Celosvazové povolenky 2018

Kategorie: Všeobecné

https://www.crsplzen.cz/inpage/celosvazove-povolenky-2018/

Na svém červnovém zasedání se Rada zabývala stanovením cen celosvazových povolenek pro rok 2018 a rozhodla je neměnit. Pro příští rok tedy platí bez změn stávající ceny všech druhů celosvazových povolenek.

Celorepublikové a celosvazové pstruhové povolenky neplatí na pstruhových rybářských revírech Jihočeského územního svazu.

Anýzový dědek, 11.7.2017

Diskuse k bleskovce

Anýzový dědek - Profil | So 15.7.2017 9:35:27

Pánové jelikož nediskutujete k tématu, tak tuto diskusi zamknu..

jirkazez - Profil | So 15.7.2017 9:28:20

kakr >> On není hloupej, vůbec ne. A jsou chvíle, kdy by se s ním i dalo diskutovat. Ale bohužel v každé diskuzi nakonec sklouzne do té své ohrané písničky, nevidí, neslyší, jen dokola opakuje věci, které každého otráví. A velkou měrou k tomu otrávení přispívá styl, kterým to prezentuje. On kdyby psal jako člověk a přemýšlel i o příspěvcích ostatních, ne jen o těch svým, tak by možná ty lidi našel.

kakr - Profil | So 15.7.2017 9:21:48

jirkazez >>
Musím se Pavla zastat, neprudí, má jiný názor a diskutuje o něm.......
Musí se najít více těch, kteří mu ukáží cestu pravou:-)))

jirkazez - Profil | So 15.7.2017 9:19:11

Mrknato >> Takže tu vlastně svými příspěvky, psanými tou tvou hatmatilkou, prudíš úplně zbytečně. Je to tak ?

kakr - Profil | So 15.7.2017 9:13:46

Mrknato >>
Diverzanty podobně jako yperit zničí BP, které jsou nedílnou součástí povolenky k lovu dle §13. odstavec 9. zákona č.99/2004 Sb. stanovené uživatelem rybářského revíru.
Tolik praví platná legislativa, kapišto !!!

Ještě k nečlenům, zákon nerozlišuje členy a nečleny, RS je oprávněna zadržet povolenku k lovu a předat ji na patřičná místa. Co s povolenkou učiní uživatel,který ji vydal je čistě na něm. Je faktum,že nečlen nemůže být trestán dle Stanov pro členy, tak má smolíka a jistotu, že povolenku už neuvidí.
Samozřejmě pokutička od příslušného úřadu za přestupek na úseku rybářství se vztahuje i na povolenku pro nečlena, rozhodně ošizeni nejsou:-))))

Mrknato - Profil | So 15.7.2017 8:59:28

kakr >> Zatím má diverzní svazomilice vysazená MO padáky, z letadel MZe, navrch, ale to neříká nic o systému BP. Stanovit v povolence BP z pozice uživatele, bez jakéhokoliv zmocnění platnou legislativou je skutečně partyzánština, se všemi atributy, jaké u partyzánů popisuješ. Nic na co by tradice české rybařiny mohly být hrdé.

kakr - Profil | So 15.7.2017 8:46:35

Mrknato >>
Nejvíce partyzánů a partyzánských oddílů vzniklo po 15 květnu 1945. Navzájem si psali potvrzení jak byli za protektorátu udatní a jak se zasloužili o vítězství ve druhé světové válce.
Tvůj partyzánský boj je úplně stejný:-))
Víš moc dobře, že BP jako součást povolenky daná zákonem jsou téměř neprůstřelné (pokud tam nebudou skutečné hovadiny) a RS je ze zákona povinna se jimi řídit.

Mrknato - Profil | So 15.7.2017 8:34:06

kakr >> Proč, protože tu válku vyhrát zatím nelze a musíme bojovat partyzánsky....., když proti nám stojí nelegální svazomilice....) Řekl bych s veeelkou nadsázkou, že to nabírá podobu občanské "války". Na MRKu vidím "diplomatické pole", na kterém tu "občanskou válku" lze zastavit.....)))))))))))

Souhlasím s tebou, že tak jako tak, jak po právu, nebo proti právu rybář nedodržující svaopředpisy, ale dodržující zákon tu povolenku neuvidí...... ale to je blbý, když mezi námi jsou i rybáři nečleni..... na ty se svazopředpisy nevztahují.

EDit: Pokud není zákuka, že pak po roce, dvou soudních tahanic dostane flastr i uživatel a RS, rybář dostane od pověřené obce odškodnění, tak by to byl "Palachův" boj. Jistě pochopíš, že tento střet lze vyhrát i beze zbytečných ztrát.

