Boilie - Nikl

Které z jeho boilie používáte a jaké s ním máte zkušenosti? Případně jaké byste mi mohli doporučit na jaro?
Autor diskuse: sulda - Profil , 14.1.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

ktere by jste si vybrali

A) food signal9%

B) tigernuts/whiski7%

C) rrr pepper18%

D) 3xl55%

E) C412%

Od 14.1.2009 hlasovalo 120 čtenářů.

mejla - Profil | So 4.4.2009 22:14:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nikdy mě nezklamalo RRR , hlavně chytám na řece u mě patří mezi nejlepší boilies na které se můžu spolehnout.Motal jsem si i svoje z robin oil komplexem scopex - olihen- rybí mix, bomba na řece než se začnou ryby třít

thundarr - Profil | St 21.1.2009 17:20:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mattafix94 - mrazenky, jsou cerstve boilie, bez konzervacnich latek, ktere je stavene tak aby ryba dostala vse co potrebuje, aniz by pocitila nejake podezdreni, je urceno hlavne pro delsi vypravy

hotovka je ovonena kulicka plasteliny, pro rychle chytani, chytnou se na to taky velke ryby, ale kdyz jste u vody dele, tak po dni zacina chytat mrazenka a prestava chytat hotovka ( jelikoz ji ryba diky upravam snadneji rozpozna a zjisti ze z toho nic nema )

snad jsem to rekl dostatecne jednoduse ... :)

mexik - Profil | Ne 18.1.2009 22:21:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petrasek >> Tyhle se nám podařilo nachytat na RRR pepper, ale když tu tak vychvaluješ Mojito, tak ho letos asi taky vyzkoušíme..

Lumír - Profil | Ne 18.1.2009 17:38:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vitold >> Tak jsem u Karla zjišťoval jak je to s boilies mixem Food Signal a potvrdil mi, že bude i nadále normálně v prodeji. Surovinu, která je jednou z klíčových pro tento mix se podařilo sehnat, a tak se může prodávat dál. Byl doplněn do KN e-shopu a dá se přes něj teď objednávat.
Vzhledem k tomu, že Food Signal je postavený opravu na naprosto přírodních složkách je u něj trochu problém s tekutou složkou která je pro něj vyvinutá - tedy komplexem Food Signal. Tento roztok je od klasických aminokomplexů hodně odlišný, protože přísady v něm obsažené jsou všechny bez stabilizátorů a výsledný komplex nemá moc dlouhou životnost. Rychle se v obchodech kazí a proto se bude prodávat jen přes e-shop.
Food je opravdu zvláštní boilies, myslím že ho nepoužívá zdaleka tolik lidí jako třeba mnohem známější 3XL. Možná díky tomu, že komplex je takto problematický, možná proto, že tohle boilies není tak silně chytlavý jako 3XLko. Na 3XLko to na můj vkus jezdí někdy až moc, to nemám rád :-)
Mě ale tyhle koule maximálně vyhovují. Třeba i díky tomu že ho kapraři tolik nepoužívají se mi s ním daří chytat tak dobře. Když nad tím tak přemýšlím, tak si nepamatuju kdy jsem byl naposled na rybách aniž bych s ním neuspěl. Ale už jsem na Fooda "naočkoval" i pár dalších kluků, letos nás na něj bude chytat víc, tak jsem zvědavej na výsledky.
Ve sklepě mi od loňska pěkně vysychá asi 8kg Fooda, zrovna včera jsem to byl prohrábnout. Už jsou jako kámen, sakra fakt se těším na jaro... :-)

Lumír - Profil | Čt 15.1.2009 13:58:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

snoopy >> No já když si válím tohle boilies, tak vždy na dvoře za domem. Uvnitř domu je to velmi riskantní. Když jsem se jednou s vařením koulí zkusil kvůli dešti přesunout do sklepa, narazil jsem na tvrdý odpor všech lidí v domě :-)
Takže i když venku prší, válím fooda na dvoře. Postavím velký deštník, tepleji se obleču a roluju.
Je ale pravda, že v posledním roce mi většinou boilies narolovali kluci na výrobně v Kolíně. Jsou tam všechny potřebné stroje a kluci to mají za chvíli hotové.

vitold >> Karel má v nabídce i mix Food Signal. Z katalogu vypadl proto, že to určitou dobu vypadalo, že se přestane vyrábět klíčová přísada do této receptury. Dívám se, že ani v eshopu není mix Food Signal uvedený. Pokusím se to napravit.

Lumír - Profil | Čt 15.1.2009 0:25:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tathle otázka je v podstatě totožná s tou, na niž je udaný odkaz níže. KN má široký sortiment dost odlišných charakterů boilies. Výběr konkrétního druhu boilies opravdu záleží na konkrétních podmínkách a stylu chytání každýho z nás. Já jsem zkoušel všechny druhy boilies od Karla a naprosto jednoznačně je pro moje chytání jedničkou Food Signal. Kdybych si měl vybrat jen jeden druh boilies, se kterým bych musel odchytat tuto sezónu, neváhal bych ani chvilku.
Ale jak řikám, každý má svůj styl chytání a boilies, který mu pro něj vyhovuje.

Portos - Profil | St 14.1.2009 17:10:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rád používám peppra se scopex/oliheň. 3XL je prostě klasika. Tigernuts je dobré tam, kde je hodně sumečků amerických a do chladné vody, kde výborně uvolňuje, pač má hrubou strukturu. Jinak dávám přednost mixu ryba, který si upravuju podle sebe. Na jaro bych volil první zmíněnou variantu, nebo Red Fish s Robinem a nějakým ovocem.

vitold - Profil | St 14.1.2009 16:18:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkus se podívat sem, je tu mnoho dobrých postřehů: http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=612633

Ondřej Macků-Maca se vrací - Profil | St 14.1.2009 13:54:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z několikaletých zkušeností mohu doporučit 3xl. Celoroční záležitost, maximálně atraktivní boilis. Z levnější řady mixů je to rozhodně RRR pepper. Za ty peníze neuvěřitelně povedená směs, která prostě funguje. Nejraději ji používám s AMK complexy Kolínský losos nebo scopex/oliheň. Pro brzké jaro bych doporučil použít obalovací těsto, které má od letoška Karel v nabídce. V současné době máš na jeho výrobky 20% slevu, tak neváhej. Pokud by jsi chtěl více informací o jeho produktech, napiš mi SZ nebo na meil.