Lidé si koryta pražských toků pletou se smetišti

Kategorie: Všeobecné

Opakovaně vznikající černé skládky, komunální odpad plovoucí po hladině i bezdomovecké příbytky pod mosty. To je stav, se kterým se potýká mnoho vodních toků, které mají Lesy hl. m. Prahy ve své péči. Jedním z potoků potýkajícím se s odpadky bývá i Botič, po jehož proudu jsme se vydali brzy po novoročních oslavách a zahájili tak jeho letošní první čištění. Náklady za jeden úklid v celé jeho délce se pravidelně pohybují okolo 100 000 Kč.

Zdroj: http://lhmp.cz/vt/2018/01/lide-si-koryta-prazskych-toku-pletou-se-smetisti/

MAXXSKATER, 2.2.2018

Diskuse k bleskovce

Rožnovák - Profil | St 7.2.2018 0:00:24

Cajzik >> takových je.Obraz podzimní pstruhovky. Frajer zaparkovaný ve vodě 2 až 3 metry od břehu nymfuje a cigáro v pysku, kam to potom asi letí že. Když jsem ještě kouřil tak jsem si zapálil i na rybách ale udělal jsem si na to pauzu a špačky jsem si odnes sebou. Někomu to holt přijde normalní. Vzhledem k tomu že kuřáci začínají být za čím dál tím větší společenské fopa, tak jich ubývá, protože toho nechávají, jsem toho živocím důkazem :-)

Cajzik - Profil | Út 6.2.2018 14:13:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V sobotu jsem byl na soutoku Berounky a Vltavy, nademnou byl rybář který po pravidelných intervalech posílal po proudu vajgly až mě to nasr... tak jsem za ním šel a řekl jsem mu ať to nedělá a on mě seřval jak malého kluka že to odteče pryč. Takhle kdyby to dělal každej tak se přes bordel ani k vodě nedostanou a řvali by co je to za hnus. Chce se člověku až zvracet jak to někdy někde vypadá.

Sharry - Profil | So 3.2.2018 20:59:35

Rožnovák >> jasne, ja nepsal jen o rybarich, ale celkove o vsech lidech okolo vody a s tim souvisejici navstevnost nekterych vod behem leta. Ikdyz , co si budeme rikat, plechovky od kukurice, sacky od krmeni, plastove krabicky od cervu je nejcastejsi bordel po rybarich, do toho flasky od chlastu a petky od piva, k tomu nejake zradlo v krabickach taky musi byt a pak se to jebne do krovi a nebo rovnou necha tam, kde mu to " upadlo" . Nekteri to dokonce nechavaji " jako ze aby se nereklo" ve vytvorenem ohnisti..., ale myslim , ze na nekterych revirech se to udrzuje a to behem celeho roku ( tezko rict, proc tam to jde a jinde ne)

Rožnovák - Profil | So 3.2.2018 20:41:33

Sharry >> někde tomu nepomáhají i samy obce, znám jeden revír kde panuje přes sezonu čliý rekreační ruch nejen ze strany rybářů. Ještě před pár lety byly přímo u revíru kontoše na tříděný odpad i komunál, teď tam není nic jen pár odpadkových košů, z kterých to v létě doslova teče. Nechápu proč se tam nezachoval aspoň jeden kontoš aspoň na ten komunál. Budu se na to muset zeptat, loni jsem kupříkladu tahal z 25 l kanistrem co jsem vytáhl z přítoku, protože do 15 l odpadkáče ho prostě nenarvu :-).

Sharry - Profil | So 3.2.2018 19:51:52

Rožnovák >> je to tak. Asi nejcastejsi jev na sterkovnach ( hlavne to byval Hlucin, ted uz tam ale v lete nejezdim tak nevim) ze ikdyz je kos, sud na odpadky atd prazdny, tak je bordel i vedle neho.., proste nekdo jde kolem, nebo projizdi a hodi - trefi/netrefi.., kasle na to... Jinak, ja myslim ze tech dobrovolniku, co uklizi jen tak ze chce a neni jim to jedno je hodne, ale jsou to zrovna ti, kteri bordel rozhodne nedelaji a ikdyz uklizi po ostatnich, tak holt vytizenost nekterych sterkoven, rybniku a rek hlavne v letnich.mesicich je brutalni. A vzhledem k tomu, ze dnes sezenes v supermarketu uplne cokoliv, na co mas chut a vse je balene v igelitech, saccich, a ruznych polystyrenovych obalech, tak se neni cemu divit, ze i ten binec je velice " ruznorody" a narusta...

