Rybářská závist ...

Setkali jste se někdo s touto častou vlastností? Co vám kdo bezdůvodně zničil na rybách? Pochlubte se ...
Autor diskuse: Lauri - Profil , 14.2.2009 všeobecné - ostatní

Jaké nepříjemnosti se vám nejčastěji stávají od "kolegů rybářů"?

A) poničené auto9%

B) zničení jiné věci1%

C) nadávky a urážky15%

D) schválně obsazené vaše krmné místo, kde jste si před tím zakrmovali40%

E) fyzický kontakt1%

F) jiné nepříjemnosti10%

G) žádné nepříjemnosti24%

Od 15.2.2009 hlasovalo 336 čtenářů.

Lukas89 - Profil | So 5.2.2011 15:09:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri - >> Ahoj, když to tu čtu, tak mi to nedá a taky přihodim.. Nechal sem se ukecat a šel na závody, takový malý na rybníku, ale řikám si, proč ne.. Krapet to tam znám, tak sem si řikal, že dám plavačku kousek od břehu, hloubka ucházející, hladinka jak zrcadlo, paráda.. První písknutí, rozkrmim, druhý chytáme.. Házel jsem tak 7 - 8m od břehu, byli to závody typu rybář na rybáři, takže sem zůstal chytat takhle blízko u břehu, protože ostatní všichni házeli co to šlo, po pár minutách kapr, změřen, zapsán a puštěn, hned po náhozu znovu, u třetího kapra mi ke splávku přilítlo krmítko od rybáře o 2 místa dál, řikám si pašák a on, sorry, mi to ulítlo, ale nechal to tam, okoval jsem dalšího a než sem ho vyndal, tak tam nahodili i kolegové co sem měl po bokách, to už mě s*alo, hodil sem teda ještě o nějaký metr blíž a po čtvrt hodince měl dalšího, oni pořád nic, když už přilítlo i krmítko na těch cca 5m ode břehu přímo předemnou, tak sme se lehce zhádali, oni přehodili, ale jen tak na 5 min a bylo vše zpět, tak sem to zabalil, dal si u stánku klobásu, pivo a šel pokecat s kámošema, druhý kolo už sem nechytal a krátce po jeho začátku odjel pryč..

F.T.M. - Profil | So 5.2.2011 7:56:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Závist se mezi rybáři projevuje z mého pohledu nejčastěji obsazením lovného (prokrmeného) místa. Řeším to tak, že před samotnou týdenní výpravou si vyhlédnu pro mě atraktivní místo , pokud možno nevyužívané rybáři , kdy na Labi se taková místa dají ještě najít. Toto místo prokrmuji v nepravidelných intervalech a to zejména v době, kdy "konkurence" není ve střehu :-)))) Lovné místo si vyčistím a upravím až těsně před samotným započetím rybolovu.

JM - Profil | Pá 4.2.2011 14:35:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou jsme s kamarádem byli chytat v Sedlčanech (u Příbrami) na retenční nádrži, auto jsme nechali u silnice na takovém malém parkovišti a sešli asi 300 metrů k vodě. Seděli jsme kousek od silnice u takové místní cesty kam je zákaz vjezdu a kousek od nás stálo auto s pražskou SPZ. Seděli a chytali jsme asi dvě hodiny, pár cejnků, malých kapříků a nějaká ploťka, ale pořád se něco dělo. Samozřejmě dorazil porybnej a když viděl, jak to tam máme srovnané a uklizené, tak nám po kontrole povídal, že by nás nechal, ale že ho za námi poslali místní a že by s nima pak nevydržel. My na to, že ho chápem a že se nic neděje. Ještě nám povídal, že to auto máme v zákazu vjezdu a že na nás určitě někdo zavolá měšťáky. My jen, že auto máme v pořádku. A taky jo, za chvíli dorazila místní MP a začala komedie. Přijeli a hned k nám a jestli nevíme, že tam je zákaz vjezdu a ať se legitimujeme. A to už jsme věděli, že šou bude dokonalá. Tak jsme se jich zeptali, jestli to, že víme, že je tam zákaz vjezdu je důvod k tomu aby nás legitimovali. Oni, že jsme drzí a že nám dají pokutu a kdo z nás je řidič. Kámoš povídá, že on a proč, že to pana strážníka zajímá? Ten už byl vzteky fialovej a začal řvát, že na takový pražský frajery jsou tam zvědaví a začal psát pokutu kámošovi za porušení zákazu vjezdu, ovšem na to auto s tou pražskou SPZ, které nebylo naše. Tak jsme ho to nechali napsat, a pak mu kámoš s nevinným výrazem povídá, že když už je v tom psaní, tak ať mu napíše pokutu i na těch pět aut co stojí na druhé straně na louce, že je mu to jedno a ať je to hezky pohromadě. Ten už byl vzteky modrej a řval úplné nesmysly a že nás odvezou na služebnu (musím napsat, že ten druhej MP stál opodál, koukal na staršího kolegu soucitně a nezapojoval se). Tak jsme se ptali, co že jsme provedli, že si tam jen sedíme a chytáme ryby a že nechápeme, proč nám vypisuje pokuty na všechna auta v okolí, když ani jedno není naše a že to mohl zjistit jednoduchým dotazem, jestli to auto je naše. Že bysme mu po pravdě řekli, že není, protože jsme slušně vychovaní a víme, že lhát se nemá. Takovej výraz v obličeji jsem v životě neviděl, MP se na podpadku otočil, skočil do auta, ten druhej nasedal už za jízdy a byli pryč. Preventivně jsme to zabalili a odjeli naším, správně zaparkovaným autem a smáli se tomu ještě večer u piva. A od té doby jsme tam radši nebyli. Jen by nás zajímalo, kterému pražákovi co tam parkoval jsme zachránili pokutu.

