Do Labe teče milion kubíků erozní půdy ročně

Kategorie: Všeobecné

Ústecko - Podle rejdařů bagrování říčního dna nestačí. Odstraní prý jen zlomek naplaveného bahna a dalšího balastu.

Na řece Labi právě čistí dno. Odstraňují se nánosy a balvany, které by po nějaké době nakonec mohly i omezit plavební hloubku. V samotném Ústí provádí práci speciální bagr pod Masarykovými zdymadly.
http://regiony.impuls.cz/ustecky-kraj/do-labe-tece-milion-kubiku-erozni-pudy-rocne-20150307-6zag.html

yvana, 9.3.2015

Diskuse k bleskovce

lapp - Profil | St 11.3.2015 15:27:59

Největší problém je zemědělství. Pěstování nevhodných rostlin (jen těch na které jsou dotace, že), kácení stromů na okrajích polí (aspoň to pole bude o dva metry větší), rušení remízků uprostřed lánů (zadržovaly tekoucí vodu), celistvá obrovská pole bez jakýchkoliv rozčlenění... prostě je to jen o prachách. A po nás ať potopa. Doslova.

Stilet - Profil | Út 10.3.2015 8:12:24

Chosé 2 >> ...Když ale mně ty traviny kolem potoka nechutnají...:-). A vodě neporučíš, zato správce jakéhokoli toku (i potůčku) dokáže snížit rychlost odtoku, když dělá svou práci, a následně i množství odnesené erozivní půdy, taková spádovost toku - to je panečku věc, to si pan starosta na vesnici poručí kolem své vily vyrovnat potok a obložit ho kameny, aby se ho při povodni netýkala velká voda... a ona se tedy zvesela rozběhne dál ale ..někde hold musí zatočit, nebo si prohrabat cestu...jo, jo za vším je potřeba vidět člověka

retrívr - Profil | Po 9.3.2015 18:07:47

arnošt >> Jo , souhlas, jen to nesmí kurvit rádoby zemědělec, tak to je , věř , že to funuje i v Krkonoších. Často i dítě v 7 ,třídě ví, jak by to mělo být, bohužel to tak není.

arnošt - Profil | Po 9.3.2015 18:03:33

Tak na tohle by už opravdu pomohlo jen vybetonovat celé Labe od Labské boudy až do Hřenska a okolo postavit z každé strany dvoumetrovou zeď.Je přece jasné,že deště a povodně spláchnou vše do koryta řeky.Část se usadí a část se přes Hamburk dostane až do moře.
Pokud má být Labe splavné,musí se bagrovat,bagrovat a po čase zase bagrovat.Tak to prostě je...

Chosé 2 - Profil | Po 9.3.2015 13:16:28

Za vším je potřeba dle mého názoru vidět činnost člověka. Například špatné spásání travin kolem vody, těžba dřeva, stavění silničních a železničních tratí, budování příbytků a v neposlední řadě zemědělská činnost. Voda stéká cestami, kterými by se přirozeně nikdy nevydala.

pajagogo - Profil | Po 9.3.2015 8:36:32

A proto sou Labáci (myšleno ryby) tak pěkně vyžraný a někdy i svítí :o))