Osobne si nemyslím že snagger chytá kapre kôli farbe ale kôli tomu že v kombinácií s dobrým háčikom chytajú všetko čo ich nasaje (predĺžené reamienko) podobne ako hák a zmrštovačka, efekt bude rovnaký a bude to sekať kapra za kaprom ak sa to správne pripraví ako má.....Preto si myslím že na farbe vôbec nezáleží rozhodne však nepoužívam farbu ktorej neverím a ktorá sa mi nepáči!!!

SNOW - Profil | Po 19.10.2009 22:29:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja treba vim ze hnedyho na orliku nemaji radi ...(pokus o umelecke foto) :-) moje pani je vasniva fotografka..

judas.d - Profil | Po 19.10.2009 20:13:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Straspytlik69 >> hele stříká to i dip do okolí?:-)

wena - Profil | Po 19.10.2009 20:01:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já používám zelenou a funguje

izzi ™ - Profil | Po 19.10.2009 18:45:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Straspytlik69 >> kup všechny a nemusíš rěšit tuto otázku, já barvu červíka se snažím přizpůsobit barvě boilie, ať to kua ladí :D:D:D

foxxx - Profil | Po 19.10.2009 18:05:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

marty101 >> A tady jsem našel už"prototyp"...:-))

SNOW - Profil | Po 19.10.2009 17:24:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Douki >> ja osobne si myslim ze je to fuk... mel jsem zabery na zeleneho,hnedeho,cerveneho i pruhledneho.. a nezaznamenal jsem zadny ubytek zaberu.zabery byly i pres den a to chytam na pisaku kde je videt cca 3 metry do hloubky.

El Duffus - Profil | Po 19.10.2009 16:56:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Straspytlik69 - ulovil jsem kapra na bílej i hnědej a viděl ulovit na většinu ostatních, vše 10+...

SNOW - Profil | Po 19.10.2009 16:45:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

červáky proč ne... ja osobne pouzivam jak cerviky tak smrstovacku.. ale vezmi si situaci ze nemas navazano a vnoci u vody si potrebujes nahrat smrstovacku... takhle nasadis cervajze a jedes.a barva... mno mam hnede zelene a transparent a zadny vetsi rozdil sem vnich nenasel.. krom transparentu ty pouzivam s pop up protoze plavou..

Raggo - Profil | Po 19.10.2009 16:42:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SIOLA >> Když se snažíš o co možná nejnápadnější tak masivní nepřehlédnutelnej červ je na to jak dělanej :-))) Ne teď vážně, není to rozhodně žádné monstrum a s háčkem č.8 ouplně v cajku. Byl jsem k tomu dost skeptickej ale teď to až na vyjjímky používám v postatě pořád. Chce to zkusit nemá cenu špekulovat

Marda - Profil | Po 19.10.2009 16:40:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SIOLA >> Pro někoho kravina na které se jen vydělává, pro jiného šikovnej pomocník... Vyzkoušej a udělej si vlastní názor. Mnoho lidí to neudělalo a rovnou odsoudili, jiní si chválí. Tady je pře 300 obojích názorů.... http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=615883&page=1

foxxx - Profil | Po 19.10.2009 16:00:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Straspytlik69 >> S tou transparentní (clear) určitě nic nezkazíš...univerzální barva a bude nejméně nápadná,když už vyžaduješ tuto"pomůcku"!:-)