Za co se stydíte?

Tak si tady pročítám otázky a hlavně odpovědi a občas se kouknu na osobní karty a musím konstatovat, že je to hrůza. Rok narození 0000, povolání xxxx organizace, nebo bydliště, něco podobného. Těm, co se takhle "maskujou" by měl podle mě Martin zakázat přístup, co vy na to. Jo a ještě jedna věc mi vadí. Nejsem žádnej spisovatel, ale malé a velké písmena, čárky a háčky, to by snad měl dodržovat každej a pokud neumí ovládat základy klávesnice, tak ať si dá ten čas, přečte si to po sobě a v klidu opraví.
Autor diskuse: Miraryb - Profil , 26.12.2008 všeobecné - ostatní

lufi - Profil | Pá 2.1.2009 11:24:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nerozumím tady tomu boji s větrnými mlýny či jak to zpodobnit. Internet prostě je a bude anonymní, když budete chtít odstranit anonymitu z internetového fóra, tak odstraníte internetové fórum, to tak prostě je... Spousta lidí (řekl bych že většina) navštěvuje internetová fóra kvůli tomu, že jsou anonymní, a není to ve většině případů proto, že by se snad styděli za svoje názory - taková prostě je kultura přístupu k internetu a nemůže být jiná. Pokud někomu anonymita při diskuzi vadí, tak internetové fórum není prostředí pro něj; může chodit do literárního klubu nebo na přednášky nebo jinak prezentovtat svoje názory, "co by neměly být zapomenuty". Ale internet stojí a padá s tím, že je přístupný neomezenému počtu jakýchkoliv (tj. anonymních) uživatelů.
A řekl bych, že s anonymitou nesouvisí to, jestli si po sobě někdo přečte to, co napsal...to už je kultura projevu konkrétního jedince, ať už anonymního, nebo toho, co se pod to podepíše. Mně osobě neskutečně vadí příspěvky, které stěží dokážu rozluštit vzhledem k jejich tragické gramatické úrovni, ale to už se tu řešilo několikrát, a jak jsem si všiml, většina lidí zastávala názor, že "se je to přece server o rybách a ne o češtině". Ač je takovej názor pro mě asi nepřijatelnej, tak to prostě respektuju, co můžu dělat, když "většině to nevadí"... Nic mi přece nebrání v tom, abych adresu tohohle serveru nezadával do vyhledávače...!
P.S.: já nejsem anonymní...:-)

JKL - Profil | Pá 2.1.2009 10:21:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak si pročítám různé názory a nestačím se divit. Proti některým kolegům je James Bond naprosté ořezávátko. Anebo je to jen paranoia? Pokud se kdekoli na světě hodlám zapojit do diskuze - i na živo - je přinejmenším slušnost se alespoň představit. Na veřejných schůzích, tiskovkách či debatách je to nejen slušnost ale i pravidlo. Proč by mělo vadit že si kdokoli může spojit můj názor s mým jménem? Vystupovat zásadně anonymně anebo se schovávat za falešnou identitu nesvědčí o sebevědomí mluvčího - naopak, jakoby chtěl naznačit ostatním že on je tak chytrý že nemusí za své výroky nést odpovědnost a že kašle zvysoka na všechny a všechno kolem sebe . Jak se dá zneužít jméno ? Rok narození? Okres nebo MO ? Co je to za nesmysl? Pokud sebelépe myšlené nápady předkládá anonym jsou víceméně odsouzeny k zapomění . Anebo si někdo myslíte že znakem vyspělé demokracie jsou masky ? Nestydět se za své jméno rozhodně není návratem k totalitě - opak je pravdou.

jurasoft - Profil | So 27.12.2008 17:47:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nečetl jsem všechny odpovědi. Pardon. Roky zastávám názor, že všeobecná liberalizace je jen binec...Všude na uzavřených sítích (třeba těch co znáte z podniků, ze škol, z knihoven, z internet kaváren) jsou dány jasná pravidla. Nad těmito pravidly dohlíží nejen nastavené restrikce systému (programy které hlídají..třeba i antivir) ale především lidé s právy administrátorů. Složitější systémy mají správu víceúrovňovou-administrační a bezpečnostní. Už roky se divím, že tady není nic podobného. Že se může stát aby se někdo zaregistroval a hned první den zaplavil mrk tupými otázkami stylu "jsou lepší koule od toho nebo onoho ?". Na slušných diskuzních fórech při registraci kterou ještě musíte stvrdit pomocí potvrzovacího emailu musíte o sobě vyplnit některé údaje aby jste nebyli až tak anonymní a rozhodně nejde (pro paranoiky) o možnost zneužití osobních údajů..osobně jsem svoje údaje od počátků internetu v ČR uvedl tolikrát, že ani nevím kde všude a nepřipadám si nikterak ohrožený...na slušných diskuzních fórech musíte nejprve mít několik návštěv, několik kliknutí než je vám dovoleno odpovídat a po několika odpovědích teprve můžete položit vlastní otázku..jaky by jsi přišel do cizí hospody, přihrnul se ke stolu kde je vedena diskuze a hned vypálil bez pozdravení stupidní dotaz "tak co chlapi kterýmu manželka zahejbá ?" jak by jsi asi dopadl ? A proč jde podobná věc tady ?

sven - Profil | Pá 26.12.2008 22:07:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

I když někdy žasnu nad tím ,co je některý "spisovatel" schopný vytvořit, chápu, že ne všichni musí špičkově ovládat pravopis. Určitě mají třeba jiné schopnosti, ve kterých vynikají. To, že jim občas něco uletí ,to se dá tolerovat. Ovšem pokud má někdo příspěvky pravidelně plné překlepů, neobtěžuje se s psaním interpunkčních a diakritických znamének, což značí, že si text po sobě nezkontroluje a neopraví, svědčí to o neúctě k adresátovi příspěvku. Vrcholem neslušnosti mi připadne jak anonymní vystupování některých pisatelů, tak i voyaerství nepřihlášených "čtenářů". Souhlasím s Mirouryb , že všichni členi klubu by měli být řádně přihlášeni . Každý by věděl s kým má tu čest a jistě by se řada debat obešla bez urážek a vzájemného osočování.

drda - Profil | Pá 26.12.2008 21:29:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nemyslím, že by se měl zakázat přístup na MRK těm, ce nemají řádně vyplněnou kartu. Lidi, se kterými se den co den potkáváš, si taky nemůžeš vybírat. Jsou tady prostě všude okolo nás a my se s nimi musíme naučit nějak vycházet.Karta stejně jako příspěvky, fotografie, články, zadané otázky a pod. dohromady tvoří věrný obraz dotyčného, takže to doplnění karty už mnohdy není až tak podstatné.
I když i to "nevyplnění" karty o mnohém vypovídá. Je to stud nebo strach... ? Z čeho a proč?
Co si například myslet o rybáři, který má datum registrace "dnes", ostatní údaje chybí a rád by se dozvěděl nějaká "horká" místa například na parmy...)
S tím pravopisem ovšem souhlasím beze zbytku. Jak jinak v mém případě, že? :-)