p.horys - Profil | Čt 3.2.2011 20:33:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bohužel dost častá vlastnost u nás v ČR,Už jsem se stím také mrtěkrát setkal,nejvíc mne naštval trotl,co nám odtáhl lodku a nechal ji přivázanou o kylometr jinde pro jistotu ,odstranil číslo:o(Den před tím začli mlátit pádlem v krmném fleku atd...Tak jsem na ně jen zařval,když neumí chytat tak at se na to vybodnou,po ukradení lodky jsem to řešil jinak,ale asi to už zabralo:o))))Přece jenom to byl důchodec a nechal si říct:o)Uvidíme letos :o)Byl naštván nemohl lovit na kšeft,prej zasobuje nějákou hospu v HK....

LuboO - Profil | Čt 3.2.2011 16:03:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kukac >> tak tak, musis pocitat so vsetkym. Ja mam este jeden problem, chodim na svoju oblubenu vodu tak 15 km autom, auto ma BA znacku, lebo je sluzobne a ja nechytam pri nom, ale tak 200 m od neho, trochu ho vidim, ale premelie sa okolo vela ludi, lebo je to pristupova cesta k vode a ja len cakam, kto mi ho obehne klucom, predsa len tam mam trochu vacsie uspechy (od 5 do 25 kaprov za vychadzku) a som viditelny. Tak si povedia, ze tomu dr.nutemu blavakovi urobia zle. Pritom som miestny. Uz sa mi raz tam na nom samovolne spustil alarm a mna skoro vystrelo.
A na psov nosim so sebou skratenu lyziarsku palicu, akurat sadne do ruky a je na konci vyvazena olovom. Aj ked proti staffordovi neviem, neviem...

P3 - Profil | Čt 3.2.2011 16:01:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kukac >> Z tím psem je to problém i u nás,ale ne od rybářů,ale od ostatních lidí co jdou kolem vody na procházku a máj psa na volno.Na Moravě když jsem byl z kámošem na sumce dojel borec v džípu,otevřel kufr a vypustil dva rotvailery seděli jsme na židli ani jsme se nehnuli!Jeden z těch psů mi obechcal mikinu co byla na zemi,a až pak si je zavolal zpět.maník došel slušně se omluvil a že mi to zaplatí.První sem byl nasraný,ale pak sem mávl rukou.a když šel zpět vlezl do auta a vrátil se za mnou a dal mi 200kc a že at se nezlobím.do ted se tomu z kamarádem smějem.

Gandy - Profil | Čt 3.2.2011 15:49:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na místě kde jsem chytal s kámošem a šlo nám to tam, najednou jedna vázka za druhou. Místo jsme přestali navštěvovat. Chytali tam jiní a bez problémů. Časem jsem se dozvěděl, že je někdo viděl z vody vytahovat asi osm metrů velký kus starého plotu :-(

kukac - Profil | Čt 3.2.2011 15:49:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

LuboO >> "Ale raz som chytal, prisli ku mne tri terenaky, vyslo 6 rybarov bez krku, zacali nahadzovat aj cezo mna a ked som ich na to upozornil, spytali sa ma, ci som sa uz toto leto kupal" :))))

To poznám:) v dnešnej dobe musíš rozmyslať kde si hubu otvorýš,lebo sa nemusíš vrátiť domov zdravý.Žialbohu svet je taky ,niektory v amoku su schopný všetkého,možeš byť hocjaký borec,na každého je protizbraň.Ešte sa mi stalo ked som išiel ráno ešte takmer po tme s dcérou a kamošom pekne za radom ja prvý a zrazu pri prechádzaní okolo jednej partie stanujúcich rybárov, sa rozbehol proti mne Stafford či bulterier no stych vačšej fajty.skoro som sa pos.al ked som videl hlavu ako býk ale brániac ani nie seba, tak zhúkol som neidetifikovateľné slovo, roztiahol ruky skryvajuc dceru za chrbtom už pes letel vo vzduchu ale netrafil,v tom momente sa ozval zo stanu týpek tak prestal utočiť.Ešte aj teraz mi zviera žalúdok,čo sa mohlo stať.Naozaj niektorý ludia su absolutne neohladuplní voči ostatným,musi byť človek furt v strehu čo,kde ,ako, sa može niečo stať

honzina - Profil | Čt 3.2.2011 15:39:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >> měl jsem záběr a tak tahám rybu najednou na mě přišel boban a jsem takovej,že musím hned na záchod jinak víte co.požádal jsem kamaráda,aby rybu dotáhl ke břehu a řekl jsem mu kdyby měla přes 70cm tak at počká až přijedu,že se s ní vyfotím,jenomže já přijel a říkám kolik měla a on povídá 78cm,říkám kde jééé a on na to ,no já se s ní vyfotil a pustil jsem jí,takovej to byl parták.to není ten kapr,ale ten býv.parták