VL.K. - Profil | So 15.7.2017 8:33:05

sven >> Myslíš Doktora ? Pokud ano určitě vyřídím :-) Ve složení jaké tam je, to nyní nejde :-( snad po volbách......

kakr - Profil | So 15.7.2017 8:04:54

Mrknato >>
Pavle, koukni do skleničky určitě tam leží nejen ranní,ale i večerní prášky.
Opakovaně jsem tě žádal, přijeď k nám, ulov a přisvoj si dva kapry, já ti zadržím povolenku (tu už neuvidíš), dostaneš flastr od místně příslušného úřadu cca 1000 - 2000kč, nezaplatíš a dáš to k soudu. Proč to nechceš realizovat a furt jen teoretizuješ?
Měl bys v ruce pravomocné rozhodnutí soudu, jaké by bylo nepředvídám,ale měl by ses o co opřít.

Mrknato - Profil | So 15.7.2017 7:56:18

Vikasgard >> Hele, nechci ti nutit svůj názor, ale RS ta zákonná by měla kontrolovat i dodržování vyhlášky, jelikož zákon 99/2004 zmocnil prováděcí předpis k dopracování některých věcí viz §11 a 13, stejně tak vyhláška převedla pod BP stanovení tech. prostředků k lovu a stejně tak jsou platné BP = výjimky RO.
Míra lipana 40cm a PO 27cm, omezení některých způsobů lovu, a.j. jsou pouze vnitřní předpisy spolku a ty by RS kontrolovat neměla.

Pokud by systém fungoval správně, tak zadržením povolenky za ponechaného lipana 35cm jsi spáchal zneužití pravomoci osoby úřední, jelikož jsi opatřil svazu neoprávněný prospěch a rybáři způsobil škodu tím, že jsi nepostupoval podle zákona 99/2004 a neoprávněně zadržel oblíbenou věc
Svaz tě jistě pochválí, ale rybář na tě podá stížnost k pověřené obci a ta rybáře bude muset odškodnit a tebe pokárá, nebo tě z funkce odvová, jelikož ti dokážou, že jsi moc dobře věděl, že nekonáš podle zákona. Bohužel máš pravdu, že povolenku rybář několik měsíců neuvidí a tak se stane zbojníkem, který bohatým a proradným (svazu) ryby bere a chudým (rodině) je dává.....

Zajisté nevíš, že Nikola Šuhaj Loupežník byl rybář, kterému četníci zadrželi povolenku k lovu ryb a tak to začalo.....))))

Vikasgard - Profil | Pá 14.7.2017 22:33:54

Mrknato - Víš, není to tak dlouho, co jsem nad tím přemýšlel. Já de facto mohu "postihovat" ale lépe řečeno kontrolovat dodržování zákona. Tečka. Nikde jsem nečetl o povinnosti RS dohlížet nad dodrzovanim vyhlášky a bp.

Ale pojďme konkrétně. Lipan 40 v bp, lovec si ponechá 35. Zadrzim povolenku, KK ji odebere na 3 měsíce. Pachatel přestupku to dá k soudu. Kdo má v ruce černého Petra? Já nebo KK?

Mrknato - Profil | Pá 14.7.2017 22:17:27

Vikasgard >> Jsou BP a BP. Jako osoba úřední by jsi měl kontrolovat a postihovat pouze nedodržování těch BPVRP, které vycházejí VĚCNĚ ze zákona, který je jasně uvádí ve vyhlášce a výjimkách. To, že uživatel může v POVOLENCE stanovit BPVRP nejsou jakékoliv BP. Jsou podle tebe BP o míře lipana 40cm PO 27cm, vyhrazování míst k lovu pro závodníky, zákaz přívlače na některých pstruhovkách, zasílání zadržených CS povolenek tak kde se údajný přestupek stal, postihování nerespektování cedulek s libovolným textem u revírů zákonné BP? Měla by takové BP kontrolovat RS - osoba úřední????

Vikasgard - Profil | Pá 14.7.2017 21:51:54

Mrknato - Lhal bych, kdybych řekl, že porušování bp nechávám bez povšimnutí. Ale určitě záleží na konkrétním přestupku a okolnostech..

Mrknato - Profil | Pá 14.7.2017 21:23:04

Vikasgard >> A jsi opravdová RS, která se řídí zákonem 99/2004, nebo svazomilice, která jede podle svazoinstrukcí a svazonorem, které nemají oporu v zákoně, který jediný stanovuje podmínky lovu a mantinely RS??

Vikasgard - Profil | Pá 14.7.2017 20:20:16

Mrknato - Ano, jsem.

Mrknato - Profil | Pá 14.7.2017 19:08:06

Vikasgard >> Ty jsi RS?????