Funkce vodních nádrží v suchém období

Kategorie: Všeobecné

Někteří zlí jazykové mluví o nádržích jako o nadbytečných stavbách, které nakonec nic neřeší, v době povodní jsou plné vody, v době sucha jsou poloprázdné a že vše zachrání třeba mokřady. Je to opravdu tak? Jsou opravdu zbytečné? Může dnešní společnost bez nádrží fungovat? A co životní prostředí? Mají na něj nádrže pouze negativní dopad? Otázek by mohla být celá řada. Pokusím se Vám přinést několik informací a odpovědí na otázky, jak to bylo konkrétně v době sucha v roce 2018.

Zdroj: http://www.poh.cz/funkce-vodnich-nadrzi-v-suchem-obdobi/d-3471/

MAXXSKATER, 15.4.2019

Diskuse k bleskovce

Darďas - Profil | Čt 18.4.2019 21:39:47

nej.vydra >> Jak píšeš poslední přehradu postavil bolševik.Jen Slezská Harta se dostavovala po převratu.

nej.vydra - Profil | Čt 18.4.2019 21:31:15

hanyking >> Vypadá to, že ty přehrady podle tvého výkladu jsou na ho... A naši předci asi blbci. Ještě že tu jsou, jinak tady pátým rokem chcípem bez vody. Co chceš zadržovat v lesích a meandrech, když dva roky pořádně nekáplo? Prostě se posunujeme do jiného pásma. Kolik těch přehrad ty betonáři postavili od revoluce? Čisté zero. A spousta lidí tomu tleská. Lidi myslete trochu...

Stupin - Profil | Čt 18.4.2019 9:27:01

Libi se mi ten uvodni obrazek Nechranic, ktere byly v podstate cely rok upustene kvuli oprave hraze....

hanyking - Profil | Út 16.4.2019 0:55:44

Pěkná blbost ten článek. To je snad jasné, že v době sucha něco přehrada upouští a v době povodně něco zachytí. To pochopí i opice po lobotomii. Ovšem ten blbeček co to psal, zapoměl, že přehrady neřeší vůbec deficit spodní vody. Taková agitace betonářského lobby a celého komparsu co je kolem za naše peníze. Nejdřív zregulovat řeky a pak stavět přehrady. Však co prachů platí daňoví poplatníci dost tak proč by betonáři nelobovali za své kšefty. Nechat řeky aby si meandrovali jak chtějí, zřídit zátopová území kam se voda může rozlít a tím doplnit spodní vody, v lesích nepálit klestí ale co nejvíce dřeva ponechat k rozkladu, lány rozdělit biopísy, do půdy vpravovat orgenická hnojiva a ne jen stojená, stopnout dotace na energetické plodiny, v lesích pěstovat smíšený porost a ideálně 20% lesů ponechat bezzásahově.