Pohár předsedy ČRS v lovu kapra 2021

Kategorie: Všeobecné

Vážení přátelé rybařiny a lovu kapra zvláště,

ve dnech 14. – 17. října 2021 pořádá ČRS LRU položená na veslařském areálu v Račicích již 3. ročník Poháru předsedy ČRS v lovu kapra. Závodu se zúčastní 33 špičkových týmů z celé republiky, které se poperou nejen o čest a slávu, ale také o hodnotné věcné ceny a putovní pohár.

Dá se očekávat, vzhledem k nadstandartní rybí obsádce, že i letos se závodníci nezastaví a rozhodčí se nadřou. Vždyť při posledním ročníku se na břeh podívalo téměř 600 bodovaných kaprů či amurů!

Stejně jako v minulých ročnících se bude soutěžit dle mezinárodních FIPSed pravidel. Ve zkratce zrekapituluji, v čem zásadním se tato pravidla liší od většiny kaprařských závodů, které se u nás pořádají:

Chytá se na svazové vodě.
Bodovanou rybou je kapr a amur již od 1500 g.
Soutěž trvá 72 hodin non-stop.
Závod je určen výhradně pro 2členné týmy.
V době od 18:30 do 8:00 je povoleno krmit jen kobrou či prakem. Mimo tuto dobu jsou povoleny i ostatní vnadicí pomůcky (spomb, vrhačka, lopatka,...). Taktikou krmení se dá hodně získat, ale i ztratit.
S výjimkou živočišných nástrah se smí chytat téměř na vše (partikl, boilies, pelety apod.)
Nesmí se používat echoloty ani zavážecí lodičky – vše proběhne hezky ze břehu.
Každý tým má jasně vymezen prostor na břehu i na vodě, kde smí chytat. Závodníci budou mít k dispozici prostor 20 m na břehu a stejně široký pás i na vodě. Nalevo i napravo od jejich soutěžního sektoru bude „hluchá zóna“ o velikosti cca 40 m, kam se nesmí ani nahazovat ani krmit.

Pravidelné informace budou zveřejňovány na facebooku a stránkách ČRS www.rybsvaz.cz a také na stránkách časopisu Rybářství www.irybarstvi.cz, detailní průběh závodů můžete sledovat v online přenosu také na www.mrk.cz

Ať už jste rybář či nerybář, vezměte rodinu ve dnech 14.-17. října 2021 na výlet do račické Labe arény. Pohár předsedy ČRS v lovu kapra jsou výjimečné závody, které stojí za to vidět na vlastní oči! Pokud by vás rybařina přeci jen nezaujala, můžete si v areálu zajezdit na kolech či kolečkových bruslích, zajít si na oběd do místní restaurace nebo si udělat výšlap na nedaleký Říp.

Na průběh a vyhlášení minulého ročníku Poháru předsedy ČRS v lovu kapra se můžete podívat zde: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/aktuality/sport/570-pohar-predsedy-crs-v-lovu-kapra-trofej-putuje-do-tynce-nad-labem

Tak na viděnou na Račicích!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/aktuality/sport/773-pohar-predsedy-crs-v-lovu-kapra-2021

MAXXSKATER, 1.7.2021

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.