Jez v Děčíně čekají problémy kvůli rozšiřování chráněného území

Kategorie: Všeobecné

Příprava stavby děčínského jezu se může opět zkomplikovat. Dlouhodobý projekt ohrožuje snaha ministerstva životního prostředí prosadit rozšíření evropsky významné přírodní lokality Labské údolí na řece Labi k Litoměřicím.

http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jez-v-decine-cekaji-problemy-kvuli-rozsirovani-chraneneho-uzemi

rover, 8.1.2015

Diskuse k bleskovce

mastrof - Profil | Po 19.1.2015 17:34:00

nerouzumim tomu,proč se třebas v americe bouraj jezy,nebo stavjej alespon jezy s nafukovacíma měchama,dokonce jsou amíci schopný vyhodit do vzduchu i přehradu,jen aby se jim tam vrátili lososi na trdliště,a mi tu budem stavět další překážku! to se pod tim jezem musí někdo na protest utopit jako se palach upálil aby se něco změnilo?? lodní doprava po řekách je přežitek!!!!

b.gun - Profil | Pá 9.1.2015 0:24:09

arnošt >> Já také ne. A to už se nějak moc ze strany podporovatelů nemluví o tom, že tento jez ve své podstatě nic neřeší, protože je moc daleko od Střekova a jím vzniklé vzdutí je v podstatě nevýznamné. Aby tam mohli loďaři ty své obstarožní orezlé kocábky slušněji provozovat, musel by totiž být v úseku mezi Děčínem a Ústím minimálně ještě jeden jez, v pro ně ideálním případě dokonce dva. Prostě osvědčená salámová metoda - postavíme jeden kus a pak budeme hučet, že je potřeba postavit další, jinak ta prvotní investice nemá smysl a bude zmařená. A další miliardy ze státního (tj. z našich kapes) potečou proudem...

Paul Delpiaz - Profil | Pá 9.1.2015 0:14:33

Ten jez považuji za největší blbost betonové lobby v naší zemi. Proč si mrvit poslední kus neregulované řeky a stavět další překážky do cesty, když po břehu vede kapacitně dostačující železnice?

arnošt - Profil | Čt 8.1.2015 23:59:51

Problémy?Vždyť se o tom jezu mluví už od války.Tudíž si nemyslím,že k nějaké realizaci někdy dojde.Ani jí nijak nefandím...