Jelec tloušť přes 75 cm?

Je to možné, aby se jelec tloušť dožil této velikosti? Dneska jsem viděl jelce kolem asi 75-80 cm. Je to možné?
Autor diskuse: Tomčaaa - Profil , 3.5.2009 dravci - druhy ryb, rekordy

KOLIBŘIK - Profil | Po 10.10.2011 18:15:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stavba >> Zdravím.To jsi jim sem ani snad neměl dávat ten zápis OSPREYE.....To se jim bude špatně kousat......Já to četl celé je to z roku 2005 a snad ještě z roku 2006..Kdy o těch tlouštích píše z naprostým klidem....Ten kdo napíše takovýhle zápis tak ví očem píše.Tohle není o hrouzkách ale o tlouštích.Já jsem se za ta léta co tam na to Labe do Děčína na soutok jezdím sešel mnohokrát z jedním starým porybným a tem mi vyprávěl o tlouštích přes osmdesát k devadesáti centimetrů a ty tam jsou na sto procent do dnes.Jen nejsou a nezůstávají přes rok.Protahují buh ví kam jestli z Německa k nám a nebo obráceně. A v těch peřejích na soutoku s Ploučnicí se při tom svém tažení v měsíci září zastaví.Třeba aby nabrali sílu na další dlouhou cestu.Byl jsem tam i v červnu a v létě ale tyto ryby v takových hejnech a v takovém kalibru tam nejsou.Jinak tady nemusím a ani nechci nikomu nic dokazovat jelikož se nejedná o žádný světový rekord a ani o žádnou rybu která by byla něčím výrazně nadprůměrným výjmečným...

Pepé - Vsetín - Profil | Čt 6.10.2011 20:58:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

čau Tome, tlouště cca 65cm jsem v jednom roce 3x vodil na prutu, ale nedokázal jsem ho ukočírovat na 12 forpasu v tažné vodě, byl to veterán, co přesně věděl, co dělá. Následující jaro už jsem ho tam neviděl. Je mi to líto, asi podlehl kormošům. Ryba kolem 70 cm by byla pro mě absolutním vrcholem mého rybářského života, nic jiného by mě víc nepotěšilo a vím, že ani nepotěší. Ono už to, že mě zabral, mě dělá velkou radost. Přemluvit takovou rybu k záběru, ale spoň tady u nás, není pr*el. Tloušť je pro mě ryba no1, vychytralý, bojovný a krásný.

Bachy - Profil | Po 4.5.2009 7:28:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomčaaa - Určitě je to možné, taky jsem několikrát viděl tlouště přes 70. Jednoho velkého jsem kdysi viděl ulovit, na rybku v noci a mohl mít k 70cm. Ulovil ho ale rybář, co ani takové ryby nefotí a rozhodně by to nezveřejnil.

b.gun - Profil | Ne 3.5.2009 23:54:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jen pro zajímavost, pokud někdo nečetl článek zde na MRKu ( www.mrk.cz/clanek.php3?id=558 ) - Osprey v něm píše, že ví o ulovených rybách přes 70 cm, růstové možnosti pak vidí téměř určitě až za 80 cm. A dále se zamýšlí nad možnostmi a způsoby (a de facto i důvody) ulovení takových ryb.
Problémem prezentace takového úlovku může být i fakt, že jej ve valné většině případů dosáhnou ti, kteří o jeho prezentaci ani nestojí - ať už z ryze praktického důvodu (nemají foťák, nebo nevidí důvod ryby fotit), nebo tloušť není jejich cílovou rybou a takový úlovek je v důsledku vlastně obtěžuje. Příkladem toho budiž např. reportáž z Kaprařského maratónu na Liptovské Maře v roce 2006 ( www.sportcarp.cz/clanky/diky--maro-.aspx ) - část Středa 24. srpna - „Megatloušti“.
Osobně mám uloveného tlouště jen 55cm, ten největší, který mi prakticky pod nohama vyjel po rotačce asi atakoval tu "magickou" šedesátku (bohužel nedobral). Ale vůbec největšího jsem pozoroval z mostu na dolním Labi, troufám si tvrdit, že se jeho velikost pohybovala kolem 70 cm ...