Gandy - Profil | Čt 3.2.2011 15:02:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roh1!ck >> Zažil jsem to u nás. Na mé "místo" si začal sedat jeden důchodce. Dokonce to dovedl tak daleko k dokonalosti, že si koupil a začal nosit stejnou kšiltovku :-))) Každopádně jsem vždy nechával na místě kde jsem chytal kousky chleba na který to vůbec nešlo. Zkoušel to jen na ten chleba a tak po čase zůstalo to místo opět volné :-)

Roh1!ck - Profil | Čt 3.2.2011 13:55:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám takový jeden zážitek z minulého roku z lovu kapra na Vánoce.
Vše to začalo tím, že jako rybář bych si konečně mohl na štědrovečerní tabuli dopřát kapra chyceného a ne ze supermarketu nebo ze sádek, jak tomu bývávalo každým rokem.
Tak jsem tedy vyrazil na ryby (16.11. - konec hájení kaprovitých ryb). Po dlouhém rozmýšlení v kolik hodiny vyrazím na ryby, nakonec zvítězila druhá varianta a to taková že se prospím a vyrazím až dopoledne. Už na parkovišti pod přehradou jsem váhal, jestli vůbec na ryby půjdu a neudělám si jen takovou procházku kolem vody, protože bylo doslova k prasknutí - auto na autě, ale nakonec jsem si říkal, že to může být jeden z posledních pěkných slunečných dní v roce u vody a tak půjdu.
Břehy plné rybářů, z vody koukaly vezírky a hřbety kaprů(v některých případech si myslím, že i více než dva), atmosféra jako na zabíjačce, ... na ryby si chodím odpočinou, ale tohle?! (ještě možná dobře, že jsem se nešel kolem té vody jen projít)
... konečně jsem si našel volné místo a začal chytat. Hned při nahození prvního prutu a položení do vidliček jsem měl záběr a vytahuji kapra, odháčkovávám ho rovnou ve vodě. V tom zbystřili všichni rybáři okolo a začali mě pozorovat. „Ten vypadal jedle“ ozvalo se o pár míst vedle. Nahodil jsem znovu. Během chvilky další kapr, ten už konči u mě ve vezírku. „Já tu sedím od půl páté a jen jednoho kapra, ten tu je deset minut a už má dva. Nevidíš, co tam dává?“ slyším z druhé strany, jak se baví dva rybáři (zvláštní smí se chytat až od 7!?). Potom jsem vytáhl další 2 kapry, okolní rybáři mě obklíčili a hody směřovali tam kde já, ovšem oni bez úspěchu. Po chvíli jsem vytáhl dalšího kapra, který se taky se mnou svezl domů a začal jsem balit věci. „On už balí, přesednu si“. Slyším z břehu z pravé strany a vidím, jak dotyčný rybář se začíná chystat na přesun. Ani jsem si nesložil židličku a byl tam. „Vidím, že už odcházíš. Můžu tady jít!“ … a už nahazoval prut.
Skládám židličku, když v tom ke mně přijde sousední rybář a ptá se: „Na co jsi to chytal, že ti to tak šlo?“ „Rohlíkové boilies“ odpovím. „Aha ...hm ... to nemám ...“. mumlá si něco pod knírkem „A nedal by si mi ze dvě kuličky“ … Nevím, co na to řeknou ostatní, ale tomuhle říkám rybářská závist.

(PS: pro ty, kteří možná budou rýpat do toho, že jsem si odnesl kapry. Loni jsem si odnesl jen 4 kapry z toho dva viz výše)

P3 - Profil | Čt 3.2.2011 12:54:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zemo >> Je to už 3 roky,ale stále to vidím jako kdyby to bylo dnes.Došel jsem k nám na štěrkovnu a řek si že to zkusím na jedné takové menší pláži,nikdo tam nebyl tak proč ne.rozbalil jsem feedery a zapsal docházku,ani sem nekrmil a nahodil jen z krmítkem.Asi po hodince došel mladý klučina asi 12 let jestli by jsem mu neudělal dohled,já že jo že není problém.nahodil jeden proutek na kapra a sedl si na židličku.Po 10min mlčení se dal do řeči že sem moc hodný atd že ho pohlídám,že prej poprosil staršího rybáře a ten mu řek ať de do prde.. a neotravuje že prej je to jeho místo a nikdo jiný tam nemá co dělat.z mladým jsme si dobře zachytali a po 4 hoď jsme oba šli dom,mně to ale nedalo a šel se podívat co to tam vzadu je za hulváta.Když jsem došel tak jsem ho nepoznal,ale když jsem vyděl jak má na břehu rozházené věci všude kolem a naschvál roztahané aby zabrali co nejvíc místa a nidko se tam už nevlezl(zabral plochu 8m )tak se ve mně něco zlomilo.došel sem za ním a naschvál jsem si vedle něj sedl 5m od něj,vzal mu věci a posunul mu je první nechápal,ale jak mile vyděl že vytahuji pruty tak začal nadávat atd.To sem už já nevydržel a začal sem já že mu dávám 10min na to aby se sbalil a vypadl nebo se okoupe.chlapík o hlavu menši to rači zabalil a já to zabalil 10min po něm.někdo řekne že sem dacan a že zbytečně dělám konflikty,ale mně to za to stálo.na děcko si vyskakoval,ale na mně už byl krátký.dodnes se nemusíme a vyhýbáme se obloukem.dal sem mu vyžrat jeho vlastní medicínu.

