Národní park Šumava nabízí v rámci svých programů i návštěvu pstruhové líhně

Kategorie: Všeobecné

Bezmála 150 akcí pro veřejnost naplánoval na prázdninové měsíce Národní park (NP) Šumava. Upozornil na to dnes mluvčí NP Jan Dvořák.

Mezi nejatraktivnější akce se podle něj řadí Dny s Informační a strážní službou a v polovině září přednáška známého fotografa Roberta Vana v Kašperských Horách. Ten bude přednášet o tom, jak fotí portréty v rámci třetího ročníku soutěže Šumavský fotomaraton, který proběhne 13. září v Kašperských Horách.

Správa parku také nabízí prohlídky pstruhové líhně, možnost vyzkoušet si stará řemesla, jako například vázání vorů včetně oblíbeného plavení dříví po Vchynicko-Tetovském kanálu nebo rýžování zlata v řece Otavě. Desítky programů jsou určené pro děti a po celý červenec a srpen také probíhá Hudební a divadelní léto na hradě Vimperk. Samozřejmostí jsou také výpravy do divočiny s průvodci nebo možnost vidět Šumavu ze sedla skútru pro hendikepované. Na tyto akce je nutné se předem zarezervovat. Kompletní seznam programů pro veřejnost včetně případných rezervací je na webu Národního parku Šumava www.npsumava.cz nebo k dispozici na Informačních centrech.

Zdroj: nase-voda.cz

JaMi, 27.6.2014

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.