Rožnovák - Profil | So 3.2.2018 18:26:20

Sharry >> měl jsem spíš na mysli to že když se čurbes na jaře partou nadšenců někde uklidí, může se začít napřesrok znovu. Někdy si podle plechovek od piva co najdu ve vodě můžu hlídat akce v supemarketu, je to přesnější jak akční leták. Hurá masové akce ukilďme řeku či rybník jsou fajn, můžou mít i částečně výchovný efekt ale maji poněkud krátkodobý efekt když si většina lidí bordeluběhem roku moc nevšímá, někteří ho dokonce vytváří. Veřejnost si toho všimne až se vyhlásí úklidová akce pod zaštitou nějaké organizace nebo ještě lépe veřejně známě osoby to se potom uklízí samo, nic proti je to pro dobrou věc. Jen by mě zajímalo kolik lidí mimo tyto akce, když je z rodinou u vody zneškodní skleněnou nebo plastovou flašku co najdou u vody, když mají koš za zády. Vždyť ono bystačilo nedělat bordel a občas něco uklidit sám za sebe jen tak, žilo by se líp.

mzxy - Profil | So 3.2.2018 11:07:36

prasata , pokaždé když přijedu k vodě odnáším tašku bordelu a po týdnu je tam bordel znova, já se bojím že přijdu o povolenku nebo že se budu stydět před o 30 let mladším členem RS, ale jsou borci kterým je to jedno a odhazují kolem sebe vše jak jim to odpadne od zadku...
kdo zná Litickou nádrž / Plzeň Litice/ pod mostem u jezu v Liticích, vysbírám a sednu tam , hned mi kolem hlavy letí prázdná plechovka od cyklisty nebo malá nedopitá petka od 16-letého fandy co jde z fotbalového hřiště mostem zpět do Litic

Sharry - Profil | So 3.2.2018 10:55:06

Rožnovák >> ahoj, jak psal lukasin, je bohuzel spoustu mist, kde to je sakra horsi. A kde se to bere? Nejvetsi binec je casto k videni, kdyz se zvedne hladina a je jedno, zda je to reka a nebo stojak.., proste okolo brehu to neni videt tak, jak kdyz to najednou " vpluje" na hladinu pri vyssi hladine :-((, tyka se to treba i samotnych vyusteni kanalizace do rek, kde je bordel jak hrom a jak sprchne narazovy lijacek, tak se to vyplavi..

Honza7 - Profil | Pá 2.2.2018 20:12:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Asi se nenajde žádný jiný živočišný druh, který by svoji svojí činnosti dokázal měnit a zároveň devastovat životní prostředí, tak jako člověk. Bezohlednost všemu živému i budoucím generacím bohužel doprovází lidstvo.
Daň za námi vyprodukovaný odpad bude pro naše děti a vnoučata prokletím.

arnošt - Profil | Pá 2.2.2018 19:11:38

Lidi všeobecně jsou a budou dobytci a nejsmutnější na tom je,že to některým ani nepřijde blbý.Nejspíš selhala výchova...

Rožnovák - Profil | Pá 2.2.2018 18:07:27

Kdyby to bylo v jen v Praze oželil bych klidně i nějaký milion, bohužel je to celorepublikový jev. Popravdě ani nevím kde se všude ten naplavený čurbes bere. Když jsem šel dneska kolem vody tak jsem kupříkladu ukořistil outdoorovou hůlku v bezvadném stavu a hned jsem ji použil abych s ní vytáhnul z vody flašku od vína :-), tak si ji asi nechám jako praktickou víceučelovou pomůcku, myslím tu hůlku :-).

lukasin - Profil | Pá 2.2.2018 17:48:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lidé jsou prasata a to toho tvora urážím.Ale pokud se podívám na fotky,tak to tak hrozné ještě není.Kolem některých přehrad,rybníku a jezer je bordel,že to ani traktor neodveze a nejsmutnější na tom je,že to uklízejí děti z rybářských kroužku a bohužel ještě zadarmo.Proto mě příde částka 100000 kč trošku ujetá.Lukáš.