P3 - Profil | Čt 3.2.2011 11:23:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zemo >> jj to znám,u nás stačí když jeden den chytnu na feeder dva kapry kolem 50cm a pustím je tak si tam už týden nesednu :-(( a když mi kapři berou tak jen vidíš jak ty jejich krmítkové bomby lítají až ke mně kolikrát sou ode mně 30m ale stejně to hodí do boku(šmejdi)

zemo - Profil | Čt 3.2.2011 10:18:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

LuboO >> ja tak isto doprajem rybu kazdemu ale zase nie takym co ti schvalne obsadia miesto na ktorom si krmis resp. ktory ta budu prehadzovat len aby nieco chytili a pri tom do vody nehodi nic ine len kusok chleba na haciku. minuly rok som bol tyzden na jednej domacej vode na ktoej podla vela rybarov su ryby neni. usadil som sa na jednom fleku tak zvana spica cize ma bolo vidiet zo vsetkych stran priehrady. akurat odtial odchadzal jeden dedko (babetak) a pytal sa ma ze ty sem ides stanovat??? ja mu hovorim ze jasne na tyzden a mozno aj viac.no a on ze ci mi nesibe ved su tu ryby neni lebo on uz vyse mesiaca nic nechytil. len som sa pousmial lebo viem ze je to jeden s tych co by chcel chytit aj na prazdny hacik. zhruba po hodine som bol vybaleny, nafukal som cln, otvoril pivko po narocnej praci dobre padlo a cakal na kamarata ktory tam mal byt so mnou. tak po pol hodinke prisiel no a ja som nevahal a pome do clna. kedze tu vodu dobre poznam vedel som presne kde mam krmit. tak som si tam dal bojku a zakrmil dvoma kyblami kukurice s repkou + boilies a pelety. uz vtedy som si vsimol ze na mna z druhej strany na mna niekto kuka s dalekohladom ale bolo mi to jedno. prvych 24 hodin som vytiahol len 3 pleskacov no ale potom to prislo. druhy den rybacky 8:30 rano prva jazda kapor cca 60cm, hned na to dalsi a dalsi. v pribehu dvoch hodinyn bolo na brehu asi 8 kusov od 50 do 70cm. toto iste sa opakovalo 2 a 3 krat za den akurat v noci som bol takmer bez zaberu. ako by to tie ryby vedeli a chceli sa ukazat pred tymi supmi na druhej strane. na treti den to zacali chodit zvedavci co ako ci sa mi dari. vravim ze celkom ano ved nebudem klamat,pokracovalo to tym ze naco chytam, ja ze na vsetko mozne kukurica,boilies,pelety zatial bolo vsetko OK ale pytali sa zas a ake boilies mas???kolko krmis??? do kedy tu budes??? a to uz ma dozralo a hovorim im ze su uz aky si moc zvedavy oni ze sak sa len pytaju a odysli. toto sa opakovalo kazdy den aj tri krat za den chodili za mnou rozny pani z proti lahlych stran alebo ty co sa dopoculi od nich ze je tam nejaky chalan a dari sa mu. aby toho nebolo dost tak dofrcal aj dedko (babetak) aj kolegom a usadili sa ako inac vedla mna. tak tiez sa to neobyslo bez otazok. kapri to asi citili a rozbehli sa jak zo skoly. dedkovia mali len otvorene huby a dychcali ze som sa zacal bat ci nedostanu infarkt. toto iste bolo aj na dalsi den akurat uz neboli len dvaja ale prisla cela parta motorkarov :D kapri to zase "vedeli" a zacali brat a uz zacalo prehadzovanie mojich silonov a poznamky tipu aj ja by som chcel take chytit, ty ich pustas??? si normalny??? ved ja by som uz mal plny mrazak, ale sak ich nepustaj my si zoberieme. uz som mal toho fakt dost ale to nebolo vsetko ked som isiel pustat kapry spet do vody jeden dedko to uz nevydrzal a skocil po mne a skoro mi ho vytrhol z ruky. vtedy sa uz vo mne nieco zlomilo a zacal som po nich hukat nech palia vsetci do p... lebo ich s kamaratom nadzeme do aj s ich masinami. po hodine hadok a uraziek to zbalili. v tedy som sa aj ja rozhodol ze to na druhy den rano zbalim a pojdem domov a tak som aj spravil. siel som sa tam po 2 dnoch pozriet a normalne som si myslel ci su tam neni preteky. na faleku kde sa mestia tak piati rybary ich tam bolo asi 15. tak som tam ani radsej ani za nimi nesiel. toto su moje skusenosti. ak tymto niekoho nudil alebo urazil tak sa omluvam. Petrov zdar

Micho - Profil | Čt 3.2.2011 9:21:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když všechny příspěvky shrnu do jednoho, tak výsledkem bude teze: "nemám já, nebudeš mít ani ty"! Pamatuju si na svůj příběh, který se mi stal jako malému klukovi. Chytal jsem tehdy s kamarádem na revíru Podlesí (Valašské Meziříčí) a podařilo se nám chytit pár kapříků, každý jsme si dali do vezírku jednoho mírového a chytali jsme dál.. Jak už to tak bývá, jsme hold rybáři, a tak se z čista jasna na rybníčku kde nás bylo celkem pět objevil porybný.Při následné kontrole papíru nám zkontroloval i úlovky a začal je přeměřovat svým metrem a ejhle z kapříka 45cm se najednou stala sotva mírová ryba a musela zpět do rodného živlu.Nenadělali jsme nic, ale když jsme odcházeli nemohli jsme si nevšimnout potutelného úsměvu o kousek dál sedícího "pana kolegy".

