Vodní nádrže jako zásobárna vody i pojistka proti hydrologickým extrémům

Kategorie: Všeobecné

V Hospodářských novinách ve specializované příloze o vodě vyšel 13.2.2019 článek Povodí Labe o přínosu vodních nádrží při zvládání hydrologických extrémů. Plné znění článku je uvedeno v příloze.

Zdroj včetně přílohy: http://www.pla.cz/planet/webportal/internet/cs/dokumenty/vodni-nadrze-jako-zasobarna-vody-i-pojistka-proti-hydrologickym-extremum_9685.html

MAXXSKATER, 18.2.2019

Diskuse k bleskovce

Ravachol - Profil | Po 18.2.2019 14:17:24

Skoda ze ve vyjadreni povodí labe nejsou uvedeny i nejaký konkrétní srovnani a data ze zkuseností let minulých. Takhle je to klasickej tuctovej novinovej clanek bez podkladů....od odborné státní instituce, která chce něco ze svych zameru prosadit (stavbu dalsich prehrad, bagrovani a narovnavani toku,kaceni vzrostlych hodnotnych stromu kolem rek, zvysovani jezu), bych cekal trochu propracovanejsí agitaci. Vltava je uz nekolik desítek let vlastne jen soustava vodních nádrží, o řece na většině toku nemůže být řeč. Takže příklad řeky s masivní soustavou vodárenských nádrží máme..máme ale i příklad z opačného konce. Mohli to v příspěvku porovnat s Moravou (nebo Berounkou, která vsak nemá srovnatelnou delku toku), na které vodní nádrže nejsou a zdůraznit KONKRÉTNÍ nevýhody pro flóru, faunu,, krajinu a obyvatelstvo, které absence vodních nádrží na Moravě oproti Vltavě zapříčinila (v letech minulých i soucastných...Nebo těch nevýhod není tolik?