Prosba o podporu kolínských rybářů a projektu navrácení mníka

Kategorie: Všeobecné

Přátelé, PROSÍM HLASUJTE! pro projekt „Navrácení vymizelého mníka jednovousého do Labe a Cidliny“

Před časem naše MO ČRS Kolín dokončila odborný projekt na navrácení původního, ale již vymizelého, reofilního mníka jednovousého do řeky Labe na Kolínsku a řeky Cidliny v dostatečném množství pro vytvoření trvalých a reprodukce schopných populací. (Celkem 23.755 kusů o průměrné velikosti 7 cm/1 kus.)
Celý projekt byl s ohledem na finanční zatížení realizace koncipován pro grantový program T.P.C.A Pro Kolínsko kde se letos sešlo celkem 58 projektů jednotlivých žadatelů, přičemž vítězí jen 12 z nich!
Nyní se náš projekt dostal mezi POSLEDNÍCH 18 projektů a konkurence je velmi silná. Od 1.4.2016 do 15.4.2016 o vítězných 12 projektech rozhodnou lidé svým hlasováním na webu T.P.C.A.
Proto Vás s úctou prosíme, najděte si malou chvilku a HLASUJTE pro mníka ZDE:

http://www.tpca.cz/tpca-pro-kolinsko/projekty-hlasovani/4/


Více o samotném projektu se dozvíte na našem webu zde:

http://rybarikolin.cz/clanky/navrat-vymizeleho-mnika-jednovouseho-do-volnych-vod-kolinska.html

Autoři projektu Jiří Krouza, místopředseda MO ČRS Kolín, Ing. Jiří Křišťan, Ph.D. z výzkumného ústavu rybářského a Ing. Josef Sejkora, jednatel MO ČRS Žiželice

Vám tímto děkují, Petrův zdar!

Krouzič, 1.4.2016

Diskuse k bleskovce

Mrknato - Profil | Út 19.4.2016 6:58:04

Krouzič >> Hele, vůbec si nemyslím, že jen mladý čilimník vyzbrojený kapitalistickým učením může přinést pokrok v rybařině, i když starého čilimníka novým kouskům nenaučíš. Myslím si, že už bude jen hůř a hůř, i přes to, že si některé skupinky rybářů jistě prosadí svou. Jak hrozně rád bych se mýlil......

Ten Váš mladej v Radě vypadá nadějně, ale nikdo neví co si opravdu myslí a kam směřuje, protože vyházet všechny staré z Rady a dalších čilimnických postů nestačí......

Krouzič - Profil | Po 18.4.2016 22:57:28

Já vám všem obrovsky děkuju, je to dobrá věc, nemyslím teď ten projekt, mohou být jistě lepší. Tohle je lokální projekt, ale myslím tím to co jste zmínily. Rybáři táhnou za jeden provaz. Doufám, že tomu tak bude i v ČRS do budoucna až se potkají misky vah starých a mladých členů a funkcionářů třeba na úrovni Rady ČRS, :-)
Děkuji.

Radunak - Profil | So 16.4.2016 13:37:49

Krouzič >> ahoj,tak držím pěsti a Gratulka k výhře. Jak píše yvana,alespoň v něčem si ještě pomůžem a držíme při sobě.

Krouzič - Profil | So 16.4.2016 12:04:13

Diky, je to tak. Na pocatku jsme doufali v postup v hlasovani. Prvni misto jsme necekali. Diky kazdemu za podporu. O vysledku projektu tady budu informovat. B-)

yvana - Profil | So 16.4.2016 11:02:46

Krouzič >> Gratulace k výhře.Je vidět,že dokážou stát rybáři aspoň v tomhle při sobě.

Vlčice - Profil | So 16.4.2016 10:51:43

Gratuluji k výhře, super úspěch!!! ;)))

Krouzič - Profil | Čt 14.4.2016 21:27:27

Pratele, je to neuveritelne ale zatim vedeme...zitra hlasovani konci, ale jeden projekt nas zacina dohanet...kdo muzete prosim hlasujte, dekuji.

Krouzič - Profil | Po 4.4.2016 16:25:07

hraji >> Ano přesně tak, práce pro svaz, ať už v rovině MO, nebo SÚS či v Radě, pokud se dělá dobře, je časově dost náročná obzvlášť pro ty co jsou zapálení. Ale ono to jinak ani pořádně dělat nejde. Já už jsem poslední roky v té fázi, že na rybolov kvůli práci v MO, nemám takřka čas (loni jsem byl 5 krát) a jakmile před ženou doma řeknu slovo "ryby" tak je skoro oheň na střeše :-) ale tak to má naštěstí pořád hodně lidí a já mám to štěstí, že jich mám pár kolem sebe.

Krouzič - Profil | Po 4.4.2016 16:17:10

splávkař >> Ano, vždy je to o pár jedincích a stejně tak i v tomto projektu. Nedávno mi jeden funkcionář, kterého si velmi vážím řekl, že ve výboru každé MO je to o pár jedincích, ne-li v každé MO. Tento projekt je o práci dvou lidí a odborném dozoru jednoho.

fotojakes - Profil | Po 4.4.2016 13:02:09

hraji >> on na tom maká, jen shání peníze z jiných zdrojů, protože sám víš jak to chodí, když chceš na něco peníze z kterékoliv složky svazu.

U nás se snažím něco udělat s bordelem kolem vody a tak pořád poslouchám, že to jsou vyhozené peníze (uložení odpadu, odpracované brigády, materiál), tak jsem zkusil a zajistil spolupráci s místní skládkou Célio, která nám umožní bezplatné (symbolická cena, odpad nelze převzít jen tak, je to hlídané) ukládání odpadu.

hraji - Profil | Po 4.4.2016 11:45:41

Krouzič >> dobře, podpořil jsem vás, jen mě zajímá i to kolem. Moje zkušenost mi říká, že je třeba se snažit a pracovat, a nespoléhat na to, že někdo za nás něco zařídí a udělá

splávkař - Profil | Po 4.4.2016 11:23:05

Krouzič >> Škoda, že jsi trochu čísel nepřidal. Ten mník od T.P.C.A. je iniciativa pár jedinců s podporou MO nebo jmenované MO prozřely a svorně za tím jdou? Ty sám jsi v daném projektu, v některé z MO nějak zainteresován?

zdevac - Profil | Po 4.4.2016 11:08:29

Tak jsem to takém podpořil. A trochu se divím, co vše za projekty tam je. Řada z nich, jako třeba odpočinek pro turisty nebo cyklisty, jsou sice fajn, ale ty si na sebe vydělají. Stačí tam přes léto prodávat občerstvení :-) A místní hokejisty ať podporují místní fandové :-)

Killbeggan - Profil | Po 4.4.2016 11:07:13

+1

Krouzič - Profil | Po 4.4.2016 10:32:03

hraji >> V našem okolí, a to četně naší organizace, jsou jisté rezery v zarybňování Labe, a to nemluvím o nedodržování zarybňovacího plánu z dekretů, kdy ryba, která měla jít do Labe, končila bez výhrady v uzvřených menších revírech "chyť a sežer". To je jedna z věcí, kterou jsme i letos začali v rámci našeho úseku Labe měnit. Mník je nad rámec.