LuboO - Profil | Čt 3.2.2011 8:46:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kukac >> ja som asi taky isty, tiez doprajem druhym, castokrat chytam vedla niekoho, komu neberu, tak ponuknem svoje krmivo, kostacika, raz sa mi stalo, prisiel som na svoje miesto, asi tak 6 m siroky flek, chytal tam jeden dedko, tak som sa pristavil, ci beru, a on ze uz je tam tri hodiny a ma jednu 42-ku kapra a ze mam ist chytat k nemu. Tak som sa rozbalil (chytam na plavacku, tak do 8 m od brehu), ponukol som, ci nechce moje krmivo do krmitka, ze nie, zacal som chytat, dedko nemal ziadny zaber, ja som po troch hodinach tahal 9 kapra, dokonca som mu povedal, nech si jednu palicu nahodi k mojmu krmnemu fleku, ale odmietol, bol prijemny, krasne sme pokecali, potom zbalil, a so slovami, ze si rad so mnou podebatil a ze vidi, ze na tom plavaku nieco je, odisiel. Pekne popoludnie, nijaka zavist.

Ale raz som chytal, prisli ku mne tri terenaky, vyslo 6 rybarov bez krku, zacali nahadzovat aj cezo mna a ked som ich na to upozornil, spytali sa ma, ci som sa uz toto leto kupal. Tak som to zbalil a isiel prec. To vsak nebola zavist ale hulvatstvo a magorina. Aj taki su medzi nami.

kukac - Profil | St 2.2.2011 10:36:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sám za seba, ja som asi martýr,lebo keď mne sa darí tak chcem aby sa darilo aj kamošovi,alebo hoc komu inému.Radšej mu dám vytiahnuť palice a nech loví na jednu moju,ešte mu aj nastražím aj nahodím aby to bolo max o.k.Chcem aby sa cítil dobre z rybačky hociktorý z kamarátov ba niekedy aj cudzích ludí,ktorých sa snažím odhadnút že su v pohode,tak poradím.Kolko razy som cudzím aj do vody vliezol obutý pre rybu, alebo sa na zadku po tme šmýkal dole svahom k vode,držiac sa každého stebla trávy:)) len aby sme ju dostali.Určite nezávidím,len som sa ponaučil z vlastnej skusenosti, že pomáhať treba ale treba odhadnúť komu,inak sa to vypomstí a zostaneš na "ocot" a ostane ti naozaj len závidieť.

x.v.a.s.a - Profil | St 2.2.2011 10:35:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Závist je bohužel v rybařině všední věc.Pravidelný úspěch pro rybáře znamená - na tohle místo si už nesedneš.Takhle to bohužel znám já.Mé oblíbené místo je pod neustálým tlakem rybářů.Byl jsem donucen chodit na jiné místo,kde jsem docílil stejného počtu záběrů i zvětšení osobáku z této vody.A opět se mě potvrdila jedna věc.Pokud vše funguje jak má (rybář,návazec,nástraha a místo) výsledkem bývá úspěch.Nemusím nikomu zasedávat abych zachytal.Na to si musí přijít každý sám,ale to by rybáři museli používat vlastní hlavu a ne časopis Kapr:-)

SOPTIK 52 - Profil | St 2.2.2011 10:12:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobré téma.U vody teprve poznáš kdo je jeký kamarád a také jaký člověk.Osobně jsem zažil falešnou ochotu,pramenící ze závistí.Při nabídnutí pomoci při podebírání ryby,najednou jako by náhodou, dojde k "nešťastnému" uražení úlovku.O tom,že když se někde něco chytne slušného a pak to místo je beznadějně obsazováno a nebo jsou úmyslně přehazovány vlasce,tak s tím má zkušenosti asi více kolegů.Joo,asi jiní ti dotryčný už nebudou.Jsem jen rád,že se setkávám i s pravým opakem chování.A to je jen dobře.

