Rybářské závody hendikepovaných občanů

Kategorie: Všeobecné

V termínu 7.9.2019 proběhla velice prospěšná akce, kterou pořádala organizace Východočeského územního svazu MO ČRS Přelouč již 12 ročník. Cílem akce bylo zapojit do sportovního rybolovu naše mentálně hendikepované občany z Pardubického kraje. Závodů se zúčastnilo 7 družstev. Družstvo z Domovu Anenská Studánka Lanškroun, Domova pod Kunětickou horou Ráby, Domov sociálních služeb ve Slatiňanech, Domova na rozcestí ve Svitavách, Domova pod hradem Žampach, Chráněné bydlení Přelouč a Pardubice.

54 závodníku s mentálním hendikepem soutěžilo ve dvou poločasech ve 4 hodinovém závodě. O závodníky se staralo 14 asistentů pedagogického doprovodu, 16 sportovních asistentů, 6 rozhodčích a 8 členů organizačního a technického zabezpečení. Závody měly velice soutěživý charakter. Na 8 stanovištích se nalovilo 86 kusů ryb především kapra. Největší ulovenou rybou byl kapr o délce 50 cm.

Vítězem a držitelem poháru hejtmana se nakonec stalo družstvo z Domova na rozcestí Svitavy, druhé bylo družstvo z Domova chráněné bydlení Přelouč a bronzoví byli rybáři z Domova u studánky Anenská studánka Lanškroun. Realizací akce byl naplněn cíl vytvořit pro zdravotně hendikepované občany sociálních ústavů pardubického kraje příležitost ke sportovně společenskému vyžití. Kromě sportovní stránky vlastního rybolovu je nutno zvláště vyzvednout faktor týmové spolupráce a sportovního úsilí a nadšení jednotlivců ve prospěch týmu.

Je nutno poděkovat, že o zdar akce se nemalou měrou zasloužili spoluorganizátoři z Krajského úřadu Pardubického kraje včetně finanční podpory, finanční výpomoc poskytly organizace Českého rybářského svazu, z. s., Rada Praha, Českého rybářského svazu, z. s., Východočeský územní svaz Hradec Králové, nutno poděkovat za zvlášť významnou pomoc městu Lázně Bohdaneč, městu Přelouč a dále drobným sponzorům. Všechny nás proto musí potěšit, že i v současnosti jsou ještě skupiny lidí, kterým nejsou lhostejné osudy našich postižených spoluobčanů a snaží se jim jejich životní úděl nezištně zpříjemnit. Srdečně se budeme těšit na uspořádání další ročníku.

Ještě jednou dík organizátorům z Přeloučské organizace Českého rybářského svazu, z.s.

Zdroj: http://www.crshradec.cz/2019/09/13/rybarske-zavody-hendikepovanych-obcanu/

MAXXSKATER, 23.9.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.