Ohlédnutí za táborem Odboru mládeže Rady ČRS aneb Po stopách Jakuba Krčína

Kategorie: Všeobecné

V sobotu 12. 8. 2017 skončil 14 denní tábor Odboru Mládeže Rady ČRS, který byl letos inspirován Jakubem Krčínem z Ječan a Sedlčan a tradičně se konal ve Smetanově Lhotě. Tábora se účastnili mladí rybáři od 7 do 18 let z celé republiky, pro které byl připraven velmi pestrý program.

Kromě chytání ryb byla na programu celotáborová olympiáda v týmech i jednotlivcích, ale i mnoho dalších aktivit, spojených s rybářským sportem - házení vrhací sítí, ukázka rybolovné techniky, přívlače, muškaření i preparace ryb. Nesměla chybět ani noční bojovka a večery spojené s táborákem a úpravou ulovených pstruhů.

Na besedu s dětmi přijel i Jakub Vágner, který povídal o svých zážitcích na rybách. Pro účastníky byla připravena i ukázka první pomoci od rychlé záchranné služby. Vítaným zpestřením byl i celodenní výlet, který je jakýmsi koloritem tábora, letos naplánovaný na zámek Orlík s následným výletem lodí na Zvíkov.

Úlovky všech účastníků tábora byly nejen bohaté, ale i pestré - Jihočeský územní svaz v úseku, kde Blanice protéká táborem, vysadil pstruhy, ale mimo nich se chytali i kapři (největší měl 74 cm), úhoři a chytla se i štika. Děti si vyzkoušely i chytání na nádrži Orlík, kde - kromě všudypřítomných cejnů - byl jedním z účastníků chycen i candát 76 cm. Na konci tábora pasoval Jakub Krčín nové táborníky do cechu rybářského.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=520&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 18.8.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.