Rybatorstr - Profil | St 2.2.2011 9:45:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Občas jsem i zažil, že když někomu spadla pěkná ryba nebo se utrhla, tak to některé potěšilo. Inu ono stále plaí - nic mě nepotěší víc, než neštěstí druhého. Ale je to jak říkám já...jen o lidech.

kukac - Profil | St 2.2.2011 9:36:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Práve preto nič nevyriešiš.
1.Si deb.l ked pustíš (tolko masa to je škoda a my tu sedime celý deň)
2.alebo si deb.l lebo (ešte dobre že ju ten deb.l pustil zajtra prídeme na týždeň, nakŕmime...)
3.si deb.l ked zasakuješ lebo ten deb.l už má jedného
a furt dokola aj v ostatnom.Takže, pre deb.la si furt deb.l,možeš sa aj na hada obrátiť nič sa nezmeni.
Ja som to už vzdal a snažim sa zašívať aj ked je to tažké pri takom ryb. tlaku.Ešte možno tie rieky ale už aj tam sa začínajú vytvárať ležoviská

rybomil - Profil | St 2.2.2011 8:41:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když jsem kdysi začínal chytat na Sázavě, byl jsem v tom směru úplnej novic, všechno bylo úplně jinak, než chytání dříve. Naštěstí jsem potkal místního borce, který měl tu řeku fakt docela hodně zmáklou. Chytal kvanta ryb a slušný. Dost lidí mu to závidělo.
Jednou jsme takhle byli domluvení, já jako tradičně dorazil pozdě. Když jsem šel okolo ostatních zdravil je, slyšel jsem jak frfňaji, jak on chytá a my zase nic. Tak mu to po usednutí říkám. Toník ožil jen jak vytáh Káčko tak ke 3 kg. Chodil o jednoho k druhýmu a říkal jestli ho někdo nechce. Až se 1 našel. Pak vytáh dalšího a znova... a znova a pořád, asi 8x. A pak to sbalil a jim říká, že už tady chodit nebude, že už tu asi všechny vychytal a rozdal, tak musí zase někam jinam, kde nebude tolik lidí, co si neumí chytit rybu............

hraji - Profil | St 2.2.2011 8:37:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ano, je to na jedné straně přehlídka rybářské závisti a na druhé rybářské škodolibosti.
Je vůbec možné říct, že jedna z těchto možností je lepší?

kukac - Profil | St 2.2.2011 8:26:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nedávno som čítal čítal príspevky jedného rybára k druhému.
Citujem: ...mňa najviac teší keď ryby pred ostatnými(masármi) púšťam a vidím že ich ide roztrhnúť od jedu.A druhý vraví: v ich očiach nie je zlosť ale NÁDEJ že tú rybu ešte majú šancu chytiť...Suma sumárum,tak či tak skončia na pekáči.Niečo na tom pravdy bude :))

Tonskiller - Profil | Út 1.2.2011 21:34:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já mám taky jeden takový příběh a jsem student tak si to asi trošku dokážete představit, prostě si na mne každý děda dovolí. Chodil jsem moje oblíbená místečko a každý den po škole jsem si ho chodil zakrmit a to že jsem to neměl kousek, cesta tam mi trvala hodinku a to je ve dni studenta dost času. Vždy o víkendu jsem chodil chytat a chytal jsem na peletky. Jenom jsem si chytal moje místečko bylo dobře nakrmené a vedle mne seděli dva dědulové a pořád na mne nějak divně koukali a moc jsem si toho nevšímal. Chytal jsem kapříky kolem 50 cm což mě těšilo na tuto vodu to bylo krásná míra. Vše jsem pouštěl a bavil jsem se takto celý den a nemluvím ani o tom, že se krmítka kolegů nebezpečně přibližovala, ale ryby nijak nereagovaly a bralo to pouze mě. No a pak přišla ta situace kdy vznikl konflikt. Slíbil jsem babičce, že jí přinesu kapra a tak jsem vzal nejmenšího co jsem chytl a měl 42 cm, řekl jsem si pro babičku stačí. Dal jsem kapra do vezírku a zanedlouho jsem měl jednoho z kolegů za zády a říkal, že ten kapr co jsem chytl nemá míru a tak jsem si říkal nechci se hádat a kapra jsem vytáhl a přeměřil a měl opravdu 42 cm. Starý pán na to odpověděl, že svinovací metr je na nic a je divnej. já jsem nevidržel a řekl jsem, že se nechci hádat a že by měl jít na své místo, protože koukám, že má nahozeno a byl dobrých 20 metrů od svých prutů. Asi jako student jsem byl dobrý terč nadávek a nebyla to slova, že jsem jenom drzej, urážel celou mou generaci. A to není vše, v dobu kdy byl u mě na místě mi zabral další kapr a to byl pro pána vrchol. Začal si vymýšlet, že mám kolem sebe bordel a že zavolá policii a vše se vyřeší. V tu chvíli jsem na něj koukal jako puk, bylo mi 15 a docela jsem měl strach co se bude dít, policie přijela za chvilku a vše se řešilo, kapr se přeměřil a pořádek jsem podle policistů také měl což dokazovala igelitka plná odpadků. A je tu vrchol kdy policisté konstatovali, že jde o zbytečný výjezd a pánovi vypsali nějaký lístek, že zaplatí výjezd. Od té doby pána vídám jen jak se kolem vody prochází a probodává mne pohledem.

