Třeboňští rybáři ruší kvůli viru doprovodné akce při výlovech

Kategorie: Všeobecné

Rybářství Třeboň nebude při podzimních výlovech pořádat kvůli koronaviru žádné doprovodné akce. Slavnostní výlov rybníka Rožmberk, kam jezdilo poslední roky 50 000 lidí, je zrušený. Bude bez doprovodného programu, největší český rybník vyloví rybáři namísto o víkendu v pracovních dnech. Z podzimních výlovů čeká Rybářství Třeboň výnos 2100 tun tržních ryb a 300 tun vedlejších ryb. ČTK to řekl předseda představenstva Rybářství Třeboň Josef Malecha.

"Rybářství Třeboň naplánovalo letos podzimní výlovy a nepočítá s žádnými doprovodnými akcemi pro veřejnost. Cílem je zamezit velké návštěvě rybníků a snažíme se tím ochránit i naše zaměstnance. V minulosti jsme dělali podzimní výlov rybníku Rožmberk ve slavnostní verzi ve dnech pracovního volna, tak od toho jsme z důvodu covidové situace ustoupili. Nebudeme v letošním roce pořádat pro veřejnost žádné akce, které souvisí s našimi výlovy, a budeme lovit v běžném režimu," řekl Malecha.

Ryby z podzimních výlovů si budou moci lidé koupit na sádkách. Na hrázích rybníků bude fungovat stánkový prodej. "Tím, že jsme zrušili doprovodné akce, se snažíme omezit kontakt našich zaměstnanců se širší veřejností," řekl Malecha.

Zdroj:https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trebonsti-rybari-rusi-kvuli-viru-doprovodne-akce-pri-vylovech?fbclid=IwAR29QORTYVBFbNqrJ32d9fglb0JAtZpLUKumis49yKMjm1CzziuAjMEyfaI

Nerodia, 18.9.2020

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.