Odra, Opava i Olše. Bobrů na severovýchodě země rychle přibývá

Kategorie: Všeobecné

Bobří rodinky se v Moravskoslezském kraji rychle rozrůstají. Pro ekology je to dobrá zpráva, ale rybníkáři a zahrádkáři nadávají. Hlodavci totiž způsobují škody a vzhledem k tomu, že nemají přirozeného nepřítele, rychle jich přibývá.


Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/bobru-na-severovychode-zeme-rychle-pribyva-fkb-/ostrava-zpravy.aspx?c=A160502_2243462_ostrava-zpravy_jog

Bláža, 3.5.2016

Diskuse k bleskovce

Bachy - Profil | Pá 6.5.2016 6:28:15

sliver >> však ať, lidí co maj rádi přírodu chodí kolem vody spousta, video umí natočit kdekdo. Já natočím slušné video na půl kiláku, chodím kolem té řeky často a vůbec ne jenom u Opavy. Takové hovado bych nahlásil hned.

sliver - Profil | Čt 5.5.2016 18:36:07

a z vydří kůže jsou dobré boty


sliver - Profil | Čt 5.5.2016 18:34:47

prajzi si poradí


kareldj - Profil | Čt 5.5.2016 18:28:18

od doby co se rozšířila vydra jdou odlovy vysazených ročků pstruhů - ne plůdku na chovných potocích spočítat počty odlovených zpět spočítat na jedné ruce to jest na tisíc vysazených strop pět bylo odloveno,na některých taky nic,není to důvod vysazovat víc ať netrpí hladem a je jich víc?

Bachy - Profil | Čt 5.5.2016 18:26:30

mzxy >> vypadáš jako solidní fanatik, doufám, že tě u toho chytí a budeš platit pokutu až zezelenáš.

Bachy - Profil | Čt 5.5.2016 18:18:38

Je zajímavé, že ve vyspělých zemích si bobrů váží. Rakousko, Německo vrací řekám kde to jen jde přírodní břehy. Natáčí pěkné dokumenty o úloze bobrů v krajině. Zrovna nedávno, asi před měsícem, byl moc pěkný rakouský dokument o bobrech v okolí Vídně. Doporučuju všem, jak dorazím domů, zkusím tu hodit odkaz. Takový kousíček a tak rozdílný přístup. Tam si jich váží a u nás je všichni chtějí vystřílet, břehy nejlíp vybetonovat.

mzxy - Profil | Čt 5.5.2016 18:11:54

Večer sem dám fotky jak bobr na jižním plzeňsku ničí zdravé stromy.Na Radbuze nad Litickou přehradou. Zničil mojí oblíbenou poslední vrbičku. Mladé stromy o průměru kmene cca 8 - 10 cm už kolem vody nejsou, jen půlmerorvé pahýly ohlodané na konci do tvaru kuželu..
Vydra mi vadí, nevidím jediný důvod, proč byla opět ekoteroristy vysazována.Žilo se nám dobře i bez ní.
Největší zvrhlost je když v televizním seriálu Vydrísek hodný pán ze z Plzně ( Václav Chaloupek) vypouští Vydríska do volné přírody ( čti na břeh pstruhového potoka). Bohužel kamera nezabrala informačné tabuli s číslem revíru a s MO, která zde hospodaří.
Seriál nemá pokračování a nikoho nezajímá, co ten roztomilý Vydrísek udělá s obsádkou potoka, o kterou se starají ve svém volném čase lidé kteří se věnují tomuto koníčku.
Vadí mi když si hloupí ekoteroristé a eurohujerové neváží úsilí a práce ostatních.
Logicky si pak nemohu vážit takto "vysazovaných " vyder a nevadilo by mi proto jejich vystřílení.
Večer se s chutí podívám na youtube jak se podobná havěď střílí v severní americe i Kanadě...Norky na jezerech tam strílí malorážkou z člunů, bobr ničící strom podél řeky se po zásahu do hlavy sesune jako pytel brambor.
člověk je na vrcholu potravního řetězce a když vydra zabíjí ryby které si vysadil sám pro sebe, tak zabije vydru. Když bobr ničí stromy zpevňující břehy, tak zabije bobra.V ZOO je nidko nechce a ČR je tak malá a má tak málo stromů že tady pro velké množství bobrů, kterých je nadbytek není místo, není je kam deportovat. Tak je budeme střílet. Kdo chce, může jim zaplatit ze svého šetrný odchyt a leteckou deportaci do jiné země kde z nic budou nadšeni.Platí to i pro vydry.

mazar - Profil | Čt 5.5.2016 17:56:03

venca1 >> To je názor teda, to koukám od rybáře.

Bachy - Profil | Čt 5.5.2016 17:41:01

Lutra >> jestli máš náhodou nějaké fotky těch statisícových škod, tak se rád kouknu

Bachy - Profil | Čt 5.5.2016 17:35:57

Lutra >> Já tu nepotřebuju řešit jižní moravu, ani kdejakého hysterického ochránce stromečků či nešťastného pstruhaře. Mi bohatě stačí tady ten hysterický název této otázky.