P3 - Profil | Út 1.2.2011 21:31:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky mám jeden takoví zážitek.Nevím kolik je to už roků,ale byl jsem mladý kluk asi 15let.šel jsem chytat na štěrkovnu k jednomu ostrovu,byl tam už jeden rybář co se chystal navážet boje na sumce.Když jsem se ho zeptal jestli mu nebude vadit když si sednu asi 6-8m od něj,tak mi řekl že není problém že stejně navážet nakonec nebude.Tak sem sedl a nahodil kůrku na hladinu (dřív tam projížděli amuři).Asi po 30minutách přesně u mé kůrky zalovil velký dravec (na rybky co ji ozobávali),v ten moment jako by do rybáře střelil blesk!začal mně vyhánět z tím že bude navážet boje,a že mi to už jednou říkal.Když jsem mu řekl že jsem od něj dost daleko tak mně začal sprostě nadávat a vyhrožovat.Nakonec sem usoudil že za ty problémy to nestojí a šel sem za kamarádem asi 40m od něj.pak jsem jen vyděl jak začal telefonovat a asi za 30min tam za ním dojel druhý rybář,navezli boje a byl už klid.Teda aspoň na chvíli než jsem vytáhl 55cm kapra,tak na mně začal hulákat že mu ještě můžu děkovat že kdy bych tam zůstal tak bych stejně nic nechytil.To sem už nevydržel a zařval na něj že mu děkuji za to že mně sprostě vyhodil a že se chová jak hulvát!Ten maník zrudl a nebýt toho jeho kamaráda který jej držel dostal bych zřejmě i přes držku.Teď když vzpomínám tak se to mu z chutí zasměju. (nakonec stejně nic nechytli)Jinak ten rybář mněl kolem 40-50let.Je až někdy smutné jací hulváti sou mezi námi.

jaka - Profil | Po 31.1.2011 16:59:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zatím jsem se s nějakým vyloženě vyhroceným chováním nesetkal. I když jako plaváčkář o ruzné komické příhody, kdy se okolo sedící rybáři tak nějak nenápadně přibližují a po mém odchodu se div nepoperou, nouzi nemám. Jednou, loni na jaře jsem to ale nevydržel. Mám rád svůj klid, a tak se vždy snažím sednou si někam do ústraní. Představte si rovný všude stejný břeh, nikde nikdo. Přišel jsem rozdělal krmení děličku, prostě běžná rutina, a začal chytat. Zhruba po půl hodině, kdy už mi ryby začaly docela pěkně reagovat se vedle mě ,asi tak dva metry, uvelebili tři mistři. S pozdravem se neobtěžovali a začali otvírat plastové kyblíky s takovou vehemencí, že se kravál rozléhal do širého okolí. A jak panečku dokázali házet s křesílkama a dupat a cinkat... Asi po hodině alchimie konečně nahodili, tak nějak sice přede mě, ael přece. A já čekal jak dostojí těm siláckým řečem. Znovu jsem nakrmil a ryby se začaly vracet. Po hodině kdy mě kolegové počastovali, na půl huby abych to jako neslyšel, nejrůznějšími jmény, jsem vyrozuměl čeho že jsem se to dopustil. Totiž oni si tam přesně na tom místě krmili a já se opovážil si tam sednout. Proto ještě nic nechitili a mně to bere když sedím na zakrmenym, že jsem si tam sedl schválně atd. Nutno podotknout, že pánové lovili zhruba na pětatřiceti metrech a já na jedenácti. To už na mě bylo moc, a se slovy ať si tam daj příště cedulku a že je mi úplně jedno kam si sednu jsem jim ono místo přenechal a celou bagáž si přemístil. Ryby mi braly pořád, ale chuť chytat už nebyla. Po půl hodině jsem začal balit, a pány s prověšenýma koutkama jsem s přáním úspěšného rybolovu nechal napospas své hlouposti. Ono házet do míst s půlmetrovým nánosem bahna cosi podobného konzistenci hrnčířské hlíny, v době kdy ryby braly nade dnem... Přitom se stačilo zeptat a nedělat machry.

Arsi - Profil | Po 31.1.2011 14:42:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám taky skušenosti se závistí kolem sedících kolegů,mám několik příběhů.
Ale jeden mne zaujal no spíš potěšil.Na jednom z mých oblíbených míst kde lovím jen na boiles,na protějším břehu jsou čtyři místa pro lov.Těsně vedle mne je jedno místečko.Ta místa si vyhrazují čtyři kolegové staršího ročníku.Jejich nástrahou jsou těstíčka,kolínka a pařená houstička.Lov stylem na krmítko,někdy splávek.
V jedno léto jsem se zabivakoval na týden a začal tahat jedného kapra za druhým.Týden před tím jsem chodil krmit pouze v noci,abych se neprozradil co mám v úmyslu.Ty dědci to vše viděli a třetí den jsem byl počastován sprškou nadávek a vyhrůžek.No nejvíc,když na mé lovné místečko dopadali kuličky při dokrmování.Jejich úspěch byl jen v plotičkách a cejnkách.To se opakovalo až do páteho dne.
Čtvrtý den začal chytat těsně vedle mne takový 80-letý dědula.Slušně mne požádal a já svolil.
Můj soused vše zaregistroval a začal se mne vyptávat,proč mi nadávají.Řekl jsem mu,proč chytám jedného kapra za druhým a ty na protějším břehu ne.
Vyptával se mne na moji techniku a styl lovu a já na něm viděl,že se chce tomu přiučit.
Pověděl jsem mu vše,co vím o tom,pár kuliček daroval a svolil aby si nahodil jednu udici na mé krmené místo.Dostal slušného kapra a já čekal zda-li si ho přivlastní.Ne,pustil ho zpět.
Vzal si jen malého násaďáka,kterého dostal na pařenku.
Jedného dne,jak jsem byl opět bombardován nadávkami,můj soused to nevydržel a zašel na protější břeh.
Pak byl už jenom klid.Vyšlo najevo,že ten můj soused byl jejich učitel na škole.
Nejvíce mne dojalo a potěšilo za ten týden,že ten můj sosed měl zájem se něčemu novýmu přiučit..nikdy není pozdě.A ty naproti?Jen vědí oni sami...

