Napadení tří členů RS na Orlické přehradě

Kategorie: Všeobecné

Vážení rybáři, dovolujeme si vás informovat o incidentu na revíru Republikové rady ČRS – ÚN Orlík, kde ve večerních hodinách v sobotu 22. srpna došlo k napadení 3 členů rybářské stráže.

Kontrola probíhala v okolí Podolského mostu přibližně ve 22 hod. Podle dostupných informací byla skupina tří rybářů české národnosti kontrolována pro nepřítomnost u prutů. Běžná kontrola se velmi rychle vyostřila nejprve slovními útoky, které rychle přešly až k fyzickému napadení všech tří strážných; situace je o to méně pochopitelná v tom, že jedním ze členů RS byla žena, která je po útoku s poraněním krční páteře v pracovní neschopnosti.

Následně byla na místo přivolaná hlídka Policie ČR, která rybáře podrobila dechové zkoušce; u dvou rybářů byly naměřeny téměř 2 promile alkoholu v krvi, třetí rybář se dechové zkoušce odmítl podrobit.

V současnosti probíhají úkony orgánů činných v trestním řízení. Trestní sazba za násilí spáchané na úřední osobě se způsobeným zraněním je až 6 let.

„Útoky na členy rybářské stráže jsou naprosto neakceptovatelné, a to včetně těch verbálních. Každý takový případ budeme řešit se vší razancí nejen ve spolkové rovině, ale také podpoříme členy rybářské stráže v řešení situace v rovině trestní. Rybáři by si měli uvědomit, že členové rybářské stráže jsou dobrovolníci, pomáhající chránit náš společný koníček. Všechny slušné rybáře prosíme - pokud se stanete svědky podobné události, poskytněte členům RS součinnost a pomocnou ruku.

Podezřelým ze spáchání tohoto trestného činu osobně vzkazuji: Styďte se. Vyhrožovat členům rybářské stráže jejich likvidací je ubohé, napadnout a zranit mladou ženu je… neomluvitelné.“

předseda ČRS dr. Karel Mach

Petrův zdar!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/675-napadeni-tri-clenu-rs-na-orlicke-prehrade

MAXXSKATER, 31.8.2020

Diskuse k bleskovce

Mžík - Profil | Pá 11.9.2020 11:33:12

alžběta >> založme ANTI-GDPR...

alžběta - Profil | St 9.9.2020 22:56:06

Hlavně by se u všech těchto činů mělo zveřejňovat jméno a ksicht...

Denny - Profil | St 9.9.2020 16:07:59

milanpindryc >> Ono nejenom to.Malokdo vi,ze tihle lide obvykle maji vystudovany wildlife management,pokud nemaji jeste vyzsi vzdelani a nasledne prochazi velmi narocnymi testy a to jak psychickymi,tak fyzickymi,takze kazdy to opravdu delat nemuze.

Puškvorec. - Profil | Po 7.9.2020 16:27:03

milanpindryc >>jasan, v poho-sranda)

Mrknato - Profil | Po 7.9.2020 8:29:12

Specialista >> A jak by jsi dělal "bububu" na lovící nečleny co poruší BP, co nejsou BP? Proč neprodávat členi, kteří porušili zákon 99/2004 povolenku 10x dráž?

Jestli ono to nebude jako s důchodovou reformou. 5000,- jednorázově důchodcům projde hravě, ale důchodová reforma, co "ubere kyslík všem" nikdy......

Mrknato - Profil | Po 7.9.2020 8:17:52

Saddám >> Ahoj,
předem říkám, že jakékoliv násilí a nerespektování zákona odsuzuji, ale i mince má dvě strany. Když předseda ČRS chce pomáhat při trestním řízení za napadení RS rybáři, proč nenapíše, že stejně bude postupovat i při zneužití pravomoci RS, vymáhání po členi toho, co nestanovují právní předpisy? Co takhle zakázat v BP (technické prostředky k lovu) mimoháčkovou montáž při položené a plavané?
Celá rybařina mně poslední dobou přijde jako "Ein kessel buntes".

milanpindryc - Profil | Ne 6.9.2020 20:06:37

Puškvorec. >> jako nevypada ale je to kanadskej ci americkej policajt a na toho si fakt nic nikdo rozumne uvazujici nedovoli. Tady mas jak se umi lidumilne chovat pred kamerou. V realu by skoncili na zemi v poutech.



Dokud nebude RS fungovat takhle je to vice mene k nicemu. Bdw ve videu rikaj ze borcova celodeni cinost je hlidat 18km vody takze asi tak.

Puškvorec. - Profil | Čt 3.9.2020 20:26:21

Yanek >> no z toho levého jde doslova hrůza))

hraji - Profil | Čt 3.9.2020 20:22:31

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 3.9.2020 16:29:30 >> neznám taková čísla, protože mě po pravdě moc nezajímají. Co mě zajímá, je náš spolek, naši členové. U nás ve spolku k vyloučení člena došlo, a nemám z toho dodnes úplně dobrý pocit. Ale nemám žádnou šanci ovlivnit rozhodnutí svazové kárné komise. Jednou za 4 roky ovšem mohu rozhodnout, koho z těch neznámých navržených lidí do kárné komise zvolím. Ale pokud tě zajímají čísla, oslov sekretariát MRS a vyžádej si je.

Specialista - Profil | Čt 3.9.2020 19:21:18

sven >> 😂🤣 dobře ty..

sven - Profil | Čt 3.9.2020 18:52:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Yanek >> No, pěkný..... skoro jako v tom starém vtipu :-)

Mladý a starý zaměstnanec jdou spolu do zaměstnání.
Mladý - kupa prezentací, notebook, 2 mobily, IPOD, 3 čipové karty na krku, kufřík plný DVD, CD, USB.
Starý jen igelitka s jablkem a jogurtem.
Mladý říká s obdivem: "No, po tolika letech práce to máte všechno v hlavě, že?"
"Ne, pane kolego, u prdele..."

Yanek - Profil | Čt 3.9.2020 18:38:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přátelští chlapíci, ale respekt budili.

petrikveprik - Profil | Čt 3.9.2020 16:29:30

hraji >> jj selhava urednik a nejen statni ale i ten svazovy - kolik svaz vyloucil takovych pytlaku a nasilniku, co mu delaji spatne jmeno? Kolika (ani se mi nechce napsat rybaru) z techto, svaz neproda povolenky? Klidne muzes hodit cislo jen za MRS a nemusis ani presne, staci priblizne..