Kladrubští rybáři pořádali dětské rybářské závody

Kategorie: Všeobecné

Stalo se milým pravidlem, že nám zástupci z MO Kladruby zasílájí dopisy o uspořádaných akcích. Za zprávy děkujeme a níže zveřejňujeme ohlédnutí za nedělními dětskými rybářskými závody.

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby,

dovolte, abychom Vás informovali o prvních náborových dětských závodech v letošním roce pořádaných v neděli 29. května 2022 kladrubskou organizací handicapovaných rybářů na nádrži Záhorská. O šesté hodině ranní jsme navázali na včerejší závody dospělých, doladili veškeré potřebné přípravy a čekali jsme na závodníky z řad dětí a mládeže. Ač bylo počasí po ránu chladné, dorazilo na závody 28 závodníků, kteří se utkali ve dvou věkových kategoriích o medaile, poháry a věcné ceny. V průběhu dopoledne, již svítilo sluníčko a den byl tímto pro rybolov téměř ideální. Před závodem samotným jsme za účasti vedoucího kladrubského rybářského kroužku Michala Šramoty a vedoucího odboru mládeže SÚS pana Jiřího Eichlera prověřili znalosti dětí při poznávání druhů ryb a nic nebránilo přesunu na vylosovaná místa a početí příprav na lov.

Od našich přátel a sponzorů se nám opět podařilo zajistit dle tradice „vyhrává každý“, velké množství cen a pochutin. Nejlepších pět z obou kategorií obdrželi za své výkony hodnotné ceny od společností Delphin a Saenger. Nechyběly pruty, navijáky, podběráky a mnoho dalšího. Dík opět patří mladoboleslavské pobočce řetězce Kaufland, která pro každého závodníka připravila dárkovou tašku s pochutinami. Speciální dík patří rodině Havlů a jejich pekařství! Každý závodník obdržel dále dárkovou tašku s propagačními předměty Středočeského územního svazu a produkty společností Timár, Karel Nikl, Wrigley, Tropic Fishing…

Po čtyřhodinovém klání a urputné snaze dětí i rodičů, kdy většina dětí byla ve svém úsilí úspěšná, jsme přešli ke sčítání dosažných výsledků. Mezitím proběhlo nasycení závodníků hamburgery a nadešel čas na rybolovnou techniku, kdy byla hodem na terč prověřena zručnost všech zúčastněných. Zábavu vyplnila střelba ze vzduchovky a organizátoři mohli přejít k vyhlašování výsledků.

Vítězem v rybolovné technice se stal šternberský David Khek, nejlepší rybářkou se stala kladrubská Adélka Procházková a největší ulovenou rybu, kapra úctyhodné délky 68cm, zdolal celkově čtvrtý Ondřej Coufalík z Českého Šternberka. Vítězem závodu starších se stal kladrubský Ondřej Havel, který s délkou 376 cm a osmi zdolanými rybami ovládl svou kategorii. Zlato v kategorii do deseti let získal českobrodský Tomáš Dressler s délkou 105 cm. Stříbrné medaile vybojovali Jaroslav Čvančara a Matyáš Halaška. Bronzoví byli opět závodníci ze Šternberka a Kladrub David Khek a Adam Božík.

Vítězům a všem závodníkům tímto ještě jednou gratulujeme. Výkony všech naleznete v přiložených výsledkových listinách a v přiložených fotografiích. Děkujeme i jejich rodičům a doprovodům a všem pořadatelům, kteří zajistili fotodokumentaci, gastronomii, měření ryb na závodním úseku a pomoc se vším potřebným.

Po letních prázdninách se můžete těšit na další „dětské“ závody, které pro Vás připravujeme. Rozhodli jsme se věkovou kategorii rozšířit o juniory, takže buďte v očekávání pozvánky a propozic v průběhu prázdnin.

Nyní bychom rádi přešli k tradičnímu děkování…bez těchto lidí či společností, bychom nemohli dělat to, co dělat chceme…Děkujeme tradičně Středočeskému územnímu svazu, společnostem Tropic fishing, Saenger, Delphin, Mivardi, Karlovi Niklovi, ABF-ForFishing, Wavy Boats - LOWRANCE, FOX, Standovi Komendovi z Restaurace u Piškota v Kladrubech, Timáru Mix, Pivovaru Ferdinand Benešov, Pekárně Turek Vlašim, MASO-TŘEBOVLE s.r.o., Kofola a.s., Sedldekor s.r.o., Kontu Bariéry, rodině Hanikýřů, rodině Sátrových a obci Kladruby. Díky časopisu Rybářství, Benešovskému deníku a internetovým portálům SÚS, Vozka, Žiju s handicapem, Vozejkov, Chytej, Inrybar, Rybářský rozcestník, Karel Kopeček a další.

Výsledkové listiny a fotografie z tohoto závodu zasíláme v přílohách a jsou zveřejněny na našich FB a web stránkách www.handicap-rybari.cz nebo www.facebook.com/handicapovanirybarikladruby

Petrův zdar za ČRS MO Kladruby

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/908-kladrubsti-rybari-poradali-detske-rybarske-zavody

MAXXSKATER, 4.6.2022

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.