Malda512 - Profil | Po 31.1.2011 13:59:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Závist je horší než žárlivá manželka. Na Mušově se nám to po 2 týdnech konečně rozjelo. Začali jsme tahat pěkné kapry. 2 dny před tím dojeli vedle nás 3 starší rybáři - fotři :-) Po 4 dnech bez záběru nám to začali tahat na naše bojky a konflikt byl na světě. Závist je dohnala až tak daleko že když jsme se ráno vzbudili tak byla lodka odvázaná a v půlce nádrže a všechny bojky byli vytáhané. Šmejdi to totiž zabalili nad ránem a pomstili se nám. To že jsme měli prázdné pneumatiky a vybrané jídloz potoka byl jen detail. Takže jsem zjitil jednu věc že je lepší sedět na rybách pěkně sám a člověk má svatý klid. přeji hodně ulovků a méně závistivých kolegů.

Enšpígl - Profil | Po 31.1.2011 13:49:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

no tak taky mám zážitek. U nás na jedno menším rybníce jsem vláčel a opodál asi 20 m seděl lovec - bobkař s rybičkami. Následně mi zabrala štika, odhadem 65 cm, vyskočila a spadla s kopyta. Vytáhnu, zjistím že kopyto je dosti poškozené, tak začnu hledat v krabičce vhodnou nástrahu, vyberu , dám na karabinku a švihnu to před sebe, znova, ještě jednou a slyším hněvivý hlas. otočím hlavu a huláká na mne bobkař, že jestli mu vytáhnu udice z vody, tak at si ho nepřeju. Nejdřív jsem nevěděl, ale pak mi to docvaklo. Využil mé chvilkové absence, předělal vidličky, a nahodil rybičky na místo, kde jsem měl záběr.
Druhý příběh
bude to krátké ale k tématu. když jsem si přivstal a šel ráno k vodě, tak po příchodu na mě všichni lovci hodili divný pohled. Pak jsem si udělal žrádlo, navázal, nahodil a na první šup hned kapřík 49 cm, zrovna obcházel vodu porybný, ( příjemný člověk ) popřál k úlovku shlédnul povolenku a pokračoval. A vedlejší lovec ( 50 m ? ) při kontrole prohodil k**va, příjde a vytáhne, ale nebyl jsem u toho, tak nevím jestli to byl humor, či závist. Jinak taková rada: pokud si pěkně zachytáte, užívejte si lovu tak dlouho dokud berou, páč na druhý den, pokud si znatelně nepohnete, tak utřete nos. to zná asi každý

Patriot560 - Profil | Po 31.1.2011 13:27:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...závist je svině...U nás to funguje tak,že když jeden den chytáte,tak druhý den nemáte šanci si na to místo sednout...

Rostik - Profil | Po 31.1.2011 13:21:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U Nás na revíru ,je místo kde moc lidí nechodí a my tam chodíme pravidelně celý rok....Ale jakmile rybáři vidí,že tam taháme ryby,druhý den si na to místo nesedneme,mužem přijet 6 hodin před začátkem lovu a stejně už tam sedí....Ryby přestanou brát a zase tam toho rybáře neuvidíte,tohle se mi strašně nelíbí,ale neudělám s tím nic,je to pouze v těch rybářích...Co tak pozoruji,tak jsou to věčinnou takoví,co jedeu pro dva kapry a dom a takhle to dělají dokud ryby berou :(

MrtweyUbrus - Profil | Po 31.1.2011 13:10:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri - >> Vcelku dobrá diskuze, poučná.Závist není jen vlastností rybářů, je to všeobecně česká vlastnost, někdy se opravdu stydím za to že jsem z téhle země a za to jak se naši občané prezentují doma i v zahraničí.Vzhledem k mé tělesné schránce 195cm/110kg jsem s nikým žádnej vyloženej problém neměl,ale důchodce mě už několikrát o chyceného kapra požádal, vždy jsem mu s radostí odpověděl že je taky rybář ať si ho chytí.Jinak problematiku zakrmování řeším pokud možno krmením i lovem v noci,nebo se snažím chytat na co nejmíň dostupných místech.

jurasoft - Profil | Po 31.1.2011 12:24:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >> když si vzpomenu na dětství kdy jsem každoročně rybařil na Lipně kam zajížděli hromady dederáků..mladí kluci ožralí jak prasata řvali do noci jak paviáni a že bylo po dešti tak si mezi stromy na veřejným tábořišti podpalovali oheň za pomoci benzínu z jejich emzet...spát se nedalo a domluv se s nimi když si neuvědomili, že II sv už skončila a oni prohráli...tak když vytuhli ve stanech tak jsem vzal kudličku a přeřezal jsem jim špagáty od stanu..na druhej den se složili a ještě s pořádnou opicí za krkem odjeli...taky způsob jak se vypořádat s problémem, že...?