Očima rybářovy manželky

Kategorie: Všeobecné

Můj muž rybaří. Někomu to řekne hodně - někomu to neřekne nic. Začátkem týdne žije celkem klidně, uspořádaně a má zájem o rodinu. Ale koncem týdne nastává změna. Z různých skrýší vytáhne hromadu ,, rybářského cajku" a pak začnou pravé orgie prohlížení, oprav, zlepšování, výroby speciálních třpytek na které doplatil stříbrný tác z výbavy a výroba umělých mušek a všech různých potřeb pro tuto zálibu. Při návštěvě venkova se ptá mých rodičů zdali mají pěkného kohouta, maje v plánu zmocnit se jeho ozdoby ---- peří na výrobu umělých mušek. Mám z toho hrůzu, když ho vidím, jak nic netušícího opeřence láká, aby na něm uskutečnil nepříjemnou operaci. Když jsem ho poprvé uviděla, s jakým zaujetím hnácá štouchadlem škubánky, krmivo pro ryby, udělalo se mi šoufl. Materiál se skládal se samých rybích dobrot, strouhanky, masných červů, trochy písku, červeného barviva rozpuštěného vodou atd. Při této práci mě ujištoval, jakými všemi druhy ryb obohatí naší kuchyni. Velmi hezká je podívaná na mého muže, když připravuje těsto na ryby. Má svůj vlastní vyzkoušený recept, po kterém kapři přímo šílí, škoda že ho při této kuchařině nemůže vidět Magdalena Dobromila Rettigová, jistě by se neubránila slzám. Je to někdy až dojemné, vidět svého muže, jak zápolí s lepícím se těstem, které má na šatech, na stěně, po stole a všude v okolí, kam došáhne rukou. Nikdy se ale nevzdá, vzdoruje těstu, nebot jde do tuhého --- kdo s koho. Na konec zvítězí, podaří se něco, co vzdáleně připomíná nevzhledné chlupaté knedlíky. Časné nedělní ráno ho zastihne vycházejíc s úsměvemna vlak či do auta. Kráčí rázným krokem dobyvatele s předtuchou příštích loveckých zážitků. Rybářova žena osamotní. V bytě uklidí a najednou je ticho a prázdno. Zbývá jen smutný den. Proto doporučuji našim ženám, začněte rybařit s námi. Když budete dělat těsto, přidělejte ho více i pro nás. Jsou mezi námi i ti rybáři, kteří nechtějí brát sebou na ryby své manželky. Párkrát to zkuste, mezi náma, někdy to není na škodu.Já osobně to mám vyzkoušené. Přeji vám PETRŮV ZDAR.

romanek, 1.7.2008

Diskuse k bleskovce

Kapitán Rumpil - Profil | Ne 6.7.2008 21:17:57

to je jak recept na výrobu těsta:-)

Lukas J - Profil | Ne 6.7.2008 18:59:13

Sice jsem těsto nedělal dobrých 10let, krmení dělám jen do června, pak s nástupem vláčky tahle pipačka odpadá, ale mám pocit, že tohle je můj příběh........6 dní v týdnu slyším, že můžu jít v sobotu na ryby a bude ode mě na chvíli pokoj, a pak, když je tu sobota, tak se o svoje ryby musím doslova porvat - moji polovičku ryby zatím nebaví, a sama doma taky nechce sedět.

Mrybar - Profil | Út 1.7.2008 18:31:52

Hraji: Pravda, cca 25 let zpět vyšla maličká knížka pro rybáře ze SSSR..., o " ježdíkovi"
je to jasné......

rybářfanatik - Profil | Út 1.7.2008 18:09:38

mirkac- horor by to podle mě nebyl protože když je chlap sám doma tak ...
a navíc sou i hospody :o)

mirkac - Profil | Út 1.7.2008 17:24:59

Docela by mě zajímalo, co by napsali manželé rybářek, kteří na ryby nechodí a chodit nehodlají, jak by popsali své ženy rybářky. No to by byl horror ......:-))

hraji - Profil | Út 1.7.2008 14:17:37

mildas: ten jsem nikdy nečetl, tam to nebylo. :-)

mildas - Profil | Út 1.7.2008 14:13:30

hraji: Časopis Kapr, první číslo ?

hraji - Profil | Út 1.7.2008 14:09:26

A já mám velmi neodbytný pocit, že jsem tohle už někde někdy četl.

mildas - Profil | Út 1.7.2008 14:09:03

E-ště ! E-ště ! E-ště !

rybarjj - Profil | Út 1.7.2008 13:56:40

určitě to patří do bleskovek?

Maty - Profil | Út 1.7.2008 13:46:06

To je zase výplach. Nemá to hlavu ani patu.